Proszę Pana, wycena waloru jest odbiciem efektywności polityki prowadzonej przez władze spółki. Skuteczna sprzedaż, unikalny produkt, pozyskiwanie dofinansowań, transparentność, kwalifikacje menadżerskie... To wszystko wpływa na wycenę przedsiębiorstwa. Czy zaprzeczy Pan, że jest inaczej? Za słownością i konsekwencją w działaniu podążają inwestorzy długoterminowi, a odchodzą widząc niejasności w komunikacji i nieudolność działań. Trzeba patrzeć na ręce władzom każdej spółki i z rozwagą wybierać momenty dokonywania kupna/sprzedaży waloru. Należy dzielić się wiedzą, bo do tego służy forum. Nie powinno się zatem tą drogą udzielać rad kiedy dokonywać transakcji. Pozostaje to w gestii licencjonowanych doradców inwestycyjnych, którzy skądinąd w większości przypadków mylą się.
Ludzie wiszą na hakach bo ładują sie na górkach. Zobaczymy jak będzie tutaj. Pantaran napisał post pod koniec stycznia kiedy kurs był po 1.9 zł. Każdy miał 2 tygodnie, aby sprawdzić spółkę czy rozważyć zakup. Kurs spadł w tym czasie do 1.62 zł. Być może kiedyś ta spółka będzie po 10 zł i być może wtedy ktoś kupi jej akcje czytając zapewne ten post. Być może te 10 zł to będzie szczyt w danym momencie i kurs zejdzie do np. 8 zł. Czy naprawdę wtedy uczciwe jest mowić, że Pantaran „ubrał” kogoś po 10 zł bo ktoś przeczytał w czerwcu post ze stycznia?
Jego pierwszy post na BML był kiedy kurs chodził w granicach 3 zł, a pierwszy post na IGN kiedy był w granicach 17 zł.
Tego właśnie nie ogarniają. Przecież jak ktoś napisał kiedyś coś w superlatywach, to ma rosnąć w nieskończoność. A jakby na szczycie notowań (30 BML i 95 IGN) pantaran napisał "Tutaj się żegnam", to znów by go hejtowali, że wywołał lawinę "po co on to pisał, mógł w ciszy sprzedać teraz mamy - 50%" :D Cebularze na bananowej, kwintesencja GPW, nie dogodzisz, winny porażki musi być.
Dziękuję za komentarz. Zbieramy fakty i dane, weryfikowalne w literaturze oraz w Internecie - nie superlatywy. Inwestujemy w spółki, reprezentowane przez dobre fakty, koniunkturę i zarządzane przez fachowców, którzy swoje kompetencje potwierdzają realizacją założeń. Giełda zawiera czynnik ryzyka i każdy przed otworzeniem rachunku maklerskiego wypełnia ankietę uświadamiającą pełne spektrum takich czynników. Pozdrawiam Prezi.
a ja tak zapytam z ciekawosci czy może pan adam k aktywny miedzy innymi na wielu grupach fb dotyczacych giełdy to pantaran? styl pisania na fb i na bankierze pasuje był obecny miedzy innymi na spółkach ign jak i tutaj
Pantaran a co myślisz o infoscan który zmieni nazwę na Movie games mobile i akcje będą przejęte przez właśnie wyżej wymieniony movie Games, kapiralizacja niska bo tylko 15mln
Czy dzisiejszy spadek, wolumen, nowy skład rady i ich %,połączenie spółek , nie wydaje się Wam nieco zbieżny z tym co stało się dziś na infoscan , tyle ze tam mamy oficjalne espi...?
W tych wszystkich spółkach, chodzi o złapanie leszczy na górce, kto bystry zdąży, reszta zostaje na amen, dalej bystrzacy idą robić kolejną spółkę, niekoniecznie taką z fundamentami, haha!
To słabo, że udupiasz i nie uczysz się na błędach. Pewnie kupiłeś wczoraj a dziś sprzedałeś. Na takich się zarabia. Odkupisz za dwa tygodnie po 3.XX jak zobaczysz że jest zielono słabe nerwy duże straty. Musisz się z tym pogodzić a nie zwalać winę na kogoś.
Post zawiera moje przemyślenia i spekulacje i nie jest to porada :-)
Ta teoria niestety się nie trzyma. Dlaczego? Załóżmy że Pantaran byl super poinformowany i dostał cynk końcem listopada, zakupił w okolicach 30gr. Jego wątek pojawił się znacznie później bo 26.01, w między czasie zdążyłby opchnac akcje z zyskiem ponad 600% bez nakładu pracy. Tak w ogóle skup tych akcji wg mnie trwał od lipca, od pierwszej sprzedazy pakietu przez insajdera. Obecnie ff jest poniżej 40%, zakładał bym że nawet okolice 30%. Oczywiście to tylko moje spekulacje ale nie o tym wątek. Tak więc po co zakładać wątek i wkładać swoja prace ? Sens głębszy ma to jeżeli liczymy na te 300-500% . To również moje spekulacje :-) tak więc kiedy kupił,?no nie wychodzi inaczej niż w przedziale 1,5 - 2. Jeżeli się napracował i 26.01 wrzucił post zakładałem że zakończył zbiórke. W piku było 2,7. Teoretycznie najkorzystniejsza różnica ceny to 1,2 czyli 50%. Szczerze? Wątpię żeby 80% satysfakcjonowało Pantarana patrząc na jego wkłady na bml i ign. Podsumowując. Zakladalbym że kolega slayter pisze tak bo chciałby kupić poniżej 2 zł. Nie ma nic lepszego niż zasiać ziarno niepewności. Wytrwałość Chudini
Ja licze na kilkaset procent. Myśle, że Pantaran też. I to kilkaset % od tego kursu co jest dzisiaj - 2.10 zł. Ja jestem tutaj na longa. Wróćmy do rozmowy za rok. Post Pantarana był przy 1.9 zł. Na BML i IGN siedzieliśmy wiele miesięcy i gdyby nie Zarządy obu spółek, ich brak przygotowania, to nadal byśmy zapewne mieli ich akcje. Przynajmniej ja. Tutaj zapowiada sie długa przygoda. Ja celuje w przynajmniej 2 letnią inwestycje.
Twoja teoria brzmi zabawne. Z tego co mi wiadomo nie ma nic wspólnego z prawda.
Nigdzie nie napisałem że to prawda, to tylko bardzo luźne rozważania i próba odpowiedzi na teorie typu że Pantaran sprzedał i się ulotnił :-) ciągle zastanawiam się nad planem połączenia , jakoś te 2 spółki muszą skleić . Z tego co znalazłem to raperzy mają 15% tg. Pozostałe 85 % jest od mg. Więc jakaś emisja musiałaby byc. 100 tys akcji jest obecnie w tg. Wszystko zależy jaka wycena bedzie tg i wtedy ustalony bedzie parytet. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Jakies sugestie Bart ?
Up dobry post pantarana. Warto żeby nowi też się z nim zapoznali. Np ten baran powyżej "wylesz" coś tam. Bo tak mi wytłumaczył giełdę że hoho aż mi w pięty poszło, muahahaha :) pozdro