Wczoraj KONIEM było PZU, dziś też się dokłada, ale rolę prowodyra przejął KGHM...chyba lada moment 100 stuknie. Z pół roku temu na forum zakładzik się pojawił czy wcześniej będzie 50 czy 100, a więc ktoś lada moment może być zwycięzcą.
Arbez , to było tak , że Ty sugerowałeś jakobym to ja się założyła i wytłumaczyłam Ci .... że się nie zakładam wiec nie ja .. ale może kto inny się założył .. ?!
Czekam aż ktoś się poświęci i nakupi KGHM po 100 zł a wówczas pomyśle o odświeżeniu S na Rudzielca ... :-)
może. A że nudno to jeszcze jeden temat językowy. Błędem powtarzanym przez wielu jest umieszczanie przed nick'iem znaczka @- jakby dla podkreślenia że wiesz, że używasz pseudonimu. Tzw małpa w wolnym tłumaczeniu oznacza "do" Czyli w temacie twojego posta napisałaś : do do jasona Wystarczy @jason a poza tym - masz nick'a wzbudzającego coś z "ż" w środku. :) pozdro
Ponieważ, tak jak u ciebie ""przepuściła" rządnych" to nie skojarzyłem, że można "rządnych sukcesów" skojarzyć z żądzą pieniądza rządzących, porządnie gospodarujących (rządzących się ) pieniędzmi publicznymi.
Pośmieliśmy się, a teraz trzeba zarobić na regenerację lamp do samochodu.
właśnie sprzedałem resztę KGHM za 99,80... Wpis ten dedykuję 7 czerwonym łapkom, które na początku zeszłego tygodnia upstrzyły mój wpis o KGH za 100, ponieważ nikomu źle nie życzę, mam nadzieję, że to gracze jakiejś platformy demo :) Jednego jestem na giełdzie pewien - pewność co do własnego zdania może się źle skończyć...
A teraz serio, tak książkowo prowadzić popyt przez tak długi czas to aż dziw bierze.....co z tego wyniknie ? Nawet nie pozwalają pomyśleć o jakiejkolwiek korekcinie tylko UP i UP, wygląda na to że żadna poważna podaż się jak dotąd nie pojawia, widocznie pasuje im taka sytuacja, dokąd się jakiś grubszy nie wyłamie i wywoła jakąś zwałkę to tak mogą sobie ciągnąć i ciągnąć. LOP ciągle rośnie, żadna strona się nie ugina a przecież S w tym rozdaniu grosza nie zarobiły.....oj będzie się działo, będzie oby tylko nie kosztem naszych portfeli.
Ktoś bierze pod uwagę zamknięcie dzisiejszej luki? Gdybym miał tyle depo, żeby wziąć 5 S na FW20, to pierwszą otworzyłbym dziś po 2030. Jestem leszczem, do tego biednym, więc nie mam tyle, ale pomarzyć mogę, hehe :(
arbez i sakitoru uważam Was na tym forum za najlepszych ze spekulantów. mieloneczka - super masz spółeczki. miro jest jeszcze dobry, ale ostatnio go nie ma.
Jak się dorobię na forexie to później nakupię jakichś fajnych akcji na GPW.
A i jeszcze może coś. Jakieś trzy lata temu zaproponowałem swojemu wujkowi kupno prawie 10 różnych spółek(akcji) na GPW. Gdyby nie Kerdos czyli Hygienika(?), mwtrade, i groclin, to zysk byłby piękny. Koniami pociągowymi były (i nadal są) Neuca, Vistula, WIelton, Kernel (na początku nie bardzo) i Zetkama. A i jeszcze ABCData, kupiona po 4, a z dywidend 1,2 zł haha.
Tak bym chciał by wyglądało moje życie kiedyś, jak mieloneczki chyba.
Informacja płynąca z LOP-u wprost perfekcyjna... czy będą wyżej? moim zdaniem tak ale L się zamyka. osobiscie wyszedlem przed szczytem na 35, ale na podobnych poziomach jak obecnie.
Jakiś głos uznania dość rzadki pod moim adresem, może za "styl bycia"; Zosia pewnie by dodała... brak stylu hehe ;)
Ale nie ma co przeceniać, również dopiero się uczę ;P Natomiast stawiam na wiedzę traderską oraz własną technologię oceny obrazków, w poprzednim roku dodalem VSA i Wyckoffa do zaplecza merytorycznego.
Również DZIĘKI.....hmmmm, sam aż takiego wysokiego mniemania o sobie nie mam (mój portfel też) ale staram się "ustać i wytrwać" na placu boju i mam nadzieję że nie będę musiał zaśpiewać "bój to mój ostatni". Tak jak wszędzie praca, rozwój, cierpliwość i determinacja....ciągłe doskonalenie. Miliony kilometrów kresek. DAMY RADĘ........KURDE !!! :)))
Zostawiam. Zlecenia mam poustawiane , wydaje mi się że na każdy scenariusz jestem przygotowany ( może z wyjątkiem tego że pójdą z marszu na 2600) Wydaje mi się że w najgorszym wypadku będę wychodził na lekkiej stracie przy teście poziomu 2000 od góry ( gdyby zechcieli wyjechać np. na 2200 )
1) co do Agi - zgadzam się, jest to możliwe, pierwszą lewę może skończyć bardzo szybko ale nie odbieram jej całkowicie szans może to kwestia zmiany rakiety, bo pewne pozytywy widzę (serwis) i z czasem zacznie grać trochę "do boku" 2) co do ortografii to kiedyś nie odpuszczałem (zapędy dydaktyczne) ale ponieważ specjalnie poprawy to nie przyniosło to dałem spokój ... wydaje mi się, że kiedyś w KOMENTARZACH pisałem o tym jak studenci na systemach pomiarowych piszą rozkaz "rządanie obsługi" (no proszę, a u mnie to "rządanie" jest wężykiem na czerwono, no tak ale rządnego nie podkreśla) jeżeli ja mam wątpliwości to naprawdę łatwo (i szybko) je rozwiewam w KOMENTARZACH nie ma już takiej masakry jaka była kiedyś, najwięcej błędów młodzież popełnia w "razem czy osobno"
Rakieta na tym poziomie jest ważna, ale nie najważniejsza. Serwis faktycznie poprawiła, ale pozostałych elementów gry nie. A po za tym nie zmieni się mentalnie i fizycznie. Nie widziałem jak gra Kasatkina. Jeżeli Kerber z nią przegrała to .... Zobaczymy jutro drugi pojedynek Agnieszki z Duan. Pierwszy wiele powiedział.
