ten kwachu to co to za wyrocznia, załapał się na rosnący rynek, ogolil na szczycie goracy towar naiwniakom, a teraz śmiga na nartachw Austrii jak reszta obrzępałów z tej bandy nic wam już nie powie tylko klasyczne forumowe ple ple, piąta wzrostowa zamieniona w szóstą skośną ze wsprciem pod boki gościu dużo lepszy od rtomali i matiza ale wybitnie gra na siebie, nic wam nie da czytanie jego smętnych wypocin
https://invst.ly/pxwwv - c, H1. Tydzień "powynikowy". Rozogniło się forum, mnie też się dostało. Widać sporo niezadowolonych z obrotu sprawy. Czwarta bardzo rozciągnęła się. Klasyczna utrata momentum, dlatego myślę, że brakująca piąta będzie załamana. Tradycyjnie zobaczymy.
@zen - udzielam się, z różną częstotliwością, jeszcze na kilkunastu spółkach. Moje wątki mają zawsze TFE w temacie. Nicka nie zmieniam wiec łatwo poznasz. Tu powoli myślę o zakończniu aktywności bądź znaczącm jej ograniczeniu. Może od marca przejdę na wpis raz w miesiącu? Tradycyjnie zobaczymy.
https://invst.ly/pyhkz - c, M1. To nie sytuacja na forum, a sytuacja z kursem papieru skłania mnie do zmniejszenia częstotliwosci wpisów. Wydaje się, że nieuchronnie zbliża się czwarta intermediate, o której już pisałem wcześniej. Zapowiedzią jej będzie świecowa formacja objęcia bessy, Która właśnie się realizuje. Czas trwania podobny do fali (2), a teoretyczny, maksymalny zasięg to poziom f4. Dopiero potem ostatnia w tym cyklu, wzrostowa piąta. Czwarta intermediate to fala NT, dlatego, na ten okres zmniejszam częstotliwość wpisów do jednego na miesiąc. Czy to poprawny scenariusz? Tradycyjnie zobaczymy.
https://invst.ly/p-3o3 - c, M1. Utrata momentum i skończyło się jak skończyło. Kurs papieru rozpoczął falę (4) i oddał ponad 60% fali (3) Sporo. Poziom f4 przecięty. To nie zdarza się często w fali czwartej, ale jej ostateczne wsparcie to szczyt fali pierwszej tego samego rzędu. Tradycyjnie zobaczymy.
Kwaśny przepraszam bardzo ale jeszcze nie dawno tradycyjnie przewidywałeś wzrosty.
Teraz mamy - 60% a ty dalej swoje farmazony wypisujesz.
Jeszcze ten dopisek tradycyjnie zobaczymy.
Co za gość, lepiej zamilcz na wieki bo piszesz totalne głupoty
https://invst.ly/q1-1m - c, W1. Podtzucam aktualizację. Czwarta w toku. TFE podpowiada nam jej charakter i maksymalny zasięg. Specjaliści od gry w czwartej mają swój czas. Tradycyjnie zobaczymy.
Zacznij od siebie.. Zobacz jak czule żegnałeś na początku listopada, a dalej tu jesteś. Wszystkiego nie przeczytałem, ale zauważyłem, że nie odpuszczasz żadnego wątku. Ja mialem zamiar znacząco ograniczyć wpisy i to zrobiłem. To mój trzeci wpis w tym miesiącu. Policz swoje. Ile ich jest? Tradycyjnie zobaczymy.
Autor: ~rtomala [185.22.143.*] 2019-11-06 18:47 Opublikowano przy kursie: 7,60 zł , zmiana od tamtej pory: -28,29%
pozegnania nadszedl czas
czas włączyć samodzielne myslenie
uniesienia odstawic na bok
czas rozpoczac nowy etap w zyciu i przerwac to bezsensowne pisanie na forum
Kwaśny ,twoje kreski są robione pod twoje zamówienie. Ustawiasz se je jak chcesz. Raz dzienne ,raz tygodniowe ,raz miesięczne. Już było tutaj dużo sytuacji gdzie się myliłeś ,a zaraz zmieniałeś okres czasowy itp itd
Kurs ewidentnie odbił się od 0,786 i zmierza w kierunku 0,618 ,nie przebił 6,25 ,ale przebije niedługo ,co widać po obrotach. Wolumen od czasu 2,8 zł jest zdecydowanie większy na wzrostach niż na spadkach. Krótko mówiąc ,akcje są akumulowane i będzie wybicie górą.
