Pantofelek mówi że kupuje na kredyt. Trzymajcie mnie. Mikser w Neonet i mówi ze placi 12 % rrso i na tym zarabia.... wdech wydech wdech wydech :) smiech.
Jeżeli nie zrozumiałeś to miałem na myśli akcje i się opłaciło. Towaru na raty też nie kupuje bo nie kupuje pierdół a jak coś kupuje to za gotówkę.
Kredyty powinno się brać na inwestycje jeżeli wyrobisz 30 % rocznie i bierzesz kredyt np 10-15% to i tak ci się opłaci jak się umiesz z tym obchodzić i masz wiedzę.
Wy nie macie bo patrzycie tylko na odsetki czyli wieczni nowicjusze i tak wam zostanie.
W przyszłym tygodniu czekają nas wspaniałe spadki możecie zaklinać rzeczywistość jednak nie da się oszukać i analizy technicznej która mówi mocne sprzedaj i analizy fundamentalnej która mówi że będzie tylko gorzej. Nie da się oszukać nawet analizy behawioralnej która mówi że trolle wzrostowe zaczną panikować stadnie. Pisałem ze wsparcie padnie i padło i że ceny węgla koksowego jeszcze spadną mimo ze wasz guru pisał że sankcje działają to mnie wyśmiewaliście nagrodą dla wyśmiewaczy będzie to ze ich portfele się skurczą i to znacznie.
Teraz czekamy na 23 zł i 20 gdzie obrona będzie nieco większa obrona jak padnie 20 zł droga otwarta już na rekord dna JSW.
Jak wam idzie oswajanie strat ile wytrzymacie bo widzę ze nicki atakujące mnie się zmieniają to dobrze bo to znaczy że kolejni wymiękają i kolejni pakują się w kłopoty.
Dobrze ci placa za takie wypociny i naganianie na nierentowna spolke? To moze wrzuc screen ile masz akcji i ile juz umoczyles? A moze wogole nid masz akcji?
I jak mówi gosc od praire, oni to oddali kocensję, oddali 100 MLD DOLARÓW
Wartość złoża DĘBIEŃSKO to 100 000 000 000 zł, czyli 100 MILIARDÓW, i ta koncesja wędruje do JSW - tyle jest wart sam węgiel koksowy, a gdzie energetyczny i metan który jsw wydobywa do elektrowni...
JSW nawet żadnej koncesji nie ma tylko patrzy na złoża jak na elektrownie jądrową.
Myślicie że kurs podskoczy na nieistotne informacje? Może JSW patrzy i jest zainteresowana złożami na na marsie a to pewnie biliony złotych w kapitalizacji.
Moim zdaniem Shorty przygotują zmasowany atak w przyszłym tygodniu dlaczego by oddalić kurs od ważnego wsparcia które padło by pozbawić was leszczy wzrostowych wszelakiej nadziei.
Zjazd musi być mocny na zwiększonym wolumenie wszelkie wzrosty powinny być gaszone w zarodku. Artykuły prasowe związkowców,zaprzyjaźnionych dziennikarzy -analityków,filmy na You tube ,serwisy zajmujące się analiza techniczna itp. W rynek w przyszłym tygodniu przyjdzie mocne ostre sprzedaj sytuacja się dopiero rozkręca,wywiady,rekomendacje analizy wszystko negatywne. Wygeneruje to dodatkową podaż. Shorty maja wiele sposobów o których nie wypada na forum pisać -ulica jest bez szans.
