• Re: Do Aldka Autor: ~aldek [83.28.37.*]
    powiem tyle z taka srednia sraj w majty

ja tu byłem od stycznia jak dawali po 25 , 26
    i tak dalej , potem dobrałem jak było pod 40 ale jak wybiło to opyliłem czesc i potem znowu odkupiłem , tak ze nie mozesz zie ze mna równac

a ty co wyrosłeś jak filip z konopi , mozesz posnic o takiej sredniej

a ty w razie wpadki nie zdazysz sie nawet posrac bo nie bedzie gdzie
  • Re: jakies info? Autor: ~jarek [89.77.131.*]
    jakiś czas temu pisałem że spadam z DEP. zrobiłem to kilka tygodni temu zostawiając 20% pakiecik tego co miałem za zarobione na DEPie pieniądze. nie będę źle pisał o spółce bo nie wypada. informacja że prezes wychodzi z całego pakietu nigdy nie była dla mnie pozytywna. i tyle.
  • Re: jakies info? Autor: ~spekulant 1973 [79.185.216.*]
    Jeżeli aldek zarobił na sprzedaży depa to on wygrał a nie wy bo wy na razie marzycie o 2-5zł a czy taka cena będzie to nie wiadomo może aldek wiecej za ten czas zarobi niż wy siedząc i marząc o tych 5zł zobaczcie sami ile czasu już straciliście siedząc tutaj a aldek zarabiał robił kółka ten co jego portfel rośnie z tygodnia na tydzień ten jest inwestorem spekulantem traderem a nie ten co marzy
  • Re: jakies info? Autor: ~Wariat [46.169.90.*]
    my? a ty kuźwa narrator?:) sam pisałeś że masz więc ty gdzie jesteś w tej układance? w dupie?:)
    a tak swoją drogą chyba czekaliście na taką informację o stanie posiadania akcji bo i pisaliście po walnym że zaraz ukażą się takie informacje
  • Re: jakies info? Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Spekulant ale nwa dobrze napisał , aldek tutaj zarobił super miał fajną średnią opylił jeszcze zrobił parę kółek ... super ... po co więc tak teraz nadaje na spółkę idzie się gdzie indziej i już ... no chyba że jednak chodzi o następne kółko ... i marzy mu się znów 30gr ... to co innego. Też się dzisiaj nie ucieszyłem z infa ale i nie podniecałem zbytnio ostatnim odwrotnym .. za chwilę to nie będzie miało znaczenia bo po czynach ich poznamy.... jakby teraz prezes walił w rynek to co innego a jak sobie przerzucają między sobą to mnie to lotto.
    Sam rano trochę opchnąłem ale jakby nie poszło w/g mojego a w sumie do przewidzenia scenariusza byłem gotowy na szybko odkupować i nawet powyżej 40gr udało się kupić na szczęście taniej ale nei wiedziałem czy to aby nie podpucha. Niestety kółka coraz słabsze a to raczej oznacza że jesteśmy już coraz bliżej ostatecznych rozwiązań :)
    Wałek to jest z tymi umowami kupna sprzedaży najpierw prezes znajduje jelenia który mu sprzedaje po 0,40zł a za parę dni prezes znajduje jelenia który kupuje po 0,60zł przecież to z daleka śmierdzi . Dlaczego ten gość który sprzedawał prezesowi od razu nie sprzedał po 0,60zł tylko taką okrężną drogę znalazł , co może nie wiedział że to tak się potoczy. Czy można takiej osobie zaufać która tak postępuje i jeszcze jest prezesem. A po walnym tak byli zachwyceni osobą prezesa
  • Re: jakies info? Autor: ~gower [62.21.6.*]
    Coś mi się wydaje, że w świetle dzisiejszego infa prezes nie będzie już długo prezesem?
    no jakoś jest głupio być prezesem bez akcji
  • Re: jakies info? Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Na dzisiaj pewnie inny był plan , niestety po infie za wielu nie popuściło w gacie więc pewnie do końca tygodnia zaczną brać z prawej , do ilu dojdzie nie wiem ale myślę że za chwilę koniec zabawy w ciuciubabkę i trzeba będzie w końcu pokazać karty.
    Jaramy się 100k czy 475k akcjami jak jest ich prawie 11,5 mln, pewnie chłopaki mieli dżentelmeński układ , który teraz realizują o którym się raczej nie dowiemy ale wygląda to tak jakby murzyn zrobił swoje i mógł odejść....... pożyjemy zobaczymy ale czuje że pomimo wakacji wakacyjnie już nie będzie :)
  • Re: jakies info? Autor: ~nwa [46.205.31.*]
    spekulant,

komentujesz kazdy pozytywny post negujac go i sugerujac walek.
    czemu nie opdowiesz na pytanie Wariata:

"my? a ty kuźwa narrator?:) sam pisałeś że masz więc ty gdzie jesteś w tej układance? w dupie?:)"

dark dobrze napisał, gdyby sprzedał na rynku to byloby nieciekawie a jesli znalazl kogos kto jest w stanie zaplacic wiecej i to poza rynkiem to dla nas mniejszosciowych nie ma to zadnego znaczenia..

nie rozumiem tego zagrania, ale nie chce mi sie go rozkminiac, nie zdziwie sie jak za jakis czas dowiemy sie o jego kolejnym kroku, tyle ze moze zwiazanym z obrotem akcjami podczas sesji.
    odnosnie RN to zakladalismy ze moze to im sprzedal, okazalo sie ze nie i tyle.
    mozey snuc kolejne teorie ale to nie zmieni faktu ze w koncu spolka dostanie kredyt i wierze, że Ci ktorzy mysla samodzielnie skorzystaja na nowym biznesie spolki.

nie wywolalo to zbyt wielkiego sypania wiec co tak sie żalisz?
    to nie Kluba pociaga za sznurki a Kukolewski wiec wyluzuj sie i nie tworz teorii spiskowych bo jak widzisz nie ma to zadnego wplywu na kurs.
    dzieki dzisiejszej akcji wskaznik AD ladnie sie podniosl pokazujac dalsza akumulacje..

pozdro i do czwartku bo jutro jestem w rozjazdach.

• Re: jakies info? Autor: Uv* [79.219.165.*]
    I masz racje najpierw dobral po 40 gr bo widocznie musial a pozniej sprzedal tak jak to napisales czyli zeby mu sie oplacilo czyli po 60 gr. I nie chodzi o to ze nie sypal w rynek bo obroty sa male i wyszedlbym na tym gorzej bo uwierz mi ze wraz promocyjna cena obroty by sie swiekszyly a jak juz pisalem gdyby chcial / mogl to wszystko rzucic w rynek zrobilby to przy sprzyjajacych obrotach i kursie wiec nie odpowiadaj na moje posty tak jakbym tej Twojej teorii wczensiej nie podwazyl. Wypisujesz jakies wyssane z palca dyrdymaly ale nie trzymaja sie one wogole "kupy" wiec odpusc. Poczekajmy w ciszy zamiast glupio szczekac na forum i mysle ze juz niedlugo zobaczymy kto mial racje badz trafniejsze przeczucia no chyba ze bedziesz mial do przekazania cos naprawde interesujacego to pisaj smialo.
  • Re: jakies info? Autor: Uv* [79.219.160.*]
    Aldek i spekulant jeżeli uważacie ze prezes pisze sobie w umowach ciwilno prawnych co jakie kwoty mu sie podobaja to jestescie piszac delikatnie półgówkami nie majacymi poojecia chocby o tym ze on od tego musi zaplacic podatek oficjalnie obejmuje albo kupuje kacje taniej sprzedaje drozej to co wy myslicie ze nie wiaza sie z tym zadne konsekwecje ? zalosne i te teksty ze wy tez mozecie sobie w atkich umowach napisac co chcecie haha to zrobcie tak a pozniej poczekajcie na rozliczenie podatkowe zobaczymy jak wtedy bedziecie spiewac... Juz dawno pisalem o czym kots tutaj rowniez wspimnial ze wedlug mnie prezes byl zobwoiazany odsprzedawac akcje po spelnieniu pewnych przeslanek ( co potwierdzaly sprzedaze zaraz po komunikatach ) i obecne dobranie akcji przed kolejnym oddaniem widocznie brakowalo mu do ilosci ktora byla ustalna. Mysle ze najblizsze dni beda bardzo ciekawe i licze na to ze po 1 ktos sie ujawni oficjalnie z akcjami po drugie pokaze sie jakis fajny komunikat bo zazyna robc sie goraco. P.S dla techinkow wykresik wygladac cacy dolny cien swiecy poraz kolejny odbił sie od poziomu 0.36, dodatkowo wskaznik akumulacji ( AD) dzisiaj mocno ruszyl w gore tak ze poczekamy zobaczymy ;]. Pozdrowienia dla chlopakow Wariata i NWA ostanio mam mało czasu wiec nie pisze na priv ale jak tylo go troche znajde to sie doezwe mysle ze tematow do rozmowy nam nie zabraknie trzymcie sie :)
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.21.*]
    Uv wiesz co chłopie naiwny jestes

nie masz pojecia jakie transakcje ludzie robia , jakie ustalenia
    np wyciagaja dotacje na milon na jakis sprzet lub usługe

gosc za sprzet dostaje np dwiescie tysiecy plus zwrot podatku od róznicy która musi zapłacic do skarbowego ,

reszta w postaci gotówki zostaje w kieszeni tego który brał dotacje

i wszyscy sa zadowoleni

więc o co chodzi
  • Re: jakies info? Autor: ~nwa [93.186.31.*]
    A jak to się ma do Dependa???
    Już nie wiesz co wymyslasz. Zalujesz że sprzedales i nie spadlo i teraz bedziesz tworzyl dziesiatki postow usilnie wszystkch przestrzegac że wszystko jest sciema.
    Też mysle jak UV że od umowy również trzeba zaplacic pofatek wiec jaki w tym biznes żeby bawic się w taki sposob.
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.21.*]
    a tak to siema ze wyjasniłem ci mechanizmy bo pisałes o podatkach od zysku w takim przypadku

proste ktos płaci mu np po 10 groszy faktycznie plus do tego podatek jaki musi zapłacic
  • Re: jakies info? Autor: ~sybill [89.77.83.*]
    aldek - sraldek frajerze, donieś na siebie do spółki, bo oskarżasz osoby zarządzające o działanie niezgodne z prawem. Powinni zająć się tym prawnicy Dependa. A do mnie jako nie przyszli. Ty jesteś zwykłym debilem.
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.31.*]
    ja powiem tylko ze mało wierze w takie umowy bo na tej bananowej jest wszystko mozliwe

dlaczego nie podali kto to kupił żeby było wiarygodne , jeśli by kupił ktos z rodziny Kukolewskiego to byłaby to wiadomośc bardzo pozytywna
  • Re: jakies info? Autor: ~Wawiak [46.171.98.*]
    Ja czekam cierpliwie i widze to wszystko w dluzszej perspektywie. W koncu ten kredyt im uruchomia. Nurtuje mnie tylko dlaczego prawie dwa tygodnie od walnego nie mamy infa o skladzie nowego Zarzadu ani RN. Nie wiemy ile akcji posiadaja nowe osoby w spolce? Prezes sprzedal , prawdopodobnie na zasadzie umow prawie 1,5 mln akcji. Nikt sie nie ujawnil. Zaczyna mnie to troche wqrwiac. Zeby sie nie okazalo,ze i nasza perla zajmie sie GPW.
  • Re: jakies info? Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    Dnia 2013-07-31 o godz. 11:22 ~Wawiak napisał(a):
    > Ja czekam cierpliwie i widze to wszystko w dluzszej
    > perspektywie. W koncu ten kredyt im uruchomia. Nurtuje mnie
    > tylko dlaczego prawie dwa tygodnie od walnego nie mamy infa
    > o skladzie nowego Zarzadu ani RN. Nie wiemy ile akcji
    > posiadaja nowe osoby w spolce? Prezes sprzedal ,
    > prawdopodobnie na zasadzie umow prawie 1,5 mln akcji. Nikt
    > sie nie ujawnil. Zaczyna mnie to troche wqrwiac. Zeby sie
    > nie okazalo,ze i nasza perla zajmie sie GPW.

Podpisuje sie pod tym co napisales. Ja tez sie zastanawiam dlaczego boja sie ujawnic , kto ile posiada akcji z nowych czlonkow Zarzadu i RN. To bylaby przeciez pozytywna wiadomosc. A moze na walnym nie przeglosowano wcale zmian, bo rzeczywiscie zadne info do tej pory sie w tej sprawie nie ukazalo? Moze ci co byli nam odpowiedza?
  • Re: jakies info? Autor: ~sonny red [37.109.67.*]
    nie chciałbym przytakiwać mis, ale nie zdziwię się jak coś wymyślą żeby zebrać akcje jeszcze do 30 gr. na NC i tak lipa na razie to co im szkodzi a wielu na pewno się wysypie bo się obsra
  • Re: jakies info? Autor: ~spekulant 1973 [79.191.14.*]
    Teraz sami się głowicie jak ja od lutego wam piszę dlaczego nikt nie ujawnił się z tych 3 inwestorów co kupowali od prezesa po 0,60zł a teraz sami się drapiecie po głowie powinni podać informację kto sprzedał dla prezesa te akcje po 0,40zł i kto kupił od prezesa jak grają czysto
  • Re: jakies info? Autor: ~sonny red [37.109.67.*]
    może podadzą, widzisz jaki syf jest na NC, obroty, zero zainteresowania, infa co dają 20% zarobić jak się uda, syf i żenada
  • Re: jakies info? Autor: ~kron [87.206.167.*]
    Dowiecie się kto kupił i kto sprzedał jak będzie już powyżej 60, na razie możecie tylko domniemywać
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.23.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    ja się nie zniżę do twego języka bo nawet mi przez myśl to co napisałeś nie przechodzi a nie mówiąc żeby takie słowa napisać czy wypowiedzieć kto tak mówi to współczuję jego najbliższym
  • Re: jakies info? Autor: ~nwa [37.31.50.*]
    ludzie, ktorzy wiedza wiecej niz my nie maja interesu aby podawac informacji do czasu uruchomienia kredytu aby nie wywolywac euforii zakupow zapewne.

mysle, ze wszystkiego sie dowiemy w odpowiednim czasie.
    to nie chodzi tylko o NC, ale o kazdą spole, insiderzy po pierwsze maja wiecej gotowki do zainwestowania i moga kupowac/sprzedawac w zaleznosci jakie informacje beda naplywac ze spolki..

mimo wczorajszego komunikatu nie do konca odebranego przez rynek w koncu zazely sie obroty i wieksze ilosci sa kupowane (ostatnio prawie w ogole nie bylo zakupów z prawej) wiec zakladam ze cos niedlugo sie bedzie działo.

jesli chodzi o glosowanie to wszystkie uchwaly przeszly jednoglosnie.
    nwa to wytłumacz dlaczego od 27.06.2013 r kurs porusza się w przedziałach 0,36-0,42zł i przeważnie na koniec sesji jest wyciągany na zero kto przemielił przeszło 1000 000 akcji ulica ?
  • Re: jakies info? Autor: ~nwa [37.31.50.*]
    nie potrafie Ci odpowiedziec na pytanie poniewaz nie mam szklanej kuli.
    jesli o czyms pisze to dlatego ze tak wnioskuje na podstawie roznych spraw.

jesli jestes na tyle dlugo na gieldzie to wiesz dlaczego nie przebijane sa pewne opory, ktore daja sygnal K. jak patrze na AD to widze nawet akumulacje od dluzszego czasu.
    jesli chodzi o ulice to kilka osob napisalo, ze czas jaki zakladali na inwestowanie w spolke Depend dobiegl konca i zredukowali pozycje. wiele osob nie pisze na forum a zapewne kupuje/sprzedaje wiec nie rozwieje watpliwosci.

zapewne jest wielu takich jak Ty, ktorzy podchodza z doza niepewnosci w caly ten projekt Depa i woli stac z boku a zakupy zaczna dopiero jak wszystko sie wyjasni, ale uwazam ze nie uda sie wtedy wszystkim zebrac takiej ilosci jaką by chcieli, dlaczego? bo uwazam ze fudusze z ktorymi rozmawial Pan Kluba beda robily zakupy za wieksza gotowke niz my.

zwroc uwage ze wtedy nasza spolka bedzie naprawde swietna inestycja dla instytuci ktore inwestuja dlugoterminowo. za 10 lat kiedy spolka splaci zobowiazania nieruchomosci przejda na wlasnosc Depa a policz sobie jaka dywidenda bedzie wyplacana na akcje nawet przy zakupie po tej zlotowce o ktorej wielu pisze..
    przypomne ze ilosc akcjji to niecale 11,5 mln a tyle zysku to beda mieli z jednej inwestycji za 75mln PLN.

oczywiscie to co napisalem bedzie w sytuacji, ze wszystko potoczy sie zgodnie z załozeniem glownego akcjonariusza.

jesli chodzi o
    a ja myślę że ulica nie kupuje 500akcji tak jak dzisiaj aby wyciągnąć na 0,39zł a były sesje o mniejszej ilosci kupowanych akcjach i ulica nie sypie ciągle po 0,39 dziwi mnie że nie ma informacji że zmniejszeniu posiadanego pakietu bo taka informacja już powinna się ukazać
  • Re: jakies info? Autor: ~Wariat [193.108.194.*]
    a to ja kupi9łem dzisiaj te 500 na zakończenie czyli nie mysl więcej bo jesteś w czarnej d.. leszczu:)
    Spekulant nie wiem czy dobrze policzyłeś ten obrót akcjami i wyszło Ci 1mln ale weź to podziel przez 2 bo pewnie paru ludków z nudów robi jak ja czyli jak się uda obniża sobie średnia ( a po ostatnim infie w sumie łatwo było przewidzieć reakcje) Sprzedałem 20k i kupiłem tyle samo w ten sam dzień więc już masz 40k. Ja akurat bawię się na 20 - 30 k bo nie zawsze mogę przypilnować kursu a boję się opchnąć np 100k bo myślę że nawet w tej samej cenie bym tego już nie odkupił. Ilu jest takich co ma np. 500k i zabawa 50-100k jest dopuszczalna. Zresztą to wszystko tak długo trwa i wielu z nas ma już więcej niż zakładało na początku dlatego zawsze można część opchnąć jeżeli coś się pojawi ciekawego na horyzoncie. Czekam akurat na Drewex koło 30gr to pewnie znów opchnę ze 30k Depka żeby tam zrobić kolejne kółko. Takie życie więc nie ma się czym podniecać ... jak mi pociąg ucieknie z tym co sprzedam to też nie będę płakać bo żelazny zapas jest i czeka na duuużo wyższe poziomy :)
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.14.*]
    no to juz macie odpowiedź na to dlaczego kurs jest na takim a nie innym poziomie

jak tylko coś podskoczy wy sami na wyscigi sprzedajecie

i dokąd tak bedzie to kurs nie ruszy nawet jak przyjdzie info o kredycie i spokojnie bedzie mozna kupic ponizej 50 groszy
  • Re: jakies info? Autor: ~nwa [93.186.31.*]
    Mysl tak dalej, marzenia nic nie kosztuja.
    Jak przyjdzie informacja o uruchomieniu kredytu to zapewniam Cie że zleci się tu wielu i nie po to żeby kupic 20 tys a zlecenia na S bede zdejmowane w ekspresowym tempie przez tych co akurat beda siedziec przy kompie.
    Ustaw się na K na 30gr jeśli uwazasz że tam spadnie i zniknij choc na chwile..
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.24.*]
    aurat tak sie składa ze sa odpowiednie zlecenia na taki wypadek

ty pewnie tez bierzesz udział w tej zabawie i sam powodujesz ze zamiast kurs byc dawno powyzej 50 groszy jest tu gdzie jest

z tym ze o wiele łatwiej kupic wyzej bedzie niz sprzedac na wypadek niewypału

bo wtedy ci wszyscy którzy naja po kilkaset tysiecy akcji mało sie nie pozabijaja zeby sprzedac

z tym ze nie bedzie komu
    a tajemniczego inwestora z grubym portfelem który nie patrzy na kurs tylko bierze w ciemno po 0,60zł jak nie ma
  • Re: jakies info? Autor: ~sena9 [89.228.23.*]
    kto ci kazał kupować moje po 0.55 ?
  • Re: jakies info? Autor: Uv* [79.219.165.*]
    "a tak to siema ze wyjasniłem ci mechanizmy bo pisałes o podatkach od zysku w takim przypadku

proste ktos płaci mu np po 10 groszy faktycznie plus do tego podatek jaki musi zapłacic"

Skomentuje to w najbardziej idiotyczny sposob jaki mozna ale jedyny adekwatny dla Twojej wypowiedzi ( ktora reprezentuje Ciebie ) BUhahahahaha prezes moglby rzucac akcjami w rynek i te 400 czy 500 k sprzedalby spokojnie do 20 gr ale wedlug Ciebie on sprzedaje po fikcyjnej cenie 0.10 czy chocby 20 ( choc rzucajac w rynek srednia mialby o niebo lepsza omg co za kretynska teoria haha ubwailes mnie brawo nic wiecej nie pisz czlowieku bo upadles juz na intelektualne dno. Powiem Ci wiecej gdyby mogl/ chcialby wszystko wyrzucilby po infach po cenach nie wiele mniejszych niz te podane w oficjalnych komunikatach i zbierajac za to 5 razy tyle ale nie lepiej opchnac po 10 gr haha
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.24.*]
    aj wiesz co , jestes tak nierozgarniety ze strach

podałem ci przykład jak sie załatwiea sprawe podatków od takich transakcji

nie mówie ze prezes sprzedał po 10 ale mógł sprzedac komus tak zeby mu sie opłaciło ,

obroty sa nikłe i nie sadze ze gdyby chciał sprzedac na ryku kurs spadłby własniw drastycznie widac by było ze ktos wywala i zrobiłby sie popłoch ,

poza tym mówie kurs taki a nie inny tu zasługujecie sami sobie
    Z tym kursem to akurat się mylisz ... kurs jest tu gdzie jest nie przez zabawy po 20 czy 50k tylko dlatego że to jest NC i wielu czeka na konkretne info bojąc się jakiegoś tzw. wałka.
    W/g mnie widać że ktoś cały czas zbiera ale woli to robić w przedziale 35-45g a nie 60-70 dlatego że pewnie lepiej od nas wie jaki jest terminarz i w jakim miejscu są inne firmy.
    Jak już nałapie co chce to wtedy zobaczysz co znaczy mały FF i jak szybko będą znikać pakieciki po 50-100k , na niejednej spółce już widziałem takie rzeczy a najzabawniejsze było wtedy zachowanie tych co czekali z nadzieją że to kolejna podbitka później na jakąś korektę itd. a kurs jak ta świnia nie chciał się cofnąć :) Wtedy jak masz kupić np. 100% drożej niż dwa dni wcześniej dopiero masz problem ... i przeważnie dalej czekasz a pociąg jedzie i jedzie :) Ale cóż, niektórzy lubią narzekać , przebierać nóżkami ..... dlatego na nudę i marazm najlepiej mieć ze 2-3 spółki do DT lub na takie tygodniowe jazdy wtedy tak się nie dłuży i nie robi się głupot żałując po czasie i plując sobie w brodę ile to bym zarobił gdybym co 5 sekund nie zaglądał na kurs :)
  • Re: jakies info? Autor: ~aldek [83.28.17.*]
    tu juz dwa lata niedługo bedzie jak ten kurs odjeżdza i odjechac nie może

i nie odjedzie , bo tu takie inwestory , zaraz którys co ma 500tys akcji rzuci ze sto bo podskoczyło pare groszy i beda sporzedawac na wyscigi

prosze bardzo nawet sie nie otworzyło to gówno
    ale syf
    nie ma to jak w dołku sprzedać i ujadać:) ale trader wtf:)
    nie ma to jak sprzedac z zyskiem i patrzec jak inni sie mecza
    widac jak rwa papier jak kiełbase
    nie no faktycznie, trzymał alduś te 20 czy 30k i zamiast je sprzedać po 50 to teraz popuścił w gacie i sprzedał po 36:) trader mistrz:)
  • Re: jakies info? Autor: ~lork [77.223.197.*]
    Co za frajer z ciebie ! Pamietam cie jak tu ujadales, ze sprzedaz caly swoj pakiet bo sie obraziles ... :):) Takiego chorego pajaca jak ty to dawno nie widzialem. Zniknij stad i nie kompromituj sie bardziej bo jestes glupszy niz ustawa przewiduje.
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.