W czym wy widzicie problem? Rysuje kreski to niech rysuje, to że wy tego nie rozumiecie nie oznacza że macie tu robić śmietnik. Każdy ma swój rozum, po co się tutaj udzielacie skoro tego nie ogarniacie? Jedni zarabiają przy użyciu AT, drudzy fundamentalna a inni sugerują się forum (brawo oni). Nie róbcie z siebie prymitywów typu Darwin, Krach itd.
@Matiz, widz że uczysz się i robisz postępy. Szanuję to i doceniam. Chcesz i możesz, ale sporo Ci jeszcze brakuje. Jak poznasz tajniki AT, to zrozumiesz, że nie piszę pod siebie, tylko o trendzie, który się zmienia, a ja zawsze gram z trendem. Kiedy w lutym piałes o wynikach i roiliście o 30 złotych ja pisałem o utracie momentum. Każdy zorientowany wie co to znaczy. Spójrz na wykres, są czwarte fale różnego stopnia i one pokazują się wraz z rozwojem trendu, Im bliżej końca trendu tym więcej tych czwartch w różnym interwale, aż przychodzi dzień i stop, rozpoczynamy trend spadkowy. Zakończoną mamy trzecią intermediate, a w tej chwili kurs realizuje czwartą tego samego rzedu. Wszystko co napisaeś o kursie jest zgodne z prawdą. Kurs przebił f4, wsparł się na f5, a teraz testuje od dołu przebitą f4. Na razie nieskutecznie, ale jest szansa, że w ramach B pokona ją. Niestety póżniej nastąpi wyniszczające C. Poczytaj sobie coś o tym, żebys nie sadziłą takich kaczanów jak dotychczas. Dasz radę? Tradycyjnie zobaczymy.
O tracącym momentum pisałeś już 3.01.2020 gdzie kurs był 7,8 zł i poleciał na 14,9 zł
Pisałeś też o szkielecie Szakala przy 7,55 zł 2.12.2019 i miało być zamykanie pozycji i spadek. Tutaj ustawiałeś sobie wykres pod siebie i pod swoje teorie. Jak się nie sprawdziły to zamieściłeś wykres miesięczny gdzie były same świece up.
I mógłbym jeszcze pewnie poszukać pełno twoich bublowatych wpisów. Ja może się nie znam ,ale się uczę. Ty robisz z siebie znawcę ,a robisz same byki.
Gdyby nie aktualne stany na światowych giełdach to po konsolidacji wybilibyśmy górą w lutym ,a w najgorszym możliwym scenariuszu zaliczyli poziom 9,5 ,choć wielokrotnie w tamtym okresie odbijaliśmy się od 10,5 zł na 0.5
osobiście nie i interesują mnie kreski bo nie jestem DT
nie zainwestowałem w nvv pod kreski itp.
obstawiłem ,że 2020 Polska musi wypełnić umowy dotyczące OZE i tyle miałem szczęście i wiedze na temat OZE ,której wielu brakuje na tej płaszczyznie dla mnie nic się nie zmieniło dla DT sie zmieniło ale co mi do tego gdy obstawiam dalszy wzrost OZE w Polskim miksie energetycznym i jestem dalej dlugoterminowcem ba jeszcze chce dokupić a kurs Euro/Pln napawa mnie radością
mimo wszystko szkoda czasu na spory
ale dalej twierdzę ,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
https://invst.ly/q7on4 - c, M1, @Matiz- widzę, że czytasz uważnie, aledo wyciągania prawidłowych wniosków z przeczytanego tekstu jeszcze długa droga. Tak, w końcówce 2019, po dwumiesięcznej korekcie gwałtownie spadło momentum - inaczej być nie mogło, Pytanie jakie z tego i ze znajomości TFE wyciągnąć wnioski. Podrzucam Ci to w maksymalnie uproszczonej wersji na wykresie w interwale miesięcznym. W rzeczywistości nie jest to aż tak proste, ale gdy się trochę poduczysz, też bedziesz mógł grać w widne. Śmiało do książek. Poradzisz sobie? Tradycyjnie zobaczymy.