Przygotujcie się mentalnie na zjazdy nie tylko psychiczne bo może by ciężko. Widzieliśmy ostatnio zjazd na LPP nawet plotki już nieraz rzucone w kierunku JSW pomagały w nurkowaniu czyż nie? Strach przed poniedziałkiem już wam się udziela. Ja opisuje rzeczywistość jak potracicie miejcie pretensje tylko do siebie i tych co decydują o spółce.
tych materiałów to od jakiego poziomu od 35 ,50zl a cena idzie w dół ,ok rozumie pomyłka ,ale boję się ludzi którzy martwią się o mój portfel, w zasadzie namawiający na zakup akcji spółki która obecnie jest w kiepskiej kondycji i to jest fakt .Moze za rok może za dwa odbije niewiadomo ,jednak trzeba wziasc pod uwagę że spółka może zostać sprzedana ,może zostać bankrutem,może być nakaz z Bruxelibo jej zamknięciu to jest scenariusz najgorszy .Kazdy inwestuje na własne ryzyko a nie bo ktoś powiedział i trza kupić bo tanio .Moze teraz jest właśnie drogo ?Obecnoe za dużo optymistów jescze jest o to dla mnie jest wskaźnikiem że będzie spadało do ilu ?nie wiem ale jak już wszyscy prawie będą mówić że to bankrut to wejdę po same …oczywiście dziękuję za hejt
Ponoć JSW interesuje się węglem aktywowanym dla akcjonariuszy mniejszościowych bo ci dostali rozwolnienia po tym jak zarząd ich potraktował brakiem dywidendy na walnym.
Prawie ich sanepid zamknął.
Jutro akcjonariusze JSW będą mieć mocny ostry zjazd.
Będą ostre spadki przy zwiększonym wolumenie zwłaszcza ze wielu inwestorów leszczy wzrostowych nie wytrzyma ciśnienia i węgielki w sam raz.
O własne 4 litery trzeba dbać dlatego w JSW dywidendy nie ma i nie będzie.
Może takie argumenty wam pasują jak nie lubicie merytorycznych.
Podane tu przez Euklipidesa przykłady sesji na JSW to ta z 7 czerwca (piątek - spadkowa) i 10 czerwca (poniedziałek-wzrostowa) tego roku. Można sprawdzić na wykresie. Znacząca różnica jest tylko wielkości obrotów, które na spadku 7 czerwca były o ponad 30% wyższe niż 6 września. Dobrze by było w poniedziałek ten sam układ powtórzyć, czyli wzrostem kursu.
Już wielokrotnie pisałem że Guru Euklipides nie ma racji może i jest kumaty jednak te wszystkie elaboraty z linkami maja podstawowy błąd są marzeniami i nie tyczą się faktów tu i teraz, tylko mglistej dalszej przyszłości której rynek nie dyskontuje bo się jeszcze nie ustaliła.
Zaczęło się piękną lekcją zjazd na razie 3,5% przy zwiększonym wolumenie.
Pantofelek -jakoś nie wierze że tak bezinteresownie tutaj piszesz i poswiecasz temu dużo czasu grasz na spadek albo chcesz kupić taniej niż obecny kurs .
Dnia 2024-09-07 o godz. 13:13 ~Arc napisał(a): > Dnia 2024-09-07 o godz. 12:57 ~Pakos napisał(a): > > Zastanawiam się dla kogo pracujesz Euklipides. Obserwuję to co piszesz od bardzo dawna. Zauważyłem, że jeżeli pojawia się jakiś wątek pozytywny w komentarzach innych osób zaraz umieszczasz je w swoich wpisach i oczywiście go rozwijasz żeby zrobić wrażenie "pewnej" informacji. > > > Zastanawiam się czy w akcji 100 nie chodzi tylko o to aby "twoja grupa" mogła grać a my mamy nie przeszkadzać ( przypominam, że mamy akcje zablokowane na 100 ). > > > A poza tym ja też wieżę że akcje pójdą do góry ale tylko dlatego, że rekiny przestawią wajchę. Bo raz zarabiają na spadku a raz na wzroście. Pozdrawiam stratnych takich jak ja. Oczywiście nie sprzedam swoich akcji że