• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~mdm [188.146.60.*]
    Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~geko [89.72.167.*]
    Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.

sadze ze bedzie bardzo ciezko...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~teeeddy [89.72.167.*]
    Dnia 2017-02-04 o godz. 12:35 ~geko napisał(a):
    > Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
    >
    > sadze ze bedzie bardzo ciezko...

i jak udalo sie wam cos?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~ww [83.9.246.*]
    ja dostałem kolejne pismo że do 16.02 to już na pewno

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~krzysiek [83.14.120.*]
    ja dostałem dzisiaj
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gitez [89.72.167.*]
    Dnia 2017-02-08 o godz. 16:42 ~krzysiek napisał(a):
    > ja dostałem dzisiaj

Czyli to jest koniec...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Ewa [188.146.12.*]
    Dnia 2017-02-04 o godz. 12:35 ~geko napisał(a):
    > Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
    >
    > sadze ze bedzie bardzo ciezko...

Dziś jest 13 lutego, nie dostałam żadnych odsetek , a minęły juz dwa kwartały.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~reksio [89.72.167.*]
    Dnia 2017-02-13 o godz. 16:15 ~Ewa napisał(a):
    > Dnia 2017-02-04 o godz. 12:35 ~geko napisał(a):
    > > Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > > > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
    > >
    > > sadze ze bedzie bardzo ciezko...
    >
    > Dziś jest 13 lutego, nie dostałam żadnych odsetek , a minęły juz dwa kwartały.

z tego juz nic nie bedzie...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gitezz [89.72.167.*]
    Dnia 2017-02-13 o godz. 18:49 ~reksio napisał(a):
    > Dnia 2017-02-13 o godz. 16:15 ~Ewa napisał(a):
    > > Dnia 2017-02-04 o godz. 12:35 ~geko napisał(a):
    > > > Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > > > > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
    > > >
    > > > sadze ze bedzie bardzo ciezko...
    > >
    > > Dziś jest 13 lutego, nie dostałam żadnych odsetek , a minęły juz dwa kwartały.
    >
    > z tego juz nic nie bedzie...

wpisujcie jakie serie macie niewykupione....
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~ww [83.164.131.*]
    C
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~JM [77.255.234.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 19:47 ~gitezz napisał(a):

> wpisujcie jakie serie macie niewykupione....

nie wykupione czy nie spłacone odsetki, bo to różne sprawy. Minął już komuś termin wykupu obligacji?
    Dnia 2017-02-17 o godz. 07:42 ~JM napisał(a):
    > Dnia 2017-02-15 o godz. 19:47 ~gitezz napisał(a):
    >
    > > wpisujcie jakie serie macie niewykupione....
    >
    > nie wykupione czy nie spłacone odsetki, bo to różne sprawy. Minął już komuś termin wykupu obligacji?

a jak myslisz? Jezlei nie ma na odsetki a Pan R.B i Pan Qubat lata z ofertą Q group i nie moga uplasowac nic z tych obligacji , kłamią w prezentacjach etc. to jak myslisz jaka jest szansa na wykup? Badz rozsadny...
    Dnia 2017-02-17 o godz. 21:04 ~gitez napisał(a):
    > Dnia 2017-02-17 o godz. 07:42 ~JM napisał(a):
    > > Dnia 2017-02-15 o godz. 19:47 ~gitezz napisał(a):
    > >
    > > > wpisujcie jakie serie macie niewykupione....
    > >
    > > nie wykupione czy nie spłacone odsetki, bo to różne sprawy. Minął już komuś termin wykupu obligacji?
    >
    > a jak myslisz? Jezlei nie ma na odsetki a Pan R.B i Pan Qubat lata z ofertą Q group i nie moga uplasowac nic z tych obligacji , kłamią w prezentacjach etc. to jak myslisz jaka jest szansa na wykup? Badz rozsadny...

jakies zmiany? dostaliscie cos?

