• Demos Kratos Autor: saintclair [188.117.177.*]
    To najgorszy system jaki wymyślono, ale nikt nie znalazł nic lepszego z tej formy władzy.
    A jak komuś przeszkadza nasz małpi bananowy grajdoł to może wypłynąć na szeroki wody rynków finansowych świata.
    Tudzież zapisać się do PEGIDA - i walczyć z falami imigrantów.
    Mnie tam dobrze tu wróciłem z dalekiej krucjaty i jestem zadowolony.
    SC
  • Re: Demos Kratos Autor: ~LIS [83.4.119.*]
    każda monarchia absolutna jest lepszym systemem.
    A jeżeli demokracja-to za bardzo SILNYM PREZYDENTEM.
  • Re: Demos Kratos Autor: ~Sandor [5.173.104.*]
    Czyli jutro do góry pompka z waszych postow wynika tylko lis widzi spadek 400p. Zosia odpoczywa a 777 widzi 2600 a mnie sie wydaje delikatny marsz wdo gory
  • Re: Demos Kratos Autor: an26 [5.173.232.*]
    saintclair, kuracja czym spowodowana?

Mnie DAX dosłownie przez pół dnia tak przewiózł, że nie było czego zbierać. Pozycje pozostawiłem na 3 tygodnie otwarte. Miałem tak dość, że zamykałem pozycje z ręki na śniadaniu. W najgorszym momencie. Teraz jak Trump wojuje z Chinami byłaby możliwość ewakuacji, a tak jest 6500 w plecy.

Na ten moment pozostał sam rynek akcji z kapitałem 15000. Już myślę, by zrobić dywersyfikację i wsadzić połowę na Wig20 na Long. Ale cholera nie wiadomo co wymyślą pod koniec miesiąca.

• Re: Demos Kratos-DO SANDOR Autor: ~LIS [83.4.119.*]
    sandor,sorry nie rób z siebie idioty.czytam swoje posty i nigdzie nie pisałem ,że jedziemy 400punktów w dół.docelowo tak -nawet niżej-ale KONWULSJE będą.swoim postem lis-widzi 400 punktów w dół natychmiast- manipulujesz i robisz nie ze mnie ,ale z siebie i...……………….to tak jak teraz-NASZE PSEUDODEMOKRATYCZNE MEDIA-czytaj 1,2,tvpinf,tvn24 itd.-robią z KORWINA MIKKE zwolennika pedofili,wcześniej zwolennika hitlera,przeciwnika kobiet itd. to są PODŁE MANIPULACJE .I TAK WYGLĄDA TA DEMOKRACJA-ludek miły,ale prosty wszystko kupi.
  • Re: Demos Kratos Autor: saintclair [188.117.177.*]
    Nawet Pan Adam przestał być Patrjot

:https://www.bankier.pl/wiadomosc/WIG20-tak-odbijal-ze-az-spadl-7668455.html 

I co Ci Chińczycy zrobią teraz ze swoją kasą po tym jak strzelili gola w okienko Trumpkowi.
    Myślał że ich ogra a oni mu powiedzieli że już więcej jego $ ze świeżą farbą nie chcą, złota razem z Putinem nie wykupią bo by musiało w kosmos wylecieć, choć i mi wychodziło 1360$.
    Kto kupi ten dług Trampkowy po tym jak Nixon zniósł parytet golda do $, byli chętni na papier drukowany na trzy zmiany, to się kulało.
    A teraz pora by się włączył bieg z nastawem Wspomożenie Wiernych.

A Tramp miast lać w gębę chińczyków teraz się będzie jak to w jego naturze na żonie.
    I jak on teraz wygląda?, jak z okna na dwór a na dworze kupa gnoju.

