No i oczywiście sytuacja w Japonii bo to też może mieć swój pokażny udział na wycenę naszego waloru . Ot postanowiłem sobie napisać wypowiedz numer sto na naszym wątku bo to fajna , okrągła liczba . Pozdrawiam . Ja się do momentu publikacji wyników Impela nie odzywam . Ja typuję że Impel za cały rok zarobił pięć dyszek netto . Pozgadujemy ?Pozdrawiam !
Spodziewałem się min. 2 zł dywidendy na akcję ?! - mam nadzieję, iż wzorem roku poprzedniego nie jest to ostatnie słowo ze strony właścicieli ?! Podzielam pogląd kolegi/koleżanki (?) "Impela", że nieprzewidywalna sytuacja w Japonii może "zamglić" dobre komunikaty przekazywane obecnie przez spółkę. Ja ją trzymam i cierpliwie dokupuję po atrakcyjnych cenach. Chyba powinienem się "przechrzcić" z wacka na "inwestora strategicznego"...
jesli jest to 1,5 zl na akcje co daje w sumie ponad 18 mln zl zgodnie z raportem to wydaje mi sie ze nie jest uwzgledniona przy wyplacie dywidendy liczba akcji po zamianie, bo kwota musialaby byc wieksza. Jesli myle sie to poprawic mnie prosze.
A tak apropos jeszcze nie zdazyli pochwalic sie zyskiem a juz go dziela, z tego co pamietam to na wyplate dywidendy rok temu to musieli dolozyc ze swoich oszczednosci bo zysku to nie starczylo. pozdrawiam
Nie wiem jak to obliczyłeś... Jest:
Planowana kwota dywidendy: 18.227.193 złotych
Liczba akcji uprawnionych: 12151462
Podziel jedno przez drugie i wyjdzie 1.5PLN na akcję
Witam . Ekhm... miałem się nie odzywać do poniedziałku , ale ostatnie informacje ze spółki skłaniają mnie do zabrania głosu . Pierwsza sprawa dywidenda - w moim odczuciu jej wysokość zachowawcza jak na najlepsze ponoć w historii zyski spółki to zarząd z tą rekomendacją zysku się nie popisał - liczyłem po cichu na trzy zeta na akcję jest tylko połowa . Po drugie wczorajsza informacja o wydzieleniu działalności deweloperskiej i przeniesieniu jej do Vantage może nie jest zaskakująca , ale ja się nie mogę doczytać co Impel dostanie w zamian ? Tam jest mowa tylko o wydzieleniu poprzez przeniesienie - tylko tam nic o profitach dla Impela nie ma - tak jak gdyby za darmo przenosili ogromne aktywa za akcje Vantage , które już Impel wcześniej posiadał więc trochę nierozumiem tego komunikatu . Może ktoś mądrzejszy umie to inaczej zinterpretować . Po trzecie nie jestem koleżanką tylko kolegą . Pozdrawiam !
Polecam lekturę Całego działu II . Podział spółek KSH ! Ja po jego przeczytaniu trochę się chyba uspokoiłem !? Art. 529
par. 3 Wspólnicy spółki dzielonej (akcjonariusze to chyba w rozumieniu ksh to samo?) mogą otrzymać obok udziałów lub akcji spółek przejmujących ... dopłaty w gotówce nie przekraczające łącznie 10 % wart. bilansowej przyznanych udziałów lub akcji właściwej spółki przejmującej ..., bądź 10 % wartości nominalnej przyznanych udziałów lub akcji właściwej spółki nowo zawiązanej. Dopłaty spółki przejmującej są dokonywane z zysku bądź z kapitału zapasowego tej spółki.
par. 4 Każda ze spółek przejmujących lub ... może wydanie swoich udziałów albo akcji wspólnikom spółki dzielonej uzależnić od wniesienia dopłat w gotówce nieprzekraczających wart. o której mowa w par 3 (powyżej).