PS. Temat szkieletu Sakata przy innej okazji, ośmieszyłęś się wtedy potężnie, a ja od razu wiedziałem, że nie masz o AT zielonego pojęcia. Chcesz kopnąć w kostkę Kwasnego, a sam sobie strzelasz w kolano. Sorry mate.
PS2, Poziom 1,50 - to szczyt fali (1). Maksymalny zasięg dla fali (4). Nie ma żadnej gwarancji, że kurs tam dotrze. O jego znaczeni w TFE poczytaj sobie w necie. To jedna z basic principle.
To co pokazujesz na wykresie jako 1 fale ,w mojej ocenie nią nie jest. Dlaczego? A no dlatego ,że jest rozciągnięta od sierpnia 2018 do czerwca 2019 roku. I nie jest żadną falą wzrostową.
1 fala jest na poziomie 3 zł i to tam był DEMEAND ,co zdecydowanie potwierdziło wybicie się kursu właśnie z tej okolicy kilka dni temu ,więc nie wprowadzaj ludzi w błąd ,że zasięg spadków jest na 1,5 zł. Rozumiem ,że nie masz akcji.
Teraz mamy konsolidacje i w która stronę wybije? Ja zakładam że do góry ,bo niby po co miałoby testować znowu poziom 3 zł? Czy 4? Widać wsparcie na 5 zł. Kwestia czasu przebicia 6.
Łatwo jest gadać i trzymać się swoich tez po fakcie ,ale fakty są takie ,że cały czas się mylisz. Nie ma w tym temacie jakichkolwiek konkretnych i sprecyzowanych sugestii co do zachowania się kursu. Kręcisz wskaźnikami i wykresem jak ci się żywnie podoba do tego wprowadzając ludzi w błąd co do 1 fali licząc ,że jakiś idiota będzie sypał niżej abyś mógł odkupić.
Po przebiciu 6 zł witamy 8-8,5 zł i chyba nie w smak ci taka sytuacja
kwasny z calym szacunkiem coś mi mowi ,że nie bez powodu sie tu angażujesz
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
wszystko to sciema wystarczy przesledzic gieldy z godziny 13 nie podam daty zeby wywnioskować wiele ciekawych rzeczy jak banksterka trzyma wszysyko w szachu
https://invst.ly/q9e7q - c,W1. Aktualizacja wykresu. Dwie przeciwstawne formacje w interwałach miesięcznym i tygodniowym. Zigzag B in progress? Tradycyjnie zobaczymy.
Zgadzam się z Kwaśnym! Też mi się wydaje że może być zejście poniżej 4PLN. Papier nie ma mocy aby iść dalej i nawet pakiet na K Tomali na 5.4 PLN nie nie pomógł! Wszystko zasypują w okolicach 6 PLN. jedynym ratunkiem może być jakieś znaczące info!
Kwaśny ! Chyba jesteś jedynym na GPW który uparł się by stosować AT w dobie KORONAWIRUSA !!! Analizy technicznej nigdy nie stosowano w żadnym kryzysie ponieważ ona w tym okresie porostu się nie sprawdza !! Już dawno powinieneś się spostrzec, że twoje kreski nie mają żadnego odwzorowania w rzeczywistości !
Napiąłeś się, napociłeś, a nic nowego nie napisałeś. Nawet w tym wątku są identyczne głosy. Ja jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam porzucać narzędzi, które stosuję od lat z rewelacyjnym skutkiem. Nie ma obowiązku czytania moich postów. Nicka nie zmieniam więc łatwo ominiesz. Dasz radę? Tradycyjnie zobaczymy.
PS. Aktulizacja w interwale miesięcznym - wieczorem.
Ech tam od razu napiąłeś, napociłeś !! Kieruje się jedynie opinią prawdziwych fachowców od AT i tyle ;D Jeśli masz problem z nickami to czytaj tylko treść postów i nie odnoś się do nicka tylko do treści ;P Stoję na stanowisku iż twoje wróżby się nie sprawdzają - dziwne że tego nie widzisz tylko dalej brniesz !! Pewnie za pół roku, za rok jedna przepowiednia ci się spełni i powiesz - a nie mówiłem ! A teraz możesz rzucić kilka inwektyw - będzie ci się lepiej malować kreski !