janek, przepraszam, że z małej litery, ale na szacunek nie zasługujesz. Tacy jak ty (ups... mała litera) nie dorastają Rhettowi do pięt. Nie wiem, czy przyzwoite słowo do ciebie dotrze, więc napiszę krótko: spadaj z tego forum.
Napisz coś sensownego wczesniej i zweryfikujemy Twoje dokonania...
Pkn orlen zbieram ... Te wyniki byly pod wyrwanie kwitow z ulicy...
Jsw trzymam , czekam na 60zl.
Jsw dzisiaj dokupione . Im więcej pozycji krótkiej tym wiecej urosnie. W czerwcu usd cel 3,65 więc ciekawe do jakiego poziomu dojdziemy na fw20.
Rhett napisz proszę coś o daxie i yankesach...
Jsw trzymam dopoki trzyma 28 na tygodniowce jezeli padnie sprzedaje ze stratą. Jezeli utrzyma cel 31-32 lub wyzej 36-38. W dłuższym terminie pewnie cel ponizej 10zl.
Mysle , ze jest szansa na poprawę szczytów na fw20. Z AT wychodzi umocnienie złotówki .
Rhett co sadzisz o obecmnej sytuacji?
Na fw20 silny opor 2515-2530
Czekam w tym tygodniu na fw20u 2550- 2560 i gram pozycje S. L nie posiadam juz. Mam cdr , pkn i kghm i w przeciągu 5 sesji zamierzam sprzedać. Spadki u Nas na 5- 6 tygodni...
Nie bardzo jest co pisać. Rynki a szczególnie jankeski Nq są grzane cały czas do góry. Zresztą już taka jest natura indeksów. Europa słabsza ale też z W1 jest góra. Dax zrobił z D1 korektę a Nq to ledwo 600 pkt skorygował i już ciagnie w górę. tak więc albo spekulujesz intaday na pivoty albo długoterminowo long ( po korekcie! ) Ropa w końcu wykonała mój plan. Z trzecim razem zgarnąłem 7 usd/lot Złoto jak wybroni 2280 to też szansa na swing Long Miedź skorygowała ja obecnie gram Long Na Wig20 zgarnałem ładnego swinga Long z 2400 na 2550. Teraz czekam na korektę Mniej gram, za to dłuższe ruchy. Dużo czasu spędzam na wodzie pod żaglami :)
Może latem na rynkach przyjdzie korekta indeksów. tak zakładam. Ale zareaguje jak już będzie. Szczyty można łapać jedynie intaday.
Według mojego AT? Widzę oznaki słabości przy podchodzeniu do 0.382 .Jest to górne ograniczenie wideł. Pamietaj , ze rynek moze zrobić wszystko i.licze sie z tym
Od kilku dni czytam i słucham różnych analytyków przewidujących korektę na jankesach, że już powinna być, wręcz tuż tuż :) A tu Nasdaq wtedy na przekór zrobił właśnie w kilka dni 1000 pkt w górę :) Ale skoro 85% ulicy jest w shortach i analytycy ględzą o korekcie to najpewniej dalej będzie rosło. Korekta pewnie przyjdzie z nienacka i gwałtownie ale zanim będzie to ulica nie wytrzyma. Tak więc ja tylko obserwuję do S przyłączę się jak spadki się zaczna z interwału H4/D1
Ropa doszła do 84,xx i wykonała planowaną korektę. Osobiście gram L z celem 85 Miedź doszła do mojego celu aktualnie czekam na rozwój bo stoi w rozkroku
Wig20 nic nie robi kierunkowego tak samo jak Dax. Za to tu dobre miejsce do handlu intraday
Pzu szykuje się do ponownego impulsu w góre wybijającego 56 zł To tyle
Kupuj plotki sprzedawaj fakty :) ładnie dzisiaj ta stara zasada zadziała na jankesach! O godz 16 świeca H4 na Nasdaq dała ładny sygnał do zagrania swing S. Skorzystałem i siedze w shorcie od 20686. Celem jest 19860 a sl przestawiłem na 29680. Jeżeli będzie dalej spadek ale utrzymają ostatnie dołki na 19730 wówczas zagram Longa na swing wzrostowy do okolic 20200
na Pzu na otwarciu otworzyłem Longa przy 49,60 sl mam na 47,60 a celuję w 55,60 na ropie czaiłem się na longa ale nie zeszli do mojego poziomu, zabrakło 30 centów ! Jutro wóz albo przewóz :)
Patrz na wykres świec H4 i H2 Nasdaq.
Świeca H4 z godz 12 jest spadkowa to sygnał do wejścia na otwarciu kolejnej w pozycję S.
Potwierdzeniem jest spadkowa świeca H1 z godz 15
Janek dobra decyzja co miesiąc będziemy zjeżdżać z górki,będą lekkie odbicia ale po korektach będą niewielkie odbicia.Wig 20 już nie wzniesie się na 2600.
Rhett, wybacz, nawet Cie polubilem, ale litosci.... Karaiby w lipcu?
OK, kto bogatemu zabroni. Ale z Twoja opinia o WIG20 sie delikatnie mowiac, nie zgadzam - daj mi tylko zapalke, pokoj na Ukrainie i zobaczysz co bedzie na WIGu. A nawet bez tego, obroty po wakacjach, banki jeszcze rusza smokiem, tak mysle. Wrzesien pokaze.
Na giełdach rządzą algorytmy dużych funduszy od lat. Patrzcie na wykres świec miesięcznych. Od 4 lat świece sierpniowe i wrześniowe są spadkowe. Jeżeli coś się sprawdza od 4 lat to dlaczego w kolejnym roku miało by być inaczej? Graj to co widzisz że się dzieje a nie to co myślisz że będzie. Tak więc do października preferuj pozycje S. Od października L
Wig będzie wysoko,wysoko aż osiągnie pułap do nieba,czy pytasz się rhetta jak się to robi z kobietą również.Pytaj Zbyszka Nowaka i pij wodę przed telewizorem.
No miesiąc temu było maks 51 ale farmazony i że będzie 55 to jak Zbyszek Nowak i inni przed telewizorem.Pewnie świece i zapalniczki taka drogę do 55 pokazały.Farmazony Rhetta Zbyszka Nowaka.Jakbys był bogaty to nie miałbyś czasu na wypociny na forum.