• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~Ehh [37.248.167.*]
    Ja poważnie pytam a tu są takie odpowiedzi. Już 3200 zł w plecy. Jak się żona dowie to co mam jej karła powiedzieć?. Może jeszcze zawrócisz. Mam takiego stresa, że już na notowania boję się patrzeć. C
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~antyWhy [78.11.73.*]
    jeśli to prawda z tym all in i 16 szt FW to Ty musisz sam ocenić. Ile jesteś w stanie zaakceptować straty i jaki chcesz zysk. To moze zaraz urosnąć 50pkt albo spaść tak naprawdę to nikt nie ma 100% recepty w którym kierunku to ruszy. Każdy gra inaczej czasami dokłada, czasami skraca np o 50% wszystko zależy od wielkości pozycji, gotówki, AT, sentymentu, widzimisie/emocji itd

Jeśli miałeś te circa 45k do gry to niestety duże ryzyko grać na takiej pozycji jeszcze na tak nerwowym rynku jak ostatnio.

Ja gram małym kapitałem względem tego co mam do dyspozycji do gry w razie W (np. na lokatach czy obligacjach) i jakoś wychodzę na plus. Kiedyś załadowałem się zbyt mocno też "pod dane" i to była jedyna dotkliwa strata bo mnie nerwy zjadły, a jakbym zaczekał 2 dni to zarobiłbym solidnie bo tak bujali rynkiem. Odrabiałem to kilka miesięcy grając już rozsądnie (i to miałem farta przy tym). Po tym doświadczeniu ja mając np. 50k zł to bym grałbym na maks 5 pozycjach na FW20 z racji sporej dźwigni, a zaczynałbym budowanie pozycji pewnie od 2, moze 3 szt jeśli byłby bardzo przekonany o swojej racji. Proszę nie traktuj tego jako porady, to zwykła wymiana doświadczeń bo każdy gra za swoje czy na demo (inwesując swój czas) czy w realu

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    @~Ehh
    Ale dlaczego miało jechać do góry pod wyniki? Ja uważałem, że zjedzie, a tu okazało się, że neutralnie. A poziom 2330 to lokalny maks dzisiaj. Moim zdaniem nie kupuje się tak longów. Po niedawnym 4 % - wzroście należy się konsolidacja, a nie dalsza dzida w górę. No i po trzykrotnej próbie wyjścia górą na intra mamy teraz cofniecie. Nic nie wskazuje na zwałę, ale przy długim weekendzie mogą się skracać, więc raczej niżej będzie niż na maksie...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: gar-fild [37.31.142.*]
    Piobor napisałem coś ale mnie moder wyciął ehhh.... . Więc delikatniej, jak będziesz miał choć ułamek mojego "garba" to może porozmawiamy, a do tego czasu musi trochę wiosen i NIE TYLKO przeminąć. Mnie się nie słuchał jak wczoraj pisałem. Garfield jest sarkastyczny a jego słodka natura nie powinna nikogo zwodzić.
    Dzwoniłem do biura maklerskiego i powiedzieli i mi że od poziomu otwarcia czyli 2330 punkty mogę utrzymać pozycję jeżeli spadnie o półtora procent. I tak na oko mi powiedział że do 2295 punktów nie zamkną mi pozycji. Przez to że wszedłem za wszystko to mi powiedział. Że jak spadnie poniżej 2295punktów to będę musiał wpłacić pieniądze by mi nie zamykali kontraktów. Mój kolega mnie na to namówił że to pewniak i cały wykres pokazywał. Czemu ja się zgodziłem. Ja mam 16 kontraktów za całe pieniądze a on ma 50 kontraktow tylko mówi , że wsadził 160000 zł i że się uda. On ma od 2325pkt i mówił że giełda USA wczoraj urosła to dzisiaj będą mega wzrost. Teraz piszę do niego i mówi że będzie dobrze. Że większość nie ma racji tam się uda. 52 000 zł to dla mnie 3 lata oszczędzania a kolega tak jest tego pewny, że pożyczył 160 tys zł i mówi, że 2600 będzie a ma 20 letnie doświadczenie
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~haha [37.225.73.*]
    Fantazję to masz niezłą, otworzyłeś za wszystko, czyli pozostała ci zerowa nadwyżka depo i jeszcze ci starczy na 35 pkt straty.

haha trzymajcie mnie bo nie mogę

Dużo się jeszcze musisz uczyć na temat zasad gry na kontraktach abyś był wiarygodny w swoich fantazjach.
    Piobor już się trochę poduczył to ma teraz mniej wpadek, ale ostatnio zaliczył potężną kompromitację z pozycjami przeciwstawnymi i się nie przejmuje.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~piobor [79.185.7.*]
    Stety z przeciwstawnymi nie mieliście racji :-) Tak jak z minimum z poniedziałku Bhahahaah. Nauka kosztuje rozumiem. Czasami warto jednak w darmowych rzeczach poczytać i się przyłożyć do nauki. NIe chcesz czytać i się uczyć poeksperymentuj po sesji. A później się wymądrzaj jeden z drugim. Powodzenia wszystkim!
    Dobra odbija 2319pkt jest. Dobra to są tylko pieniądze i w najgorszej sytuacji biuro maklerskie zamknie. Dziękuję za podpowiedzi.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: 7777777777777 [188.146.144.*]
    Twarde te byczki nie zamierzają spaść przed piątkiem:)
    No to przyjemnej nauki :-)))
    Lekcja nr 1 zapamiętaj na zawsze Nigdy nie dopuszczają do sytuacji aby biuro za Ciebie decydowalo kiedy zamknąć pozycję :)
    Usd/PLN roczne minimum i kto tu jest szefem ?:)
    Dnia 2024-08-14 o godz. 16:40 7777777777777 napisał(a):
    > Lekcja nr 1 zapamiętaj na zawsze Nigdy nie dopuszczają do sytuacji aby biuro za Ciebie decydowalo kiedy zamknąć pozycję :)

Nie ma to jak kojący głos w słuchawce od persony z BM o poranku i wymaganym uzupełnieniu depo do 12 ;).
    Z punktu transakcyjnego czas jest też aktywem i lepiej mieć go więcej aby w jego przedziale wybrać bardziej zyskowny moment zamknięcia niż mniej i z większym stresem podejmować decyzję.
    Lekcja nr 2
    W mojej ocenie kontrolowane straty są dobre(ale to jak już będziesz dobry) to tak jak zimna kąpiel przypominają "o tym i tamtym" ale to tylko moje zdanie.
    Teraz to zapewne bm dzwoni po 20.00 :) nie czekają do rana ...
    Dnia 2024-08-14 o godz. 17:07 7777777777777 napisał(a):
    > Teraz to zapewne bm dzwoni po 20.00 :) nie czekają do rana ...

żeby się lepiej spało :D
    Przypomina mi się sytuacja z 2008 jak ja mówiłem że 1200 przywitamy i się śmiali wtedy tutaj pisałem że spadającego noża za ostrze się nie łapie (widzę że ktoś to tutaj wpisuje - czy to ktoś z tamtych czasów... ?) Ile znajomych wieszało na mnie koty że ze mnie zgred bo nie chcę powiedzieć na czym można zarobić a wszyscy mówią że to do nieba. ilu stąd wziąłem i oddałem swoj system transakcyjny, kumpel też chciał być cięty i jak to wspomniał że on moją furę już przegrał na co odpowiedziałem że jak nie zamknie to i swoją niedługo straci. Nie piję do obecnej sytuacji jednak lata mijają a natura ludzka pozostaje niezmienna (jak tutaj piszę coś czasami to nie ku dowartościowaniu i pokazaniu czegoś a z racji swojej frajerskiej natury choć też nie jestem nieomylny).
    Jesteś jednym z wielu "ehhh" . przegrasz i albo się zaczniesz uczyć i myśleć albo odpuścisz albo....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    No, a jak poleci poniżej 2295, to dalej będziesz trzymał? Biuro zamknie Ci tyle, by forsa starczyła na inne pozycje i w ten sposób szybko się wyzerujesz. Ja bym na byle podbitce część zamknął. No ale ja gram krótkie, więc nie jestem wiarygodny...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~zx [46.112.2.*]
    teraz 2 sesje w usa bez nas, wracamy w piątek, strach zostawić coś na 2 dni
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~Alojzy [176.221.126.*]
    Alojzy wita świątecznie! Ano właśnie trochę statystyki. Po takim spadku SP VIX statystycznie zawsze następowała zmiana trendu u Jankesa. Jednak trend wzrostowy trwał trochę jeszcze po tak drastycznym spadku. A więc można przypuszczać, że nastąpi wykreślona formacja spadkowa nasamprzód. Co może być RGR lub podwójny. W obecnej sytuacji wszystko możliwe. Ale tak obstawiałbym podwójny, a u nas test linii szyi w okolicach 2420-2430. Może wrzesień to się zdarzy?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~adamczyk [37.225.78.*]
    Na tę chwilę jutrzejsze otwarcie na fw20 powinno być z luką około +1,8%, chyba że grubas wszystkich zaskoczy swoim manewrem jak 7 sierpnia, kiedy około godz. 16:40 kontrakt na dax rósł prawie 2% a fw20 był na poziomie odniesienia.

• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~John [79.185.229.*]
    No lecą na północ bez opamiętania. Pytanie czy od razu będą lukę domykać czy poleca dalej.
    A więc rynek wraca :-) Jeszcze kilka dni temu nikt by nie postawił złamanego grosza, że na FW zrobią 2368, a domknięta luka zaraz przejdzie do historii. Czy miś zejdzie do 2320 dziś? Jeśli tego nie zrobi to kiepsko dla shortów ;-)
    Alior - 104 zł - Matko Bosko, ale kosmos w porównaniu z 85zł kilka dni temu. Zrobili to 2400 indeks - HURAAAAAAAAA :-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~obserwator [37.225.68.*]
    Będzie u nas powtórka z 7 sierpnia bo nasz kierownik gra po swojemu.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: zzz20 [89.64.51.*]
    No i już po strachu ;)))
    Wracamy ponownie w stylu V to już norma.
    Wszystkie giełdy już wróciły gdzie trzeba.
    Trzeba myśleć o nowym ATH

Już środa był a fajna.
    Dzisiaj ma szansę być MEGA od samego rana ;)
    Wróciliśmy na right track ;))))
    Stawiam 2320 dziś, tam mam zamek ustawiony dla dzisiejszych S. Pozdrawiam!
    No ale po tak świetnych danych jak ma być inaczej.
    A jeszcze dziś bonus w postaci danych o inflacji.
    Rozeszło się po całym świecie. Polish economy extra strong ;))))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~Jasto [37.109.165.*]
    Na naszej giełdzie, takie luki gram tylko przeciwnie. A więc short!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~jak40 [91.231.60.*]
    tez S74 zagrałem niestety w tym tygodniu jestem 30pt w plecy zobaczymy czy sie odrobi dzisiaj
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~piobor [79.185.2.*]
    No i pięknie to wygląda - ale te hihihi i hahaha są chyba zadowolone :-))) W końcu zadowolone ;-)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~piobor [79.185.2.*]
    Mocny rynek nie ma bata :-) Ciekawe jak tam kocur gar-fild się miewa? Duży garb doświadczeń ma, to jestem ciekaw co doradziłby S-kom ze środy i wtorku. Dobierać? Uciekać?
    Widzę @piobor w dobrym nastroju :) I o to chodzi żeby w efekcie było ok :) Ja puty OW20U242300 na wrzesień
    A ja będę zaraz miał zły humor. Jak nie rusza na południe. od 1 sierpnia do 7ge wywalali wszystko jak leci. A co teraz się im kurna na zakupy zebrało? 2385 mam SL Niech Alojzego nie wkur...bo zaraz kolejne sypnę Ski ;-)
    Piobor wyciął mnie moder. To nie rekomendacja ale krótko:
    cdr 180 kgh 132 L zredukowane o 60%
    Obecne szorty to antycypowanie dopuszczalny wzrost do 420 powierdzenie przynajmniej na m15 (obecnie go jeszcze brak). W razie S TP na 350 na indeksie.
    Złodzieje ukradli mi pozycję na SL. Skąd wiedzieli że tam stoi? Oszuści i złodzieje. Niech się udławią.
    Piobor ehhh już nie żałujesz teraz przerzuciłeś na współczucie dla S. Może założą konto na zrzutka pl i będziesz dosypywał "panie dobre serduszko". Albo ehh się podzieli.
    Ehhowi to normalnie wałek z głowy spadł dzisiaj .....
    nie przejmuj się zejście pod 400 na ind dopiero zanguje a tak można sobie podrastać. To tylko moje zdanie na razie nie brał bym do siebie tego "mega zrzutu/wybicia" i "sraki praptaka"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~haha [37.225.86.*]
    Dałeś się nabrać bo @ehh to @piobor
    Ton/forma wypowiedzi podobna jednak sądzisz że taki z niego kozak i ma przekierowywane IP.... to już byłby sztos normalnie. Brat bliźniak może i tak ale jeden i ten sam Piobor pod dwoma IP to nie sądzę.
    Te wszystkie IP to z okolic Łodzi a @ehh to z mobilnego Orange więc piobor pożyczył od kolegi smarfona:)
    79 to światłowód w świetlicy a 37 to tmoile - komórka od mamy (światłowody są z orangu dzierżawione to z czasów transformacji za jakiejs tam partii kiedy dostali wyłączność podejrzewam że wciąż zasada się trzyma tylko warunki trochę zmieniono) Informatycy mogliby się wypowiedzieć.
    Niezły cyrk tyle rozkminy na jednego Piobora.
    37..... to Orange bo ja z takiego piszę a piobor to niezły ...
    Jakąś śliwkę i brzoskwinkę sobie wpierniczę normalnie byłaby kawa ale nie chcę mózgu rozleniwiać rutyną, Później jeszcze każe mi pisać jakieś bzdury na forum "ratuj pomóż co ja mam zrobić". Gnojek dostanie karę za swoje "umysłowe rozkminy"
    Niedługo pójdzie do szkoły to będzie miał mniej czasu na pisanie tych głupot
    Pomyślcie lepiej dlaczego nie reagujemy na dane USA:) I czy zagramy z nimi ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 33 Autor: ~zx [5.173.189.*]
    Ale przecież reagujemy, kurs się wyrywa.
    zostaje jeszcze weekend nie wiem jaki rezultat rozmów w Izrael
[x]
FW20 1,28% 2 933,00 2025-10-20 15:17:19
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.