Dla mnie, mogę się oczywiście mylić wynikają z tego następujące wnioski:,
1. Żadna krzywda nam jako posiadaczom akcji Impela nie powinna się wydarzyć,
2. Z w/w zapisów ksh akcjonariusze Impela stają się z "automatu" akconariuszami VDSA,
3. Wprowadzenie VDSA na giełdę ma prawdopodobnie zasilić finansowo spółkę w celu sfinansowania awizowanych inwestycji deweloperskich. Giełda to wg. mnie obecnie najtańsza forma pozyskania kapitału z rynku.
4. Ponad 3,5 mln akcji imiennych (ok 25 % wszystkich akcji), zobowiązanie do ich sprzedaży itd. świadczy chyba o wejściu jakiegoś dużego instytucjonalnego inwestora w Impel.
... jutro będzie ważny dzień. Mam nadzieję, że sytuacja w Libii nie zakłóci prezentacji wyników i być może planów Impela.
Dzięki za info . Mam ksh to sobie poczytam . Ja też sobie wiele obiecuje po skonsolidowanym sprawozdaniu rocznym i mam nadzieję że "czynniki zewnętrzne"nam tego nie zakłócą .Sprawą ważną dla jutrzejszego kursu akcji będzie moment podania tych wyników do publicznej wiadomości jeśli rano będą te wyniki to ok , jeśli po sesji to w ciągu dnia możemy trochę spadać . Pozdro !
Mam nadzieję , że więcej będę wiedział jutro po wynikach skonsolidowanych rocznych i komentarzu mam nadzieję dotyczącym tego wydzielenia poprzez przeniesienie . Pozdrawiam !
Skoro jest tak dobrze to czemu jest tak żle z kursem akcji bo rośniemy ledwie cztery procent . W moim odczuciu te akcje powinny już kosztować ponad pięć dych , ale widocznie jest jakaś przyczyna której nie znamy że nie jesteśmy notowani jeszcze na tym pułapie . Moim zdaniem to cudowanie z tą wydzieloną działalnością nie pozwoli nam narazie rosnąć bo pewnie parytet wymiany akcji jest już ustalony w jakiś widełkach i chyba nie jest to powyżej 36 zeta , co widać na załączonym obrazku . Pozdrawiam niepocieszony tym co dzieje się na tej spółce z kursem .
[21-03-2011 15:02] Impel może w '11 wprowadzić akcje Vantage Development na GPW
--------------------------------------------------------------------------------
21.03. Warszawa (PAP) - Grupa Impel, skupiająca spółki świadczące usługi dla biznesu, planuje wydzielić działalność deweloperską i przenieść ją w całości do Grupy Vantage Developement, której akcje mogłyby zostać wprowadzone na GPW w III/IV kwartale br. - poinformowali dziennikarzy przedstawiciele Grupy Impel. W tym roku deweloper rozpocznie realizację 2-3 projektów mieszkaniowych oraz dwóch projektów biurowych.
"Chcemy dokonać takiego podziału, żeby z każdej akcji akcjonariusz miał po splicie dwie, jedną Impela, a drugą Vantage. Nie będzie dodatkowej emisji. Przewidujemy, że termin wprowadzenia akcji do obrotu na GPW nastąpiłby w III/IV kwartale tego roku" - powiedział na konferencji Wojciech Rembikowski, wiceprezes spółki Impel.
Dodał on, że takie posunięcie pozwoli na uzyskanie rynkowej wyceny działalności deweloperskiej, umożliwi inwestorom giełdowym dokonanie wyboru, który przedmiot działalności jest dla nich bardziej interesujący, a także zwiększy przejrzystość i jasność struktury Grupy Impel.
Prezes Vantage Developement (VDSA), Edward Laufer, poinformował, że grupa dysponuje obecnie bankiem ziemi o powierzchni 40 ha, który umożliwia realizację projektów przez okres 7-10 lat, i który w 100 proc. jest objęty miejscowymi planami zagospodarowania przestrzennego. VDSA działa na rynku wrocławskim.