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~KICAK [93.105.184.*]
    Posiadam s.A2 której termin wykupu minął 28.02.17. Brak wykupu i brak odsetek za ostatni okres. Wysłałem ostateczne wezwanie przedsądowe i czekam na odpowiedż. Jak mogę się z Państwem skontaktować. Szukam podobnych osób by złożyć pozew grupowy. Pozdr.
    Dnia 2017-03-11 o godz. 23:15 ~KICAK napisał(a):
    > Posiadam s.A2 której termin wykupu minął 28.02.17. Brak wykupu i brak odsetek za ostatni okres. Wysłałem ostateczne wezwanie przedsądowe i czekam na odpowiedż. Jak mogę się z Państwem skontaktować. Szukam podobnych osób by złożyć pozew grupowy. Pozdr.

też ma,m A2. O co chcesz chcesz ten pozew składać? O zapłatę?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Ringo [89.77.87.*]
    Wezwanie zapłaty zawsze trzeba wysłać, bo jak nie, to znaczy że się zgadzasz poczekać. KNF nie ma tu nic do rzeczy.
    Do prokuratury można i to kosztuje tyle co list, tylko należy podejrzenie umotywować. 2 tygodnie opóźnienia, to słaba podstawa do podejrzenia o popełnienie przestępstwa i mogą olać. Na pewno im więcej osób wyśle tym poważniejsza sprawa i jest większa szansa na reakcję. A czy coś odzyskają i kiedy, to już inna bajka.
    Poza tym pozostaje próba odzyskania pieniędzy na drodze cywilnej. To raczej nie będzie formalny pozew grupowy, ale może zebrać się grupa ludzi którzy wspólnie opłacą prawnika. Tylko to oczywiście kosztuje, poza tym do pozwu trzeba wskazać skąd chcesz odzyskać pieniądze - nieruchomość należąca do Horcus, konto bankowe itp. Jeśli firma rozpadła się na kilka oddzielnych, to trzeba wybrać którą pozywasz, albo założyć oddzielne sprawy każdej - koszty rosną. Ja mam utopione tylko 2 tys, więc nie wchodzę w sprawę cywilną.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~onet [31.179.24.*]
    > Posiadam s.A2 której termin wykupu minął 28.02.17. Brak wykupu i brak odsetek za ostatni okres. Wysłałem ostateczne wezwanie przedsądowe i czekam na odpowiedż. Jak mogę się z Państwem skontaktować. Szukam podobnych osób by złożyć pozew grupowy. Pozdr.

zostawcie jakieś kontakty do Was...
    Dnia 2017-03-12 o godz. 10:29 ~onet napisał(a):
    > Dnia 2017-03-11 o godz. 23:15 ~KICAK napisał(a):
    > > Posiadam s.A2 której termin wykupu minął 28.02.17. Brak wykupu i brak odsetek za ostatni okres. Wysłałem ostateczne wezwanie przedsądowe i czekam na odpowiedż. Jak mogę się z Państwem skontaktować. Szukam podobnych osób by złożyć pozew grupowy. Pozdr.
    >
    > zostawcie jakieś kontakty do Was...

jan.mis.1950<at>wp<dot>pl
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~slawb [185.46.169.*]
    Ja także utopiłem trochę gotówki w obligacje serii A2 oraz serii E.A2 od lipca 2016 bez odsetek i powinny być wykupione teraz na początku marca 2017 -lakoniczne informacje od Horcusa p. Agnieszki .Seria E, na razie odsetki wypłacane. 
    Stracili lokal , w którym mieli siedzibę - zaległości czynszowe.
    Mają dużo spółek córek zarejestrowanych, na "dziwnych ludzi" przy bardzo małym udziale kapitału . Sam niewiem co z tym dalej robić , mój tel
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~trump [31.179.66.*]
    Dnia 2017-03-15 o godz. 16:43 ~slawb napisał(a):
    > Ja także utopiłem trochę gotówki w obligacje serii A2 oraz serii E.A2 od lipca 2016 bez odsetek i powinny być wykupione teraz na początku marca 2017 -lakoniczne informacje od Horcusa p. Agnieszki .Seria E, na razie odsetki wypłacane. 
    > Stracili lokal , w którym mieli siedzibę - zaległości czynszowe.
    > Mają dużo spółek córek zarejestrowanych, na "dziwnych ludzi" przy bardzo małym udziale kapitału . Sam niewiem co z tym dalej robić , mój tel

i jak nada cisza? podobno cos wypłacali ostatnio, prawda czy tylko plotka?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~JM [62.244.157.*]
    Dnia 2017-03-24 o godz. 08:19 ~trump napisał(a):

