• Re: Agiofunds i inne tfi mogą jeszcze odzyskać pieniądze swoich klientów Autor: ~baza [95.215.232.*]
    Dnia 2017-09-22 o godz. 08:27 ~baza napisał(a):
    > Z racji, że pojawiło się duże zlecenie s zerknijmy sobie na wykres.
    > Nie po to by doszukiwać się formacji (co przy obecnym vol jest mało sprawdzalne) ale po to by ocenić stan i trend
    > vol dzienne są niskie dlatego weźmy sobie tygodniowy interwał.
    > I co można zobaczyć?
    > Rozpoczęcie trendu spadkowego we wrześniu 2015
    > Następnie kontynuacja tego trendu by dojść do wytrącenia i konsolidacji.
    > Nawet ostatnia zrzutka jest już dużo słabsza niż poprzednie (poprzednie od 50-100 tys akcji na tydzień a przy ostatniej podaż wykrztusiła z siebie tylko 16900 akcji)
    >
    > Ewidentnie widać, że trend spadkowy mocno osłabł. Jednocześnie widać też, że nie ma dziś sił anie szans na mocne odreagowanie.
    > Do tego są potrzebne informacje a najlepiej dobre informacje. W tym miejscu znów dochodzimy do momentu w którym wszyscy dojrzeją do tego, że tylko skonsolidowanie naszych sił pozwoli nam na ew. wyjście lub trzymanie pozycji.
    > Nie ma dziś możliwości aby ktoś stąd wyszedł bez wcześniejszego wzrostu wartości spółki.
    > Paradoksalnie ten kloc na s jeszcze bardziej umacnia nasz tok rozumowania.
    >
    >link
    >

Oczywiście Marne to pocieszenie dla wielu zatrzymać się na 20-30 gr po spadkach z kilku złotych w dodatku na rynku byka.
    Jednak odcinając negatywne skojarzenia można się zastanowić co trzeba zrobić aby z tej sytuacji wyjść?
    Takim krokiem miała być informacja o strukturze należności. Ona dawała nadzieję, że będziemy w stanie oceniać na bieżąco stan pożyczek.
    Niestety zarząd oszukał i zabił to w zarodku. Stąd dziś jedyna droga prawne wyegzekwowanie tej informacji od zarządu.
    Tylko znając strukturę należności w każdym kwartale będziemy w stanie ocenić to czy cały proces jest realny czy pozorowany. 
    Zwłaszcza, że nawet w odpowiedzi do Nadzorcy zarząd ostatnio nie podał prawdy w kwestii uzasadnienia do spadku przychodów sugerując, że przyczyną jest spłata zobowiązań publiczno-prawnych.
    Ten wątek jeszcze będę wyjasniał u Nadzorcy z podkreśleniem, że stawiam zarzut iż informacja nie jest pełna!!! 
    Zarzut to coś poważnego od czego Nadzorca nie będzie mógł się odciąć a po drugie będzie to coś o czym Nadzorca został poinformowany więc nie będzie mógł mówić, że nie wiedział (chodzi o tezę iż nie jest prawdą to, że przyczyną spadku przychodów jest spłata zobowiązań publiczno-prawnych)
    Jeżeli zarząd potrafi Nadzorcy udzielić nieprawdziwej odpowiedzi to jak my możemy z takim zarządem rozmawiać?
    Jeszcze raz głośno i wyrażnie
    UDZIELONA ODPOWIEDŹ ZE SPÓŁKI DLA NADZORCY, ŻE PRZYCZYNĄ SPADKU PRZYCHODÓW W ii KWARTALE BYŁA SPŁATA ZOBOWIĄZAŃ PUBLICZNO-PRAWNYCH JEST NIEPRAWDZIWA!!!

• pytania do Pani Nadzorcy Autor: ~baza [95.215.232.*]
    Dziś przesłałem poniższe pytania do Pani Nadzorcy

Dzień dobry
    1.Chcę się przypomnieć, iż nie uzyskałem odpowiedzi czy Pani Nadzorca będzie wnioskować o ujawniwnie celów z Planu Naprawczego odnośnie przychodów? (chcę zaznaczyć, że w procesie naprawczym nie jest to prognoza a właśnie cel i to jeden z ważniejszych stąd uczestniczy rynku obligatariusze i akcjonariusze powinni wiedzieć czy Plan Naprawczy jest realny czy pozorowany)

2. Nie poznałem też odniesienia Nadzorcy na mój zarzut, iż wytłumaczenie spadku przychodów udzielone Nadzorcy przez spółkę nie ma odniesienia w liczbach stąd nie jest w pełni prawdziwe (to dość poważny zarzut z mojej strony i jednocześnie informacja dla Pani Nadzorcy) - swój zarzut jestem w stanie obronić na podstawie liczb (kwocie spłat zobowiązań publiczno-prawnych i ew. projekcji dla ew. przychodu z tej kwoty co w żadnym razie nie pokrywa się z kwotą spadku przychodu o 500 tys/kwartał)

3. W miedzyczasie chcę też zapytać czy Pani Nadzorca wydawała jakiekolwiek zalecenie odnośnie obniżenia kosztow zarządu co z racji ogrmonych strat i ogrmonych odpisów wydaje się oczywistym posunięciem zwłaszcza, że jest to fizyczne wytrącanie gotówki
  • Re: Agiofunds i inne tfi mogą jeszcze odzyskać pieniądze swoich klientów Autor: ~Listek [164.127.154.*]
    Zanim fundusze cokolwiek dostana. CBŚ zamknie firme. Nie macie wiedzy , co tam się dzieje. Papier przyjmie wszystko...
  • Re: Agiofunds i inne tfi mogą jeszcze odzyskać pieniądze swoich klientów Autor: ~baza [95.215.232.*]
    Z drugiej strony ktoś kupił 152 tys akcji - kto był najprawdopodobniej sprzedającym każdy może się domyślić
    Dość poważny jest Twój zarzut w sytuacji gdy nadzór dziś nad spółką prowadzi Nadzorca Sądowy, Kurator pod okiem Sędziny Komisarz a w RN jest Kowalczyk (lokalna gruba ryba) i profesor medycyny Kuczyński.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-31 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.