• Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.184.195.*]
    Odbyły się dwie rozprawy w sierpniu i wrześniu przesłuchania świadków. Kolejna rozprawa w styczniu. W prokuraturze i na policji też cały czas przesluchują i myślą. W Sądzie nasza czwórka oddzielnie a w prokuraturze i na policji jesteśmy jedno śledztwo. Sprawa wydaje się wygrana ale to nie oznacza że odzyskam pieniądze. Ale liczę na Mecenasa
  • Re: Polfa Production Autor: ~darek [31.178.69.*]
    co sie stało z notowaniami?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.20.160.*]
    Już o tym było ale dla przypomnienia
    http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/info/856588,gpw:-w-sprawie-zawieszenia-obrotu-akcjami--spolki-polfa-s-a--w-upadlosci-ukladowej
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.20.160.*]
    I jak wynika z treści jeżeli do 5 listopada nie złoża raportów rocznych i kwartalnych będę wykluczeni z NewConnect
  • Re: Polfa Production Autor: ~darek [31.178.69.*]
    dzieki
  • Re: Polfa Production Autor: ~merlinus [95.160.154.*]
    Aforti skróciło czas na podpisywanie umów sprzedaży obligacji Polfy o tydzień - ciekawe, dlaczego zaczęło im się taj śpieszyć. Ktoś z Forumowiczów orientuje się w temacie ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~Raf [188.146.8.*]
    Wiecie może w który DM prowadzi ewidencje serii A1 ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [178.183.11.*]
    Obligacje A1 prowadzone były przez www.dm.wi.pl nawet mam świadectwo depozytowe. Ale z tego co się orientowałem dom maklerski wypowiedział umowę
  • Re: Polfa Production Autor: ~Raf [188.146.46.*]
    Dziękuje bardzo
  • Re: Polfa Production Autor: ~Maja [83.22.36.*]
    Mam obligacje serii C. Czy ktoś wie, czy ogłosili już listę wierzytelności? Dzwoniłam nawet do sądu ale niczego się nie dowiedziałam.
  • Re: Polfa Production Autor: ~On [212.91.29.*]
    w sprawie Polfy straszna cisza, jakaś dziwna sprawa wniosek o układ i nic się nie dzieje, ani spotkania wierzycieli ani nic, może idą na przeczekanie że ludzie odpuszczą
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.11.198.*]
    Dzieje się dzieje. Policja, Prokuratura, Sądy, Komornicy. Trwa to strasznie długo (przesłuchania rozprawy świadkowie itp) a czy efekt będzie pozytywny to niewiadomo. Ale nie można powiedzieć że Państwo nic nie robi
  • Re: Polfa Production Autor: ~Przemo [77.89.84.*]
    Nie mogę się nadziwić jak w przeciągu dwóch lat można zrobić taką rozpierduche w firmie. Czy ten prezes nie myśli czy co. Patrząc na karierę zawodową wydaje się być nie głupi facet. Ale to co robi przechodzi ludzkie pojęcie.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.11.198.*]
    Ostatnie odlczanie? Czy to jest ostatni tydzień Polfy na giełdzie? Raczej tak. Jeśli w ciągu tygodnia nie przedstawią zaległych raportów. To za tydzień wykluczenie z GPW
    Chodziło mi że w kwestii upadłości nic się nie dzieje
  • Re: Polfa Production Autor: ~AA [83.29.158.*]
    Co z listą wierzytelnosci?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.21.118.*]
    Opublikowali raporty. Zabraklo 14 minut do wykluczenia z GPW
    ŁS czemu tak bez entuzjazmu? To chyba dobrze że opublikowali raporty. Widzisz prezes pracuje do późnych godzin nocnych. Wykluczenie tych akcji z obrotu byłoby według mnie tragiczne w skutkach. A tak mimo wszystko jest gdzieś iskierka nadziei.
    A jednak wykluczyli - zawartość raportu za 2015 nie była właściwa !

http://www.newconnect.pl/?page=uchwaly&ph_main_content_start=show&ph_main_content_cmn_id=14346

Nie ma się z czego cieszyć to może oznaczać bardzo poważne problemy.
    Gdy akcje były na giełdzie zawsze istniała choć nikła szansa że ktoś tą spółkę przejmie.
    Przecież mieli taki plan i jeśli by się faktycznie powiódł to wszyscy wyszli by z tego suchą nogą.
    A tak szanse na to są bliskie zera. Chyba, że pójdą po rozum do głowy i zadebiutują ponownie na giełdzie.
    Nie jest to aż tak trudne jakby się mogło wydawać. Ale trzeba ruszyć przysłowiowe cztery litery i trochę pogłówkować.
    Sam jestem ciekawy czy coś z tym zrobią.
    nic nie zrobią, Bednarczyk miał ponad 2 lata żeby coś zrobić, nawet raporty opublikował w ostatniej chwili z błędem, nie ma Animatora, Autoryzowanego i żadnego pomysłu. przez dwa lata nikomu (wierzyciele, obligatariusze, akcjonariusze, pracownicy) nie dał żadnej rozsądnej propozycji tylko uniki i ściemnianie. pogrzebał spółke na dobre. dopóki była notowana to ktoś mógł ja kupić jako wehikuł giełdowy a tak to co? raczej widzę to dalej mało pesymistycznie
  • Re: Polfa Production Autor: ~pp [109.196.119.*]
    teraz tylko przesluchania na policji pozostaly i prokuratura

powiazania aforti, investa polfa

ja juz zeznawalem
    Polfa zaczyna się klonować:
    http://www.imsig.pl/pozycja/2016/219/KRS/371003,POLFA_CONSUMER_HEALTHCARE_SP%C3%93%C5%81KA_Z_OGRANICZON%C4%84_ODPOWIEDZIALNO%C5%9ACI%C4%84

• Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [79.184.0.*]
    Ciekawe co tym razem Prezes RB kombinuje????
    Kombinuje albo myśli co by tu jeszcze spieprzyć.
    Ciekawy wpis pojawił się na Forum Polfy pod tym adresem:
    http://www.stockwatch.pl/forum/wpisy-4462p18_POLFA-Catalyst.aspx

"Gdyby komuś jeszcze komornik nie ściągnął z Polfy to skuteczną ostatnio metodą jest pozew przeciwko dłużnikom Polfy - Ketys, Aforti, z których można obecnie jeszcze szybko ściągnąć."

Co Wy na to ? Czy to może być skuteczne ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~Maja [83.22.248.*]
    Pytałam się prawnika-nie ma takiej możliwości.
  • Re: Polfa Production Autor: ~PP [109.196.119.*]
    Witam

Co w takim razie robic jak mam obligacje A1 gdzies oficjalnie szkode zglaszac
    Prosze pomozcie

• Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.20.151.*]
    Teraz juz na dobre
    https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/1764049,gpw:-wykluczenie-z-obrotu-akcji-polfa-sa-w-upadlosci-ukladowej&ved=0ahUKEwjcxYPD9N3QAhXFCCwKHRZNAcIQFggaMAA&usg=AFQjCNEG9afl5JMMIojftzXDl-CBNoGsZQ&sig2=Dz8aHFhnMfO7gcY2-HpDEA
    na Biomaxie się odwołali od decyzji i im dali szanse rehabilitacji. Ale naszemu prezesowi się nie chciało. No bo po co. Lepiej uwalić się na kanapie i oganiać muchy.
    Jak ty ŁS oceniasz "dokonania" naszego prezesa ?
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.11.195.*]
    Prezes działa utworzył nową firmę która jak klienci będą chcieli kupić w biedronce produkty których jest miliony to może. Ja osobiście w sukces nie wieże. Po sądach policjach i prokuraturach za pośrednictwem Mecenasa ich ścigam. Kolejne dwie rozprawy w styczniu. A w prokuraturze już 4 prokurator zajmuje się sprawą. Napisałbym więcej ale nie mogę bo mnie zamkną
  • Re: Polfa Production Autor: ~merlinus [85.158.138.*]
    Czy są jakieś nowe wieści w sprawie upadłości spółki ? Czy ktoś może kontaktował się z sędzią prowadzącym postępowanie upadłościową ? Strasznie długo to trwa, nie uważacie ?

• Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [83.8.86.*]
    U mnie tylko rozprawy jedna już była w tym roku kolejna za chwilę i tak już prawie od 1.5 roku
  • Re: Polfa Production Autor: ~PRZEMO [77.89.84.*]
    ŁS na prezesa! według mnie na pewno byłbyś lepszy od obecnego. Przynajmniej po wpisach można wywnioskować że masz bardzo trafne spostrzeżenia. A tak wracając do tematu czy rozmawiał ktoś może z prezesem odnosnie obecnej sytuacji ? Przecież to są jakieś jaja. Z tą biedronką to trzeba przyznać był dobry ruch ale to trochę mało. A szczyt wszyskiego to wywalenie z NC. Tak się nie robi, przecież giełda daje olbrzymie możliwosci. I łatwiej wyjść firmie z wszystkich zawirować. Wystarczy że znajdzie się inwestor który kupi pakiet wiekszościowy.
  • Re: Polfa Production Autor: ~Maja [83.22.247.*]
    Czy to mozliwe, ze tak długo i nic sie z naszymi wierzytelnosciami nie dzieje? Moze ja nic nie wiem ? Proszę, aby mnie ktos oświecił w sprawie. Złozyłam wierzytelnosć na obligacje serii C wiosną 2016r i nie mam żadne wiadomości. Proszę kogoś o odpowiedż.
    Pamiętajmy, że Aforti skupuje obligacje Polfy - podejrzewam, że sąd co chwilę jest informowany o zmianie właściciela obligacji, w związku z tym lista wierzycieli nie może być zafiksowana.
  • Re: Polfa Production Autor: ~Maja [83.26.245.*]
    Aforti skupuje obligacje, czy zamienia je na własne? Miałam taką propozycję aby za dwukrotnosć zainwestowanej kwoty kupić obligacje. Nie pamietam tylko nazwy spółki, ponieważ nie byłam zainteresowana.
    Maja - masz zbyt ładne imię by się zamartwiać. Olej to. Będzie dobrze, zobaczysz :)
  • Re: Polfa Production Autor: ~merlinus [178.235.40.*]
    Polfa zmieniła stronę internetową - generalnie nastąpiła zmiana szaty graficznej, dalej piszą banialuki jakoby byli notowani na NC. Z rzeczy ważnych - uruchomili sklep internetowy.
  • Re: Polfa Production Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    To dobre info. Jeszcze nie umarli.
     Mnie ciekawi fakt że wg krs
    Rubryka 8 Kapitał spółki
    1.Wysokosc kapitału zakładowego 7 140 000,00 ZŁ
    2.Wysokosc kapitału docelowego 3.
    Liczba akcji wszystkich emisji 7140000
    4.Wartosc nominalna akcji 1,00 ZŁ
    5.Kwotowe okreslenie czesci kapitału
    wpłaconego
    7 140 000,00 ZŁ
    6.Wartosc nominalna warunkowego
    podwyzszenia kapitału zakładowego

A wg nowej strony www Wysokość kapitału zakładowego: 3 140 000 PLN

Czyżby tylko oczywista omyłka pisarska
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~ŁS [194.105.133.*]
    Biznes z suplementami diety POLFA CONSUMER HEALTHCARE pewnie nie wyszedł i Pan Prezes założył nową rodziną firmę EAST WEST WORK SERVICE SP. Z O.O., WARSZAWA REGON:367111057NIP:7010685598KRS:0000674592

Teraz będzie się tym zajmował

1.Przedmiot przewazajacej działalnosci
    przedsiebiorcy
    1 70, 22, Z, POZOSTAŁE DORADZTWO W ZAKRESIE PROWADZENIA DZIAŁALNOSCI
    GOSPODARCZEJ I ZARZADZANIA
    2.Przedmiot pozostałej działalnosci
    przedsiebiorcy
    1 78, 10, Z, DZIAŁALNOSC ZWIAZANA Z WYSZUKIWANIEM MIEJSC PRACY I POZYSKIWANIEM
    PRACOWNIKÓW
    2 78, 20, Z, DZIAŁALNOSC AGENCJI PRACY TYMCZASOWEJ
    3 78, 30, Z, POZOSTAŁA DZIAŁALNOSC ZWIAZANA Z UDOSTEPNIANIEM PRACOWNIKÓW
    Strona 3 z 6
    Identyfikator wydruku: RP/674592/3/20170602124548
    4 47, 91, Z, SPRZEDAZ DETALICZNA PROWADZONA PRZEZ DOMY SPRZEDAZY WYSYŁKOWEJ LUB
    INTERNET
    5 47, 75, Z, SPRZEDAZ DETALICZNA KOSMETYKÓW I ARTYKUŁÓW TOALETOWYCH
    PROWADZONA W WYSPECJALIZOWANYCH SKLEPACH
    6 96, 02, Z, FRYZJERSTWO I POZOSTAŁE ZABIEGI KOSMETYCZNE
    7 96, 04, Z, DZIAŁALNOSC USŁUGOWA ZWIAZANA Z POPRAWA KONDYCJI FIZYCZNEJ
    8 46, 45, Z, SPRZEDAZ HURTOWA PERFUM I KOSMETYKÓW
    9 56, 10, A, RESTAURACJE I INNE STAŁE PLACÓWKI GASTRONOMICZNE

CIEKAWE TYLKO KIEDY ODDA NASZE PIENIĄDZE
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~Akcjonariusz [188.146.140.*]
    Nigdy
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~merlinus [178.235.40.*]
    Nie bądź taki sceptyczny. Sąd w końcu wezwie pana Bednarczyka do przedstawienia propozyciu układu (swoją drogą ciekawe, z jakiego powodu sąd ogłosił upadość układową a nie likwidacyjną), jeśli nie przedstawi propozycji w terminie, firma będzie zlikwidowana. Trzeba pamiętać, że Polfa Production ma zaawansowany projekt badawczy za kilka milionów złotych realizowany współnie z Instytutem Farmaceutycznym i jej (Polfy) likwidacja spowodowałaby przerwanie projektu - to dlatego pan Bednarczyk tak uparcie utrzymuje firmę przy życiu.
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~Wies [185.122.175.*]
    Aforti skupuje akcje Polfy,twierdzą ,że to już ostatnia seria.Twierdzą równieź, że pieniądze za obligacje serii C są dla zwykłych posiadaczy nie do odzyskania ze względu na wziętą z nieba wycenę znaku towarowego, który jest ich zabezpieczeniem. Otrzymałem propozycję zamiany obligacji Polfy na obligacje AFORTI (oczywiście trzeba dopłacić drugie tyle). Na razie jak prześledziłem wykup obligacji przez Aforti, to okazuje się że wszystkie serie są terminowo wykupywane.Nie wiem co mam zrobić.Może ktoś ma jeszcze jakieś dodatkowe informacje ?
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~merlinus [178.235.40.*]
    Ciekawe. Aforti prowadzi taką akcję już od zeszłego roku twierdząc, że oni pieniądze są w stanie z Polfy odzyskać. W jaki sposób spraedziłeś historię wykupu obligacji przez Aforti, jeśli można spytać ?
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~ŁS [83.8.213.*]
    Poniżej historia wykupu obligacji przez Aforti

https://www.bankier.pl/wiadomosc/AFORTI-HOLDING-Informacja-o-wykupach-obligacji-zrealizowanych-przez-Spolki-Grupy-Information-about-the-bond-redemptions-made-by-the-companies-of-the-group-7501165.html

A tutaj obecny stan wyemitowanych obligacji
    Na dzień publikacji raportu za 2016r. zobowiązania z tytułu emisji dłużnych papierów wartościowych (obligacji) 16585000 PLN (dane z raportu rocznego za 2016

Na dzień publikacji raportu za I kw.2017 zobowiązania z tytułu emisji dłużnych papierów wartościowych (obligacji) 20 964 000,00 PLN (dane z raportu za I kw 2017r)

W II kw 2017 kolejne 13 emisji na kilka milionów plus 3 przeterminowe wykupy na kwotę 900 000 PLN

Czyli reasumując na dzień dzisiejszy mają do spłacenia obligację za 26 000 000 (dwadzieściasześć milionów)

• Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~Ja [37.47.23.*]
    Niewiem dlaczego ale ostatnio Panowie z Black Simone fund próbują zrzucić info o Polfie na drugie nizsze miejsce na forum
    Nie rozumiem. Czy mógłbyś jaśniej ?
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~PP [109.196.112.*]
    Czy ktos zdecydowal sie na odkup Aforti? Czy splacaja regularnie? Jak to sie formalnie odbywa?

Bede wdzieczny za wszelakie informacje
  • Re: Polfa Production Nowy Biznes Pana Bednarczyka Autor: ~zadowolony [188.146.164.*]
    ja jestem zadowolony, z tego co wiem, do dalej prowadzą odkupy, tylko że trzeba dołożyć 4 razy tyle, opiekun wysyła do mnie raporty kwartalne, jak chcesz, jak chcesz, to mogę Ci wysłać na maila numer do niego
[x]
POLFA 0,00% 0,25 2016-06-29 10:48:06
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.