• Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.170.*]
    nie po dwoch panowie ,nie po dwóch !!!
    no panowie !
    kto rozbil bank ?

pan Janusz na swieta pojechał wiec....?

• Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.32.*]
    Ta wymiana to tylko podatkowa te 1500 akcji ale reszta to już niekoniecznie ładnie dokupił...
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.65.*]
    To co panowie w poniedziałek komunikat od Janusza że ma powyżej progu po swoich piątkowych zakupach.....??? Bogus czy braknie mu do komunikatu 200 akcji.....
  • Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.9.169.*]
    Było sypanie do wora czy branie z prawej ?
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.65.*]
    Tego ci nie powiem bo zobaczyłem ton po sesji bądź co bądź jakiś komunikat będzie nawet jak będzie z wora do wora ......
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.110.*]
    z waszych kombinacji wynikac by mogło ze tu tylko pan Janusz kupuje akcje
    jednak proponuje popisac się inwencją twórczą i obmyslec kilka teorii spiskowych
    które mogą pasować do tematu zakupu akcji
    zycze pomyslnosci ,Wesołych Swiąt i Dosiego Roku !

• Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.47.*]
    no proszę, ja tutaj widze wprawną reke moderatora kursu !
    te pięćdziesiątki na podazy sprytnie regulujące ruch
    kupno podziurawione jak szwajcarski ser itd.
    caly ten układ wskazuje na sztuczne działanie
    w celu poprawienia wizerunku w koncowce roku
    tylko po co ? komu na tym zależy skoro trwa
    wyniszczająca walka by zniechecic posiadaczy akcji ?

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.9.161.*]
    Mozna wystawić do sprzedania i sie przekonać o słuszności wszelakich twierdzeń.
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.49.*]
    Jak kurs będzie powyżej 65 zł wrócimy do tematu....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.168.*]
    rozumiem mikus ze powyżej 65 zł zaczniesz sprzedaż -)
    no to jest argument dla animatora by podciągnąć kurs !
    zycze Dosiego Roku !

• Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.64.*]
    Do 24 grudnia jest wszystko na stary rok liczone jeśli chodzi o podatek wczoraj i dziś to już wpada w nowy rok kalendarzowy ?? Dzisiejsze transakcje idą już na rozliczenie na nowy rok ???
    Na PLX też podobnie wyrysowali wykres z dna na rekord .U nas rekordu nie ma ale został wyciągnięty kwartał na plus no i najwyższe zamknięcie miesięczne od stycznia 2018 a kwartalne od września 2017.
    Co nas łączy z PLX ?
    Z plx hmmm nie wiem Aleqiem że dali komunikat ile kupił Janusz w sotatnich dniach a kupił niemało moim zdaniem.... A ktoś tu ostatnio mówił że akcji nie ma w obrocie że mało itd.... kupił akcje za trochę kasy....
    780 akcji to niby dużo , ale podniosło cene o 9 złotych .Ile by podniosło cenę 7800 , a ile 78000 ?

Zgadza się... Pytanie jest inne znowu zacznie kupować.. i dojedzie kkursem do 65 zł i odpuści i znów się kurs osunie ostatnim razem tak było.... Czy może z nowym rokiem Janusz odpuści i znowu się kurs opuści i do następnych zakupów poczekamy kolejny rok.... Mnie zastanawia inna rzecz Bogus... Kto przy tak niskim kursie sprzedał o zdrowych zmysłach aż tyle akcji... Tego naprawdę mało nie było.... A znaleźli się tacy co poniżej 43 złotych oddali.... Fakt też nabyłem poniżej 43 zł nie zdążyłem więcej no ale trudno....jak utrzyma się tendencja dobierania akcji przez Janusza to super oby jak najwięcej kupił....
    Zastanawia mnie jedynie kto zgarnął te 4000 tys akcji które stały po 200 sztuk no chyba że Janusz się pomylił i nie wpisał swojego....
  • Re: target 77,77 Autor: ~Rumpel [2.31.54.*]
    To było przesypywanie między worami. Czysto podatkowe zagranie w końcówce roku. Ktoś chciał zysk (?) wygenerować...
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.165.*]
    dzień dobry ,dzień dobry,dzien dobry ! witam wszystkich fanow novity w nowym 2019 roku !!! jak widać w arkuszu zrobił nam się dość ciekawy układ który sugeruje sytuacje tzw patową gdzie nikt nie jest zainteresowany Status quo ante !
    tak wiec pozwolmy działac animatorom bez przeszkod oczekując wstrząsow wtórnych
    i erupcji godnej Wezuwiusza
    rozbieznosc pomiędzy nami a koszernymi jest zbyt duza by utrzymać obecny stan rzeczy
    i udawac ze wszystko gra
    zycze szampańskiej zabawy !

no proszę jakie mamy przedstawienie !
    trwa zajmowanie pozycji,pojawiają się pięćsetki na kupnie
    delikatnie przyblokowana sprzedaż etc.
    widać ze szachownica powoli się przekształca w tzw. "obrone wenecką "

teraz tylko sygnał dla Kasparowa i mamy bajkową rozgrywke z ...koszernym szachistą

zycze państwu wspaniałych wrazen !

• Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.41.*]
    Dodrukowali akcji czy co ???? Jestem w szoku bo dziś transakcja goni transakcje a ruch jakbyśmy mieli że 30 mln akcji....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.147.104.*]
    no widzisz mikus
    można ? można !
    i to bez wspomnianej przeze mnie emisji akcji ;-)

tylko trochę postraszyć koszernych ,pomęczyć bułe ,poustawiać pionki na szachownicy
    i mamy ruch jak
    w biedronce przed swietami

ja tam jestew ciekaw komentarza bogusia który
    widzi mitycznego pana Janusza który stoi za każdym ruchem ; -)

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.9.172.*]
    Kiedy Lentex przejął Novitę , to do przejęcia wczesniej namawiał JP chcac mu pokazać ,że Lentex jest jedynym chętnym na akcje . Kiedy JP kupił od Novity skupione wczesniej przez nią akcje i zaczał powaznie myśleć o przejęciu akcji od Lentexu Lentex ogłosił wezwanie . Jednak JP nie przejałby spółki sam ale miał mieć kontrahentów zdolnych do działania pospołu . Lentex chciał wyłudzic od Janusza akcje i częsciowo mu sie to udało , bo Janusz oddał część pakietu . Miał 33 % ale już bez możliwości zdobycia 50% . Lentex miał juz naskładane 1251000 tylko jak to w szemranym interesie trzymał to w tajemnicy przed wszystkimi i na pewno nie było to legalne działanie tylko złodziejski deal co cechuje TYch ludzi. Po wezwaniu JP szybko napełnił wór do stanu 25% co mu dawało nieograniczony niczym wpływ na blokowanie ewentualnych niekorzystnych zmian w statucie .
    Sposób w jaki nabywał akcje nie wygladał na anonimowy skup . z Pustego arkusza brał jak leciało .Nie wiadomo skad uzbieral w krótkim czasie ponad 80k akcji . Potem jeszcze siorbał ale zmienił decyzje o pompowaniu ceny dla samego pompowania. Dzis jest blisko następnego progu i kolejnych 50k . Tempo zawrotne nie jest bo i nie może być skoro nie ma akcji na szerokim rynku szczególnie za półdarmo.
    Dzis nie obserwowałem sesji , bo nawet nie myślałem ,ze cos takiego moze sie wydarzyć.. Poza tym zapomniałem że jest piatek a nie środa., Faktem jest ,ze nic bez przyzwolenia JP się nie dzieje.
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.147.104.*]
    bogus
    czyli jednak ten mityczny pan Janusz skupuje ?
    no wiesz....
    gdyby rzeczywiście on to nic dobrego to nie wrozy !
    pogłębi się konflikt w spółce
    zaogni sytuacja
    pat za patem !
    ale zobaczymy...
    mam nadzieje ze to dziś nie był przypadek a początek rozgrywki szachowej
    poniedziałek sa dwie opcje
    albo ruszymy z kopyta pod gore (kon jaki jest każdy widzi)
    albo chwile odpoczniemy by nabrać sił do wspinaczki
    ro nie morskie oko i żadne tam ekolodzy nie przeszkodzą koniom i
    nie zrzucą baby z wozu by koniom było lzej -)

• Re: target 77,77 Autor: ~MIKUS [89.64.23.*]
    BOGUS sesja niesamowice ciekawa ktoś brał jak w ukropie co wystawione zaraz zabrane Co wystawione na kupno zaraz napełnione no jakbyś handlowałbardzo płynną spółką wyrywali sobie dziś akcje Novity z rąk.... a żeby było śmiesznie jak widziałem jak zabierali sobie akcje z rąk postanowiłem sam coś jeszcze dobrać.... i dobrałem nie za dużo ale jednak troche,,,,, ale obrót niesamowity :P żeby po takich obrotach w WIG 30 nas nie wsadzili :)
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.230.*]
    mikus
    podebrales kilkanaście szt
    według moich wyliczen 17 akcji
    ktoś kolejny dobral 24
    i to cale podbieranie ;-)

ale gratki za odwage mikus
    wprawdzie dziś orderu nie dostaniesz
    ani tez bohaterem dnia cie nie okrzykną
    ale zawsze to cuś !