"W tym roku planujemy wystartować z realizacją dwóch projektów biurowców oraz 2-3 projektów mieszkaniowych" - powiedział prezes.
VDSA prowadzi obecnie we Wrocławiu i okolicach lub ma w planach: 3 projekty mieszkaniowe (Centauris - docelowo 450 mieszkań, Promenady Wrocławskie - docelowo 1500 mieszkań, Słoneczne Sady - docelowo 120 domów jednorodzinnych), 4 projekty biurowe oraz 4 projekty w fazie predeweloperskiej.
Laufer dodał, że zamiarem spółki jest, po uwolnieniu środków z projektów wrocławskich, wejście na inne rynki.
"Patrzymy na takie miasta jak Kraków, Poznań, Gdańsk, czy Szczecin. Przyglądamy się także mniejszym miastom, ale tam margines do realizacji zysków jest niewielki" - powiedział. (PAP)
Witam . No na koniec się poprawił i zakończyliśmy na prawie dzisiejszych maxach . Mam pytanie co to znaczy że nie będzie dodatkowej emisji ? Czy to oznacza że nie będzie uchwalonej emisji warrantów subskrypcyjnych w ilości 4.5 mln.? Czy to chodzi o jeszcze jakąś inną emisję ? Ten split to ciekawe posunięcie jedna akcja Impel , druga Vantage ciekawe . No i widać że im się śpieszy skoro jeszcze w tym roku chcą się wyrobić . Prawdopodobnie teraz nie będzie tygodnia żeby Impel czegoś nowego nie podrzucił na ESPI . Po takich infach uzbrajam się w cierpliwość i czekam na ciekawe czasy na Impelu . Pomyśleć że dzisiaj byłem skrzywiony tym co się dzieje dzisiaj z notowaniami zwłaszcza po opublikowaniu najlepszego w historii spółki raportu rocznego ! Pozdrawiam !
Po takich wynikach i z takimi perspektywami to Impel już dzisiaj powinien kosztować min 40 zł ! Jak jednak pokazują poprzednie historyczne publikacje dobrych wyników nie miało to przeważnie przełożenia na kurs spółki. Poczekajmy co się wydarzy w najbliższych tygodniach. Podział akcji i wprowadzenie VD SA na giełdę może okazać się ciekawą inwestycją w 2011 r. !?
Witam . Pamiętam kilka lat temu kiedy impel opublikował wyniki roczne - zyski były o połowę mniejsze a kurs akcji kształtował się na poziomie powyżej 40 zeta , ale wtedy jeszcze była hossa - co prawda teraz dopiero dojrzewają te projekty developerskie które w tamtym okresie dopiero majaczyły w powijakach a już rozpalały wyobrażnię inwestorów . Dzisiaj zostało powiedziane jasno - grunty deweloperskie zostaną byc może w tym roku wycenione na giełdzie w spółce VDSA . To jest sygnał dla inwestorów że wreszcie grunty te zostaną wycenione przez rynek a nie przez sprawozdawczość księgową i to jest dobre bo ich wartość będzie realna względem przyszłych inwestycji . Jeszcze pytanie na koniec - o co chodziło że nie będzie emisji akcji ? Czy chodziło o te warranty subskrypcyjne w ilości 4.5 mln? Czy coś innego ? Wszystko co jest zawarte w tym poście (NIE LICZĄC FAKTÓW)to tylko moje zdanie .
To ze nie bedzie emisji dotyczylo Vantage Development. Po podziale otrzymasz akce Imepl (ochrona , sprzatanie etc) oraz VD (developerka). C.a wartosc gruntow to 300-400 baniek.
