• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: nowy1981 [195.233.26.*]
    Cały czas sypanie akcjami, czy to czasem nie wyglada na dystrybucje na wysokich poziomach?
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Broken [188.122.27.*]

:(

ostatnie zamknięcia tygodniowe raczej pozytywnie nas nastrajały, ale potem wychodziło jak wychodziło,
    dzisiaj o zamknięciu tygodnia z pewnością nie da się tego powiedzieć - może paradoksalnie nowy tydzień zacznie się
     z - jak to mówią - "wyższego C"...

ale,ale...

na równoważeniu przy cenie bodajże 43,92 na S pojawiło się ponad 5300 szt. (oczywiście szybko zniknęło) jednak powodowało to domyślne zamknięcie po 43,60
    ... czyli całkiem sporo - i to ukryte - bo za ca 250tys...stało na kupi do tej ceny - a to tylko różnica ca30 gr od ostatnich zawieranych dzisiaj transakcji,

tak że to raczej jeszcze nie była dystrybucja - moim zdaniem na to jeszcze nie czas, i choć podaż przyciskała to popyt aż tak dłużny też nie pozostawał,

nie zmienia to ogólnego obrazu raczej słabego dnia - no i tygodnia niestety też ...

przy czym pamiętajmy, że nic aż tak naprawdę złego się też nie stało...

jest ktoś chętny "powróżyć" z wykresu? Śmiało proszę - zawsze będzie to pole do szerszej dyskusji - tyle możemy chociaż... ,

czy wybiera się ktoś na NWZA ? albo chociaż się zarejestrował ? dość ciekawą lekturę może stanowić lista zarejestrowanych akcjonariuszy,

tak czy inaczej sporo się wyjaśni w nadchodzącym tygodniu

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~integer [31.11.176.*]
    z całodziennych obserwacji osobiście uważam że to jest wyciskanie poziomów z 42-45 PLN i odbieranie akcji, automaty zawierają transakcje na niższych poziomach żeby wypłoszyć bardziej nerwowych graczy, po dzisiejszym dniu wbrew pozorom z prawej strony na sprzedaży wcale nie pojawiało sie więcej akcji i na koniec dnia niewiele zostało przed 46 PLN , uważam że ciężkie bedzie przejście poziomu 47-51 PLN ale damy radę, może jeszcze nie w tym miesiącu ale w marcu raczej tak

wg mnie wykres wyglada tak że wystrzał (raczej w górę) może być niespodziewany i niekoniecznie pokryje się z sygnałami ze wskaźników, istotny będzie następny tydzień - mam wrażenie że bedziemy jeszcze klepać poziom 43 - 46 PLN

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Broken [188.122.27.*]
    Panie Integer, jestem pod wrażeniem .. to w ogromnym stopniu, długimi okresami wygląda właśnie jak gra z komputerem ...no, no, no, to te właśnie migające w ułamku sekundy zlecenia "zombie".. nikt jeszcze tak otwarcie na ten temat się tutaj nie wypowiedział. Zgadzam się Pańską tezą na pewno bardziej, niż z tą o rzekomej dystrybucji .. i ta flaga też jak najbardziej może i powiewa ... było tu już takie ciasteczko z wróżbą jakiś czas temu...ale Pan chyba nowy. Akcji jest mało, a wręcz coraz mniej - a handel w pewnym stopniu odbywa się wielokrotnie "tymi samymi sztukami"...

Podejrzewam też - co bardzo ważne - że poprawił Pan nieco humory wielu mniej doświadczonym "Towarzyszom niedoli" z naszej skromnej i mocno już umęczonej Kompanii... ciekaw też jestem czy(?) i kto(?) nam odpadł po ubiegłym właśnie kolejnym "wyniszczającym" tygodniu?
    To może
    Klejnooooo odlicz!
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: -jankes- [89.72.169.*]
    W mojej opinii kurs się nadal konsoliduje. Nic ciekawego się w tym tygodniu nie działo. Pozdr
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: -jankes- [89.72.169.*]
    Nadal trzyma nas SMA50T, od której odbiliśmy się nie wiem już nawet który raz. Kurs konsoliduje się obecnie pod ta właśnie średnia i w mojej ocenie zbiera siły na wybicie górą, a jak będzie to się okaże :)
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~integer [31.11.176.*]
    tak w ogóle czy na wykresie nie rysuje się krótka flaga gdzie górny poziom to opory z maja 2016 a dolna czesc poziomy z grudnia 2016 - zostaje kilka sesji do wybicia
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~cieslazmazur [77.218.243.*]
    Tak to wygląda.
    Moim zdaniem potwierdzają to"
    - formacja spodka
    - zwiększony wolumen z listopada w połowie formacji

szanse na wzrosty rosną.
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~marsik [87.99.28.*]
    a ja cos czuje, ze tutaj wszsytkich jeszcze niezle przetrzepia. broken sorry ale to byla dystrybucja w paitek bo nikt niesprzedaje akcji pkc w takich pakietach po 3-5k tym bardziej ze nie mial mozliwosi odebrac ich nizej. co do przejecia przez amzon to juz wam brzoska odpowiedzial. straszne lanie wody nawatku zaczelo sie 700 wpisow a moge zgodzic sie i podzielam znadznie z pankracym. owszem integerr jest lakomym kaskiem ale brzoska narazie tego raczej nie zrobi. wyniki za 4 kw raczej beda ciagle sporo pod kreska. radze sie ubzroic w cierpliwosc i nie widze raczej sensu analizowania kazdego strzalu na spolce bo wiele to nie wnosi panie broken
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~marsik [87.99.28.*]
    a tutaj link do artykulu w ktorym bbrzoska dementuje plotki jakoby amaon przejmowl integer https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20170207/amazon-kupil-akcje-integerpl-rafal-brzoska-dementuje-plotki
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~nowy [84.10.38.*]
    Jak dla mnie mamy wybicie z trójkąta dołem także tech nie jest OK.
    ee tam po pierwsze jeszcze dolnej bandy nie przeszli jesl ijuz rysujsz trojkat po drugie nawet jak przejda to dla mnie nic nie znaczy zbyt krotko sie formacja budowala zeby miala znaczenie. tutaj jest zwykla konsola miedzy spakowa trendu ktora trzyma i wsparcie w postaci 40zl. rsi juz schlodzone sam stanalem 2k akcji nizej nizej ale raczej nie dadza mi strzalem
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~MLN [109.173.215.*]
    Witam,
    na moje, po szybkiej analizie wykresu, to jest szansa na wzrosty nawet do 80zł, pierwszy cel 60zł (30% od dzisiejszej ceny). wygląda to jak kampania akumulacyjna (według klasycznej analizy Wyckoffa) przynajmniej od czerwca, duże zakupy w październiku przy cenie ok 25zł (najwyższy wolumen), ostanie kilka tygodni cena stabilizuje się na jednym poziomie. Wyjście i zamknięcie dnia powyżej 50zł otwiera drogę do 80zł nie testowane miejsce z którego zaczęły się ostatnie spadki.
    Ale mogę się mylić, bo ilu inwestorów tyle opinii i to jest piękne:)
    Patrzcie na wykres i nie czytajcie komentarzy na forach:)
    “Nie ma nic nowego na Wall Street. Nie może być, ponieważ spekulacja jest stara jak świat. Cokolwiek dzieje się dziś na rynku, wydarzyło się już w przeszłości i wydarzy się ponownie. Nigdy o tym nie zapominam.” – Jesse Livermore
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Broken [86.111.206.*]
    Dzień dobry,

co do jednego zgodzę się z Panem Marsikiem, pisanie dzień w dzień o jednym i tym samym ma znikomy sens - i trzeba poczekać po prostu z cierpliwością na jakieś bardziej konkretne rozstrzygnięcia.