Udanych Inwestycji
  • Re: Demos Kratos Autor: 7777777777777 [83.27.41.*]
    mnie dziś ten close zaskoczył nic nie wskazywało aby była taka podstawa wygląda to kiepsko
    ale banan wcześniej dał buy z h4 od bazowych więc kij mu w oko niech chojrakuje :)
    i tak jak pisał LIS poniżej 0 index nie spadnie a przyjdzie dzień że i LIS na kilka miesięcy zniknie
    jak nieraz bywało :)
  • Sztuka Iluzji Autor: saintclair [188.117.177.*]
    Skoro chińczyk powiedział że nie będzie skupowal amerykańskich obligacji to co będzie kupował?
    Złoto już kupuje to wiemy.
    Z Putinem się już dawno dogadali dlatego Tramp coś kombinuje z nim bezpośrednio aby wbić klina.
    Może być tak ciekawie że Emeringi pójdą w górę a SPX w dół.
    No chyba że Chińczyk zacznie wykupywać działki na Marsie
  • Re: Sztuka Iluzji Autor: 7777777777777 [83.27.41.*]
    ja to się obawiam że trump to mówi dość aby usa wspierały cały świat który ich doi tylko czy on sobie zdaje sprawę że ten świat wspiera z kredytu bez pokrycia ? :)
    Siódemeczko Kochana -ustalmy.TY widzisz już teraz docelowo WIELKĄ HOSSĘ-na WIG20 i innych giełdach też-bo chyba nie sądzisz,że sami będziemy szczytować.moim skromnym zdaniem-ta HOSSA oczywiście będzie i to nieprawdopodobna-ale wcześniej dokończymy BESSĘ. przedstawię to obrazowo-WIG20 zachowuje się na tle indeksów światowych ,jak TAURON w WIG20.myślę,że zrozumiałeś.dlatego-okolice2027-to najmniejszy wymiar kary,jeżeli nie zatrzyma 1978-1879-1641-TO BĘDZIE DRAMAT.i ja lis to mówię-POTRAFIĘ SOBIE TO WYOBRAZIĆ.
  • Re: Demos Kratos Autor: saintclair [188.117.177.*]
    Investing.com - Notowana na giełdzie spółka: PZU (WA:PZU), podała swoje wyniki finansowe za pierwszy kwartał. Zyski były gorsze od prognoz, dochód spółki zawiódł analityków.

