Ooo... ktoś w końcu nie wytrzymał i mi nawrzucał bo wisiało na górze prawie całą sesję...Realizm boli?Rajcujecie się mocno tą podbitką? Rajcujcie się, rajcujcie,bo to już niedługo... Tak uważam.Ostatnio mówiłem o złotówie -było 2 z 6.Teraz zrobią powtórkę.
I co tu macie?Ciężko...Jak tak będzie rosło to i 20 lat nie starczy żeby wejść na 6.Zastanówcie się czyby nie ująć w testamencie tych akcji.A wystarczyłoby żeby każdy trochę sprzedał po 2 to by gruby jazdę zrobił i na 8 albo 10.Ech...
Oooo...gruby wam pompkę włączył bez daniny? A może chce żebyście tak myśleli przed jazdą na 2? Nie takie rzeczy giełda widziała... Pozdrowienia dla tych którzy uwierzyli w jego dobre intencje. Pozwolicie że ja zostanę przy swoim realiźmie.
Czekam spokojnie na 2.
Dnia 2023-04-25 o godz. 17:19 ~Narcyz napisał(a): > Oj Stiwi, Twoje poczucie nieomylności zapiera dech w piersiach...
Oho! Gruby przestał pompować?Teraz rzekoma korekta i etap ubierania?I wielu chętnie po te ubranka ruszy bez przymusu ze zwykłej ludzkiej chciwości.I to jest właśnie sztuka ubierania..."Bo dobre wyniki,bo przybywa rynków,bo musi rosnąć a jest okazja dokupić".Tak by było jakby na giełdzie nie było grubych dla których chciwość to sposób na życie.Po tym wzroście już na pewno uwierzyliście w to że teraz tylko już będzie rosło.Przyglądam się kursowi z rosnącym zaciekawieniem.
Dowodem na to jak udało się napompować nie tylko kurs ale i nastroje jest kolega narcyz.Ciesz się synku z zarobku póki go jeszcze widzisz.Nie chcę Cię dołować ale odkupię od Ciebie po 2 zanim zrozumiesz jak to się stało.
Nie wiesz o mnie zupełnie nic, a piszesz jakbyś wiedział o mnie wszystko :) Czy tak samo jest w przypadku Twoich wypocin o SFD? Podpisując się "Narcyz" nawiązywałem do osoby, której odpowiadam- pasuje idealnie.
Dnia 2023-04-28 o godz. 13:37 ~Narcyz napisał(a): > Nie wiesz o mnie zupełnie nic, a piszesz jakbyś wiedział o mnie wszystko :) Czy tak samo jest w przypadku Twoich wypocin o SFD? Podpisując się "Narcyz" nawiązywałem do osoby, której odpowiadam- pasuje idealnie.
Pora coś napisać po przerwie,ale najpierw do przedmówcy... "Nie wiesz o mnie zupełnie nic, a piszesz jakbyś wiedział o mnie wszystko"?Oderwałeś się od rzeczywistości.Przeczytaj jeszcze raz mój wpis kolego.Mamisz wzrostami i tylko TO skomentowałem.Szanowny Narcyzie,którym w/g ciebie ja jestem (zajrzyj w lustro i upewnij się czy na pewno tak jest),zamiast zajmować się badaniem właściwości czyjejś osobowości bawiąc się w jakieś psychologiczne studium na forum giełdowym powiedz coś o podłożu dla przeszłego kierunku kursu.Widać niewiele masz o tym do powiedzenia oprócz wyrażania życzeń bo kupiłeś...A tu trzeba się wykazać realizmem i rozumieniem mechanizmów rządzących giełdą,zwłaszcza tą naszą gdzie kierunki wyznacza, oprócz obecnie geopolityki, żarłoczność i chciwość spekuły.Czekam spokojnie na 2.
Oj Steve, podziwiam za cierpliwość bo pamiętasz pisaliśmy przy niższej cenie. Ja kupiłem i zarobiłem a ty nadal czekasz. Wszyscy z którymi się kłócisz tutaj mają akcję i zarobili więc no nie masz racji ale podziwiam że potrafisz siedzieć i patrzeć jak na twoich oczach odjeżdża kurs.
Tak zgadza się było trochę bliżej ale tylko ciutkę przyjrzyj się wykresowi i dać rozmowy. Było około 3,60 zł a teraz nie jest ani 10 8 ani nawet 6.Poza tym że przybyło zygzaków na wykresie wciąż jesteśmy blisko dwójki. A co mówi mam giełdowe porzekadło?"nie chce rosnąć będzie spadać". Kto chce niech kupuje... ja nie kupię a Wam radzę uważać.
