• Re: EVENTUS Autor: ~leon [77.115.48.*]
    mądry Polak po szkodzie ...słuszne stwierdzenie...narzekać ,płakać a nic nie robić w celu zabezpieczenia przyszłości.....a może nam brakuje wykształcenia i myślenia perspektywicznego .....?
  • Re: EVENTUS Autor: ~dorven [83.5.106.*]
    dzięki andi43, udało mi się zebrać trochę informacji, spotkałam ludzi którzy byli na takich szkoleniach, nie muszę się z tobą zgadzać,bo już się zgodziłam, jeśli chodzi o szkolenie to wysiadam ,mogę tylko współczuć twojej znajomej,weszłam w fundusze inwestycyjne , tu przynajmniej nie oszukuję ludzi, jest czarno na białym,klient zarabia i nie traci swojej kasy,opcji jest sporo ,emerytalna też w dodatku jak nie chcesz czekać wybierasz całość po 5latach(oczywiście zależy z jaką firmą się zwiążesz)moja od kilku lat otrzymuje corocznie fairplay,klienci mają wgląd, mogą wypłacać zyski,decydować jak lokować .twoja znajoma ma podobne doświadczenia jak ja z pewną firmą która świadczyła usługi na rzecz pewnego otwartego funduszu emerytalnego, nasza współpraca skończyła się gdy usłyszałam,że przepisując pewnego klienta nie zrobię mu większej krzywdy,a dla niego było to niekorzystne,moja postawa nie pozwala mi na perfidne oszukiwanie klientów,dlatego firma nie była zadowolona bo wyniki były mierne ,zrozumiałam wtedy,że im chodzi o to abym była naganiaczem,który zrobi im kasę,już blisko rok jak nie wypłacili mi należności za to co zrobiłam,na początku chcieli, żebym rodzinę wciągnęła,ale ja też należę do upierdliwców,którzy dużo pytają i są dociekliwi, dzięki temu jestem w stanie rozpracować każdy fundusz emerytalny,znam te działania od podszewki,nie zawsze opłaca się przepisywać,czasem tak,dziś mam wiedzę, którą mogę się podzielić z każdym kogo ktoś będzie chciał przepisać do innego funduszu,wielu znajomym już pomogłam gdy chciano ich przepisać.muszę tylko wiedzieć do jakiego funduszu należy dana osoba i do jakiego agent chce ją przepisać.
    jeszcze raz dzięki
    pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~kasia [83.8.255.*]
    aby proponować EVENTUS uczciwie trzeba go poznać ..wszystko jest jak na dłoni....chcesz mieć emeryturę ....czy pieniądze jutro...jeśli jutro zagraj ..ale w co...nikt Ci darmo nic nie da..banki..biorą podatek Belki...giełda...niewypał ..została ruletka powodzenia .... nie będę się rozpisywała
  • Re: EVENTUS Autor: ~aga..35 lat [83.8.217.*]
    widzisz jesteś w funduszach a to też duża niewiadoma i powiedz dlaczego ludzie się przepisują bo agenci nie mają pracy i szukają tej formy ....nie ma nic doskonałego...ale ja mam EVENTUSA i nie chcę nic lepszego ..zobacz notowania i zyski firm ubezpieczeniowych.....OFE..to zatrudnienie i duże pensje dla pseudo prezesów....dostaniemy 60-80 zł......kpina ale jest obowiązek....pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~ania [195.150.76.*]
    Dnia 2008-05-31 o godz. 15:57 ~dorven napisał(a):
    > dzięki andi43, udało mi się zebrać trochę informacji,
    > spotkałam ludzi którzy byli na takich szkoleniach, nie
    > muszę się z tobą zgadzać,bo już się zgodziłam, jeśli chodzi
    > o szkolenie to wysiadam ,mogę tylko współczuć twojej
    > znajomej,weszłam w fundusze inwestycyjne , tu przynajmniej
