• Re: Artimar..... w dobrym trendzie wzrostowym buka chodzi wielokrotnie p Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    Spoko zaglądaj. Daje słowo honoru, to nie prowokacja. Dodatkowo obiecuje, że się za często nie będę udzielać bo i po prostu moje wiedza w temacie kontraktów jest taka mała, że mi nie pozwoli. Jednak zamierzam śledzić te kontraktowe wątki gdyż nie znam lepszych miejsc w sieci, zaś kilka wpisów mi udowodniło że wiedza tu obecnych jest duża i się potrafią nią podzielić - aby nie ograł nas grubas. Jakolwiek na swoim przykładzie oraz po przestudiowaniu poczynionych tu wpisów. Teraz wiem, że postać grubasa trzesącego akcjami i jednoczesnie kontraktami jest raczej grubo pogrubiona.
  • Re: Artimar..... w dobrym trendzie wzrostowym buka chodzi wielokrotnie p Autor: pati_ [87.205.43.*]
    "Teraz wiem, że postać grubasa trzesącego akcjami i jednoczesnie kontraktami jest raczej grubo pogrubiona."

Myślę,że nie doceniasz grubego :)

Pozdro.
  • ~Aleksandra [31.61.136.*] Autor: artimar [83.26.35.*]
    takie znajome IP.. Kto ma podobne skojarzenie? :)
  • Re: ~Aleksandra [31.61.136.*] Autor: ~jeszcze [83.29.231.*]
    oj cienko widze te wzrosty w stanach, skoro przy takiej pompie na ropie juz nie idzie to przed fedem nic nie wymysla,zreszta nawet nie chce mi sie wierzyc, ze przy dobrym odebraniu rynku po fedzie dlugo nie pociagna, moze do 2050 ale to dobrze bo nasz ryneczek pociagna do 1950 bedzie mozna ladne eski wziac

jesli jutro wybicie bedzie na pzu to mamy odwrocona glowe z ramionami i zasieg przynajmniej 40 zl
  • Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. ;P Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Widzę że też obstawiasz prowokację, jeszcze nie widzialem leszcza który roluje..... mi się rolowanie kojarzy z pozycjami grubo powyzej 1000, bo 1000 to do 10:00 bylo by zrolowane.
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. ;P Autor: ~dotejaleksandy [37.252.231.*]
    pewnie , ze prowokacja

nie mozna miec takiego pecha zeby brac eski na samym dolku hhaha
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. ;P Autor: ~jeszcze [37.252.231.*]
    jak obstawiacie rope ? wybija czy nie wybija ? ajby nie wybili to podwojny szczyt ladnie zniszczy sp500 jeszcze w tym tygodniu
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. ;P Autor: ~schlodzenie [37.252.231.*]
    zapomnialem podac swoj typ

wedlug mnie nie wybija, takie szarpanie po 5 % nic nie daje, lepiej spokojnie podchodzic bo schlodzenie moze byc potezne
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. ;P Autor: ~dno [77.254.168.*]
    Ja obstawiam 20 dolców za dwa miesiące. Ale postawić się na to kasy boję.

• Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    Jeśli 1870pkt. na M to same dno, to ile pktów ma górka?
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    Na czym by miała polegać ta moja prowokacja? Na mojej niewiedzy? W takim razie co się robi jak się ma nie 1000 a 10 kontraktów i kończy się seria ?
  • Re: Arti tosmy się zgadali co do aleksandry.. Autor: pati_ [87.205.43.*]
    Olu ja Ci wierzę ,może dlatego ,że też jestem kobietą i może to ta nasza intuicja.

Odpowiem Ci tak: Zbyt dużo wagi przywiązujesz do tego rolowania, jeśli ma się kilka a nawet kilkadziesiąt kontraktów, to trzeba te z kończącej się serii zamknąć najlepiej z zyskiem ,bo inaczej sami to zrobią ostatecznie .Możesz też jeśli chcesz otworzyć pozycję L lub S w nowej serii w dogodnym dla Ciebie momencie jeśli uważasz ,że na tym zarobisz ale nie musisz zaraz. Tyle filozofii rolowania :)

OK. Już rozumiem moje IP został rozpoznane jako prowokatora, ale chyba dlatego, że za dużo kombinowałam ze zmianą tej serii.
  • sakitoru Autor: artimar [83.30.117.*]
    no właśnie byłem ciekaw, co mi odpiszesz i dzięki za komentarz. Z tym Orlenem to jednak pogrywają. Dzisiaj ropa ładnie odbiła a Orlen i tak zleciał. Mnie martwi wykres dzienny bo ciąży tam strefa wykupienia i chyba dlatego te spadki są silniejsze od wzrostów. Anale pisza o słabszych marżach rafineryjnych za luty a to fundament dla wyceny Lotosu i Orlenu. Wczorajszy dolny cień zakryty dzisiejszym czarnym korpusem więc moim zdaniem technika przemawia za spadkami. Zobaczymy co jutro pokaże.
  • Re: ~Aleksandra [31.61.136.*] Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*]
    Uwaga. IP może mi się zmieniać w zależności skąd nadaje: pracy, domu, telefonu, tabletu. Jednak nie używam proxy ani pakietów cebulowych, aby obecnych tu przechytrzyć i oszukać. Chociaż faktem jest że gra na kotraktach to gra zerowa więc chyba wszyscy tu są przeciwko sobie. Jakkolwiek swojemu nikowi Aleksandra pozostane wierna.
  • Co do świec na PKN. Autor: sakitoru [87.206.85.*]
    Jestem dobrej myśli na tygodniowej skali mają ładną czarną z górnym cieniem... historia pokazuje że to dobry znak, pozatym 50% zniesienia ostatniego impulsu to 63,5 nieznacznie przekroczyli, co na spółce jako narzędziu do ustalania kursu indeksu moim zdaniem jest do przyjęcia no i orlen kluczowych kresek "nie pokonał" jutro dzien prawdy. yyyyyy dzisiaj ;) za 7 godzin. idę spać;P
  • Re: Co do świec na PKN. Autor: artimar [83.30.117.*]
    jak świeca czarna z górnym cieniem to zapowiedź dalszych spadków. To miałeś na myśli pisząc, że jestes dobrej myśli? Ale to trochę w sprzeczności z posiadaniem L na PKN.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~tomkos1234 [83.10.215.*]
    Bardzo interesujący komentarz odnośnie FW20, napewno będę obserwował, dzięki
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ~Jasio [217.70.49.*]
    Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*] 2016-03-06 00:20
    Dzięki kurdefw20. Dobrze jest wiedzieć, że leszczy kontaktowych na tym form jest przynajmniej dwóch. Na akcjach mam już jakieś tam doświadczenie inwestycyjne, ale obecnie nie mam żadnych akcji oprócz Kopeksu, którego trochę kupiłem w tym tygodni (wiem ryzykowne, gdyż jak na razie na nim długoterminowy trend spadkowy bez żadnych oznak wzrostu – przynajmniej ze strony AT). Co się tyczy Trzech Wiedźm to rzeczywiści zauważyłem, że moja strategia jest chyba zgoła odmienna od stałych tu bywalców i tak naprawdę to ogarnia mnie strach, że nauka może mnie kosztować całkiem sporo w stosunku do oferowanych na rynku kursów. Jednak czy znasz jakieś dobre kursy, które poprowadzą mnie za rękę w warunkach bojowych?  
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: pati_ [87.205.43.*]
    Dnia 2016-03-10 o godz. 07:58 ~Jasio napisał(a):
    > Autor: ~Aleksandra [84.10.235.*] 2016-03-06 00:20
    > Dzięki kurdefw20. Dobrze jest wiedzieć, że leszczy kontaktowych na tym form jest przynajmniej dwóch. Na akcjach mam już jakieś tam doświadczenie inwestycyjne, ale obecnie nie mam żadnych akcji oprócz Kopeksu, którego trochę kupiłem w tym tygodni (wiem ryzykowne, gdyż jak na razie na nim długoterminowy trend spadkowy bez żadnych oznak wzrostu – przynajmniej ze strony AT). Co się tyczy Trzech Wiedźm to rzeczywiści zauważyłem, że moja strategia jest chyba zgoła odmienna od stałych tu bywalców i tak naprawdę to ogarnia mnie strach, że nauka może mnie kosztować całkiem sporo w stosunku do oferowanych na rynku kursów. Jednak czy znasz jakieś dobre kursy, które poprowadzą mnie za rękę w warunkach bojowych?  

A jednak. :) Jak się komuś chce takie rzeczy robić? Niedowiary.
  • no i zrobił się Olek z Aleksandry:) Autor: artimar [83.30.117.*]
    ile to już razy było przerabiane na tym forum przez użytkownika tego stylu pisarskiego, bo o IP nie piszę, bo i tak ludzie sa rozpoznawalni :)
  • Re: no i zrobił się Olek z Aleksandry:) Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    Ludzie są baaardzo dziwni...

Skąd taki rozjazd w Azji:
    http://stooq.pl/q/?s=^nkx
    http://stooq.pl/q/?s=^shc
    ????

O której godzinie będzie ten EBC, co tam Mario coś ma powiedzieć ważnego?
  • Re: no i zrobił się Olek z Aleksandry:) Autor: ~dno [77.254.168.*]
    Godzina W od 14.30. I wg mnie już wymyślili coś jeszcze głupszego niż OMT i inne bzdury. Ploty chodzą, że będą skupować AKCJE a nie obligacje ... chyba że znowu będzie polityka ciepłej wody w kranie, to pobujamy się jeszcze tydzień. W każdym razie ja jestem za duży cykor, by dziś siedzieć na rynku, bo niezależnie co powiedzą, grubas już ma kierunek ustalony. Tylko kto go zna?

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.252.231.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: mielonka [77.65.20.*]
    dziwne ludziska, po nocy siedzą, rozkminiają, zamiast spać duperelami się zajmują, a jak przychodzi sesja to nikogo nie ma...
  • no bo Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    mielonka oni trejdują teraz i nie mają czasu na pisanie.
    Jak obstawiacie to EBC? Będzie zwiększenie drukowania? Coś innego też będzie?

Na GPW przed 14:30 będziemy mieć ponad 1900 - będzie to dobry poziom na wywalanie, hehe.
  • Re: no bo Autor: mielonka [77.65.20.*]
    mario się spóźni, bo ciągnie wózek z pieniędzmi i kieszenie wypchane, i w butach, i w kapeluszu... Takie czasy Panie, można narzekać, można zarabiać :)
  • Re: no bo Autor: ostry- [83.5.209.*]
    siedzą wszyscy na S
    dlatego nie piszą nic kiedy rośnie.
  • Re: no bo Autor: mielonka [77.65.20.*]
    jak w tej piosence, wieczorem przy kieliszku wielkie plany, a rano powrót do gównianej rzeczywistości? :)
    dokładnie tak.
  • Re: no bo Autor: ~er [88.199.10.*]
    coś w tym prawdy jest... :)

wziąłem S od 93 i ustawiłem stopa na 94...i niech się dzieje co chce
    w związku z tym że nie jestem zaangażowany na GPW to pozwolę sobie na obiektywny mam nadzieję komentarz.

Rynek ( u nas ) zdecydowanie nie wygląda niedźwiedzio więc z otwieraniem S byłbym bardzo ale to bardzo ostrożny.
  • czy mówi wam to coś? Autor: ~młody [37.47.11.*]
    link 
    W tym czasie na serii H16 LOP wzrosła o 500 pozycji a na serii M16 wzrost wyniósł 962 pozycje.
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: ~er [88.199.10.*]
    wczoraj na WIG-u 40 był ciekawy dzień......prawie 1000 szt. obrotu na kontraktach i wzrost lop o ponad 10%
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: artimar [46.77.124.*]
    W związku z tym jaki kierunek obstawiasz na najbliższe sesje?
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: ~młody [37.47.11.*]
    Już o to kiedyś mnie pytałeś, ale z pamięcią masz kłopot. No coż, pięćdziesiątka na karku, więc już skleroza daje znać o sobie.
    Zmień dietę póki czas :)))

Dnia 2016-02-19 o godz. 16:12 ~młody napisał(a):
    > Dnia 2016-02-19 o godz. 16:04 artimar napisał(a):
    > > czyli w oparciu o twoje analizy LOPu jaką stawiasz prognozę na kierunek fw20 w krótkim i średnim terminie?.
    > > Wtedy będzie można dyskusję zestawiać z praktyką.
    >
    > Już pisałem o tym wcześniej, nie chce mi się teraz szukać tych moich postów, ale nadal uważam, że czeka nas mocny spadek poniżej obecnego dołka na poziomie 1657, co nie przeszkadza w tym, że będzie on ( ten spadek ) "poprzecinany" mocnymi często wyciągami, jak chociażby ten ze środy. Również wczesniej pisałem czemu one służą, chociaż często wymagają ze strony ich inicjatorów sporych nakładów. Ale tak to jest, nieraz najpierw trzeba trochę stracić aby później dużo wiecej zyskać. Akurat w tym środowym wyciągu dopomogło otoczenie i nasza polityka.
    > Moja technika gry to skalpowanie, więc tak naprawdę takie prognozowania to raczej zajęcie dla zabicia czasu :)
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: ~dno [77.254.168.*]
    czyli Indianin.

