Kolejna rewelacja z rynku już w Nowyn Roku
Pamiętacie jak to Okienko Kasowe przeszło na Spółkę Akcyjną i jaki był tego finał.
Teraz hit noworoczny
sprawdzcie sami http://cors.pl/index.php?goto=statyczne/krs/krs_wyszukiwarka
Numer KRS 0000294109
Aktualna Nazwa ACCADIA GROUP SPÓŁKA AKCYJNA
Województwo PODKARPACKIE
Powiat M. RZESZÓW
Gmina M. RZESZÓW
Miejscowość RZESZÓW
Ulica REJTANA
Nr domu 27 D
Nr lokalu
Kod pocztowy 35-310
Poczta RZESZÓW
Data wpisu do rejestru przedsiebiorców 2007-12-03
ZARZĄD: ŻAK ROBERT TOMASZ PREZES ZARZĄDU
tak to ten sam co La Lider Apartament.
Ciekawe jakie nam rewelacje zgotują na rynku. Może też ich naiwni Agenci będa kupować ich akcje jak w Okienku Kasowym. Widać nauka nie idzie w las...
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Witamy szczekaczy z ace.
Trochę podstawowej wiedzy: minimum kapitału akcyjnego wynosi w Polsce obecnie 500 tys. złotych (gotówką lub gotówka i aport – co nie jest wygórowanym poziomem).
Jest jeszcze drugi sposób powołania spółki, mianowicie: założyciele ustalają i podpisują statut projektowanej spółki. Następnie maja obowiązek złożyć do depozytu sądowego kaucje w wysokości pięciu procent kapitału akcyjnego – 25 tys. to 50% tego co spółka z o.o.). Kaucja jest zabezpieczeniem przed wszelkiego rodzaju roszczeniami wobec założycieli z tytułu uchybień przy zawiązywaniu spółki podlega zwrotowi po rejestracji spółki lub, gdy nie dojdzie do skutku rejestracja. Następnie zostaje ogłoszone publicznie otwarcie zapisów na akcje. Czekam na wypis z KRS to podam jaki sposób wybrało ace.
Okienko też fajnie motywowało swoich agentów i jak zakończyli Ci akcjonariusze i sama spółka. Macie w ace zawsze rok spóźniania za innymi. Okienko rok temu ogłosiło swoją S.A. a teraz wy. Co zgotujecie na koniec roku. Apetyt rośnie w miarę jedzenia a Żak nie chce widać odpowiadać swoim majątkiem kontynuując działalność jako jednoosobowa działalność gospodarcza. Poucina wszelkie postępowania prokuratorskie, roszczenia poszkodowanych a odpowiedzialność rozproszy na akcjonariuszach a sam i tak co ma wypłatą wyciągnąć to wyciągnie. Pokryte koszty wyjazdów, telefonów, wypłata, auta firmowe a jak na koniec roku przyjdzie do policzenia zysków to będzie tyle co kot napłakał. Prezio Żak potem sprzeda was tak jak to zrobiła żabka i zaczniecie gryźć paznokcie tak jak to robią w Żabce. Zmiana prowizji, zmiana zasad a mechanizmy już ma wypracowane. Poczekamy zaobaczymy.
ulcia, weź różową pigułkę i wyluzuj, bo pękniesz z nienawiści. Czemu ty tak nienawidzisz tych, co mają lepiej od ciebie? Tylko zdrowie tracisz, chudniesz w oczach, tracisz wzrok grzebiąc w tym komputerze za sensacją. A wzięłabyś dzieci na spacer zabrała, "grubcia" zabrała na powietrze, żeby się trochę poruszał dla zdrowia a nie tak siedzisz, pierdzisz w ten stołek i tyko powietrze psujesz.
jak widać status prawny się zmienił, ale merytorycznie poziom wypowiedzi nie. Gratuluję preziu inwencji, sieci ace gratuluję prezia.
Powtórzę jak poprzednik: poczekamy zobaczymy
:)
odpis z KRS ace:
Kapitał spółki 2.500 000,00 zł
Wysokość kapitału docelowego: 1 800 000,00 zł
Liczba akcji wszystkich emisji: 250000000
wartość noninalna akcji: 0,01 zł
Określenie wartości akcji objętych za aport: 2 500 000,00 zł
Akcje 250000000 uprzywilejowane co do podziału majątku (dwa głosy do każdej akcji), dywidendy o połowe wyższe od nieuprawnionych
Prezes:
Robert Ż
Rada nadzorcza:
Oliwier G.
Tomasz P. Gdańsk
Janusz S. Radomsko
Czyli opcja ze sprzedażą akcji jak w okienku kasowym.