    > nie oszukuję ludzi, jest czarno na białym,klient zarabia i
    > nie traci swojej kasy,opcji jest sporo ,emerytalna też w
    > dodatku jak nie chcesz czekać wybierasz całość po
    > 5latach(oczywiście zależy z jaką firmą się zwiążesz)moja od
    > kilku lat otrzymuje corocznie fairplay,klienci mają wgląd,
    > mogą wypłacać zyski,decydować jak lokować .twoja znajoma ma
    > podobne doświadczenia jak ja z pewną firmą która świadczyła
    > usługi na rzecz pewnego otwartego funduszu emerytalnego,
    > nasza współpraca skończyła się gdy usłyszałam,że
    > przepisując pewnego klienta nie zrobię mu większej
    > krzywdy,a dla niego było to niekorzystne,moja postawa nie
    > pozwala mi na perfidne oszukiwanie klientów,dlatego firma
    > nie była zadowolona bo wyniki były mierne ,zrozumiałam
    > wtedy,że im chodzi o to abym była naganiaczem,który zrobi
    > im kasę,już blisko rok jak nie wypłacili mi należności za
    > to co zrobiłam,na początku chcieli, żebym rodzinę
    > wciągnęła,ale ja też należę do upierdliwców,którzy dużo
    > pytają i są dociekliwi, dzięki temu jestem w stanie
    > rozpracować każdy fundusz emerytalny,znam te działania od
    > podszewki,nie zawsze opłaca się przepisywać,czasem tak,dziś
    > mam wiedzę, którą mogę się podzielić z każdym kogo ktoś
    > będzie chciał przepisać do innego funduszu,wielu znajomym
    > już pomogłam gdy chciano ich przepisać.muszę tylko wiedzieć
    > do jakiego funduszu należy dana osoba i do jakiego agent
    > chce ją przepisać.
    jeszcze raz dzięki

> pozdrawiam
    Cześć, dziś odbyłam rozmowę z agentem Ergo Hestii i oczywiście postanowiłam poczytać opinie o Eventusie na necie. No i ... Chyba jednak się nie zdecyduję. A tak przy okazji to własnie zaproponowano mi również przepisanie się z CU do NN, bo to podobno dla mnie korzystne. Jeśli znalazłabyś czas, to byłabym bardzo wdzięczna za Twoja opinię na ten temat.

pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~Marcin [83.175.191.*]
    Jeśli szuka Pani pracy w roli prawdziwego doradcy (te słowa są mocno nadużywane w dzisiejszych czasach) to po pierwsze proponuje znaleźć niezależną agencje, która może dystrybuować produkty wielu nawet konkurencyjnych firm, po drugie z moich subiektywnych doświadczeń ludzie z HMI nie są fachowcami rynku finansów a "sprzedawcami" eventusa i choć w sprzedaży nie ma nic złego tak do wiedzy tych ludzi, z którymi miałem przyjemność można mieć WIELE do życzenia.

Czytając tzw. OWU Eventusa dostępne na stronie niestety nie można znaleźć liczb (opłaty) oraz nie widzę na stronie HMI czy Hestii jakie są wyniki, dodam w tym miejscu,że mnie jako klienta nie interesuje czy rozmawiam z pośrednikiem czy nie, dostęp do podstawowych danych ma być prosty, inaczej świadczy to o firmie = produkcie.

Jeśli ktoś potrafi mi podać wiarygodne źródło tych informacji proszę o nie.

Osobiście jestem doradcą finansowym i znam szereg produktów spełniających role programu emerytalnego, każdy z nich posiada swoje walory, które w zależności od klienta należy wpasować do jego życzeń. Oczywiście każdy z nich posiada również swoje słabe strony, o których nie wolno zapomnieć na spotkaniu z klientem, co jest dziś powszechnym zjawiskiem.