Co do Pana tezy o piątkowej dystrybucji - pozwolę sobie jednak pozostać przy swoim zdaniu, że dystrybucja to to nie była. 

Kilku nowych Panów napisało bardzo ciekawie nt wykresu.

Osobiście sądzę, że wcześniej czy później (choć raczej wcześniej) nastąpi marsz do góry - niestety dokładnie to nie wiem kiedy, i co ważniejsze, to nie wiem czy nie będzie uprzednio jeszcze testu niższych poziomów - w ekstremalnie skrajnym przypadku nawet dziennej linii trendu zapoczątkowanego we wrześniu ub. roku. Szanse na to są - choć moim zdaniem dużo mniejsze niż na wcześniejsze wyjście górą nad SMA250d i SMA50t, oraz nad linię przyspieszoną trendu spadkowego... ale to wszystko już było, można sobie odszukać.

Tak że jedyne co pozostaje, to uzbroić się w cierpliwość...Pan Marsik coś o tym wie - jest tu chyba jednym z najdłużej obecnych (spośród aktywnych osób na forum)... i jak widać raczej nie żałuje i gra dalej ... o więcej :))
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Jerry [188.146.163.*]
    Możliwe że dzisiaj nastąpi rozstrzygnięcie co do kierunku kursu (optymistycznie do końca tygodnia obstawiam wyjście na stałe powyżej 49 pln) . Najlepiej by było aby linię trendy spadkowego wzięli luką - ale tutaj potrzebne jakieś mocne info- nie wykluczam że zgra się to w czasie z dzisiejszym WZA. Jeżeli ktoś z Szanownych Państwa zarejestrował się na WZA to przysługuję mu wgląd w księgę wpisu instytucji i osób zarejestrowanych jak również możliwość uzyskania odpisu uczestników ( taka mała dygresja jakby się ktoś pofatygował) 
    Dzień dobry,

cisza taka...wszyscy chyba na walnym ...
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: liscio [89.65.152.*]
    Prezes twittuje:
    "Trwa Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy INTEGER.pl w sprawie emisji warrantow lub obligacji zamiennych"
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: sasiad [95.160.152.*]
    Rafał Brzoska ‏@RBrzoska  4 godz.4 godziny temu
    Więcej
    I po Walnym.szczegoly w raportach bieżących
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~ss [217.153.116.*]
    i jak - żadnego wpisu po walnym??

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: sasiad [95.160.152.*]
    No właśnie...
    Teoretycznie wygląda to o tyle dobrze, że emisja nie jest za frajer 5/10zł za akcje
    tylko po 50zł, widać że prezes widzi coś na horyzoncie i ceni się...
    Choć z kursem nie wiele się dzieje po NWZ to dobrze i nie dobrze...
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~obserwator [174.95.105.*]
    https://www.pb.pl/integer-dodrukuje-akcje-854709
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~ss [79.185.47.*]
    nie wierzę, nikt nie ma pytań, obaw, żadnych prognoz?

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Teść [94.254.145.*]
    Może najaktywniejsi powychodzili?
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Pankracy [185.101.128.*]
    Według mnie cały czas sprzedaje OFE Generali.
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Jankes [89.72.169.*]
    Mamy tu konsolidacje, kurs idzie rowno bokiem zakleszczony pomiedzy SMA50 T, a SMA20 D i małe ma znaczenie co sie komu wydaje, bo nie mamy szans poznac prawdy zanim bedzie za pozno na reakcje. Jedyne co mozemy to obserwowac kurs na przestrzeni dni, tygodni i miesiecy, bo na niego maja wplyw rowniez Ci ktorzy wiedza wiecej. A kurs sie jeszcze nie okreslil. Cala reszta to zgadywanki na zabicia nudy. Za duzo razy widzialem jak po teoretycznie zlej informacji wycena szla do gory, a po dobrej w dol. Wiec Ja osobiscie sobie odpuszczam wszelkie "medialne" doniesienia. To czy paczkomaty sa przenoszona z tego kraju czy innego. Jedyne co sie liczy to wymowa ruchow ceny, bo w niej jest zapisana prawda. Jak kurs sie okresli to bedzie wiadomo co robic. Poki co czekam pije Miloslawa Blonde Ale (polecam) i ogladam Katastrofy w przestworzach. Pozdrawiam
    Po czym wnosisz ?

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Jankes [89.72.169.*]
    Po czym wnosze? Normalnie ma dobry smaczek, płacisz 3 zl za butelke a lepsze jak szynka. :)
    A to do Pankracego bylo, myslalem ze do mnie :)
  • Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~Pankracy [185.101.128.*]
    Po pobieżnej analizie stanu posiadania na przestrzeni ostatniego roku. Co jakiś czas po kilkadziesiąt tysięcy akcji mniej.
    Dzień dobry,

za nami piąty tydzień niezdecydowania (tak wyglądają tygodniowe świeczki z ostatnich 5 tygodni). Pan Jankes ma rację moim zdaniem z tym zakleszczeniem. Wydaje się, że jednak SMA55T (kto wie dlaczego?) jest istotniejsza od "50" - i stanowi poważniejszy opór, który nie był jeszcze testowany. Jesteśmy też już dluższy czas (ca2 tyg) pod SMA250D. Nieuchronnie zbliża się rozstrzygnięcie. Linia naszego, wciąż jeszcze jednak "kruchego" kilkumiesięcznego trendu zmierza ku linii spadkowej (III.2015 - VIII.2015 - X.2015 - V.2016) - i tu przed "zwarciem" powinien nastąpić jakiś znaczący ruch. EMA5D z EMA10D też zbyt długo w takiej prawie styczności nie pociągną. Ogólnie dalej nie wygląda to wcale najgorzej - w ujęciu tygodniowym i miesięcznym bz od dłuższego czasu - znacząco "in plus" - i nic specjalnie tu się nie zmieniło - a jeśli już to raczej wygląda to lepiej niż te parę tygodni temu. Złoty krzyż na D za nami. Sugerowałbym średnio zaawansowanym - poszukajcie sobie wykresów innych spółek gdzie można doszukać się pewnych analogii z naszym i może zaprezentujcie swoje wnioski. Prawdopodobne jest wciąż oczywiście zejście kursu w kierunku linii o której wyżej - tak dla "oczyszczenia atmosfery" - po drodze mamy jednak już kilka dość istotnych poziomów obrony - i jeśli już to tam moim zdaniem lepiej ewentualnie dokupić niż wpadać - broń Panie Boże - w jakąś panikę. Przy takim scenariuszu ruszymy w górę z nieco niższych poziomów - ale za to z większym impetem. Im dłużej właściwie idziemy tu bokiem - tym bardziej znaczący ruch nastąpi... więc nie ma tego złego - jak to mówią...

A tak z innej beczki - proponuję założyć nowy wątek pt " ITG - 2017 - tydzień 8 - ...." - może tak żeby zachować ciągłość tematyczną i łatwiejsze odnajdywanie się Szanownym Członkom naszego...Klubu.

I może lepiej niech zrobi to ktoś nowy - może będzie miał bardziej szczęśliwą rękę. Zasada kto pierwszy ten lepszy - włącznie z autorytarnym uprawnieniem nadania nowego "podtytułu" (jeśli chodzi o mnie stary - "Złoto..." mogłoby zostać...).

Jeśli się uda - to postaram się później skreślić parę zdań dot. mojej subiektywnej opinii nt. środowego WZA ...mam nadzieję że w nowym wątku.

PS Niektórzy jak czytam zawyrokowali że się "ewakuowałem"... powiem tak - będę tu jeszcze na pewno bardzo długo :))

• Re: Integer - 2017 - tydzień 6 - "Złoto dla zuchwałych" Autor: ~as [195.66.116.*]
    http://www.czasnazysk.pl/wykres/itg
    SS
[x]
INTEGERPL 0,04% 48,47 2017-05-24 16:49:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.