a wicie że acc odcięła się od Konsorcjum KPF acc i ta przestaje istnieć. zwracają kasę z funduszu gwarancyjnego... :) dużo krzyku o nic ... marketing swoje zrobił.
Toja, ty w innej bajce jakiejś żyjesz. Kupowac program od firmy z tradycjami za 50 000 zł dla 8 punktow. Jak widac nie masz 8 punktow bo nie umiesz liczyc.
Moj program jest skrojony na miarę, na moje potrzeby i nie bardzo wiem czym mogłaby mnie zaskoczyc firma z tradycjami abym miał ochotę wydawac pieniądze na ich program. Skoro wypowiadasz się o Bilonie i Sezamie to zakladam ze je znasz. Czego w nich brakuje co ma program BRE ? Co to wogole za program, bo nie znalazlem informacji o nim na stronach BRE ? Chetnie poznam przynajmniej nazwy tych bardziej profesjonalnych programow.
Pojęcie "w pełni profesjonalne" jest nieco enigmatyczne. Z własnego doświadczenia wiem jak działało to w pełni profesjonalne oprogramowanie w agencjach PKO, wiem jak tam teraz dziala nowe oprogramowanie stworzone przez wyłacznie firmy z tradycjami (sic!) i wdrażane w PKO. Znam rozwiazania VIA, Poczty, WBK i SKOK. Sami tworcy z tradycjami. Kto ma oprogramowanie profesjonalniejsze niż oni ?
Nie wiem z kim prowadzisz rozmowy no ale z ich efektow wnioskuje ze nie wiele one wnoszą. Moze ja tez 2 słowa do ciebie, tak bez urazy. Jeśli uważasz, że program który nazywasz w pełni profesjonalnym zamowisz w firmie z tradycjami za 50 000 zł i zostanie on napisany w 2 miesiące, to naprawdę żyjesz w jakimś odrebnym wymiarze. Taka kwote to wydasz za samo testowanie programu i samo testowanie bedzie trwało 2 lata.
Czy rozumiesz co to znaczy zamowic program ? Mowisz co w nim ma byc i oni to robią. Jesli to oni, ci profesjonalisci mają przygotowac dla ciebie produkt samodzielnie, to dopisz sobie do wspomnianej kwoty kolejne zero.
Mam wrazenie ze wypowiadasz się o sprawach ktore są ci bardzo odległe.
Toja, ty w innej bajce jakiejś żyjesz. Kupowac program od firmy z tradycjami za 50 000 zł dla 8 punktow. Jak widac nie masz 8 punktow bo nie umiesz liczyc.
Moj program jest skrojony na miarę, na moje potrzeby i nie bardzo wiem czym mogłaby mnie zaskoczyc firma z tradycjami abym miał ochotę wydawac pieniądze na ich program. Skoro wypowiadasz się o Bilonie i Sezamie to zakladam ze je znasz. Czego w nich brakuje co ma program BRE ? Co to wogole za program, bo nie znalazlem informacji o nim na stronach BRE ? Chetnie poznam przynajmniej nazwy tych bardziej profesjonalnych programow.
Pojęcie "w pełni profesjonalne" jest nieco enigmatyczne. Z własnego doświadczenia wiem jak działało to w pełni profesjonalne oprogramowanie w agencjach PKO, wiem jak tam teraz dziala nowe oprogramowanie stworzone przez wyłacznie firmy z tradycjami (sic!) i wdrażane w PKO. Znam rozwiazania VIA, Poczty, WBK i SKOK. Sami tworcy z tradycjami. Kto ma oprogramowanie profesjonalniejsze niż oni ?
Nie wiem z kim prowadzisz rozmowy no ale z ich efektow wnioskuje ze nie wiele one wnoszą. Moze ja tez 2 słowa do ciebie, tak bez urazy. Jeśli uważasz, że program który nazywasz w pełni profesjonalnym zamowisz w firmie z tradycjami za 50 000 zł i zostanie on napisany w 2 miesiące, to naprawdę żyjesz w jakimś odrebnym wymiarze. Taka kwote to wydasz za samo testowanie programu i samo testowanie bedzie trwało 2 lata.
Czy rozumiesz co to znaczy zamowic program ? Mowisz co w nim ma byc i oni to robią. Jesli to oni, ci profesjonalisci mają przygotowac dla ciebie produkt samodzielnie, to dopisz sobie do wspomnianej kwoty kolejne zero.
Mam wrazenie ze wypowiadasz się o sprawach ktore są ci bardzo odległe.