Moja ocena Eventusa:
    Negatywna - gwarancja, o której tu tyle mowy oczywiście jest cenna, jednak są instrumenty finansowe, których ryzyko inwestycyjne w długim , emerytalnym okresie jest = zero a proponują ciekawsze zyski, klient również nie musi się znać na temacie i co najważniejsze to zgromadzone przez klienta pieniądze bez względu na wiek, okres umowy itd. przechodzą na osoby uposażone.

Z całą odpowiedzialnością i chętnie spotkam się z każdym sprzedawcą produktu EVENTUS na spotkaniu z klientem w trójkę i przy kliencie porozmawiam o ofercie mojej i kolegi tak aby klient był sędzią. Z mojego doświadczenia to najlepsza, uczciwa forma sprzedaży, na którą zdobędą się tylko najlepsi, profesjonalni doradcy. Takiego spotkania drodzy forowicze nie zaproponuje wam nikt, kto nie zna dobrze swoich produktów, produktów konkurencyjnych oraz przynajmniej podstawowych zasad funkcjonowania rynku.

Pozdrawiam Marcin
  • Re: EVENTUS Autor: ~AGANIE MOGĘ POWIEDZN [78.88.82.*]
    WITAJ! SZKODA MI CIEBIE!NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ, ZE JESTES GŁUPI BO SZKODA MI TWOJEGO PODEJSCIA DO EVENTUSA. JEST TO PRODUKT DLA DOJRZALYCH, KTÓRZY MYSLA O PRZYSZŁOŚCI. NIE DLA TYCH, KTÓRZY DOSZUKUJA SIE DZIURY W CAŁYM. NIE BEDE SIE POWTZRZAŁA. JAK REASEKURATOR I GRUPA ERGO NIE JEST DLA CIEBIE DOSC WIARYGODNYM I BEZPIECZNYM ZABEZPIECZYCIELEM TO NIESTETY, TY ZAINWESTUJ W 3 FILAR CU. JESTEM PEWNA ZE JESTES TANIM AGENTEM JEDNEJ Z TYCH BADZIEWIARSKICH FIRM NA NASZYM POLSKIM RYNKU, DLATEGO NIE SPOTKAŁABYM SIE Z TOBA. JA , TY I KLIENT?? HAHA I CO>? WCISKALABYS KITY, WARCZAŁ JAK PIES? CZY KŁÓCIŁ SIE I NAMAWIAŁ DO SWOJEGO PRODUKTU? EVENTUS JEST DLA TYCH, KTÓRZY MYSLA O SWOJEJ STAROSCI. TO NIE POLISA NA ZYCIE, TYLKO NA DOŻYCIE I NA TO, ZEBY STAROŚĆ ROZUMIANA PRZEZ CIEBIE NIE BYŁA OKRESEM STAROŚCI TYLKO CZASEM WSPANIAŁEGO ODPOCZYNKU....ZAL MI CIEBIE I TWOJEGO PODEJSCIA DO ZYCIA. MASZ W SOBIE ZŁOŚĆ, EGOIZM I COŚ, CO NAZYWAM PRÓŻNOŚCIĄ. NIESTETY, ZOSTANIESZ W SWOICH PRZEKONANIACH DO STAROŚCI I WTEDY NA FORUM NAPISZESZ...ZALUJE ZE NIE KUPIŁEM EVENTUSA, ZYJE TERAZ Z SWIADCZENIA KTÓRE NAZYWA SIĘ ZASIŁKIEM SOCJALNYM! HAHAHA POWODZENIA GBURZE!!!PS. EVENTUS NIE JEST DLA CIEBIE.
  • Re: EVENTUS Autor: ~ina [83.8.217.*]
    a jak dożyjesz np94 czy 98 lat..pozdrawiam... w funduszach nie starczy Ci zgromadzonego kapitału...może na kilka lat..pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~róża [88.156.152.*]
    Tak eventus jest bardzo ciekawym produktem, tylko dlaczego każdy z kim rozmawiałam reaguje negatywnie
  • Re: EVENTUS Autor: ~kama [172.31.20.*]
    bo wiedzą że jest dobry i tylko tak potrafią od niego odstraszać
  • Re: EVENTUS Autor: ~vvvv [78.129.197.*]
    Dnia 2007-10-13 o godz. 22:37 ~ewentus napisał(a):
    > Co sądzicie o emeryturze z EVENTUSA
    Może ktoś z was już
    > należy ponad 2 lata i sprawdził ile pieniędzy mu urosło w
    > tym czasie.