> i jak nada cisza? podobno cos wypłacali ostatnio, prawda czy tylko plotka?

u mnie nic, kolega który też został z A2 też nic nie ma. Złożyłem pozew o nakaz zapłaty, szkoda czasu na nich.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gitfasola [31.179.66.*]
    Dnia 2017-03-24 o godz. 16:16 ~JM napisał(a):
    > Dnia 2017-03-24 o godz. 08:19 ~trump napisał(a):
    >
    > > i jak nada cisza? podobno cos wypłacali ostatnio, prawda czy tylko plotka?
    >
    > u mnie nic, kolega który też został z A2 też nic nie ma. Złożyłem pozew o nakaz zapłaty, szkoda czasu na nich.

a dużo tego macie? Wezwanie do zapłaty nic nie da oni to oleją...
    Dnia 2017-03-25 o godz. 17:33 ~gitfasola napisał(a):

>
    > a dużo tego macie? Wezwanie do zapłaty nic nie da oni to oleją...

ale ja mówię o sądowym nakazie zapłaty w postępowaniu upominawczym.

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~AW [213.238.72.*]

Też mam A2 - niewykupione, brak odsetek za 2 okresy.
    Za pół godziny wychodzę na spotkanie z Zarządem spółki. Dam znać co na nim było.
    Pozdrawiam

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.24.200.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~mk [80.50.79.*]
    Mam nie wykupione serie A, A7, A18 i mam nadzieję, że się doczekam, bo do tej pory cisza tylko terminy są zmieniane

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Nemesis [89.67.243.*]
    Szanowni Państwo,
    Zastanawiają sie Panstwo co stało sie z portfelem inwestycyjnym grupy Horcus S.A.? Ja tez ciekawy jestem a wyglądało to tak ( za stroną Horcus):
    -Willa Biruta
    -ul.Garbary 32, Poznań
    -inwestycja w Puszczykowie
    -ul.Chełmonskiego 21, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    -Szum Gór-Karpacz ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    -ul. Ratajczaka 35, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    -Les Arc Edenarc 1800 ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)

Ku mojemu zdziwieniu "zniknęła" ze strony, informacja o inwestycji kluczowej, a mianowicie:

Ec Śrem będąca w portfelu inwestycyjnym Horcusa (jeszcze w roku 2015/ grudzień) w jakiś dziwnych okolicznościach zmieniła właściciela na Qgroup (http://groupq.pl/#structure) ktoś potrafi powiedzieć za ile zostało sprzedane ( o ile zostało sprzedane?) i kiedy? Wygląda to dziwnie i wzbudzać może wątpliwości.
    Polecam wywiad w Forbesie zatytułowanym "Energia z Tradycjami" (http://groupq.pl/wp-content/uploads/2016/08/forbes-sierpien.pdf) pada tam takie stwierdzenie:

"W tym roku spółka stała się częścią grupy kapitałowej Q Group , dołączając do grona przedsiębiorstw specjalizujących się w propagowaniu innowacyjnych i nowoczesnych rozwiązań. Grupa jest aktywna na wielu polach, jednym z nich jest wspieranie rodzimej przedsiębiorczości i inwestycje w nowe technologie – w tym także przedsiębiorstwa energetyczne. Wsparcie grupy kapitałowej Q Group otworzyło przed przedsiębiorstwem nowe horyzonty w zakresie wdrażania nowoczesnych rozwiązań technologicznych."

Ani słowem o Horcusie, a wywiad z sierpnia 2016 roku, kilka miesięcy później pojawiają się problemy z obligacjami..

Sprawozdanie za rok 2015 i 2016 niestety nigdy nie zostało złożone do sądu (KRS) oczywiście wcześniej powinno zostać zbadane przez biegłego rewidenta, dlaczego?? tego możemy się tylko domyślać. .

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~syrokomia [31.179.66.*]
    Dnia 2017-03-30 o godz. 23:49 ~Nemesis napisał(a):
    > Szanowni Państwo,
    > Zastanawiają sie Panstwo co stało sie z portfelem inwestycyjnym grupy Horcus S.A.? Ja tez ciekawy jestem a wyglądało to tak ( za stroną Horcus):
    > -Willa Biruta
    > -ul.Garbary 32, Poznań
    > -inwestycja w Puszczykowie
    >-ul.Chełmonskiego 21, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    >-Szum Gór-Karpacz ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    >-ul. Ratajczaka 35, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    >-Les Arc Edenarc 1800 ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
    >
    > Ku mojemu zdziwieniu "zniknęła" ze strony, informacja o inwestycji kluczowej, a mianowicie:
    >
    >Ec Śrem będąca w portfelu inwestycyjnym Horcusa (jeszcze w roku 2015/ grudzień) w jakiś dziwnych okolicznościach zmieniła właściciela na Qgroup (http://groupq.pl/#structure) ktoś potrafi powiedzieć za ile zostało sprzedane ( o ile zostało sprzedane?) i kiedy? Wygląda to dziwnie i wzbudzać może wątpliwości.
    > Polecam wywiad w Forbesie zatytułowanym "Energia z Tradycjami" (http://groupq.pl/wp-content/uploads/2016/08/forbes-sierpien.pdf) pada tam takie stwierdzenie:
    >
    > "W tym roku spółka stała się częścią grupy kapitałowej Q Group , dołączając do grona przedsiębiorstw specjalizujących się w propagowaniu innowacyjnych i nowoczesnych rozwiązań. Grupa jest aktywna na wielu polach, jednym z nich jest wspieranie rodzimej przedsiębiorczości i inwestycje w nowe technologie – w tym także przedsiębiorstwa energetyczne. Wsparcie grupy kapitałowej Q Group otworzyło przed przedsiębiorstwem nowe horyzonty w zakresie wdrażania nowoczesnych rozwiązań technologicznych."
    >
    > Ani słowem o Horcusie, a wywiad z sierpnia 2016 roku, kilka miesięcy później pojawiają się problemy z obligacjami..
    >
    > Sprawozdanie za rok 2015 i 2016 niestety nigdy nie zostało złożone do sądu (KRS) oczywiście wcześniej powinno zostać zbadane przez biegłego rewidenta, dlaczego?? tego możemy się tylko domyślać. .

zero zmian, wg mnie trzeba będzie walczyć i odwracać te transakcje pomiędzy podmiotami powiązanymi:
    Horcus-Qgroup i Pani prezes Horcusa powinna zoatsać pociagnieta do odpowiedzaialnosci jak sie nie uda splacic, coś już się mówi o restrukturyzacji....

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~GN [188.146.131.*]
    Witam wszystkich :( ja tak samo mam problem z odzyskaniem swoich pieniędzy wraz z odsetkami - Seria A21 - ciągle odwiekają termin i obiecują - co robić? Czy ktoś już wywalczył swoje? Jeśli tak to gdzie i jak ? - Proszę o pomoc :-(
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~kociak [93.105.184.*]
    Posiadam niewykupione obligacje A2. Poszukuję osoby które są pokrzywdzone podobnie brak wykupu i odsetek aby złożyć pozew do sądu i zawiadomienie do prokuratury. Być może będzie trudno środki odzyskać ale uważam że nie można zostawić kanciarzy bezkarnie. Jeśli nawet zostaną tylko skazani to nie będą mogli oszukiwać innych to też jakiś zysk ale może jednak uda się coś odzyskać. Proszę o info na e-m:twoje.godne.zycie@gmail.com.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~GN [188.146.73.*]
    W mojej sprawie podjeli juź odpowiednie kroki Jak chcesz to odezwij się do mnie :-) -jest to firma na super warunkach
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~benek [193.109.244.*]
    A jak się z tobą skontaktować ?
    Możesz podać jakieś namiary ?
    Podaj numer telefonu zadzwonię
    Pozdrawiam
    Odezwij się????
    Dnia 2017-04-05 o godz. 17:26 ~GN napisał(a):
    > Odezwij się????

możesz mi napisać tu jan.mis.1950<at>wp<dot>pl co proponujesz?
    Bardzo chętnie ale co to jest @?
    Dnia 2017-04-06 o godz. 16:02 ~GN napisał(a):
    > Bardzo chętnie ale co to jest @?

a jak niby Twoi fachowcy zaczynają dochodzić zwrotu? możesz coś powiedzieć więcej?

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~ARTTITU [79.187.90.*]
    Witam

Jak wygląda na dziś sytuacja?
    również chciałbym odzyskać swoje pieniążki; chętnie się przyłączę w celu zwrotu

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~GN [188.146.67.*]
    Podaj jakiś namiar lub najlepiej telefon - my już działamy reszta przez telefon pozdrawiam
    Podaj telefon opowiem na kawę pytanie - firma już działa jest obiecująco
    Kocioł dołącz do nas trwa juź akcja i są efekty
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~ARTTITU [79.187.90.*]
    Jakie efekty

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~inwestor [193.28.0.*]
    Dnia 2017-02-15 o godz. 19:47 ~gitezz napisał(a):
    > Dnia 2017-02-13 o godz. 18:49 ~reksio napisał(a):
    > > Dnia 2017-02-13 o godz. 16:15 ~Ewa napisał(a):
    > > > Dnia 2017-02-04 o godz. 12:35 ~geko napisał(a):
    > > > > Dnia 2017-02-03 o godz. 16:46 ~mdm napisał(a):
    > > > > > Ja również nie otrzymałam, w poniedziałek będę się konsultować z prawnikiem w tej sprawie.
    > > > >
    > > > > sadze ze bedzie bardzo ciezko...
    > > >
    > > > Dziś jest 13 lutego, nie dostałam żadnych odsetek , a minęły juz dwa kwartały.
    > >
    > > z tego juz nic nie bedzie...
    >
    > wpisujcie jakie serie macie niewykupione....

Seria A15 niewykupiona, odsetki nie płacone dwa kwartały, od 29 listopada 2016 Horcus informuje: o wykupie do 10 lutego 2017, o wypłaceniu wszelkich należnych odsetek najpóźniej do dnia 13 marca 2017, o działaniach zmierzające do restrukturyzacji - zyski w pierwszych dniach kwietnia. Dziś 18.04.2017 i nic. Telefony nie odbierają.
    Jestem gotów na współpracę do odzyskania środków.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.191.15.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.243.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.67.243.*]
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Maniek [79.191.0.*]
    Ludzie natychmiastowo do sadu, Horcus poza domem na Wilanowie obstawionym hipotekami nie posiada nic.
    Jak upadną to nikt wam nie pomoże.
    Do kancelarii - i niech złożą pozew.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Anonimowy [193.109.244.*]
    Niech ktoś poda albo stworzy jakiś kontakt, gdzie można się zgłaszać.
    Inaczej ludzie nie wiedzą co i jak ......
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~caj [83.3.121.*]
    Czy ktoś wie co to znaczy że te obligacje są zabezpieczone? jakie to ma znacznie w tym przypadku. A co z wekslami?
    Dużo się tu pisze ale nie wiele konkretów, czy ktoś już podjął jakieś kroki. Jeśli jest już jakaś grupa napiszcie konkretny kontakt, zapewne wielu dołączy.
    pzdr.
    Dnia 2017-04-25 o godz. 11:55 ~caj napisał(a):
    > Czy ktoś wie co to znaczy że te obligacje są zabezpieczone? jakie to ma znacznie w tym przypadku. A co z wekslami?
    > Dużo się tu pisze ale nie wiele konkretów, czy ktoś już podjął jakieś kroki. Jeśli jest już jakaś grupa napiszcie konkretny kontakt, zapewne wielu dołączy.
    > pzdr.

weksle nic nie warte