Pytanie:
czy po doświdczeniach z Okienkiem Kasowym S.A. nauka pójdzie w nas czy w las.:)
W tym, że powstaje spółka akcyjna niema nic złego to nie grzech być jej prezesem.
Gratuluje przedsiębiorczości.
Dla tych którzy niewiedzą, okienko kasowe zwróciło „akcjonariuszom” ich wkład w wykupione promesy.
Panie Patryku Panu też można pogratulować przedsiębiorczości sprawdziłem, że ma Pan co najmniej dwie zarejestrowane firmy we Wrocławiu DP INVEST i MERCARI. Oprócz pracy w TV BIZNES widzę, że pracuje Pan w radiu co można zobaczyć na naszej klasie.
W tak młodym wieku dwie firmy zarejestrowane w kilku miejscach ... jestem pewien, że jeszcze nieraz o Panu usłyszymy pewnie będzie Pan następcą Kulczyka, tylko po co to ukrywać?
Witam! Znajomy rozszerzył działalność o pośrednictwo finansowe to znaczy o opłaty za rachunki. Moje pytanie w związku z tym jak powinno wyglądać rozliczanie tej prowizji w PKPiR? Czy powinien prowadzić ewidencje sprzedaży niefakturowanej i na jej podstawie wpisywać ową prowizję jako przychód na koniec miesiąca?
Ja wpisuje w książeczkę ze sprzedażą bezrachunkową codzienny przychód z prowizji za opłaty - na koniec miesiąca wychodzi po dodaniu wszystkich dni całkowity przychód z tego tytułu. Przy kasie fiskalnej sprawa jest prostsza- bo wszystko wychodzi na raporcie miesięcznym - trzeba tylko pamiętać, że jest to sprzedaż bezrachunkowa.
"na koniec miesiąca wychodzi po dodaniu wszystkich dni całkowity przychód z tego tytułu" - ze sprzedaży bezrachunkowej - i to wpisujemy po zakończeniu miesiąca jako przychód do kpir
co do syfu to fakt np. takie ace nagle zaczeli mówić "prawdę":
sami na swojej stronie napisali: " Współpracuje z nami 198 okienek kasowych" jeszcze kilka dni wcześniej pisali o 407 okienkach. Dziś jest o 50% mniej. :)
no widzisz jak zrzeszają 36 sieci a mają 198 okienek to wychodzi że 36 firm ma po ok 5,5 okienka.
Jak pisali na swojej stronie, że mają ponad 400 tys przelewów miesięcznie to te punkty w okrojonej ilości teraz nagle z średniej poniżej 1 tys miają powyżej 2 tys. rachunków miesięcznie. Pogratulować.
czepiacie się to logiczne dla wszystkich JEST SUPER
powinno chyba być: "Konsolidujemy środowisko pośredników finansowych używających aplikacji sezam" to można się zgodzić.
Kogo poza użytkownikami własnego programu konsolidujecie?
środowisko pośredników finansowych to dla ace pojęcie które chyba nie obejmuje firm typu VIA, Inatx, Inkaso, Gi Milamedia, Ekspert, Monetia, PAF oraz samodzielne punkty. A moze zaskoczą nas i faktycznie konsolidują środowisko posredników finansowych..... MOŻE INNI O TYM NIE WIEDZĄ ŻE ZOSTALI SKONSOLIDOWANI bo może nie wiecie ale ace konsoliduje środowisko pośredników finansowych. NO!
hehehe.
Mnie zaś coś innego zastanawia.
Jak upadało okienko widać było takie ruchy: przejście na spółkę akcyjną, zmniejszająca się liczba okienek, niezadowoleni klienci, opustoszała strona. Tu sytuacja jest podobna: zastanówcie się jest S.A. jest zmniejszająca się liczna okienek, jest pusta nic nie mówiąca strona.
Wcześniej to przynajmniej strona zrobiona była przez profesjonalistę.
Pewnie nie zapłacili grafikowi to i nowa strona zrobiona od niechcenia przez amatora, z kiepską grafiką, bez nawigacji i BEZ TREŚCI. Wejdźcie to zabłądzicie i niczego się nie dowiecie.
a jeszcze kilka dni albo samemu głebiej poszukać i okaże się, że i to jest nieprawdą w wypadku acc Ja rozeznałam ich oferte i dałam sobie na wstyrzmanie Znalazłam na tym forum kogoś innego i jestem zadowolona z tej decyzji - przynajmniej spie spokojnie
Dla mnie mocno podejrzane to fakt. Nie mogą tłumaczyć tak drastycznego spadku liczby okienek faktem przepisania sieci na nowo powstałą SA (no bo co: podadzą powody np.: nie wszyscy chcieli przejść, lub sprzedaliśmy ponad 400 ale nie wszystkie punkty funkcjonowały co miesiąc wystawiali im faktury i każda z ich aplikacji przesyła im kasę 0,04 zł od przelewu więc wiedzieli ile jest firm, może zwalą winę na nieuczciwego pracownika który zawyżał liczbę punktów bo to ładnie wyglądało i przyciągało zainteresowanych)
Teraz pojawili się akcjonariusze i trzeba się było przyznać ile jest i dlaczego tak mało. Kłamstwo zawsze ma krótkie nogi. Zastanawiające jest ile jeszcze kłamstw, niedomówień ujrzy światło dzienne w najbliższym czasie. Paść nie padną bo jeszcze się nie obłowili trzeba pociągnąć kasę legalnie ze spółki poprzez wypłaty, służbowe auta, służbowe telefony, hotele, restauracje, imprezy zwane szkoleniami, diety za delegacje. A będzie z czego bo ponad 400 tys rachunków razy 0,04 zł daje fajną kwotę,. kasa za szkolenia, kasa za nowe punkty, kasa z funduszu gwarancyjnego (no co przecież obsługa kosztuje), kredyty, usługi dodane dadzą okrągłą sumkę do przepuszczenia co miesiąc jako wypłaty za pracę. Kto zarzynałby kurę co daje złote jaja. No może zarząd okienka, czy grosika. Co z ace? Upadek, nie jeszcze nie teraz trzeba się wcześniej obłowić zanim puszczą ludzi w kanał. Powicie że nie mają rozliczeń centralnych. Tak ale mają wymuszane przelewy do siebie z ich aplikacji i każdy czy chce czy nie chce płaci bo sama aplikacja to wymusza z konta. To samo z funduszem. Mały aneks ze zmianą stawek i leżą a wszystko zgodnie z literą prawa i umowy ace. Akcjonariusze tak jak w okienku zostaną z niczym. Klienci też latami dochodzić będą roszczeń i jak w grosiku odzyskają 19%. I nikt nadal nikogo nie kontroluje, nie pilnuje, jest czas na nowy przekręt. W tym układzie ci co tu rozdają karty zostaną z kasą reszta zaś z dziurą w portfelu i nienawiścią oszukanych klientów w mieście w którym prowadzą swoje okienko. Smutne.
Moim skromnym zdaniem ace chodziło o to że zrzesza 36 sieci i 198 samodzielnych punktów co razem daje około 400 okienek.
Nadmienię tylko, że nie mam nic wspólnego ace, mam samodzielny punkt, ale rozszerzyłem działalność i z czasem zamknę okienko, Wam też to radze to już schyłkowy interes.
no ciekawe co jest kryterium kwalifikujacym wg ace że dana firma to sieć. Czy jak ktoś ma dwa punkty to już według ace sieć. Z tego co pisza to tak bo mają samodzielne punkty tj (jedno okienko danej firmy) i 36 sieci (czyli od dwóch okienek w zwyż)
wow :) duże te sieci i robią wrażenie szczególnie te dwu-okienkowe sieci.
no to teraz tylko czekać jak się pieski z acc rozszczekają i będą kąsać na lewo i prawo w ślepym ataku furii jak to u nich, tylko cholera za kogo oni się teraz wezmą ?? mm tu jakoś sie nie udziela, niezależny też ucichł, via też milczy, jak nic zaczną walczyć z wiatrakimi, jak znam życie zaraz pojawią się banda dziwnych nicków plująca jadem na wszystko co nie ma wypalone na czole AVE ACC
ze stron ace.pl
warunkiem współpracy z AcE Gr S.A. jest między innymi wdrożenie procedur bezpieczeństwa na minimalnym poziomie – służymy też radą jak zmniejszyć ryzyko prowadzonej działalności gospodarczej).
PODOBA MI SIĘ TO BEZPIECZEŃSTWO NA MINIMALNYM POZIOMIE.
dalej można przeczytać:
Zadbaliśmy, aby w latach 2008 / 2009 przeszkolić minimum 1500 podmiotów gospodarczych w zakresie negocjacji handlowych, przeciwdziałania praniu pieniędzy, bezpieczeństwa obrotu gotówkowego.
JAK NARAZIE TO ZADBALI, BY KRZYCZEĆ O CZYMŚ CZEGO JESZCZE NIE ZROBILI. ALE ŁADNIE BRZMI I SZUNMIE.
dalej na stronie ace.
"Strategia naszego działania zakłada, iż do roku 2011 uda nam się zaprosić do współpracy i objąć programem szkoleniowym wszystkich uczestników rynku pośrednictwa finansowego oraz wdrożyć standardy pracy w taki sposób, aby nasi klienci i instytucje finansowe czuli się bezpieczni wobec nowo powstającej grupy zawodowej - pośredników finansowych.
ACE POWSTANIE WASZEJ SPÓŁKI TO NIE JEST POCZATEK NOWEJ GRUPY ZAWODOWEJ.
DALEJ U NICH:
Od roku 2005 rozpoczęliśmy realizację kolejnego projektu w obszarze obsługi finansowej............Stosowane przez nas rozwiązania zostały bardzo dobrze przyjęte przez rynek finansowy, zarówno przez samodzielne podmioty gospodarcze, jak również duże zrzeszenia i sieci finansowe.
OJ BO SIĘ POPŁACZĘ ZE ŚMIECHU. POKARZCIE MI KTÓRA Z SIECI KONKURENCYJNYCH DOBRZE PRZYJĘŁA WASZE BEZPARDONOWE SZCZEKAJĄCE NA INNYCH POJAWIENIE SIĘ NA RYNKU. SWOJĄ AGRESYWNĄ, ZAKŁAMANĄ POLITYKĄ. BŁOTEM I KŁAMSTAWAMI OBRZUCULIŚCIE WSZYSTKO I WSZYSTKICH. JESTEŚCIE NAJMŁODSI NA RYNKU A MACIE NAJWIĘCEJ WROGÓW.
A POZYSKANIE WSPÓŁPRACOWNIKÓW JAKIE MIELIŚCIE METODY: JAK HIENY RZUCILIŚCIE SIE NAJPIERW NA UPADŁYCH GROSIKOWCÓ A POTEM NA OKIENKOWCÓW WYSZARPUJĄC MIĘSO I RESZTKI KRWI Z ZASZCZUTYCH i OKRADZIONYCH LUDZI.
Kwiatki ze strony Ace
Dla przykładu podam iż projekt PARA (kanadyjskie farby) w tworzeniu którego również uczestniczymy jest sponsorem bardzo popularnego programu telewizyjnego DEKORATORNIA.
JAK CHCECIE SIĘ POŚMIAĆ TO ZACHĘCAM. BĄDZCIE JEDNAK WYTRWALI OPŁACA SIĘ PRZEBRNĄĆ PRZEZ TEN BEŁKOT.
Re: punkt opłat Autor: ~kiedyś to były czasy:) [79.185.52.*]
Czy punkt opłat rachunków się jeszcze opłaca?
Pamiętam czasy, kiedy dobrze zlokalizowany punkcik po pewnym czasie działania przyjmował kilka tysięcy rachunków miesięcznie. Tak było w 2003-2004 roku.
W międzyczasie nastąpiło sporo bankructw dużych(głównie) i małych sieci co niewątpliwie pogorszyło obraz tego biznesu w oczach klientów.
Myślicie, że otwieranie obecnie punktu opłat ma jakikolwiek sens?
Czy są szanse na zarobki netto nie mniejsze niż 3000-5000 zł z jednego punktu? Kiedyś taki dochód nie był niczym dziwnym. A jak jest dzisiaj?
Czy nie jest czasem tak, że aktualny zarobek na czysto to 500 - 1000 zł miesięcznie albo mniej? A ich właściciele tam gnuśnieją z braku innych perspektyw?
Takie to niestety ostatnio sprawia wrażenie - nawet przed kasami bankowej MONETII kolejek nie widzę kiedykolwiek bym nie przechodził.
A pamiętam czasy kiedy przed kasami marnego grosika kolejki były...
Więc jak to jest dzisiaj? Piszcie zamiast się spierać, która sieć lepsza:) Czy to ma dzisiaj sens?
witam
mam pytanie
czy ktoś z państwa ma kontakt z p. Mariuszem Jarczakiem, który sprzedawał programy do punktu opłat TAKKO
prawdopodobnie w późniejszych wersjach programu mozna było uproscić wysyłanie przelewów do bankui tworzyć katalogi klientów,chciałbym dokupić
jeżeli juz ta firma nie istnieje, może ktoś z Państwa mógłby mi udostępnić plik, zapłacę
A ja prowadzę punkt, w ktorym dochód brutto przekracza 9 tys zł. Po odliczeniu wszystkich kosztow (w tym ZUS, podatek i czynsz) zostaje mi calkiem niezła pensyjka. Za nic w świecie nie pojade na zmywak do Raichu czy do Anglii. Tutaj ja jestem sam sobie sterem, okrętem i żeglarzem. Wymagało to trochę pracy, ale zachęcam uczciwych i pracowitych rodakow do otwierania takiej działalności - warto popracowac na swoim i jaka satysfakcja!
Pozdrawiam