Źródło:
    link

Taka prawda 
  • Re: Demos Kratos Autor: 7777777777777 [83.27.41.*]
    liczę sie z tym że poziom 1994 możemy przetestować choć moim zdanie żadnego uzasadnienia nie ma w fundamentach
    tutaj zgadzam się z tobą w 100%-wFUNDAMENTACH powinniśmy być-tak lekko na 3000-lekko,bo w normalnym systemie na rekordach.ale nie jesteśmydlaczego jest aż tak żle-nie wiem.jak to u nas-ZNÓW KTOŚ CHCE KUPIĆ ZA DARMO i KUPI-to jest IRRACJONALNE,ale kupi zobaczysz. I TO WSZYSTKO NA NASZE WŁASNE ŻYCZENIE-SAMI TEGO CHCEMY-SAMI TAK WYBIERAMY.a do tego-POLSKI KĄSEK jest bardzo atrakcyjny-to trzymają w ryzach.no i co ztego,że pokonaliśmy komunistów,którzy ZABIJAJĄ OD RAZU,skoro wybieramy SOCJALISTÓW-MĘCZĄCYCH PRZEZ CAŁE ŻYCIE.
  • Wnikliwa analiza inwestorów na gpw Autor: ~Fin [185.233.24.*]
    Proszę Państwa
    Zachowanie gpw od momentu tweetu Trrampkowego to kolejny dowód że
    1. Wykres jest wypadkową zbioru masy przypadkowych zleceń:
    a) przerażonych indywidualsów
    b) polskich instytucji typu ofe- które nic nie grają,tylko pasywnie zarządzają kapitałem, sprzedając akcje jak są umorzenia jednostek
    c) no a zagranica to jak podejrzewam już od dawna,to jest kilku jakiś praktykantów na stażu w Goldmanie itp...którzy uczą się szkolnych sztuczek typu pojawiające się i znikające „ duże zlecenia „ udające podaż lub popyt w zależności od okoliczności
    Owi praktykanci robią „ ogromny” obrót na kilku spółkach wig 20- tak około 200 mln dziennie...są to praktykujący DT a wiec aby robić obrót ok 200 mln dysponują w sumie razem kwotą ok 20 mln....
    Zakładając że we Frankfurcie Londynie i USA oni maja lokację to pewnie jest ich w sumie może z 20-30.... i to pewnie cała tajemnica owej mitycznej zagranicy„zagranicy”... owych grubasów czy owych kierowników ...ot co...
  • Re: Wnikliwa analiza inwestorów na gpw Autor: ~Fin [185.233.24.*]
    I nie sądzę żeby te „grubasy” „ kierownicy itp wiedzieli gdzie leży Polska a tym bardziej aby usiłowali się interesować polskim otoczeniem giełdowych. Rywalizują po prostu ze sobą stpą zwrotu uzyskaną na gpw - a najlepsi przejdą do rywalizacji na bardziej „ challenging markets”... może na grecki a może na Buxa...
  • buy na h4 bazowe Autor: 7777777777777 [83.27.41.*]
    2 razy mnie wyciął moder więc bez komentarza :)
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: ~LIS [83.4.119.*]
    toż to w czerwonej SZWECJI albo KANADZIE-gdyby cię wyciął miałby problem.a u nas może WSZYSTKO-DEMOKRACJA dla wybranych.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: 7777777777777 [83.27.41.*]
    wyciął mnie za ... na końcu zdania :)
    było zakończyć :)
    przy tych fundamentach-portfel akcyjny powinien być pełen-no przynajmniej w 50%-ale jak spojrzę na SAP500-MIESIĘCZNE-MACD ,STOCHASTIC,RSI-te dywergencje i ciągle S na MACD-fuj-TO MI PRZECHODZI-bo OBAWIAM SIĘ,ŻE DRAMAT SIĘ ZBLIŻA. może się mylę-OBY TAK BYŁO.
    podejdź do wykresu miesięcznego pod formację trzech indian bo zapewne tak ma szansę się zakończyć to Twoje widzenie ale fundamenty na razie nie sprzyjają chyba że coś się zmień choć ja nie wierzę bo jak byko qe 1,2,3,4 yo może być i 5.6.7...
    spotkałem ostatnio inwestora równie doświadczonego jak ja podsumowaliśmy zaszłości ofe i perspektywy i doszliśmy do wniosku że szkoda niedoświadczonych inwestorów bo mogą byc obsunięcia na poszczególnych walorach o 1/2 czy 2/3 ale na naszych co najwyżej 10 czy 20 % w porywach i nas to ... nawet jakby więcej było i tak zarobimy kilkaset% niestety w ostatnich latach jak giełdy bazowe rosną o 3% to my o 0.5% a spadamy równo lub ciut więcej i tak to trwa od 7 lat i nie skończy się dopóki suwak nie przestanie działać :)
    To jest argument i tak może być-ALE NIE MUSI,patrząc historycznie-to prawdopodobnie TY masz rację.dokładając do tego psychologię strachu,która jest głównym fundamentem wzrostu,SZTUCZNE inspirowanie spadku-tak BOIMY SIĘ I KUPUJEMY im więcej się boimy-KUPUJEMY WIĘCEJ.problem w tym-ŻE TĘ REGUŁĘ-ZNAJĄ JUŻ WSZYSCY-no prawie wszyscy.JEŻELI TO NIE ZADZIAŁO-to stanie się cośczego nie było nigdyi NIE CHCIAŁBYM WTEDY MIEĆ L LUB AKCJI.a ten dolar,bez pokrycia w złocie i ten dług publiczny-WYSTAWI RACHUNEK.OBY NIE TERAZ ,OBYM NIE MIAŁ RACJI,OBY NIE NASZE DZIECI...…………..ALE TO SIĘ STANIE.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: benitor [37.47.37.*]
    Wygląda na to, że wczoraj wieczorkiem, trafnie wytypowałem odreagowanie na S&P https://www.bankier.pl/forum/temat_re-rowni-i-rowniejsi-w-mci-capital-tfi-plotek-i-leszczy-coraz-mniej,31994277.html 
    Sięgnęli 2850, Chociaż przyznam się, że sądziłem, że zrobią to w dwa dni a nie w jeden. Taka dynamika rodzi moją niepewność co do dalszych kroków. Myślałem o dwudniowym odreagowaniu, a potem pogłębieniu dołka. Teraz troszkę nie jestem tego pewien.