No i widzita a mówiłem. Chyba wreszcie się zaczęło. Niedobrze... Dla was,dla mnie dobrze bo papier wyrzucony i wam też radze, jeszcze nie jest za późno.
No?jak tam? Nic nie rozumiecie? Nie chcecie posłuchać? Macie jeszcze dobrą cenę. Naprawdę chcecie sprzedawać po 2? Oookej, ja wezmę, nie będę wybrzydzał. Ale wolałbym po złotówie... I oczywiście wiecie dlaczego tam patrzę, nie muszę tego tłumaczyć po raz 200-tny? A?
No i kto tu czerwone sadzi? zielone powinieneś żeby okazać wdzięczność za ostrzeżenie. Zaoszczędziłbyś pieniędzy jeden z drugim. Jeszcze nie jest za późno i weź to za dobrą monetę bo tu nie chodzi o czyjś papier tylko o wycenę odwzorowującą nową sytuację nie w spółce, a w środowisku ją otaczającym-nadpodaż odżywek jest już widoczna. Jeśli nie zejdzie na złotówę to na tych akcjach nie może być mowy o jakimkolwiek zarobku.
Druga zielona? Jak ktoś się martwi że to już odbija to niech przestanie.Nawet jeśli jutro będzie kolejna to nie znaczy że nie wrócimy do spadków w kierunku złotówy. Musieli to zrobić bo by źle wyglądało. Tak po prawdzie to jest to okazja żeby wyjść z większą gracją i z większymi pieniędzmi. Większa gotówka więcej zakupów nad 1, bo myślę że tak się zatrzyma 1,1/1,2. Ale pamiętajcie,to są tylko moje prognozy. Czy realne?wnioskujcie z tego co się teraz dzieje. Pozdrawiam.
Jest niżej?jest bliżej? jest...
Jutro jedziemy dalej. Na moje oko, jak już za dwa miesiące osiągniemy złotówkę zacznie się zbieranie przez dwa lata.Ot i wszystko jasne. Sądzę że tym razem będą zbierać krócej, bo poprzednio zbierali sześć lat po 50 gr więc może nie ma się czym martwić.
Wow... Jak ten wykres wygląda?... Ktoś naprawdę kupuje i walczy z podażą widząc że duży chce uwalić. A jak duży chce uwolnić to znaczy że ma baaardzo dużo papiera i zrobi to tak czy owak.
Nałykacie jest tutaj a potem będziecie latami obserwować jak gruby ładuje na dole.Hm... pewnie można i tak.
Czy to już? już kontynuacja w kierunku złotowy? Ucieszyli się co niektórzy mało realnie patrząc na ten papier. Po tej podbitce jest legitymacja do głębszego zanurzenia. Dajcie sobie powiedzieć.
Myślicie pewnie że teraz już pójdzie... Nic bardziej mylnego - to była tylko przekonująca forma przekazania wam ubranek, mocno rozciągnięta w czasie. Teraz już na pewno pójdzie... w dół...
No toś jeden rozsądny, ale obserwuj i wróć po złotówie.Przy takich sygnałach (które w końcu widzą światło dzienne) ze spółki na pewno tam zejdzie a i postój będzie długi więc nie ma pośpiechu...
I co powiecie? zmierza w jedynie słusznym kierunku wytyczonym dawno temu. Trzymający najwyraźniej uwielbiają myśl o tym że będą oglądać 80% straty przez kilka lat. A wystarczy nacisnąć guzik żeby tak tak nie było i w aż takim rozmiarze. Podpowiadałem i jeszcze raz podpowiem zróbcie to. Dziś zejście poniżej 2 pierwszy raz od wielu lat... Nie rusza was to? Fiu fiu... Mocne nerwy macie, to muszę wam przyznać. Ktoś mi tu ironicznie napisał kiedyś że on "już opuszcza pokład"... Nie opuścił.To bawcie się dalej tą ironią, moja wiara w jedynkę jest niezachwiana, bo wiem że spekula nie odpuści. Nie lubię tych gości i nigdy już nie dam im się ubrać.
No i co? To ciupiemy sobie niżej w stronę 1?Już po dwójkowej podbitce.Ta rtęć bardzo ciąży. Jest problem. Obserwuję bacznie i przygotowuje się do zakupów po złotówie. Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości?