Przepraszam , że nie kontynuuję wątku "-)
Sadziłem, że sami będziecie to robic "-)
Miałem zarzuty , że piszę sam do siebie "-) ............
Jestem teraz na IEA - OPG - TECHMEX "-)
Na JWC brakuje mi czasu "-)
Będę zaglądał..............
przeraża mnie wartość księgowa akcji- 11 zł to niewiele. W okresie panujących złych nastrojów i rozchwianego budownictwa jest hamulcem rajdu w kosmos jak się niektórym marzy 71 zł Może za rok , dwa to realne jak nie padnie razem z Ziutkiem.
ostro naganiasz na bankiera musisz chyba byc turboleszczem ktory lyka jak mlody pelikan nie czytajac tego co bankier pisze maklymi literami o tym ze moze byc strona tranzakcji. lamus z ciebie ciekawe ile umoczyles brales visiona po 16 gr??
Mieszkania mają bardzo mocno zdrożeć w przeciągu 2-4 lat.To super wiadomość dla kursu akcji Jwc.Będzie następna mega hossa developerska.Będzie ona szybciej bo , giełdy wyprzedzają przyszlosć o rok , a ze nasza gpw spadła o 2 lata szybciej niż inne giełdy to można sie spodziewać szybkiego wzrostu kursu.
A powiedział, kiedy ODDA ludziom gotowe domy osiedla LEWANDÓW na Białołęce w Warszawie, albo GOTÓWKĘ ? Domy miały być w marcu 2008. W roku 2006 pobrał 10% wartóści od ludzi za 16 bloków 3 piętrowych na Umowy Przedwstępne. Ma rzekomo zaskarżone Pozwolenie na budowę. Ciekawe z czego odda ludziom pieniądze , jeżeli przyjdzie mu rozbierać częściowo postawione domy?????? Oszust
I O takie wlasnie posty tu chodzi, na wykonaniu buduje sie biznes jesli go brak chodz beda krotko zyski biznes runie.
Trupy sa dwa.Niski kapital wlasny i wysokie zadluzenie.Czy wypadna z szafy zobaczymy,mam nadzieje ze nie.
Dnia 2009-05-21 o godz. 11:48 ~Solver napisał(a):
> I O takie wlasnie posty tu chodzi, na wykonaniu buduje sie
> biznes jesli go brak chodz beda krotko zyski biznes runie.
> Trupy sa dwa.Niski kapital wlasny i wysokie zadluzenie.Czy
> wypadna z szafy zobaczymy,mam nadzieje ze nie.
W TVN CNBC Biznes Wojciechowski powiedział, nawet całkiem składnie,
że najgorszy dla firmy był IV kwartał 2008r. w styczniu sprzedaż mieszkań była jeszcze słaba, ale obecnie sprzedają od lutego po około 60 mieszkań miesięcznie i panuje tręd wzrostowy pod tym względem,
powiedział, że akcje firmy powinny się kształtować na poziomie około 20 zł i do końca roku spłaca zadłużenie, a skoro tak jest to chyba kondycja firmy nie jest najgorsza
Nigdy, absolutnie nigdy nie nalezy sie kierowac inwestycja na podstawie tego co mowi prezes firmy czy czlonek zarzadu.Czy ktos z Was zna sytuacje w ktorej prezes wypowiada sie o wlasnym"dziecku negatywnie?Nie badzmy dziecmi ,licza sie fakty.
Prezes się nie zająknął, że nie może skończyć Inwestycji LEWANDÓW I, gdzie miał oddać 16 bloków 3 piętrowych w 2008 roku? Widocznie uznał, że to już przeszłość. Dwa bloki ma oddać w 2010 roku, a gdzie reszta?
ja tez mu nie wierze. Uwazam ze zainwestowal duzo wlasnej kasy w ta spolke i jest to jedyny powod dla ktorego wszedlem w ta spolke. Uwazam ze on nie straci wiec moze i ja przy nim sie zalapie. Pozyskal duzo kasy od tych co wymiekli albo wzieli kredyt na zakup na debiucie.
W JWC uzywaja systemu SAP. Podobno w module finanse wszystko gra. Zanim wprowadzili ten system to juzek nie wiedzial ile go kosztuje metr mieszkania. Nie bylo to tak dawno temu. Ze 3 lata wstecz...
Nie wiem czy Energopol ma jeszcze akcje JWC. Ktos cos wie?
a po tej wypowiedzi akcje zanurkowały poniżej 11 zł, z dołkiem na 10.52 zł.
Widać rynek darzy Pana Prezesa zaufaniem....
Ale ten dołek to pewnie pod skup był. Zobaczymy. Może będzie komunikat o skupie....
No to jak chłopcy skomentyjecie przyszłe walne zgromadznie na, którym zostanie podjęta zmiana decyzji odnośnie skupu? Przypomnę, że mieli skupić 1,5mln akcji za 55mln złotych, teraz maja skupić nie mniej niż 600tys. Wiemy, ze juz skupili 625tys. a wiec co sie stanie z niecalymi 50mln złotych? (zakladam, że jezeli zmieniaja uchwale, to pewnie nie beda juz kupowac).
A jak koledzy skomentujecie przesuniecie calego zysku za 2008 na kapital zapasowy?
I do Bak'a! Będzie 70zl w dniu 31/12/2009? Sądze, ze nie!
bedzie wyzej panowie oj bedzie ale zanim bedzie to Ty bak wylysiejesz , ja osiwieje a ci zz liceum skoncza studia.2 lata minelo bilans 80-12.Tyle w temacie.S
złudzenia sa czasem dobre w zyciu ale nigdy! nigdy na gieldzie.Stracilem wiare.Mamy koniec czerwca gdzie skupione 1,5mln akcji???Gosc robi wszstkichw h... jak chce i kiedy chce i nikt mu nie skoczy.Moze to cos tam urosnie,pewnie tak ale o kasie lepiej zapomnieć.
Witam .
Dawno tu nie zaglądałem , ale przeczytałem post o tym , że JWC nie skupi tyle papieru co obwieszczał. Proponuję przeczytać mój post chyba z przed 2 miesięcy ;-))
pozdrawiam
mariusz vel baskerville
PS : Zobaczę na AT jaki realny jest kurs na 31 - 12 - 2009 ;-)
Dam linka .
Mała porada , nie wiem jak się zachowa JWC , ale rynek czeka spadek do 16XX przez najbliższe 5 tygodni !!!! 3 Fale Eliotta . Dzisiejsza sesja była impulsem.
To co sie dzis dzieje to kolejny mily powolnyyyyyyyy spadekk bez obrotów.Takie miekkie odbicie od sciany.Ktos trzyma kurs za pysk na 12 sciana nie do zjechania i to sie ciagnie kawal czasu.
wyzszych przez najblizsze miesiace miec nie bedziesz.Tak jak tu pisalem kurs stracil podparcie tak jak dziadek laskę,idzie o wlasnych silach na ile go stac widac.Mrzonkami o powrocie do poziomów 60-70 niektorzy moga zarażac wlasne dzieci ale sami niech sie lepiej nie łudza.Czas zapomniec na 4 miesiace o gieldzie i wziac sie za robote.