Witajcie wszyscy,tak sie sklada,ze znam bardzo dobrze Pana Piotra Komana ijego konkubine Urszule Ostrowska juz dosc dawno i nie mam ochoty ich ogladac mimo ,ze wywalili mnie na pieniadze w zywe oczy i w imie ....."przyjazni".Tak to nie zart.Jedno moge powiedziec o nich,moze wiele slow bliskoznacznych.
- oszusci
- kretacze
- zlodzieje
Jesli chcecie cos dodac to z mila checia poczytam :):).
P.S.
Naprawde zycze tym ludziom wszystkiego ....najgorszego co mozliwe
..tak się składa że ja również zostałem oszukany przez p. komana ( świadomie napisałem z małej litery ). Większego krętacza nie spotkałem..zwykły złodziej w garniturze...i dziwię się tylko że tak długo naciąga kolejne osoby bez żadnych konsekwencji prawnych...teraz naciąga kolejne osoby na swój kolejny genialny pomysł reklamowo - portalowy...może tak się kiedyś skrzyknąć ( poszkodowani finansowo ) i zawitać na ul. Akacjową 13 w Koszalinie? ( podejrzewam że tłum byłby więkzy niż na mszy w niedziele )
Witajcie wszyscy,dodam tez ze skoro jestescie ze mną, a to nie zart.Jedno moge powiedziec ze mozemy tez razem zrobic cos więcej.
Naga prawda o tym jak jest: http://pl.peperonity.com/go/profile/3/strongxxx;jsessionid=2C06120F1E12036144D4879E0DD4252A.c06?act=5501-7902229-1224790555_14c06 oraz o mnie http://pl.peperonity.com/go/profile/3/strongxxx
Jesli chcecie cos dodac to z mila checia poczytam :):).
P.S.
Naprawde ...zrobmy to razem :):).
Witam.Jestem zainteresowana pracą w punkcie Tanie opłaty,interesuje mnie czy jest ktoś na forum kto mógłby dać mi zatrudnienie w takim punkcie.Mieszkam w okolicach Rzeszowa.Uprzejmie proszę o odpowiedz czy taka współpraca jest możliwa.
Wszystkich zainteresowanych przyszłością punktów opłat informuję, że powstała nowa
strona, na której można podyskutować o tym co czeka punkty opłat p o wejściu w życie
nowej Ustawy regulującej system płatniczy w Polsce.
Polecam: www.nasze-prawa.pl
dziwne że nikt ostatnio nie zdradził newsów. np 0,04 gr od przelewu to teraz nie brutto tylko PLUS VAT no i prezes poleciał bo na szkodę spółki działał. Maja teraz papierowego prezesa i radę nadzorczą.
no i jak szczury z tonacego statku uciekają Ci co mądrzejsi . oj uciekają :)
wesołych świąt ludkowie :)
Mineło kolejne pół roku. Accadia nadal istnieje. Ja działam na NOVUM i nie jest to system centralny. Gdzie jesteście dziś wszyscy szczekacze ? Pojawicie się teraz pod nowymi nickami ? I znów będziecie opowiadać jak accadia wydyma wszystkich za kolejne pół roku ?
Witam!!
Śledzę z zaciekawieniem wątek ponieważ sam noszę się z myślą o prowadzeniu takiego punktu jako działalności dodatkowej.
Myślałem a accadii ponieważ znajomy już chwile z nimi współpracuje, ale czytając co poniektóre posty z poprzedniego wątku mam lekkie obawy.
Zależy mi na współpracy gdzie nie będzie żadnej możliwości aby ktoś trzeci mógł wyprowadzić pieniądze moich klientów niestety upadek firmy z którą miałbym współpracować byłby również moim upadkiem a za dużo mam do stracenia pewnie jak i każdy z Was.
Dlatego moją prośba do Was to ocenienie programu który jest sprzedawany na allegro, i cześć z Was współpracuje bezpośrednio z bankami proszę o opinie takich czy Wasza współpraca układa się tak jakbyście tego chcieli i z własnego doświadczenia który bank moglibyście mi polecić.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Andrzej
Moja kolezanka podpisala z nimi umowe tydzien temu i jest zadowolona-umowe mozna podpisac na czas nieokreslony i za zerwanie jej nie ponosi sie kosztow. sam jestem ze szczecinka, wiec podpisanie umowy i wspolpraca by mogla zostac szybko nawiazana... Bede wdzieczny za wszelkie informacje.
Moja kolezanka podpisala z nimi umowe tydzien temu i jest zadowolona-umowe mozna podpisac na
czas nieokreslony i za zerwanie jej nie ponosi sie kosztow. sam jestem ze szczecinka, wiec
podpisanie umowy i wspolpraca by mogla zostac szybko nawiazana... Bede wdzieczny za wszelkie
informacje.
