• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: ostry- [83.10.41.*]
    Patrząc na to jak prowadzony jest rynek przez ostatnie kilka dni mam spore wątpliwości co do tych nowych pieniążków ale ...zobaczymy.
    Jest już po tak znaczącym ruchu że warto podjąć ryzyko.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: zosia3005 [87.205.132.*]
    Mogę się bardzo pomylić ..
    ale jeśli w obecnej sytuacji nie obniżą nam ratingu a przynajmniej perspektywy
    to .. będę naprawdę zdziwiona
    oczywiście .. mogą zrobić co chcą , nawet podwyższyć
    ale będzie to dla mnie wielkie zaskoczenie

• Czekając na pojedynek Radwańskiej z Duan! - poogladałem Autor: emeryt_giełdowy [83.11.90.*]
    link 

Ta infografika powinna zostać uzupełniona o takie elementy jak:
    1/ Struktura płaconego podatku PIT - wg. danych Min. Finansów, która pokazuje, że około 95% obywateli paci podatki w I grupie podatkowej, czyli zarabia poniżej 85 tys. zł.
    2/ Posiadany kapitał (majątek posiadany w nieruchomościach, prawach własności, akcjach, itp.). Wielkość posiadanego kapitału pozwoliłaby ocenić jaka liczba osób jest w stanie utrzymać się ze skutecznego zarządzania posiadanym kapitałem przy założeniu, że nie uzyskują środków z tzw. wynagrodzeń z pracy.

Zawsze śmieszyły mnie i śmieszą teksty mówiące, że osoba z pierwszej setki najbogatszych Polaków (link) mówi, że będzie dostawała emeryturę poniżej średniej krajowej lub znana piosenkarka lub aktor musi pracować bo nie może pokryć płaconych rachunków z otrzymywanej emerytury.  

Radwańska : Duan - 5 : 3.
  • Re: KGH Autor: balon_pusty [94.254.160.*]
    Dodałbym jeszcze ze dolec też wtedy był droższy es ale trzeba być czujnym bo to spekuła papier
  • Re: KGH Autor: miki202020 [91.226.50.*]
    Patrząc na kreski kropki i inne mądre rzeczy z AT to zaraz nam pyknie 105-107.
    Przyglądam się z ciekawością.
  • Re: KGH Autor: balon_pusty [94.254.160.*]
    Keine schansen...
  • Re: KGH Autor: ostry- [83.10.41.*]
    DAX jak wariat
    a FGB100 drugi wariat
    a u nas król wariatów CDR
    kto po takiej cenie kupuje ?

• CDR - kupuje nagan vel .............. , .............. . Autor: emeryt_giełdowy [83.11.90.*]
    Dnia 2017-01-11 o godz. 11:07 ostry- napisał(a):
    > DAX jak wariat
    > a FGB100 drugi wariat
    > a u nas król wariatów CDR
    > kto po takiej cenie kupuje ? 

Co się nie robi, aby zrobić ......... .

• Re: KGH Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Ciągle Ci sami... np. taki Mielonka od dołka na 1717 rzucał orlenem pewnie juz z 3 razy. I tak to się kręci. Aby nastąpił zwrot... suma wszystkich (przepraszam że uzyję) Mielonek musi wystąpić w jednym czasie, inaczej takie odnawianie "bo spadło" 3zł będzie w dlaszym ciągu generowac trend wzrostowy A im większe obroty i uderzenie poszczegolnych "inwestorow" rozsiane tym mniejsze korekty bo nigdy się nie sklada dostatecznie duzo jednych na S aby wywolac 30pkt, dokladnie to obserwujemy od ostatniej 50pkt jeszcze przed fedem. 50-45-40-30-20-20-17 to przypomina podchodzenie do exponenty,

Tak Sowik zagraj sobie S w takich okolicznosciach. Sprawdź co to exponenta najpierw i przelicz depo.
  • Re: KGH Autor: sowik100 [37.248.161.*]
    Zagralem dzis s na kghm - skusilem sie po 104. Zobaczymy . Na fw20 gralem s i mnie przejechali. Narazie odklejam sie od asfaltu jak Byk mnie przydusil.
  • Re:wykresy liniowe glownych rynkow.....!! Autor: zz8 [73.73.128.*]
    Witam
    Dzis moze byc ostatni wyciag tej sekwencji wykresu sp ? lub ciag dalszy wyciagu i nowa sekwencja ?
    Co zrobi wasz Gruby ?
    moze szarpnac na 50+- kto wie ?
    ale pociagnie ostro, bo to w zasadzie tradcja gpw,
    misie z malymi zapasami miodu moga tego nie przezyc i skonczyc w gablotce jako eksponaty !
    ale niczego nie przesadzam, sa wskazniki.....
    pzdr.
  • Re: KGH Autor: malarz30 [83.238.28.*]
    Dnia 2017-01-11 o godz. 11:20 sakitoru napisał(a):
    > Sprawdź co to exponenta najpierw i przelicz depo.

eksponenta
    dopuszczalne w grach 

1. osoba wystawiająca dany przedmiot na wystawie, wystawca
    2. reprezentant, przedstawiciel

źródło SJP
  • Re: KGH Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    hahaha długo szukales takiego kuriozum w googlu? na ktorej na 163 stronie? bo na dziendobry jest Funkcja wykladniczza.
  • Re: KGH Autor: balon_pusty [31.2.69.*]
    Teoretyzując, co byłoby gdyby wszyscy indywidualni naraz chcieli zamknąć es/el na korzystnym dla siebie poziomie - np 100 pkt.?
    Czy gruby zostałby pokonany? Nie sadzę.
  • @ostry : Czy pamiętasz tego uczestnika WII!!!! trenującego na ..... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.90.*]
  • Re: @ostry : Czy pamiętasz tego uczestnika WII!!!! trenującego na ..... Autor: ostry- [83.10.41.*]
    Kojarzę .
  • A co do wyciagania kghm.... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Raczej bym napisal że index właśnie ma napinaną gumkę a wszystko trzymane orlenem na dole, wolumen wczoraj się nie mylil, natomiast orlen dba o wypelnienie techniki, widać chcą ładniej zaznaczyć bandę wzrostową. Obecnie przechodzą najniższe dołki bessy z 2011, kolejne to juz 2100. Jak orlen pusci będą tam do piątku, a nalezy zauwazyc że reszta energetyki jest zbierana, byly już banki pzu orlen kghm, dawno nie bylo pge enei pgnig, myślę że do piątku uzyją.

Dla mnie rynek idzie dolną bandą kanału wzrostowego, a co do naganiania, naprawdę jak wystąpią symptomy odwracania to rownież powinienem to zauważyc. A wolumen milczy.
  • Re: A co do wyciagania kghm.... Autor: kamyk64 [79.188.162.*]
    Sakitoru pisz jak najczesciej, twoje wpisy są bardzo pomocne.
    U mnie decyzje inwestycyjne zapadają na podstawie wielu czynników, ale twoja technika jest w porządku.
  • Re: A co do wyciagania kghm.... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Spoks... aczkolwiek kazdy ponosi wlasne ryzyko ;) aktualnie powinien być spokoj czyli jak ktos zgodnie z trendem to bez obaw a jak coś zacznie się dziać to pewnie wtedy będę na forum .Pozdro.
  • Re: A co do wyciagania kghm.... Autor: kamyk64 [79.188.162.*]
    Energa kolejny raz odbila sie od oporu.
    Dolna banda puściła .Patrzymy.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: rotsewni [82.177.246.*]
    Ktoś wie co z ratingiem czy jak? Co to za manewry?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: arbez [89.69.101.*]
    Od paru dni pierwsza zauważalna akcja podaży. Jeśli nie będzie kontry popytu to wg mnie pierwszy opór 1988.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: arbez [89.69.101.*]
    pierwsze wsparcie oczywiście :)) , tak długo mówiło się tylko o oporach że "wsparcie" wyleciało ze słownika
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: rotsewni [82.177.246.*]
    Gdyby nie KGHM... to by wesoło było.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: balon_pusty [31.2.69.*]
    Dlatego mamy amunicję w postaci KGH. Ale muszę Was i siebie zmartwić, bo na zachodzie inne miedziaki tez mają ca. 8% w trzy dni, więc to nie tylko u nas bawią się KGH. Dziś powinien nastapić jakiś wyraźniejszy ruch na SP, najpierw fałszywy - czyszczenie stopów i potem powrót do ligowej szarzyzny. Czy fumumowicze są jeszcze na Helmucie, bo ja obawiam się że jednak dobije do 12k - eurobolec coraz niżej.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: zosia3005 [77.253.175.*]
    KGHM mało waży ..
    .. najwięcej wazy PKN .. oni już odlot do 90 zł zaliczyli i teraz ciągną w dół
    no i banki .. jak polecą banki to nawet KGHM po 200 nie pomoże
    i nie będzie wesoło ... Bykowi ...

• Do widzenia, Panie Prezydencie Autor: zosia3005 [77.253.175.*]
    Ciekawy komentarz , moim zdaniem warto przeczytać :

Do widzenia, Panie Prezydencie
    link

• Re: Do widzenia, Panie Prezydencie Autor: ostry- [83.10.41.*]
    Saxo Bank "słynie" z kasandrycznych wizji.
    Chciałbym tylko zauważyć że gdyby inwestowali zgodnie z tym co piszą to zbankrutowaliby już kilka razy.
  • Jest dobrze Autor: ostry- [83.10.41.*]
    Już tego nie wyciągną moim zdaniem.
    Co ciekawe spadamy mimo zupełnie neutralnej sytuacji na bazowych.
  • Re: Jest dobrze Autor: balon_pusty [46.169.198.*]
    Trzeba zachować rozsądek - pamiętacie jak the day after KGH odleciał na +10%?
    Tu wszystko jest możliwe, jak zresztą dziś widać PKN -3 pkt, KGH+4 pkt.
    Po prostu żądza posiadania ... Poza tym nie ważne co powie, ważne "jak zinterpretuje to rynek ..." ...
    A rynek już wie jak. A ponieważ lubię szaleństwa panien GS+JP, to ładuję esy i poczekam ... Ciekawe, czy eL jeszcze trzymają czy już realizują zyski? Ja bym realizował, jakbym miał.
  • Re: Do widzenia, Panie Prezydencie Autor: zosia3005 [77.253.175.*]
    Aż tak nie sledzę komentarzy Saxo Banku
    ale ostatni akapit artykułu do mnie przemawia ( podkreślenie moje ):

"Moim zdaniem inauguracja Trumpa będzie zapowiedzią nowej rzeczywistości - okresu, w którym nadzieja zostanie zastąpiona zwątpieniem oraz pojawią się obawy przed recesją. Będzie to także czas zmniejszonej płynności w skali globalnej, zbyt mocnego dolara, politycznej niepewności, nasilającego się ryzyka geopolitycznego oraz słabości banków centralnych, które nie będą w stanie zapanować nad sytuacją.
    Pora na pożegnanie się w okresem "udawanych zmian" i powitanie czasów nasilonej zmienności na rynkach."

A w tej chwili słyszałam wypowiedź posła Kukiza na temat
    tego co dzieje się w sejmie i , że " już nie nadążą za tym "
    a równocześnie w RFMFM  jak śpiewa  .. "A ty całuj mnie"
    i kolejny raz stwierdzam , ze .... definitywnie powinien pozostać przy śpiewaniu
    bo jak śpiewa - to z grubsza wiem o czym .. a jak wypowiada się jako poseł ..
    .. to kompletnie nie wiem o co mu chodzi i jaki ma plan ... :-((

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: arbez [89.64.26.*]
    Po takich wzrostach rzadko kiedy pierwsze odejście zmienia trend, korekcina  marniutka, przynajmniej nowe wsparcie (ewentualnie punkt zmiany)  na 2011 wystukane.
    Od czegoś trzeba zacząć.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: balon_pusty [46.169.198.*]
    Rzućcie jeszcze okiem na pozycję usd/pln a chyba wszystko będzie jasne ... a mnie jeszcze daxiu kusi i kusi
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: balon_pusty [46.169.198.*]
    I znowu nie doceniłem chłopaków - jednak będzie 105
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: sowik100 [78.11.100.*]
    Co to znaczy wg Ciebie?
    To teza na sztuczność aktualnych wycen na FW - w przypadku KGH jest jednak odwrotnie, im słabszy złoty to więcej dostają za surowiec w dolcach. Ale tak jak zasygnalizowano na forum, przy wyższej Cu i droższym dolcu na KG byliśmy znacznie niżej .. więc? Jest to kontr-waga do Orenu, który przy spadku cen ropy poleci...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: arbez [89.64.26.*]
    Nie wiem czemu na tym forum tak uparliście się na S, może dlatego że dawno nie było porządnych wzrostów i pozapominało się, albo sami nowi gracze którzy hossy nie przeżyli.
    W hossie jak spada to się zamyka oczy i bierze L, tak jak w bessie S.
    Ale każdy robi jak chce, ja nie będę was mocno przekonywał bo widzę że się to nie podoba....więc powodzenia, jak często pisała Zosia że "gruby sobie nagrabi" ....nagrabi ale z waszych kieszeni.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: miki202020 [91.226.50.*]
    I jednak nie myliłem się z 105-107 na KGHM i mnie się zdarzy trafić w tych kreskach. :)
    No i tego Arbez nie wiesz , bo moim zdaniem
    rozgrywa to w swojej spółdzielni ...
    na akcyjnych są stosunkowo małe LOP-y a na
    FW20 będąc wczoraj na górce LOP się zwiększał ... lekko spada dzisiaj
    co znaczy , że to raczej jakieś Byczki zdecydowały się kasować zysk na górce
    kiedy pojawiła się słabość ..

Jak wygląda saldo Grubego przy całej tej kasie zaangażowanej w wyciągi
     tego nie wiem , ale nie wygląda na to
    aby golił drobnice

wyciągając np. PKN na 90 zł .... chyba ogolił póki co sam siebie ... ??!
    Z KGHM będzie analogicznie .. podobnie z PKO ...

oczywiście .. trzeba trochę czasu abyśmy to zobaczyli
     .. ale chyba jest tak jak myślę ...
    ech
    szlag by to
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: amiki [79.191.83.*]
    współczuję (tez mam s)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: rotsewni [37.8.195.*]
    Od razu nie może spaść. To jest takie przyzwyczajanie drobnicy, żeby na każdym spadku ładowała L bo i tak odbije. Kiedyś nie odbije tylko rąbnie - 100 pkt i ostatni zgasi światło. USA jakby podwójny szczyt formowało. Na giełdach euforia. Nawet w tv o hossie mówią. Przypomina się 2007 r. Tylko niech jeszcze dziadki ruszą po fundusze do banków i będzie error.
    Mi każde tzw rozsądek, bo nie trzymam es od 1700. Nie wierzę też, że gruby długoterminowo kupuje po tej cenie np. KGH czy PZU nie wspominając o PKN, bo mógł to spokojnie zrobić 30% czy 40% temu. KGh bez dzisiejszej akcji jest +60. Jeżeli na FW zaczynamy 1-kę wzrostową, to zakupy były wcześniej, a teraz nas powinno spotkać min. abc. Jeżeli ... A moje esy na akcje być może pozwolą uzupełnić konto, choć może nie jutro, kiedy wpadną na pomysł +10%. Obrót na KGH też jest rekordowy ... W dwa dni 0,5mld. Wszyscy zapragnęli tej spółki:)) A posiadacze eL na FW ile dziś mają: +5pkt, przy jakim ryzyku - 100 pkt?
  • Przemówienie Trumpa Autor: zosia3005 [77.253.175.*]
    Wywołuje jak widać na bazowych ..
    .. formację wędki .... co zresztą nie powinno być zaskoczeniem  ,
    więc .. nie trać wiary Ostry ... :-))

• Re: Przemówienie Trumpa Autor: amiki [79.191.83.*]
    o kurde, odszedłem na15 min od kompa żeby rozpalić w kominku, a na wykresie mojego indeksu 2% w dół
  • Re: Przemówienie Trumpa Autor: amiki [79.191.83.*]
    no ale Angole bardzo szybko odbijają
  • Re: Przemówienie Trumpa Autor: zosia3005 [188.146.74.*]
    No wiesz .... skoro wybór nowego prezydenta USA
    został przyjęty euforią, nawet jeśli euforia była tylko zasłoną dla dystrybucji
    to głupio tak od razu robić zwrot o 180 % ...
    ... muszą trochę pokręcić się w górę i w dól
    ale ... wyraźnie widać co się święci ...
  • Re: Przemówienie Trumpa Autor: balon_pusty [46.169.198.*]
    No niewyraźnie widać ... ropa oszalała, pewnie zapowiedział deal z carem bolszojrosiji ... miedź w dół, złoto też ... Na jakim indeksie -2???
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.