Ad. 2/ W szkole podstawowej, gdy trzeba było zaglądać do słowników lub encyklopedii, aby sprawdzić to mi się nie chciało - odpuszczałem. Teraz w dobie internetu jak mi każą włączać pisownię z powodów błędów to robię to natychmiast sprawdzam. W wielu przypadkach to co czytam nie rozwiewa moich wątpliwości. Ja wiem jakie robię błędy (zjadam litery, nie poprawiam końcówek), ale widzę to dopiero po czasie - jak czytam ponownie. A "razem, czy osobno" niektórych przypadkach sprawia mi kłopot.
Przykro mi. Wprawdzie uważam że 2000 nie utrzyma się zbyt długo ale plan B zawsze trzeba mieć na wypadek gdyby sprawy potoczyły się w niepożądanym kierunku.
nie wiem czy mieliście okazję (i ochotę, bo ja akurat nie przepadam) ale rzucił mi się w oczy tytuł i posłuchałem kawałka wywiadu z Petru, gdzie ukradkiem pada zdanie o prezesie "mówił wczoraj o potrzebach pożyczkowych państwa, że są duże, czyli wie"
.jason – dzieki za objasnienie znaczenia @ - rzeczywiscie traktowalam @ jako wskazanie nicka/pseudonimu – wyniesione z innego forum, gdzie w takim znaczeniu bylo stosowane
Paczymy... wolumeny (3min) pod koniec dnia na wigu20 mogą wskazywać na dzidę, bynajmniej nie w dół, bandowo wygląda że trend się stabilizuje natomiast w tej sytuacji załamka LOP może wskazywać na "nieudane łowy" S i realizacja malych byczkow "ojejej ojejej powyzej 2000 uciekam".
Jak dla mnie to powtarzają akcję z X.XI.2016 - pompowanie KGH. Dziś też powinni jeszcze troszeczkę (2%) podbić i potem powrót do rzeczywistości. Ale czekają zapewne na ruch w stanach, a jak oglądam newsy to myślę sobie że tam dopiero się będzie działo ... W każdym razie niedługo efekt stycznia się kończy ... co do ratingów to wg mnie wszyscy je już znają - nikt nie zaryzykuje 40 tys. pozycji nie znając takich danych.
Sytuacja geopolityczna tak w USA jak i u nas gmatwa się w ostatnich godzinach. Czy będą mieli na tyle determinacji i chęci żeby dalej ciągnąć wykupiony rynek bez przystanku ?
Mogą zrobić przystanek jak na sp of miesiąca prawie w miejscu a potem... jedno słowo mistrza dt i może być odpał gdziekolwiek... a ma ludzi z gs więc ci zajęli już pozycje my się nie liczymy...
@sowik Napisałam Ci jakie depo - grasz jak na każdym kontrakcie
ale - ODRADZAM !! To bardzo pokręcony papier - na mojej czarnej liście trzeba mieć duże doświadczenie aby tam grać .. tak uważam i gram .. w wyjątkowych sytuacjach a i wtedy - jak widać - są kłopoty
Papier specyficzny a duża zmienność i płynność daje czasami lepsze efekty niż fw zwłaszcza że wg mnie jest tu fuża powtsrzalność zachowań jestem w polu i nie wiem czy na zachodzie spółki miedziowe też tak dziś szaleją. Ryzyko jest takie że dt powie że zbuduje też drugi mur dwa razy wyższy...
Uwazam,ze okolo 75K na fw20 to jest granica wydolnosci grubego przy tak plytkim tynku ,a co za tym idzie zaczniemy kontynuacje trendu glownego jak dla mnie trwajacego od 2600pkt -2015r
Myślę , że wbrew pozorom USA tak naprawdę boja się rządów nowego Prezydenta i wkrótce to zobaczymy a u nas wyciąg przed ratingami .. rynek płytki można zaszaleć jak KGHM Rudzielec ma takie odloty bez sensu dość często
Chcę abyś wyjechał spokojnie , więc musisz przygotować się na każdy scenariusz , ale sądzę że jak wrócisz Twoja skarbonka będzie pełna nowych pieniążków .. :-))
Prezydent - Elekt np. zapowiada , że postawi mur na granicy z Meksykiem za który zapłaci .... Meksyk ..... ... powiedz .. o czym świadczą takie wypowiedzi
ja myślę , że zapłaci kraj o nazwie San Escobar ... .. z którego władzami ostatnio widział się Min. Waszczykowski .. :-))