Kiedy Lentex przejął Novitę , to do przejęcia wczesniej namawiał JP chcac mu pokazać ,że Lentex jest jedynym chętnym na akcje . Kiedy JP kupił od Novity skupione wczesniej przez nią akcje i zaczał powaznie myśleć o przejęciu akcji od Lentexu Lentex ogłosił wezwanie . Jednak JP nie przejałby spółki sam ale miał mieć kontrahentów zdolnych do działania pospołu . Lentex chciał wyłudzic od Janusza akcje i częsciowo mu sie to udało , bo Janusz oddał część pakietu . Miał 33 % ale już bez możliwości zdobycia 50% . Lentex miał juz naskładane 1251000 tylko jak to w szemranym interesie trzymał to w tajemnicy przed wszystkimi i na pewno nie było to legalne działanie tylko złodziejski deal co cechuje TYch ludzi. Po wezwaniu JP szybko napełnił wór do stanu 25% co mu dawało nieograniczony niczym wpływ na blokowanie ewentualnych niekorzystnych zmian w statucie .
Sposób w jaki nabywał akcje nie wygladał na anonimowy skup . z Pustego arkusza brał jak leciało .Nie wiadomo skad uzbieral w krótkim czasie ponad 80k akcji . Potem jeszcze siorbał ale zmienił decyzje o pompowaniu ceny dla samego pompowania. Dzis jest blisko następnego progu i kolejnych 50k . Tempo zawrotne nie jest bo i nie może być skoro nie ma akcji na szerokim rynku szczególnie za półdarmo.
Dzis nie obserwowałem sesji , bo nawet nie myślałem ,ze cos takiego moze sie wydarzyć.. Poza tym zapomniałem że jest piatek a nie środa., Faktem jest ,ze nic bez przyzwolenia JP się nie dzieje.