Dnia 2016-03-10 o godz. 11:22 ~dno napisał(a):
    > czyli Indianin.
    >

:)))))))))
  • Spokojnie młody. Autor: artimar [46.77.124.*]
    Pamiętam rozmowę i czas pokazał że to ciebie oskalpowano. Pytałem o kierunek na najbliższe sesje. Wiem że kiedyś może będzie 1650 ale od daty rozmowy jest wyżej. A zbliża się rozliczenie więc za ponad tydzień Lop dla serii H nie będzie istniał

• Re: Spokojnie młody. Autor: ~młody [37.47.11.*]
    Dnia 2016-03-10 o godz. 11:45 artimar napisał(a):
    > Pamiętam rozmowę i czas pokazał że to ciebie oskalpowano. ...

Ośmieszasz sie tym stwierdzeniem, bo widać, że nie wiesz co to jest technika skalpingu.Pomogę ci, na początek przeczytaj może ten tekst dla poczatkujących....
    link 

• Re: Spokojnie młody. Autor: artimar [46.77.124.*]
    Zadałem proste pytanie o kierunek na najbliższe sesje. Daruj sobie docinki bo doskonale zrozumiałeś co miałem na myśli pisząc że zostałeś oskalpowany
    Nie nadymaj się tak bo pekniesz

Dnia 2016-03-10 o godz. 11:58 artimar napisał(a):
    > Daruj sobie docinki bo doskonale zrozumiałeś co miałem na myśli pisząc że zostałeś oskalpowany

Nie znam twoich myśli, podobnie jak ty nie znasz wyników moich spekulacji, więc .......
  • Re: Spokojnie młody. Autor: artimar [46.77.124.*]
    Więc jaki prognozujesz ten kierunek na najbliższe sesje?
    wiem, ale nie powiem :))))))))))
  • możesz tylko gdybac i prognozować Autor: artimar [83.30.117.*]
    nie pisz, że wiesz jaki będzie kierunek, bo napiszę w twoim stylu, że to ciebie ośmiesza:)
  • Re: możesz tylko gdybac i prognozować Autor: ~młody [37.47.11.*]
    ty też pewnie znasz ten kierunek, a tymi naiwnymi pytaniami tylko się tak ze mną droczysz :)))))
  • Re: możesz tylko gdybac i prognozować Autor: artimar [83.30.117.*]
    tylko jedno pytanie zadałem: "jaki prognozujesz kierunek"? Chyba nie jest naiwne. Inny pytań nie zadawałem.
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: mielonka [77.65.20.*]
    jeśli tak dobrze znasz intencje "inicjatorów", to może wiesz również kto od nich po takim szybkim wzroście kupuje? Ulica, TFI, czy OFE? Uważam, że żeby dobrze, wysoko wetknąć akcje potrzeba po takim zrzucie (2500->1650) kilku/kilkunastu miesięcy solidnego zmniejszania awersji do ryzyka... Obecnie każdy spiernicza z 3% zysku i takich bardzo trudno ograć...
  • Re: czy mówi wam to coś? Autor: mielonka [77.65.20.*]
    ale swoją drogą otworzyłem właśnie S po 1890, myślę, że dziś jest parę punktów do ugrania w tę stronę...
    Dnia 2016-03-10 o godz. 11:47 mielonka napisał(a):
    > jeśli tak dobrze znasz intencje "inicjatorów", to może wiesz również kto od nich po takim szybkim wzroście kupuje? Ulica, TFI, czy OFE? Uważam, że żeby dobrze, wysoko wetknąć akcje potrzeba po takim zrzucie (2500->1650) kilku/kilkunastu miesięcy solidnego zmniejszania awersji do ryzyka... Obecnie każdy spiernicza z 3% zysku i takich bardzo trudno ograć...

To wzrost cen rodzi popyt...., a resztę sobie sam dopowiedz....
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.