stratą bo z czasem odrobią stratę i dadzą zarobić ale realna cena na jaką liczę mieści się w przedziale ( 44 - 48 ) > > Ja już dawno sprzedałem, bo szkoda mi czasu na patrzenie jaki mieli, a ogólnie to ciągle niżej i niżej, już nawet to 25 zł złamane. > > Jak z boku na to patrzę i mnie to nie dotyczy, mógłbym pomyśleć: > Tak nisko jeszcze nie było, więc fajna okazja, żeby zacząć zbierać. > > A coraz bardziej zaczynam myśleć tak: > Zachęcili do zablokowania masy akcji na 100 zł, albo wyżej, i wyłączyli te akcje "z gry", przez co mniej akcji "w grze" i łatwiej zmieniać kurs, gdy mniejszy wolumen uczestniczy. > > Może i błędna teoria, ale już nie ufam tutaj nikomu, i robię to co mi się bardziej opłaca. > Będę widział, że wyraźnie odbija, to może pogram, żeby coś ugrać. > Tutaj jest taki dołek, że do 30/40/50 czy nawet tej mitycznej setki bardzo daleko, więc nawet jak urośnie +15%, to nie będzie za późno. > A ogólnie to szkoda czasu, bo już za długo to wszystko trwa, i opiera się na wierze wyłącznie na wierze w short squeeze. > Który może będzie, może będzie w tym roku, a może w kolejnym, a może w ogóle. > > Takie moje odczucia, gdy jestem w tej chwili bez związku z akcjami, i nie muszę już liczyć, że zaraz na pewno obije i będzie tylko lepiej!
No i co? Wszystko szlag trafia. Teraz się okazuje, że nowy dołek, na który czekali Ci bez akcji, to nie okazja, i z każdym dołkiem coraz więcej osób zacznie się wykruszać spośród "tych od 100 zł".
Wielkie bagno: kto bez akcji, ten czeka na niżej, kto ma akcje, ten powoli traci cierpliwość.
Euklipides teraz niech napisze, gdzie widzi jakieś sensowne minimum, które przekona ludzi, że opłaca się w to grać. Bo nikt normalny nie będzie czekał na 7 zł, po to żeby to 100 zł zobaczyć...
A wartość tych wpisów w końcu zacznie spadać do 0 wraz ze spadającym kursem akcji.
Dnia 2024-09-09 o godz. 16:07 ~Twoj_stary napisał(a): > Ja poczekam i raczej wielu również, słabym ku.pa w pampersa
Rozumiem, że jak spadnie 15, 10 czy 7 zł, to poczekasz na to 100 zł. OK, przynajmniej jesteś konsekwentny. Niech ujawni się więcej takich osób, które przełkną 10 zł, żeby 100 zł zobaczyć!
> > A ogólnie to szkoda czasu, bo już za długo to wszystko trwa, i opiera się na wierze wyłącznie na wierze w short squeeze. > > Który może będzie, może będzie w tym roku, a może w kolejnym, a może w ogóle. > > > > Takie moje odczucia, gdy jestem w tej chwili bez związku z akcjami, i nie muszę już liczyć, że zaraz na pewno obije i będzie tylko lepiej! > > No i co? Wszystko szlag trafia. > Teraz się okazuje, że nowy dołek, na który czekali Ci bez akcji, to nie okazja, i z każdym dołkiem coraz więcej osób zacznie się wykruszać spośród "tych od 100 zł". > > Wielkie bagno: > kto bez akcji, ten czeka na niżej, > kto ma akcje, ten powoli traci cierpliwość. > > Euklipides teraz niech napisze, gdzie widzi jakieś sensowne minimum, które przekona ludzi, że opłaca się w to grać. > Bo nikt normalny nie będzie czekał na 7 zł, po to żeby to 100 zł zobaczyć... > > A wartość tych wpisów w końcu zacznie spadać do 0 wraz ze spadającym kursem akcji.
jak chcesz znać przyszłość to spytaj Goldmana on tu jest chyba najbardziej umoczony i ma środki, aby to zmienić jeżeli szukasz na forum opinii gdzie jest dołek to daj sobie spokój z giełdą