Pewnie znów się wystaiwę na ataki osób związanych z różnymi sieciowymi płatnościami ot norma bo urwie im się kawałek tortu no ale cóż.
Jeśli ktoś chce być samodzielny, pracować w 100 % sam dla siebie - żadnych grosików po drodze dla kogokolwiek tylko na zasadzie Jego firma - Bank zapraszam do kontaktu.
Wiele osób z tego forum już skorzystało z mojej propozycji zostania PRAWDZIWIE NIEZALEŻNYM i prowadzi swoje punkty w 100 % samodzielnie
Zainteresowanych zachęcam do kontaktu (18) 35 21 300
Witam wszystkich!
Przeczytałem wszystkie 215 stron i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu otwierać punktu sieciowego.
Szukałem, szukałem, dzwoniłem, i znalazłem rozwiązanie.
Punkt opłat nadajacy sie do skepu, biura, ubezpieczeń, kredytów.
Nie należy do żadnej sieci, jest Twoja własnością, za pieniądze odpowiadasz Ty, wpłacasz je na swoje konto, które jest otwierane w grupie BRE. Nie płacisz żadnych miesięcznych haraczy, jeden przelew kosztuje Cię 28 gr, jeżeli osiągniesz pewna ilośc przelewów miesięcznie cena spada do 18 gr, Cenę dla klienta ustalasz Ty.
Koszt otwarcia takiego punktu jeżeli posiadasz komputer, nie licząć wyposażenia, które zależy tylko i wyłącznie od Ciebie, to 610zł brutto.
Wygląda to tak:
- Poszukaj w internecie wszystkiego co dotyczy płatności masowych,
i dokładnie to przeczytaj
- zastanów się czy chcesz budować wizerunek własnej firmy, czy
"wspierać rozwój pośredników",
- kup sobie w miarę dobry program do realizacji płatności, który będzie
mógł współpracować z bankiem przez który realizować będziesz
przelewy,
- podpisz bezpośrednią umowę z bankiem /osobiście polecam Invest Bank/
i "DO ROBOTY"!...
Co do ikasy - mam , ale nie używam - powód wymyśl sama. Tak już w życiu jest, że nie ma nic za darmo. Słabszy program za małą kasę - lepszy za większą, ale można pogodzić ogień z wodą i kupić znacznie lepszy program jak choćby "Bilon" od Milamedii
(tańszy od ikasy i jest to najtańsze z dostępnych na rynku rozwiązań z aktualizacją na bieżąco).
Przy 200 przelewach dziennie musisz się solidnie napocić a pracując na słabym programie zrobisz milion błędów - chyba nie chcesz sprawdzić ile może to kosztować?
Tylko dlatego, by tam dyskutować o sprawach merytorycznych, ważnych dla poszczególnych punktów opłat a nie wysłuchiwać "krzykaczy sieciowych". Czy jesteś na bieżąco informowany na temat prac Grupy roboczej? Znasz aktualną wersję przyszłej Ustawy? Ile osób, które będą musiały spełnić warunki zawarte w nowej Ustawie, wie co muszą zrobić, by pozostać w branży? Skoro osoby biorące udział w pracach nad Ustawą, chcą podzielić się swoją wiedzą na jej temat, to mają prawo wyboru miejsca.
Dlaczego te same tematy mogą być poruszane na Waszym forum a tu na "neutralnym gruncie" nie ?
Krzykaczy nie wyeliminuje się zmieniając forum a utrudni się dostęp do inf innym.
Dnia 2009-08-31 o godz. 12:00 ~swojak napisał(a):
> Tylko dlatego, by tam dyskutować o sprawach merytorycznych,
> ważnych dla poszczególnych punktów opłat a nie wysłuchiwać
> "krzykaczy sieciowych". Czy jesteś na
> bieżąco informowany na temat prac Grupy roboczej? Znasz
> aktualną wersję przyszłej Ustawy? Ile osób, które będą
> musiały spełnić warunki zawarte w nowej Ustawie, wie co
> muszą zrobić, by pozostać w branży? Skoro osoby biorące
> udział w pracach nad Ustawą, chcą podzielić się swoją
> wiedzą na jej temat, to mają prawo wyboru miejsca.
ot i
> cała filozofia...
Dlaczego te same tematy mogą być poruszane na Waszym forum a tu na "neutralnym gruncie" nie ?
Krzykaczy nie wyeliminuje się zmieniając forum a utrudni się dostęp do inf innym.