    Proszę o podzielenie się ze mną taką
    > informacją.
    Z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.

• Re: EVENTUS Autor: ~jan [83.8.231.*]
    jestem już ponad dwa lata .naprawdę warto wykupić EVENTUSA sam również jestem reprezentantem ERGO.HMI. mój mail jnjn6@op.pl- pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~jan [83.8.231.*]
    jestem już ponad dwa lata .naprawdę warto wykupić EVENTUSA sam również jestem reprezentantem ERGO.HMI. mój mail jnjn6@op.pl- pozdrawiam
    oo ile urosły oszczędności w poprzednim roku udział w zyskach wyniósł 10,5 %
    jaka to suma to zależy od składki oraz wieku ..
  • Re: EVENTUS Autor: ~barbapapa [87.206.50.*]
    Jeden wielki kanał ,tak podsumować można produkty firm ubezpieczeniowych.
    Oczywiście można powiedzieć,że za wszystko się płaci,że nie ma nic za darmo itp -prawda ,ale prawdą również jest to ,że to się nie opłaca klientowi,a firma czesze grubą kasę kosztem klienta.
    Fundusze inwestycyjne wydają się być najlepszym rozwiązaniem,ale nie dla mnie.
    pzdr.

• Re: EVENTUS Autor: ~ula [79.187.70.*]
    Według Ciebie to kanał,tylko że żadna firma ubezpieczeniowa w przeciwieństwie do banków nie splajtowała,żadna która ubezpiecz życie, dożycie czy emerytury. W Polsce wyłączność na dożywotnie gwarantowane emerytury ma HMI. W Polsce emerytura państwowa jest przywilejem a nie obowiazkiem państwa,już teraz brakuje pieniędzy na emerytury,więc za kilka lat dostaną je nieliczni.Jesli chcemy miec godna emeryturę to musimy sami o nia zadbać,tak jak na całym zachodzie,niestety. Na państwo nie możemy liczyć. Zresztą wszędzie trabia o sytuacji emerytalnej w Polsce.
  • Re: EVENTUS Autor: ~hej [77.115.48.*]
    jeśli ktoś
  • Re: EVENTUS Autor: ~hej [77.115.48.*]
    jeśli ktoś Ci nie wyjaśnił zasad oszczędzania w EVENTUSIE służę pomocą...jest to dobry produkt należy się Polakom ,szkoda ,że musimy bez umowy płacić ZUS...pozdrawiam Janek
  • Re: EVENTUS Autor: ~bill [77.114.148.*]
    sprzedawałem eventusy a teraz mam wyrzuty sumienia bo nie ma rorszego produktu na polskim rynku... jak przeczytasz wszystkie komentarze to się dowiesz dlaczego.
    Pozdrawiam
  • Re: EVENTUS Autor: ~Jim [78.30.115.*]
    I jak z tym żyjesz po tylu latach, dalej masz wyrzuty sumienia ? :P
  • Re: EVENTUS Autor: ~Dawid [83.25.133.*]
    Oczywiście że EVENTUS to całkowita szczera prawda i wspaniałe zyski, chciałbym dodać że składkie płaci się tylko 30 lat ! więc wpłacasz przez ten czas 72 000 zł a wypłacają w najgorszym przypadku 400 zł miesięcznie lub 198 000 zł do ręki to sa niemieckie emerytury, lecz gdy pobierasz miesięczne renty to one stale rozsną im jesteś starsza/starszy tym więcej dostajesz - cały czas się bogacisz, skąd niemieccy staruszkowie mają pieniądze na te wszystkie wycieczki zagraniczne itp. to właśnie z EVENTUSA ...
