Chłopcem już od dawna nie jestem, gdzieś od kiedy skończyłem 30 lat. A gdybyś podał właśnie ten argument to pewnie bym zostawił sprawę, ale podałeś inne, głupie.
ostry widzę że FPKO powyżej 30. Czy to znaczy, że PKOBP ma dużą szansę zamknąć się dzisiaj powyżej 30 zł? Jeszcze nie do końca wiem jak grać. Jak otwierałem FPKO to patrzyłem na wykres akcji i widziałem tam sygnał S. Wy robicie to jakoś inaczej? Proszę o takie praktyczne rady i wskazówki, jakie macie po wielu latach grania.
Dzisiaj wychodzę przed 11 i nie będzie mnie na zakończeniu. Módlcie się by mi wystarczyło depozytu.
Korwin to jest albo szaleniec ( a szaleńców nie popieram) albo człowiek celowo żerujący na najniższych ludzkich instynktach które mają przynieść mu korzyść polityczną ( a w konsekwencji finansową)
@miki : to co piszesz już kiedyś słyszałem : " Balcerowicz musi odejść" .No i jeszcze pomysł aby los kraju oddać w ręce Korwina.... Ten sposób rozumowania to dowód na istnienie wszechświatów równoległych (zajmuję się fizyką kwantową)
@Miki2020 Całkowicie Cię rozumiem i sama bardzo długo się nad tym zastanawiałam , ale .. .. wybór jest taki - jaki jest . Ja chcę zagłosować przeciw PIS ale nie chcę głosować na PO ... .. jednocześnie nie chce mojego głosu zmarnować .
P. Kukiz może ma dobre intencje , może tez zatańczyć i zaśpiewać , co chętnie obejrzę , ale ... ... o rządzeniu krajem nie ma niestety - moim zdaniem - nawet bladego pojęcia , nie ma też zaplecza ... i ogóle nie rozumiem po co bierze udział w tych wyborach .. ??!
Lewica - jak dla mnie programowe NIE .... z całą sympatią dla p. Nowackiej .. .. zdecydowanie nie odpowiada mi też zaplecze kadrowe np. p.Palikot
PSL - nigdy na nich nie głosowałam i nie zamierzam ... .. no i chyba już dość tego wiecznego " kluczowego koalicjanta"
Wiec realnie ... zostaje Nowoczesna i choć p. Petru nie jest moim kandydatem idealnym .. .. myślę , że gdyby zdobył liczący się procent głosów .. nie zmarnuje ich jak poprzednio Palikot i Kukiz a "przekuje" je na zdobycie takich plusów u wyborców , które w przyszłości mogą dać jego partii szanse na samodzielne rządzenie ... .. i uwolnić nas od wieloletniego wyboru miedzy PIS a PO . Na to liczę i po to oddam swój głos .
Kto z Was zna ważne postulaty Korwina? Bo na razie tylko słyszałem - wiem co mówi o kobietach -broń, którą zresztą łatwo obronić. -i teksty w stylu jest szalony...
Nie wiem czy zauważyliscie ale szaleni to są Ci wszyscy w UE i Ci stwojący na czele większości Państw, bo to co robią prowadzi nas do hmmm czarnej d... ale przecież w TV o tym nie mówią. :D
szanuję poglądy ludzi które różnią się od moich. Taki już mam dziwny charakter. Ale są takie których nigdy nie pojmę - np wyborców (chronologicznie) : Tymińskiego , Polskiej Partii Przyjaciół Piwa, Leppera, Korwina ,Kukiza itp
Ostry powiem CI, że to jak Korwin wychowuje swoje dzieci to jego sprawa. :)
A to jak będziesz wychowywać swoje to według Korwina jest Twoja indywidualna sprawa, o ile nie robisz mu wiadomej krzywdy, więc kolejny argument bez znaczenia dla sprawy, skoro ten człowiek wcale nie chce Ci nakazywać jak masz wychowywać swoje dzieci. :)
Wiem że potraficie myśleć więc włączcie to myślenie też w polityce. ;)
No tak , teraz to jest jego sprawa ale gdyby tak się stało że dostałby władzę to już nie byłaby tylko jego sprawa. Wtedy swoje koncepcje mógłby chcieć wprowadzić w życie , puszczając wodze fantazji widzę Polskę a la Korwin i wiesz ...wcale mi się ten obraz nie podoba.
Rozumiem, że Korwinowi, który głosi swój program i swoje postulaty od 30 lat nie wierzysz, nie wierzysz w to że pozwoli Ci zajmować się swoimi dziecmi jak jak CI się podoba o ile nie wyrządzasz im krzywdy, natomiast Tuskowi, Kaczyńskiego i ich dziecku Petru lub komuchom z SLD czy dziadkom z PSL już tak i chętnie oddasz na nich swój głos. :D
To nie chodzi o to czy wierzę czy nie wierzę , choć jestem głęboko przekonany że on sam w większość tych bzdur nie wierzy a głosi je tylko po to by dotrzeć do ludzi (elektoratu) skrajnie prawicowego dla którego im bardziej kontrowersyjne tezy tym lepiej i znakomicie gra na nastrojach takich osób. Chodzi o to że mi nie odpowiada światopogląd pana Korwina i tyle. Wolę zagłosować na partię pana Petru która skupia w większości przedsiębiorców tak jak ja.
@Miki2020 Powiem Ci tyle , że moim zdaniem p.Korwin ma jakieś zaburzenia . Pomijając jego poglądy na temat kobiet rodem z jakiegoś ... ciemnogrodu ... jest wrogiem Unii ale .... kandydował i korzysta z przywilejów unijnego posła No i .. spoliczkował M. Boniego .. więc ... dla mnie jest niebezpieczny cywilizowani ludzie tak się nie zachowują . Osobiście - po prostu się go boję i uważam , że .. ... niezależnie od poglądów .... nie nadaje się na parlamentarzystę .
@Ostry Delikatnie chcę Cię zachęcić abyś przemyślał jeszcze to L na PKO .. .. w kontekście wczorajszej przewagi p. Szydło ..
Jakie poglądy na temat Kobiet Zosia? Bo czuje że będziesz powtarzać kolejne bzdury. :)
Już nikt nie zauważa za co Boni dostał policzek tylko że był policzek.... Jestem facetem i akurat ja uważa, ze czasem, w wyjątkowych sytuacjach, niektórym należy się żeby dostali w pysk, ale dzisiaj przecież tęczowi chłopcy, gender i silniejsze femisistki od chłopców w rurkach unikają przemocy. :D To powodzenia jak przyjmiecie tych uchodźców. :D W imię tolerancji.
I Zosia tez włącz trochę myślenie ok?
Już słyszałem teksty że skoro Korwin jest przeciw systemowi to nie powinien w demokratycznych wyborach kandydować. Jeśli to nie jest dla Ciebie głupie twierdzenie to kończę rozmowę.
Jak inaczej zniszczyć system niż od środka? Co stać z boku? Kandydowanie do UE było precyzyjnym planem, Korwin wiedział, że mniej ludzi pójdzie na wybory a tym samym jego szanse wzrosną. Wiedział też że gdy się tam dostanie ma większa szanse w późniejszych wyborach do sejmu. Totalnie durne argumenty....
Myślenie mam włączone - spoko .. :-)) Poniżej przykładowy link do artykułu z mądrościami pana K. o kobietach a tych "mądrości" jest wiele i odbierają mi mowę .... krótki cytat :
"Chciałbym odebrać prawo wyborcze wielu osobom, nie tylko kobietom.
Kobiety nie mogą być zbyt inteligentne – dba o to mechanizm Ewolucji Naturalnej. Inteligentna istota nie wytrzymałaby przebywania przez dłużej niż godzinę dziennie z paplającym dzieckiem! Dlatego właśnie (i nie tylko dlatego) mężczyźni nie lubią wiązać się z kobietami inteligentnymi: instynktownie chcą, by ich dzieci miały dobrą opiekę."
link : http://www.fakt.pl/madrosci-koriwn-mikkego-o-kobietach-,artykuly,460028,1.html
Możesz na niego głosować - ale nie chciałabym żeby taki pan w jakiejkolwiek formie podejmował decyzje ze mną związane .
Może skrytykujesz źródło ( fakt ) , ale cytat to cytat , a to źródło pierwsze z brzegu , które się wyświetliło w wyszukiwarce
boniemu się należało, to akurat jedna z rzeczy, które u Korwina mi się podobały. Wszyscy z PO za swoje kłamstwa powinni się ustawić w rządku do "policzka"
Poza tym piękne zachowanie czlowieka z honorem. Obiecał że za kłamstwa to zrobi i zrobił. :D Dzisiaj możesz być agentem, spiskować przeciw swojemu narodowi, możesz kłamać ile wlezie i wszystko jest ok. Ale daj delikatnego wychowawczego "plastra" to rozdmuchają sprawę i zrobią wielką afere.
Skąd ja to znam? Włączcie myślenie i przyznajcie rację Korwinowi czy miki :). Jeśli myślicie inaczej, to nie macie racji albo ktoś wami steruje:) To jest próba tzw indoktrynacji i prania mózgu. Korwina pamiętam jeszcze ze spotkań takiego Klubu Dyskusyjnego Zdanie w latach 80-tych i nie ukrywam, że wtedy zaimponował mi Korwin swoją inteligencją, poglądami i do tego jako wytrawny brydżysta. Potem jednak jego wypowiedzi w ramach UPR i późniejsze poglądy zepchnęły go na margines i tam pozostanie więc niech zwolennicy na niego głosują bo na tym polega demokracja.
Jeśli uraża Cię że ktoś mówi na Twój temat idiota, tzn że gdzieś głęboko czujesz się idiotą, jeśli nie czujesz się z tym źle tzn że nie jest to prawdą a tym samym nie ma znaczenia.
Kiedy ktoś mi mówi że jestem idiotą nie czuję urazy, bo wiem że się myli, tak jakby mi powiedział że mam do du.. fioletowe koronkowe majtki, nie mam takich, więc czemu ma mnie to dotykać. :D
Prawdziwa. :) Czasem niektóre argumenty mnie dotykają, i ciężko się nie złościć, ale fakt jest taki, że trzeba wtedy nad sobą popracować jak już opadną emocję. Czasem jak opadną emocję trzeba tez za niektóre słowa komuś dać w pysk, jak Korwin Boniemu. ;)
widzisz miki : jak się wczyta w dzisiejszą dyskusję widać pewną prawidłowość. Wszyscy prezentując swoje racje, uzasadniają je merytorycznie i nie próbują obrazić oponenta. Nawet zdając sobie sprawę z jakości argumentacji. Wszyscy - oprócz ciebie.
przede wszystkim miki, nikt ciebie nie krytykuje za to, że popierasz korwina i nikt ciebie nie nazwał idiotą, chociaż z drugiej strony wytłumaczyłeś, że tak naprawdę to pochlebstwo. Natomiast nie rozumiem dlaczego innych atakujesz i jeszcze podajesz,że inni kandydaci to idioci. Nie masz tu zbyt wielu zwolenników i na tym polega wolność przekonań, że nikt nikogo nie indoktrynuje i nie obraża, że skoro ma swoje zdanie, to sam jest indoktrynowany. Głosuj na korwina i nie przekonuj bo ciebie tez nikt nie przekonuje.
Pamiętasz jak radziłeś Miro aby uważał z tym graniem na spadki bo może być spora zmienność i mocniejszy ruch do góry. Napisałeś, że nikt nie jest nieomylny ale zobacz gdzie wtedy był wig20 i gdzie jest teraz.
Miałem wspólnika w firmie, który wraz z całą rodziną co kadencję głosował na Korwina i gdyby nie przypadki losowe, to byśmy dalej wspólnie prowadzili naszą firmę. Ja akurat najczęściej popierałem frakcję Frasyniuka (dawną Unię Demokratyczną) i nie głosowałem na PO i tych polityków z frakcji Schetyny, Tuska. etc. W Wyborach prezydenckich w drugiej turze popierałem tylko kandydata PO, jak przeciwnikiem był kandydat z PIS.
Co do idioty to nie wiem skąd wyczytałeś, że to może być pochlebstwo...
Co do Miro. Miro grał swoje, ani przez chwilką go na nic nie namawiałem a jedynie przedstawiłem swoje zdanie, a najważniejsze wtedy w mojej wypowiedzi była prosta zasada z którą pewnie wielu się ze mną zgodzi...że takie uśrednianie na wzroście lub spadku bardzo często prowadzi do wyzerowania licznika a sam Miro odetchnął wtedy z ulgą, że rynek w końcu zawrócił, bo strach już mu w oczy zaglądał, bo ani ja, ani Miro, ani Ty nie mam żadnej pewności w którą stronę pójdzie rynek. I o tym właśnie wtedy mówiłem.
Nigdzie nie napisałem GŁOSUJCIE NA KORWINA. Podawałem informację co uważam na temat skur... z PO, PIS, PSL, SLD i ich dziecka Petru. Podawałem też kontrargumenty do dość wyświechtanych mało znaczących opini na temat niektórych poglądów Korwina. Sam też przyznałem, ze czasem faktycznie palnie za bardzo bezpośrednio a i na przykład prowadzenie po pijaku też uznałem za nie najlepszy pomysł.
Zabawne, przecież polityka stale jest i będzie uczestniczyła inwestowaniu czy grze na giełdzie. A wybory to polityka. Przypomnę znaczniejsze zdarzenia z nią związane: OFE, sprzedaż pakietów akcji przez polityków po niższych cenach niż rynkowe, tweety Sikorskiego, itd. Na marginesie za czasów PIS WIG miał ostatni szczyt a za PO ... padaka! Jeśli teraz demoniczny (hi hi) PIS przyniesie tak jak ostatnio wzrost to jestem na TAK