Tak czy inaczej, nasze FW zachowało się (moim zdaniem) rozsądnie. W sumie (pomijając kształt świecy) wzięliśmy "na wstrzymanie".

Pomimo, wspomnianej wyżej niepewności, uznaję dalszy spadek za bardziej prawdopodobny. Okolica 2130 jest w zasięgu. Janki natomiast, mogą uklepać podwójny dołek w okolicach 2800-10. Po takim scenariuszu (gdyby się ziścił) powinniśmy (wespół z USA) podnieść się o jakieś 100 pkt.
    A co dalej - nie sięgam wyobraźnią.
    z zamknięcia spadek na s&p sięgnął 23.6 fibo teraz stawiam na wzrost o 61.2 fibo i walkę na 2901 jak byk da radę to będzie kolejna hossa jak zwątpi w co wątpię to będzie zejście na niższe fibo ruchu z 2320 relekcja traumpa coś wymaga :)
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: an26 [91.198.150.*]
    Za moment koniec maja, a później czas wakacji. Susza będzie jak na pustyni. Myślicie, że 2100 albo niżej zejdziemy?
    Wybicie będzie liczone dopiero po wakacjach?

Już pomijam kwestię rozmów USA/ Chiny, wyborów, obietnic PPK. Nie wiem czy to wygląda tak kolorowo na 2400 lub 3000 pkt.
    Jak nie spojrzeć rynek zachodni jest dość wysoko także jest z czego spadać, a światełka na wielką Hosse nie widać.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Wygląda słabo ale odbicie jakieś by się należało (na zasadzie dołka i górki). Na odbiciu do 2250 kończy mi się chwilowo wyobraźnia.
    Przy naszej ostatniej postawie nie wiem co musiało by się stać aby o 2400 myśleć. 3000 to już kosmos nie wyobrażalny dla mnie na kilka lat.
    Czyli standard poranny zaliczony. Niezłe otwarcie w reakcji na otoczenie i pytanie co dalej.
    Przyznam się miałem zlecenie L dziś zrobione 2170. Plan był niższego otwarcia i próby odbicia 15 -20 pkt.
    Postawa Daxa spowodowała anulowanie zlecenia. Jak po wyższym otwarciu zejdziemy do 2170 to chyba ciężko będzie o odbicie. Ewentualnie 2 opcja próba gry S jak podciągną wyższej.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: ~ja999 [89.64.56.*]
    tylko S ... znowu luka prawie zamknięta
    2172 to tylko na postrach ? Za łatwo i szybko gaszą każda próbę odbicia by myśleć o czymś większym. No chyba że to udawana słabość.
    Kilka pkt. uciułane na S i się poddałem . Źle działa na mnie bliskość okolic 2150. Według mojej teori powinienem czekać co zrobią z 2172 ale jakoś zakasowałem to co na piwo i chwilowo znikam.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: mielonka [37.47.184.*]
    cały czas bardzo mocno dociskają PEO na wysokim obrocie, mam wrażenie, że macza w tym paluchy BNP Paribas, który ma na PEO pozycję krótką opiewającą na prawie 2 miliardy (pamiętajmy, że suma WSZYSTKICH otwartych pozycji na FW20 to obecnie jakieś 4,5 miliarda, więc jak na polski rynek to pozycja olbrzymia). Całkowicie zrozumiałe w obliczu wojny USA-ChRL dla mnie jest osłabienie KGH, PKN, PGN, ale PEO straciło od górki prawie 13% i nie widać ani jednej sesji oddechu :)
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: saintclair [94.42.123.*]
    WiG Banki ma jeszcze potencjał do spadków, WiG Paliwa już je wyczerpał.
    PEO Powinni docisnąć do 101 i odpuścić, jeśli się odważą to kolejny poziom 96
    a ja w konkursie Parkiet Challange zakupiłem oczywiście jakie akcje ? PEKAO :) zajmuje w rankingu miejsce na samym końcu ale czekam na ostatni dzień konkursu będzie walka na koniach :)
    oj, bardzo przepraszam - walnąłem się w obliczeniach... Mea culpa, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam - ich pozycja to około 200 milionów, czyli szukanie grubasa trzęsącego rynkiem tym razem mi się nie powiodło :)
    wczorajsze wyniki pzu czy dzisiejsze pko bp powinny oddziaływać na giełdę pozytywnie widać strach i zniechęcenie silne
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: benitor [37.47.9.*]
    Dnia 2019-05-15 o godz. 10:56 mielonka napisał(a):
    > oj, bardzo przepraszam - walnąłem się w obliczeniach... Mea culpa, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam - ich pozycja to około 200 milionów, czyli szukanie grubasa trzęsącego rynkiem tym razem mi się nie powiodło :)