    Czasem aż trudno w to uwierzyć ja też nie wierzyłem a jestem teraz sprzedawcą tego produktu i wcale nie latam od domu do domu i nie namawiam klientów, oni przychodzą, dzwonią sami, za pare lat to będzie najbardziej rozpowrzechniony produkt w naszym kraju w Niemczech posiada go 95% emerytów
    W razie pytań, propozycji proszę pisać na:
    dawid_kurszewski@tlen.pl
  • Re: EVENTUS Autor: ~jerzy [77.115.48.*]
    ja płacę do ZUSu 1200 zł mc. zarabiam ok 4000 na rękę 36 lat pracy ostatnio mi przysłali infor. ile dostanę emerytury ..kpina ok 1600 gdybym teraz poszedł lecz idę za 8 lat i prawdopodobnie otrzymam 1200 wg wyliczeń lub wogłe jeśli będę miał z czego żyć a jeśli zachoruję to lekarze mają mi skracać życie.......szkoda ,że dopiero teraz wszedł EVENTUS... jedyna dobra forma ...ZUSowskie emerytury nie są obowiązkiem państwa czytaj dziennik ustaw są przywilejem... 2i3 OFE to ubezpieczenie na życie ...wybierasz emeryturę czy śmierć .......i to jest różnica w prywatnych emeryturach...
  • Re: EVENTUS Autor: ~ok [77.113.71.*]
    wczoraj kupiłem polisę EVENTUsa ..zrobiłem najlepszy zakup ostatnich lat ..mam 33 lata i wiem ile oszczędzam ,ile będę miał emerytury ...zachęcam niedowiarków..

ZOBACZCIE co piszą o ZUSie.....będzie bolało za 10, 20 lat ....
    Cieszę się że nie wierzysz w ZUS ale w eventusa też bym nie wierzył...
    a dlaczego to prosze:
    - nikt nie inwestuje na okres 30 lat w obligacje a eventus to tylko obligacje
    -kupując samemu obligacje zarobisz dużo więcej a inwestując we fundusze przez 30 lat to zarobisz jeszcze więcej nawet jak trafisz jeszcze na kilka okresów bessy
    Jesteś chyba jakimś marnym agentem HMI bo piszesz głupoty!!!!!!
    A jeśli nie to prosze udowodnij mi to odpowiadając na kilka pytań:
    - gdzie jest napisane że emerytura jest przywilejem prosze o dokładne miejsce tej ustawy( bo takie głupoty tylko mówią na szkoleniach HMI w związku z emerytami którzy pracowali na emeryturze i chcieli dodatkowych świadczeń).
    - EVENTUS można kupić w Polsce już od ponad 5 lat więć mie pisz kolejnych głupot,
    - ZUS to forma podatku i musimy się z tym pogodzić a to że jakąś większą lub mniejszą część będą nam wypłacać to nic nowego.
    - no i ile dostaniesz tej emerytury z EVENTUSA?? ( jak masz kalkulator to sobie oblicz jak drogi jest ten produkt) i spytaj swojego klienta jakie mają nagrody motywacyjne w HMI za kasę biednych klientów.
    To że musimy oszczędzać to wiadomo ale nie w eventusa....
  • Re: EVENTUS Autor: ~Winia [83.8.203.*]
    Głupiś Bill jak nic! Tobie to nawet"łopatologicznie" szkoda tłumaczyć!
  • Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.2.*]
    winia potraficie tylko w ten sposób odpowiadać? zadawałem na forum kilka pytań i zero odpowiedzi więc niech któryś z akwizytorów eventusa w końcu odpowie na tak proste pytania
  • Re: EVENTUS Autor: ~winia [83.8.214.*]
    Przepraszam Andi jeśli Cię uraziłam moimi słowami ale nie kierowałam ich do Ciebie tylko do billa,bo on ma zawsze jakieś "ale" i się zwyczajnie czepia.Na forum to ja raczej nie rozmawiam,bo po prostu nie mam na to czasu.Jeżeli będziesz miał jednak ochotę i czas to proszę napisz do mnie e-mail na adres rwszczesik@onet.eu postaram się wówczas odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania i rozwiać wątpliwości. Pozdrawiam
    Chodzi o to że znam odpowiedzi jednak chciałbym żeby ktoś właśnie na forum odpowiedział na moje pytanie na które otrzymałem znaczy moja znajoma otrzymała ( zadała je w czasie szkoleń w bydgoszczy ) powtórzę pytanie : wybieram opcję wypłaty emerytury miesięcznie umieram w wieku 80 lat co dzieje się z moim kapitałem w eventusie ? odpowiedz proszę jeśłi możesz ale tutaj na forum
    pozdrawiam
  • Re: Re: EVENTUS Autor: ~ula [79.187.70.*]
    Okres dziedziczenia emerytury wynosi 15 lat ,czyli od 65 do 80 roku zycia.Dajmy na to że zaczynasz oszczędzać w wieku 30 lat. Przez 30 lat uzbierasz sobie 72,000 , kwota jaka gwarantuje Tobie Eventus to 92,950 . Odbierając emeryturę do 80 roku życia odbierzesz już 148,820 zł, więc prez 15 lat odbierzesz podwojony swój kapitał.
  • Re: Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.2.*]
    Dnia 2008-06-18 o godz. 00:32 ~ula napisał(a):
    > Okres dziedziczenia emerytury wynosi 15 lat ,czyli od 65 do
    > 80 roku zycia.Dajmy na to że zaczynasz oszczędzać w wieku
    > 30 lat. Przez 30 lat uzbierasz sobie 72,000 , kwota jaka
    > gwarantuje Tobie Eventus to 92,950 . Odbierając emeryturę
    > do 80 roku życia odbierzesz już 148,820 zł, więc prez 15
    > lat odbierzesz podwojony swój kapitał.
    czyli uważasz że tylko to co sam wpłaciłem jest moim kapitałem?? ;) zapomniałaś że nawet gdy przestaję wpłacać składki to co wpłaciłem plus co roku dopisywwane odsetki cały czas zarabiają i powiększają mój kapitał? nawet po skończeniu przezemnie 65 roku życia pieniądze cały czas zarabiają i nie są to według waszych danych o zyskach małe pieniądze więc nie mów nam że odbierzemy podwójną kwotę naszego kapitału ;) pozdrawiam
  • Re: Re: EVENTUS Autor: ~ula [79.187.70.*]
    Napisałam przykład,nie wiem jaką dostaniesz emeryture . Wiem jaka gwarantuje HMI,a jakie beda zyski tego nikt nie wie. A po drugie kapitał to kapitał ,a zysk to co innego.
  • Re: Re: EVENTUS Autor: ~andi43 [83.17.2.*]
    Dnia 2008-06-18 o godz. 00:32 ~ula napisał(a):
    > Okres dziedziczenia emerytury wynosi 15 lat ,czyli od 65 do
    > 80 roku zycia.Dajmy na to że zaczynasz oszczędzać w wieku
    > 30 lat. Przez 30 lat uzbierasz sobie 72,000 , kwota jaka
    > gwarantuje Tobie Eventus to 92,950 . Odbierając emeryturę
    > do 80 roku życia odbierzesz już 148,820 zł, więc prez 15
    > lat odbierzesz podwojony swój kapitał.
    jeśli tak bardzo chcesz wchodzić w finanse proszę bardzo:
    przy rocznej wpłacie 2400 zł przez 30 lat faktycznie fpłacimy 72.000,-
    na dzień dzisiejszy gwarantowana stopa zwrotu to 2,75% plus 85 % z zysku ponad te 2,75 %
    w chwili gdy przestaniemy płacić po 30 latach będzie to kwota ok 43000,- plus dodatkowy zysk gdy będzie
    pozostaje kilka lat do emeryturki i znowu 15000 tysięcy więcej więc uzbierało mi się w wieku 65 lat około 130000,-
    przez następne lata też coś mi się uzbiera
    pytam ponownie co z moim kapitałem ?
  • Re: EVENTUS Autor: ~Gosia [77.113.71.*]
    pierwsze dwa lata niewiele rośnie ....zobaczysz po 5-6 latach będzie dobrze ...wspaniały produkt pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.206.50.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.187.70.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: EVENTUS Autor: ~ula [79.187.70.*]
    Spotkanie informacyjne dotyczace EVENTUSA trwa 15-20 minut, zapraszam 668-133-370, spróbujemy wyjaśnić wszystkie wasze wątpliwości
    proszę nie agituj na spotkania ale udziel publicznie odpowiedzi na pytanie które zadałem wyżej pozdrawiam i czekam na odważną osobę
  • Re: EVENTUS Autor: ~ewa [77.115.113.*]
    kolego musi być spotkanie gdyż można pytać do woli
  • Re: EVENTUS Autor: ~Maria [77.114.228.*]
    Mam Eventusa 6 lat ..teraz dopiero widać ,że było warto....będzie dobrze ZUS..nie wiele da..liczę na siebie pozdrawiam niedowiarków...
  • Re: EVENTUS Autor: marinero23 [81.190.127.*]
    Mam 25 lat i na pewno nie bede opłacał składek w ZUSie!Czy ktos mi moze doradzic co mam zrobic, czy warto w to inwestowac? Jezeli bede w to inwesstował to co dostane na wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu, który uniemozliwi mi wykonywanie pracy?
  • Re: EVENTUS Autor: ~lp [85.221.215.*]
    Dnia 2008-07-09 o godz. 13:55 marinero23 napisał(a):
    > Mam 25 lat i na pewno nie bede opłacał składek w ZUSie!Czy
    > ktos mi moze doradzic co mam zrobic, czy warto w to
    > inwestowac? Jezeli bede w to inwesstował to co dostane na
    > wypadek trwałego uszczerbku na zdrowiu, który uniemozliwi
    > mi wykonywanie pracy?

Właśnie wczoraj miałem okazję zapoznać się dokładniej z EVENTUSEM i nieźle się uśmiałem, gdy super gwarancje w tym produkcie były niższe o 25% od tego co gwarantuje program emerytalny, który od dawna sprzedaję swoim klientom nie robiąc z tego takiego zamieszania.
    Dodatkowo nie jest to ubezpieczenie z prawdziwego zdarzenia, tylko marne NW z bardzo wieloma wykluczeniami, więc szanse na otrzymanie jakichś pieniędzy w wypadku trwałego uszczerbku na zdrowiu też są małe( tylko w NW), zapomnij o chorowaniu!!!
    Skoro nie na ryzyko ubezpieczeniowe, to na co idzie spora część składki?

Szczytem jednak był fakt, że koronnym argumentem do zakupu przez klienta tego produktu było wyłożenie za niego pierwszej składki( a nie był to odosobniony przypadek).
    Podaruj sobie ten produkt i poszukaj czegoś ciekawszego!
    pzdr
  • Re: EVENTUS Autor: ~doradca [79.187.70.*]
    Przepraszam jaka spora część składki? Jakie NW?
    Głupiś, czy tylko takiego udajesz?
    Eventus nawet nie otarł sie o dobrą polisę na życie.
    Sumę ochrony w tym produkcie stanowi ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych
    wypadków - czyli Coś, co jest bardzo, bardzo tanie bo zgodnie z danymi statystycznymi śmierć w NW to tylko 10-14% wszystkich zgonów. 60 letnia kobieta może sobie kupić NW z wieloma opcjami w wysokosci 50 tys. za mniej niż 20 zł na miesiąc.
    W EVENTUSIE gwarantowana wartość zarówno przy wypłacie jednorazowej jak i w rencie dożywotniej jest śmiesznie niska! Gdyby to była polisa z prawdziwego zdarzenia można by to zwalić na koszt ryzyka ubezpieczeniowego, ale przy NW?
    Podsumowując zastanawia mnie więc o czym wcześniej pisałem, co się dzieje ze znaczną częścię składki, skoro nie na ryzyko ubezpieczeniowe i nie na porządne budowanie kapitału emerytalnego.
    Mógłbym podać konkretne kwoty, ale to tylko bezsensownie rozwinie temat, a Eventus nie jest wart tego,żeby o nim tyle pisać, zresztą sprzedający go i tak wiedzą swoje i zaraz rozpocznie się bezsensowna pyskówka, więc kończę z tym tematem.
    Radzę tylko wszystkim zamierzającym kupić ten produkt o dokładne przeczytanie OWU.
    pzdr
  • Re: EVENTUS Autor: ~ona [79.187.70.*]
    Eventus nie jest typowa polisą jest prywatna emeryturą,a opcje dodatkowe wybiera ten kto chce . RNW- śmierć na skutek nieszcześliwego wypadku przy składce 200 zł kosztuje 12zł i wypłacany jest kapitał+zysk+72000, śmierć w ruchu lądowym,wodnym,powietrznym- RKM- przy składce 200 zł kosztuje 18 zł a wypłacana jest kwota kapitał+zysk+72 000+36 000
    Tak masz rację, to nie jest Polisa na życie, ale kiepska emerytura.
    przykład:
    Kobieta lat 37
    składka 200 zł
    dożywotnia renta gwarantowana 320 zł
    33 tys SUMA OCHRONY TYLKO NW

Przykład z mojego podwórka:
    Ta sama kobieta lat 37
    suma ochrony NA POLISIE 40 tys. ( nie NW!!!!!)
    składka 180 zł
    dożywotnia renta gwarantowana 400 zł.
    Może to nie jest super kąsek, ale w porównaniu EVENTUSEM to RARYTAS!!!!
    pzdr
    tak masz rację a jaki gwarantowany kapitał oferuje Twoje podwórko? i jaka może być renta za te 23 lata z symulowanym zyskiem 7%.
    I tu mylisz się koleżanko, gdybyś bardziej orientowała się na "rynku" to z pewnością wiedziałabyś,że jest jeszcze TU, które sprzedaje GWARANTOWANE, DOŻYWOTNIE emerytury już dobre parę lat i to na warunkach, do których EVENTUSOWI jeszcze daleko,daleko!!!!!
    Żaden nasz produkt nie opiera się na symulacjach, ale na gwarantowanych kwotach zapisanych w dokumencie Polisy - Polisy z prawdziwego zdarzenia a nie tylko NW.
    pzdr
    więc proszę napisz mi jaką dostanę od Was emeryturę w wieku 65 lat, albo jaki kapitał . Jak moje pieniądze będą wykorzystywane przez Was i jaki zysk do nich dopiszecie,bo wiadomo że musza jakoś procentować a Wasza firma jakies zyski wypracowuje
    Zaciekawiłem?
    Żeby zaspokoić Twoja ciekawość chętnie Ci odpiszę jak może wyglądać Twoja emerytura, ale do tego potrzebuję : Twój wiek, płeć( mam nadzieję,że zgodnie z podpisem) oraz ile chcesz miesięcznie możesz odkładać na emeryturę?
    pzdr
  • Re: EVENTUS Autor: ~KJP [83.175.191.*]
    Przepraszam, że się wtrącam ale zaciekawiła mnie pańska propozycja, ponieważ mam juz eventusa i zamierzam wykupić kolejnego. Ale jeżeli ma pan coś lepszego z checią dowiem się czegoś wiecej. Jestem facetem w wieku 25 lat i moge w tym momencie odkladać dodatkowo 200 zł.