Dnia 2017-03-30 o godz. 23:49 ~Nemesis napisał(a):
> Szanowni Państwo,
> Zastanawiają sie Panstwo co stało sie z portfelem inwestycyjnym grupy Horcus S.A.? Ja tez ciekawy jestem a wyglądało to tak ( za stroną Horcus):
> -Willa Biruta
> -ul.Garbary 32, Poznań
> -inwestycja w Puszczykowie
>-ul.Chełmonskiego 21, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
>-Szum Gór-Karpacz ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
>-ul. Ratajczaka 35, Poznań ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
>-Les Arc Edenarc 1800 ( inwestycja zakończona, jaki zysk??? gdzie jest zysk)
>
> Ku mojemu zdziwieniu "zniknęła" ze strony, informacja o inwestycji kluczowej, a mianowicie:
>
>Ec Śrem będąca w portfelu inwestycyjnym Horcusa (jeszcze w roku 2015/ grudzień) w jakiś dziwnych okolicznościach zmieniła właściciela na Qgroup (http://groupq.pl/#structure) ktoś potrafi powiedzieć za ile zostało sprzedane ( o ile zostało sprzedane?) i kiedy? Wygląda to dziwnie i wzbudzać może wątpliwości.
> Polecam wywiad w Forbesie zatytułowanym "Energia z Tradycjami" (http://groupq.pl/wp-content/uploads/2016/08/forbes-sierpien.pdf) pada tam takie stwierdzenie:
>
> "W tym roku spółka stała się częścią grupy kapitałowej Q Group , dołączając do grona przedsiębiorstw specjalizujących się w propagowaniu innowacyjnych i nowoczesnych rozwiązań. Grupa jest aktywna na wielu polach, jednym z nich jest wspieranie rodzimej przedsiębiorczości i inwestycje w nowe technologie – w tym także przedsiębiorstwa energetyczne. Wsparcie grupy kapitałowej Q Group otworzyło przed przedsiębiorstwem nowe horyzonty w zakresie wdrażania nowoczesnych rozwiązań technologicznych."
>
> Ani słowem o Horcusie, a wywiad z sierpnia 2016 roku, kilka miesięcy później pojawiają się problemy z obligacjami..
>
> Sprawozdanie za rok 2015 i 2016 niestety nigdy nie zostało złożone do sądu (KRS) oczywiście wcześniej powinno zostać zbadane przez biegłego rewidenta, dlaczego?? tego możemy się tylko domyślać. .
zero zmian, wg mnie trzeba będzie walczyć i odwracać te transakcje pomiędzy podmiotami powiązanymi:
Horcus-Qgroup i Pani prezes Horcusa powinna zoatsać pociagnieta do odpowiedzaialnosci jak sie nie uda splacic, coś już się mówi o restrukturyzacji....