• Re: target 77,77 Autor: ~hanys [89.229.217.*]
    akcjonariusze novity beda docenieni przez żydostwo bedzie dywidenda i ostra jazda na szczyty, tutaj beda milionerzy
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [94.254.225.*]
    Zdradzę Ci ten sekret
    Zdradzę ci ten sekret kupiłem 18 i 20 sztuk myślę że ruch w interesie się zacznie ....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.147.2.*]
    alez to żaden sekret mikus
    gra była w otwarte karty

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.6.84.*]
    wychodzi z tego ,że z 8033 wolumenu tylko 33 poszło naprawdę , co mnie wcale nie dziwi.
    Bogus 38 bo ja je wziąłem
  • Re: target 77,77 Autor: ~bogus [10.42.37.*]
     MIKUS1762 » 26 lip 2007 16:25
    to twoje ?
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [10.42.168.*]
    Niee bo ja dość długo miałem tylko 870 akcji przez jakieś 9 lat od 2007 roku następnie zacząłem dokupować no i od 2016 do dziś powiększyłem ten pakiecik swój malutki kilkukrotnie
  • Re: target 77,77 Autor: ~bogus [10.42.37.*]
    Mnie chodziło o nik z Parkietu i wpis z 2007 roku.
    juz bedzie zaraz 12 lat u mnie mineło w grudniu .

• Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.147.42.*]
    no to niezle !
    12 lat z Novitą to dobry wynik
    czeka kolejne 12

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.9.74.*]
    i tak wszystko zalezy od Janusza i jego widzi mi się.
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.64.*]
    No tak bym nie przesadzał fakt wiele w jego rękach ale i głównego akcjonariusza też.... Najgorsze jest to że ani Januszowi ani glownemu akcjonariuszowi się nie spieszy..... No cóż.... Niby akcji nie ma .... Powiem tak zacznij kupować a akcje się bez problemu znajdą.... Tyle ile będziesz chciał....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.147.41.*]
    o , niekoniecznie mikus
    to nie jest tak ze akcje się znajdą i to tyle ile dusza zapragnie !
    te straszaki stoją bo stoją na postraszenie takich jak my
    co groszem nie smierdza
    natomiast jakby kto z możniejszych capragnął związać się z Novitą jak
    bogus na 12 lat to już jest problem
    zginą w oka mgnieniu te akcje !

można zaeksperymentowac i powiedzieć "sprawdzam " ktoś chętny ?

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.9.74.*]
    pojedyncze strzały w arkusz niczego nie zmienią .Np Janusz 3 dni kupował podniósł kurs i co z tego . Po 3 dniach nie kupowania kurs spadł . Takich strzałów w arkusz w zeszłym roku było kilka i kazdy kończył sie tak samo . Co do śmierdzenia groszem to nie jest tak ,ze nie ma pieniędzy , bo Janusz ma miliony , Tabaza ma miliony a i na rynku jest jeszcze akcji za miliony które nie sa wypychane za bezcen .
    Nawet nie ma sensu tłumaczyć co i jak ale inwestycja to 62 mln i 25 złotych na akcję .
  • Re: target 77,77 Autor: ~Graf [46.187.157.*]
    Prosta sprawa. Jeśli nie będzie zwielokrotnienia zysków, to nawet pies z kulawą nogą nie zainteresuje się tą spółką.
  • Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.6.39.*]
    O zyski od 11 lat od przyjscia do firmy Kaczmarka nie było się co martwić , a Muzioł po szkoLeniu w Lentexie jest nawet o 100% lepszy . Jak powiedziałem kiedyś Muzioł jest wart dla firmy przynajmniej 25 mln . Novita ma zysku bez nowej maszyny ponad 10 mln rocznie z okładem a w notowaniach przez cały rok na zakup akcji idzie tylko 1 (JEDEN) milion i 20 k akcji . W tym roku bedzie jeszcze mniej.
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.58.*]
    Znowu conieco dokupiłem po 42.50 zł .. ciekaw jestem jak ja na tym wyjdę.... Obniżam średnia zakupu po parę groszy....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.163.*]
    brawo mikus !
    dokupiłes 17 szt.

• Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.32.*]
    Rozczaruje cię .... Trochę więcej.
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.163.*]
    a tak tak...przepraszam
    doliczyłem się 32 akcje

ale co tam ! ważne ze jest branie -)

• Re: target 77,77 Autor: ~bogus [83.6.94.*]
    13 marca zaczyna sie okres zamkniety i potrwa aż do wyników w maju .W międzyczasie beda wyniki roczne . Janusz bedzie wyłączony z kupowania przez dwa miesiące.
  • Re: target 77,77 Autor: ~Mikus [5.173.42.*]
    Sugerujesz że zacnie dobierać.... Po wynikach może być ciekawie .... Jak się nikt nie zainteresuje spółka po wynikach może być za późno i kursu nie złapie.... Na niskim poziomie... No cóż wie co robi zapraszamy do kupowania a nie wymiany akcji z rąk do rąk....
  • Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.46.*]
    mikus
    wpierw trzeba uporządkować sytuacje z akcjami
    wielokrotnie poddawałem pod rozwagę fakt
    przeniesienia akcji moski,gornego i szymka
    do dziś nie wiadomo co się z tym papierem stało ?
    mam wrazenie ze to wlasnie te akcje chodzą w obrocie
    czas pokaze

• Re: target 77,77 Autor: ~novy [188.146.192.*]
    czekamy na bohatera dnia !
[x]
NOVITA -0,50% 100,00 2026-04-02 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.