Witam . Ale cisza ! Czy tylko ja zostałem na pokładzie z drobnych ? Jeśli tak to chyba dobrze ! Czujecie ?Tak pachnie czterema dychami ! Ale to tylko moje zdanie . Pozdro!
tydzień zakończył sie ładną zielona świecą z pokazny obrotem. Jestesmy juz blisko rekordu - brakuje nam około 17%. Ja osobiście planuje sprzedac tam czesc akcji licząc na korektę bo na mój gust za daleko odbieglby wykres od sma 15. (wykres tyg)
W tym tygodniu wypadałoby wyrysowac podobną wielkoscia świece. byłoby pięknie. Pozdrawiam.
Witam . Czyżby miało nie być dywidendy ? Coś za mocno spadło i spadło mniej więcej tyle ile by było po odcięciu dywidendy . Permedia dziś też niemrawo zaczynała (co prawda na mizernym obrocie)na czerwono cały dzień i po sesji się okazało że jest propozycja przekazania dywidendy na kapitał zapasowy a miało być dla akcjonariuszy (mam też te akcje) i jestem delikatnie zniesmaczony i to jest eufemizm . Wytłumaczcie mi jak to jest jeśli zarząd rekomenduje wypłatę dywidendy a rada nadzorcza ją cofa to według mnie jest to rozdwojenie jażni przecież rada nadzorcza składa się z osób nadzorujących czyli kontrolujących spółkę . No nic mam nadzieje że impel nam nie zaserwuje takiego infa bo już bym się w ogóle w...ł . Nie mniej jednak w moim odczuciu za mocno dzisiaj spadało i coś może być na rzeczy . Pozdrawiam !
"nic sie nie stalo, drobni akcjonariusze nic sie nie stało"
"to spiewał ja: prezes zarzadu G. Dzik"
Tak wiec nie ma czym sie martwic, ktos enter za dlugo przytrzymal i sprzedal 2.5k akcji PKC i polecialo. moze zalatwi to sprawe korekty. nie ma co ukrywac swieca robi wrazenie. dywidenda bedzie nie odmowia sobie przeciez zastrzyku gotowki. pozdrawiam
Jutro zobaczymy . Jeśli spółka wróci na swoje prowzrostowe tory to nie ma się czym martwić , jeśli jednak jutro nie będzie zdecydowanej reakcji ze strony kupujących to może to być poważniejszy sygnał wytracania wysokości . Pozdrawiam.
Jak dla mnie główną kwestią jest uruchomienie sprzedaży 3.000.000 akcji głównych udziałowców. Najważniejsze jest kto, za ile i z jakim zamiarem je kupi i to w mojej ocenie będzie określało dalsze wzrosty lub spadki.
Witam . Według mnie tych akcji o których mówisz nikt nie sprzeda bo to prawdopodobnie są akcje p.Biegaja a to pzrecież drugi największy akcjonariusz . Na mój gust ta cała zamiana akcji z imiennych na okaziciela była zrobiona ażeby można było przesunąć akcje Impela do Vantage ale razem z p. Biegajem żeby kontrolował Vantage . Ta emisja dodatkowych akcji Impela w ilości 4.5 mln. ma według mnie scementować razem te dwie społki . Oczywiście to jest moja teoria i mogę tu pisać zupełne głupoty bo może chodzić zupełnie o coś innego . Pozdrawiam .
Mam pomysł, kto tam mieszka we Wrocławiu lub w okolicach niech sie przejdzie na WZA i dowie sie o co kaman bo nas tu ciekawosc zżera.
A tak ogólnie to akcje deweloperów to sa w odwrocie, indeks przez cały poprzedni rok prakycznie na tym samy poziomie. Dostaniemy akcje spólki deweloperskiej ale czy to będzie jakas perełka?
do ~IMPEL ciekawe to co piszesz o zamianie akcji. moze i to racja.
pozdrawiam
ps. dzis flauta.
