Kiedy miedź jest na plusie i bardzo wysoko .. ok 270 .. to Ruda jest blisko - 2 % Jak łatwo się domyślić .. kiedy miedź będzie w odwrocie w pobliżu 250 ... wtedy Ruda będzie się wyrywać na + 3 czy +5 % klasyka .... :-)))))
Piszę to wszystko bo i tak siedzę tu dzisiaj i mam czas ...aby zwrócić uwagę na mechanizm .. który ostatnio niektórzy oceniali jako moje wymysły i urojenia ... dziś można to dokładnie zaobserwować .
Prawidłowość jest taka , że .... nie ma żadnej poza tą , że " łaska pańska na pstrym koniu jeździ" .... mamy być kompletnie zdezorientowani tyle na ten temat
No to moje życzenie z dzisiejszego poranka się spełniło (2295). Miło by było, gdyby tego nie popsuli. Na razie zasięg widzę na 2292. Potem mogą odreagować, lub nie:)
Pewnie , że złe . Na kasowym nie ma dziś żadnego ruchu , żadnej podaży Dlaczego OFE kupowały wcześniej po 2400 ... a na zamknięcie półrocza ... animatorzy i inni Market Makerzy .. gdzieś się pochowali
Bardzo wątpię , czy zobaczysz +4 % w następnym kwartale ...
po niedzieli i tak średnioterminowa zmiana na bazowych byś tego miesiąca nie uratuje konsekwencje pójdą o bazowych piszę bo banan to w przeciwfazę może iść jak eem tak postanowią
W20 - zakończył dziś sesję najgorzej w Europie ( chyba poza Islandią ) .. i jeśli to nie mataczenie ... to ... po prostu .... zasłużony wynik ... Oba wyjaśnienia są równie mało obiecujące ... jak prawdziwe .
A z innej beczki ja tutaj rzadko bywam, ale pamiętam jak rok temu KGHM był w okolicy 67zł i ciągłe pisanie typu "sztuczne wyciąganie, mało logiczne, ktoś sobie ładuje S itd". Sam wtedy raz próbowałem tłumaczyć, że są powody do wzrostu, ale bez skutku.Jak widać w rok się nic nie zmieniło, ale najlepsze jest to, że na wielu spółkach notujemy wzrosty po 30-40-50%, a na niektórych po 100% i tutaj widzę opinie, że dominują niedźwiedzie.... Jak dla mnie to jest cały czas rynek byka, ale może się mylę :)
Zgadzam się w 100%. Przytoczę opowiastkę A2 tj bardzo zorientowaną investorkę z "poprzednich" czasów. Opowiadała o swoim znajomym,który na początku roku kupuje kghm za grubą kasę następnie realizuje zysk i zamyka rachunek do końca roku.Przez parę lat z rzędu obiecywałem sobie zrobić podobnie (za cienką kasę).Oczywiście nie zrobiłem ani razu ,byłem przekonany że w tym roku to już ten numer nie przejdzie.Prosze zerknąć na styczeń 2017 :)