200 mln. też mi nie styka.
    O co chodzi ?
    Jak to liczysz?
    No i najważniejsze :) Skąd info, że BNP sięgnął po kontrakty na PKO?
    Dnia 2019-05-15 o godz. 10:35 mielonka napisał(a):
    > cały czas bardzo mocno dociskają PEO na wysokim obrocie, mam wrażenie, że macza w tym paluchy BNP Paribas, który ma na PEO pozycję krótką opiewającą na prawie 2 miliardy (pamiętajmy, że suma WSZYSTKICH otwartych pozycji na FW20 to obecnie jakieś 4,5 miliarda, więc jak na polski rynek to pozycja olbrzymia). Całkowicie zrozumiałe w obliczu wojny USA-ChRL dla mnie jest osłabienie KGH, PKN, PGN, ale PEO straciło od górki prawie 13% i nie widać ani jednej sesji oddechu :)

Chyba nie rozumiem, jak BNP Paribas może mieć otwartą pozycję krótką na 2.000.000.000,-PLN
    Jak to rozumiesz?
    Na FPEOM19 otwartych pozycji jest jedynie ok. 700.
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: zosia3005 [165.225.72.*]
    Mielonce nie chodzi chyba o kontrakty a o krótką sprzedaż akcji
    Piszę właśnie, że się pomyliłem, ale zestawienie krótkiej sprzedaży zobaczysz: link 
    Dnia 2019-05-15 o godz. 11:27 mielonka napisał(a):
    > Piszę właśnie, że się pomyliłem, ale zestawienie krótkiej sprzedaży zobaczysz: link

OK. Załapałem.

Czy krótka sprzedaż akcji nie jest obwarowana krótkim terminem rozliczenia takiej sprzedaży? Jakoś obijało mi się, że jet to 2-3 dni.
    Wiecie coś w tym temacie?
    To zależy od Umowy z DM , który pożycza te akcje .
    Jak miałem kiedyś akcje to w to zestawienie zerkałem.
    A tak w sumie stwierdzam że jak miałem akcje to dużo więcej wiedziałem choć kosztowało mnie to masę czasu. A teraz kreski poziomy i takie tam. Tak jak kiedyś pisałem bezduszne podejście.
    Mechanizm jest taki , że podmiot pożycza akcje od DM
    i zobowiązuje się je zwrócić w jakimś terminie .
    DM odzyskuje tę sama liczbę akcji i pobiera prowizję za ich wypożyczenie.
    Teraz dla odmiany zrobili zaporę na dole.
    Coś tam gracie ?
  • Re: buy na h4 bazowe Autor: ~ja999 [89.64.56.*]
    S ... i czekam ....
    Oczywiście może też być tak , że ktoś po prostu ma swoje akcje
    które sprzedaje aby się ich pozbyć lub odkupić nizej , ale
    to nie jest zawarte w zestawieniach krótkiej sprzedaży
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »