• Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: christopher1988 [185.234.240.*]
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/wywiady/20190801/kredyt-we-frankach-wywiad-bartlomiej-krupa

i wszystko jasne :)
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~frankowicz [37.30.49.*]
    Akurat gdy zaczęliśmy zastanawiać się nad drugim dzieckiem oraz przeprowadzką na większe mieszkanie kurs franka poszybował w górę. Rata zaczęła nam doskwierać. Najgorsze jednak jest saldo do spłaty. 12 lat spłat i nadal mamy większy kapitał do spłaty niż na początku. Nowy znajomy powiedział, że gdyby kurs CHF spadł, to i tak musielibyśmy zapłacić do banku tyle co wzięłiśmy w złotówkach na zakup mieszkania. To ma być sprawiedliwe? Gdyby kurs spadł poniżej 2 złotych np. trzy miesiące po wzięciu kredytu, to nie mógłbym oddać mniej niż kwota udzielonego kredytu... Zaczęliśmy wtedy drążyć temat. Klauzul niedozwolonych naliczyliśmy ponad 10.
    Ten nowy znajomy ostatnio podesłał mi taki artykuł link
    Ciekawe czy to prawda...? Co o tym myślicie?
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Franek [78.11.221.*]
    Na to wygląda, że posypią się wygrane po stronie poszkodowanch klientów. A problem polega nie na tym, że łatwowierny Kowalski został namówiony na kredyt w obcej walucie, która poszła do góry tylko na konstrukcji tych kredytów i od samego początku złej intencji ze strony banków. Kurs CHF był sztucznie zaniżany i ten kto siedział w temacie czyli właśnie banki dobrze wiedzieli, że nie maja ryzyka spadku ceny CHF.
    Ale napiszę o najważniejszej sprawie - zazwyczaj kredyty mimo, że CHF - to tylko indeksacja i w ogole nie lezaly kolo tej waluty.
    Zostaly wziete w PLN i splacane w PLN czesto kapital tez w PLN to nie jest kredyt walutowy.
    Przekret na duza skale
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: intro22 [217.173.4.*]
    ja się cieszę, że moja sprawa, którą prowadzi Votum już jest w sądzie. Wielu czeka z niecierpliwoscia na wyrok TSUE, który miał być we wrześniu a na dziś nie wiadomo czy pojawi się w październiku. Po ogłoszeniu pewnie sądy będą zapychane już pozwami, więc myślę że już warto działać!!!
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: christopher1988 [185.234.240.*]
    w dniu 02.03.2017 roku założyłem ten wątek.... dziś - 03.10.2019 rok i wyrok TSUE.... tak jak przewidywałem. Gratuluje wszystkim którzy wierzyli w to że da się wygrać z Bankami i wszystkim tym pełnomocnikom i kancelariom, którzy faktycznie nie czekali na to biernie i mocno działali. Teraz będą mieć z tego wszyscy stosowne profity.
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: frankowicz-bank-na-m [185.234.240.*]
    zdecydowanie też tak uważam. Czekamy na to !!!
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Lucyferek [81.18.213.*]
    link

Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli nie jest to fake, to ostro przeginają. 
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~John [5.173.248.*]
    Dla tych mądrzejszych i sprytniejszych - sprawdźcie kalkulacje, przecież tam ktoś bzdury powyliczał.
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~xxxx [217.173.4.*]
    Niemożliwe, żeby brali aż tyle, ktos tu chyba niezle namieszał w tych obliczeniach....
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Milena [5.173.72.*]
    Jestem klientka firmy Votum i mam podobny kredyt do tego Pana :) nie wiem skad Pan wzial te obliczenia ale mi przedsrawiciel firmy polecil inna opcje. Po TSUE dostalam aneks zmiejszajcy koszty, dlatego weszlam na forum. Polecilam firmę juz 2 znajomy i bede polecala dalej. Widomo, ze banki beda walczyc i nikt sam sprawy nie wygra. Po decyzji TSUE firma obnizyla koszty zarowno dla obecnych jak i nowych klientow co swiadczy o profesjonalnym podejsciu i bylam w niesamowitym szoku, widzac obnizone koszty. Tylko 6% od oniewaznienia umowy. Od samego poczatku mam swietny kontakt z kancelaria i bede polecala firme kazdemu. My frankowicze musimy walczyc o swoje :)
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: frankowicz-bank-na-m [185.234.240.*]
    To było do przewidzenia. Zemsta Banków za 3 października. Teraz będą robić ofensywę medialną tyle że nie mają żadnych argumentów. Będą wymyślać i opłacać redaktorów robiących różne "artykuły" prasowe.

Prawda jest taka że nie mają szans i muszą się z tym oswoić. Są kilkanaście kroków z tyłu... :)

• Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Milena [5.173.32.*]
    Dokladnie tak :) Teraz mnostwo kancelarii chce sie zajac sprawa, mimo ze nie maja tej wiedzy i doswiadczenia co Votum. VOTUM zaangazowalo sie w pomoc frankowiczom juz dawno temu. Maja setki prawnikow, aby analizowac indywidualnie sprawy oraz zbierac argumenty na walke z bankami. Przede wszystkim maja doswiadczenie. Szczerze dziwie sie osobom ktore chca sie zajac sprawa same albo zaplacic prawnikowi 3000 zl i mysla ze na tym bedzie koniec kosztow. Banki beda walczyly o swoje dlatego trzeba miec mocnego pelnomocnika. Osobiscie jeszcze raz bardzo polecam i trzymam kciuki za jak.najszybsze zakończenie sprawy kazdemu frankowiczowi:)
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~ole [77.79.217.*]
    Walczyć, walczyć o nasze!
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Sara [31.178.97.*]
    Mecenas Dziedzic z Wrocławia zajmuje się sprawami frankowiczów. Jest w tym dobry. Poza tym zna się na tych umowach frankowych i tych wszystkich haczykach. Warto skorzystać z profesjonalnej pomocy. Ja sobie nie wyobrażam, żebym miała sama do sądu iść i sama pisać pozew.
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~felicja [89.68.132.*]
    Witam wszystkich , też zastanawiamy się z mężem czy skorzystać z firmy Votum, przedstawiciel już z nami rozmawiał, nawet mamy druki do wypełnienia. Od listopada podobno zmieniają opłaty ma być po wygranej sprawie 9 % .a nie 14%
    Czy warto im zaufać? Napiszcie....

• Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Mare [79.110.192.*]
    Oczywiscie, ze nie
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Ola [89.101.240.*]
    bo? Jakieś konkrety?
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: janekkos1 [89.186.12.*]
    odsyłam do lektury link 
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~leo [95.108.0.*]
    Banki imają się czego mogą, aby odwlec wniesienie sprawy... stąd działania pozorowane UKOiK. A przecież VOTUM nikogo nie zmusza do podpisania z nimi umowy. Ja przejrzałem umowę i w to wchodzę. Na pohybel Getin Bankowi za te wszystkie klauzule abuzywne i zwłaszcza oszukaństwo na spredzie! :)
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Autor [5.226.79.*]
    Dużo jest artykułów w mediach o tym, że klientom się nie opłaca, że koszty ogromne itd...
    Jeśli zadłużenie klienta jest pół miliona a po procesie spada do 100.000 - a taki jest standart to jak to się do cholery może nie opłacać? Bankom owszem. Kancelaria adwokacka pobierze z góry 30.000 za prowadzenie sprawy, Votum pobierze tyle, tylko że po wygranym procesie, to jak tutaj Votum może być gorsze?
    Bankowa fabryka trolli działa. Uważajcie na to!
    A wyroki w sądach zapadają korzystne dla klientów.
  • 26/11/2019 wyniki za 3 kwartał 2019 Autor: ~Chorwat [185.56.211.*]
    Czekamy na dobre informacje!!!
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Ola [89.101.240.*]
    właśnie dlatego się zastanawiam, co z tym Votum zrobić, bo mozna niby jakieś opinie negatywne znaleźć, ale nie od osób, które z ich usług korzystały, tylko ktoś coś słyszał albo czytał. A z drugiej strony, to skoro maja tak rozwinięty marketing i łapią klientów gdzie się da, mają ich coraz więcej itd., to chyba na jakieś doświadczenie z ich strony można liczyć?? Ja bym chciała się dowiedzieć, czy są ludzie, którzy zostali przez Votum w jakiś sposób oszukani, bo jesli nie, to ja chyba też z ich pomocy skorzystam. No gdzieś iść muszę
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Halo [206.47.221.*]
    Ciekawe czy Banki będą karane za kluzule abuzywne przez UOKiK. W końcu 100 miliardów strat naiwnych klientów to chyba wystarczający powód, by się tym zainteresować, czy raczej UOKiK to urząd ochrony kolegów i kolesiów?

• Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Angel [185.234.91.*]
    wydaje mi się że jak firma działa tyle lat na rynku, pomaga poszkodowanym w wypadkach, wspiera charytatywnie, nie jest spółką zoo tylko akcyjną notowaną na giełdzie - to biznes jest poukładany, a to że ich trolują, no nie dziwie się, w końcu walczą z Bankami i konkurencją...
    Produkt dla frankowiczów zmieniali pare razy - dostosowują swoją usługę do wymagań rynku.
    ciekawe ile banki zarabiają na przedawnieniu swoich roszczeń? straszą klientów roszczeniami, bez jakich kolwiek podstaw prawnych - poza tym nikt jeszcze takiego pozwu nie wytoczył...
    jak coś pójdzie nie tak to mam do kogo uderzać bo są na giełdzie, jak coś zepsuje prawnik który jest specjalista od rozwodów ale dziś zabrał się za franki to do kogo mam uderzać?

jak podadzą info że wygrali 1000 spraw, a przy ich ilościach to prędzej czy później nastąpi to będę sobie pluł w brodę że nie wszedłem w temat, bo pewnie będzie drożej...

• Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Jankos2 [108.60.253.*]
    Bo wy się nie znacie. Gazeta Prawna to wszytko wyjaśniła. Firma, która wygrała w sądach dla swoich klientów ponad 2 miliardy złotych od instytucji finansowych to zły wybór. Najlepszy to adwokat super specjalista od rozwodów i alimentów. Oni to zrobią najlepiej. I trzeba pamiętać jeszcze że trzeba poczekać. Najlepiej jak się wszystko przedawni. To Twój profesjonalny doradca Gazeta Prawna. Fakturę dla Związku Banków wystawiamy tradycyjnym sposobem.
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: tiptop-52 [31.0.70.*]
    Chyba Pałac
  • Re: Pomoc dla frankowiczów - nowa usługa Votum S.A. Autor: ~Angel [185.234.91.*]
    wydaje mi się że jak firma działa tyle lat na rynku, pomaga poszkodowanym w wypadkach, wspiera charytatywnie, nie jest spółką zoo tylko akcyjną notowaną na giełdzie - to biznes jest poukładany, a to że ich trolują, no nie dziwie się, w końcu walczą z Bankami i konkurencją...
    Produkt dla frankowiczów zmieniali pare razy - dostosowują swoją usługę do wymagań rynku.
    ciekawe ile banki zarabiają na przedawnieniu swoich roszczeń? straszą klientów roszczeniami, bez jakich kolwiek podstaw prawnych - poza tym nikt jeszcze takiego pozwu nie wytoczył...
    jak coś pójdzie nie tak to mam do kogo uderzać bo są na giełdzie, jak coś zepsuje prawnik który jest specjalista od rozwodów ale dziś zabrał się za franki to do kogo mam uderzać?

jak podadzą info że wygrali 1000 spraw, a przy ich ilościach to prędzej czy później nastąpi to będę sobie pluł w brodę że nie wszedłem w temat, bo pewnie będzie drożej...
    Eksperci Votum coraz śmielej promują się w mediach, co niezmiernie cieszy i pokazuje, że strategia firmy jest przemyślana, spójna i merytorycznie dobrze poukładana. Poniżej dwa przykłady:
    1. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Uniewaznienie-kredytu-frankowego-i-co-dalej-Jak-dziala-przedawnienie-7760335.html
    2. https://www.prawo.pl/biznes/czy-bank-moze-zadac-wynagrodzenia-za-bezumowne-korzystania-z,496419.html

Zdecydowanie na plus i warto to dalej obserwować.

[x]
VOTUM -0,42% 47,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.