w/g mnie lepiej zmienić moderatora niż bawić się w ograniczenia dostępu. Ale to tylko techniczny szczegół, natomiast idea walki z chamstwem jest ideą słuszną i będę ją popierał - bo "chamstwu należy się przeciwstawiać całom siłom narodu". Chamstwu moderatora też. Amen.
Co do forum tylko dla zarejestrowanych to zly pomysl, bo spadnie popularnosc forum. Ja wole ogladac posty wszystkich, ale mozna zamiast tego zrobic filtr tak zeby mozna bylo sobie wybrac czy chce sie ogladac wszystkie posty, czy tylko zarejestrowanych. Moznaby tez zrobic liste ignorow - taka jak jest na innych forach - zarejestrowanych ignorowaloby sie przez nicka, reszte przez ip.
Popieram ukrywanie ip osob zalogowanych i nie ukrywanie niezalogowanych - bo przez ip mozna (do pewnego stopnia) rozpoznac dyskutujacych pod wieloma nickami samych ze soba.
Przy okazji bardzo mi doskwiera na Bankierze brak niektorych opcji z innych forow - konkretnie:
-mozliwosci wyszukania postow danego uzytkownika (to bylo w starym forum),
- wogole jakiejs przyzwoitej wyszukiwarki
- mozliwosci wysylania prywatnich wiadomosci do uzytkownika.
Macie moje poparcie.
Jestem za ograniczeniem dostępu do pewnych obszarów portalu (zwłaszcza pisaniu komentarzy) osobom niezalogowanym. Takie działanie to nie jest żadna cenzura a jeśli ktoś tak myśli to myli pojęcia.
Można pisać co się chce ale trzeba brać za to odpowiedzialność. Denerwują mnie chamskie posty, wyzwiska, nachalne naganianie na spadki, zwłaszcza straszenie, a szczególnie preparowanie fałszywych komentarzy oznakowanych jako informacja z PAP. Takie działanie powinno być karalne.
No i przede wszystkim jak sama nazwa mówi - portal finansowy służy do wypowiadania swoich opinii związanych z inwestowaniem. Wszelkie inne tematy są niezgodne z przeznaczeniem tego portalu i nie powinny mieć miejsca. A użytkownik łamiący te przepisy powinien zostać po kilku ostrzeżeniach zbanowany.
Założenie konta na forum powinno być dopuszczalne tylko z jednego adresu e-mail.
Powtarzam jeszcze raz: takie działanie to nie jest cenzura - to wyeliminowanie przypadkowych osób i zadbanie o merytoryczną dyskusję na forum.
Dzieciom NEO mówię NIE.
ja rowniez uwazam ,ze forum tylko dla zalogowanych podniesie poziom dyskusji....a tych ,ktorzy widza duchy komuny mozna uspokoic tym,ze obecne forum moze dzialac w najlepsze rownolegle i tam beda sie mogly dzieci "popisywac " swoja zenujaca wiedza na temat gieldy
Bardzo dziękujemy za zaangażowanie i słowa konstruktywnej krytyki mającej na celu wprowadzenie zmian na naszym forum.
Z uwagą śledzimy tą dyskusję i zapewniam Państwa, że widzimy problem i podejmiemy działania, które podniosą poziom zadowolenia użytkowników.
Przez ostatnie miesiące forum Bankier.pl rozrosło się kilkukrotnie. Miesięcznie odwiedza je ponad 200 tys. unikalnych użytkowników i jest to obecnie największe forum biznesowe z zakresu finansów i inwestowania oraz tematyki pokrewnej.
To wszystko Państwa zasługa i Państwa głosy i oczekiwania są tu najważniejsze.
Nie chcielibyśmy jednak wprowadzać radykalnych zmian z dnia na dzień. Zwłaszcza, że zdania dotyczące wprowadzenia obowiązkowego logowania są podzielone.
W najbliższym czasie przedstawimy nasze stanowisko w kwestii zmian, o których mowa w tym wątku, a także usprawnień o których była mowa w ostatnim czasie na forum.
Łącząc wyrazy szacunku jeszcze raz dziękuje za Państwa czas i podjętą dyskusję,
Maciej Klepacki
Marketing Manager
Bankier.pl S.A.
ul. Koszykowa 54
00-675 Warszawa
tel. (22) 630 85 57
Dnia 2007-05-10 o godz. 10:38 kangaroo napisał(a):
> dziękuje w imieniu wpisujących swoje poparcie i oczekujemy
> na zmiany, które ułatwią nam wymiane informacji na Państwa
> forum.
czekaj czekaj ! nie zamykaj jeszcze wątku :) ja tez jestem ZA! pozdrawiam:D
No pomysł rewelacja ale jaka spółka taka odpowiedź, a więc:
- nadal można "chujować" bez granic
- niechaj żyje neostrada, dzieci neostrady i zmienne IP
- nadal można pytać o "rozwartość pi"
- różnica pomiedzy zalogowanym a niezalogowanym jest żadna
Znalazlem wyszukiwarke, nie jest taka zla tylko domyslnie nie szuka na forum i trzeba zrobic o jeden klik wiecej, chyba tez nie znajduje bardzo starych postow.
Nadal by sie przyday prywatne wiadomosci do zalogowanych (ewentualnie tez ignorowanie)
Popieram intencje, ponieważ chamstwo jest zawsze nie na miejscu. Nie wiem czy ta odezwa wystarczy, aby logowanie stało się obowiązkowe. Skąd też pewnośc, że ludzie stosujący wulgaryzmy również nie zaczną się logować? Myślę, że pierwszą reakcją ze strony portalu bankiera będzie po prostu blokowanie większej ilości obraźliwych wypowiedzi. Bo z tego, co obserwuję na codzień, brzydkie wypowiedzi są blokowane skrajnie rzadko. Jeszcze jedno spostrzeżenie: widzę, że apel popierają głównie osoby, które dosyć rzadko coś komentują na forum i tym właśnie argumentuję swoje powyższe poparcie, bo ja także wolę się czasem ograniczyć do obserwacji tematów na forum, niż podejmować dyskusje z co niektórymi rozmówcami, których wypowiedzi są poniżej wszelkiego poziomu.