Witam. jak na razie świeca tygodniowa czerwona - niestety ale patrzec na miesieczna to jest zielona z nowym rekordem trendu i to jest pozytywna wiadomosc. jest wiosna wiec moze jeszcze wiecej sie zazieleni ;-)
ogladaliscie dokument "inside job" o ostanim kryzysie z 2008r. tu jest stronka do sciagniecia filmu http://isohunt.com/torrents/?ihq=inside+job
napisy szukalem przez program napiprojekt. Polecam dla wszyskti ktorzy sie interesuja giełdą.
W przypadku impela świece, czerwone/zielone/niebieskie czy nawet pomarańczowych nie mają dla mnie żadnego znaczenia. Ta spółka ma niesamowite wyniki i potencjał rozwojowy i trudno jest znaleźć podobną na GPW. Jej piętą achillesową jest duża koncentracja akcji u dwóch udziałowców a przez to jej mała płynność. Za 2010 ro zysk na akcję wyniósł 4,32, która ze spółek na GPW może pochwalić się takim wynikiem ?
Witam . Dzięki -javc- za link do filmu . Co do Impela po dzisiejszych zakupach widać że ktoś ma chęci do dalszego kupowania i co za tym idzie możemy liczyć na dalszą aprecjację . Do -gucia- kolego ciesz się że nie ma tu żadnego funduszu bo dzięki temu nie ma komu mantykować . Wolałbyś żeby było kilka funduszy i raz by sprzedawali raz kupowali a kurs by się trzymał latami na jakimś marnym poziomie . A tak akcje są u dwóch akcjonariuszy i nie ma kombinacji . Według mnie akcji w wolnym obrocie jest mało i prawdopodobnie jakiś fundusz siedzi pod progiem - sądzę że trigon część akcji sobie zostawił . Pozdrawiam .
Przykładem takiej spółki która jest ulubienicą funduszy jest firma PEP . Zobacz ile spółka zarobiła w poprzednim roku i ile ma zarobić w tym a kurs stoi a nawet spada dlatego że tam ciągle fundusze coś kombinują . Jak nie kupują to sprzedają . Jeden zwiększa zaangażowanie drugi zmniejsza i tak ciągle a drobni akcjonariusze zgrzytają zębami . Istotą inwestowania na giełdzie są spółki które co roku wypłacają dywidendę a kurs ulega aprecjacji . PEP to spółka pokochana przez fundusze i zobacz co się tam dzieje . Zostawiam do twojej analizy jeśli chcesz . Moją intencją nie było zareklamowanie tej spółki (choć mam trochę akcji)lecz danie przykładu że gucio nie ma racji . Pozdrawiam .
Albo ktoś chce zbyt drogo sprzedać, albo ktoś chce zbyt tanio kupić - dzisiejszy obrót nie powala na kolana. Ja tam swoje papiery trzymam do wielkiego (mam nadzieję) debiutu VD SA !!!
Witam. Chciałbym napisać o przyznaniu nam akcji vantaga. Mam tu kilka pytań?.
Z impel zostanie wydzielony majatek czyli cena tych akcji zostanie automatycznie pomniejszona np. z 40 zł na 30 zł czyli np moj rachunek 10 k bedzie wynosił 8 k a za 2k dostanę akcji vantage? Gorzej bedzie jak debiut bedzie na minusie (negatywne zdarzenie losowe) to na dzień dobry w plecy. Jezeli ja nie chce ponosić ryzyka debiutu to mogę sie zrzec akcji?
Może ktos ma jakieś inne sporzenie na ten temat z szerszym opisem. Pozdrawiam dzieki
Witam. Też jestem ciekawy tego podziału bo przecież KSH nie wyjaśnia wartościowo jak będzie wyglądał kurs Impela i ile będzie wynosiło "odcięcie deweloperki "od spółki Impel . Innymi słowy skoro Impel w swoich wynikach nie uwzględnia potencjału deweloperskiego a i tak zarabia dobrze to po tzw. odcięciu Impel będzie bajecznie tani . Skoro ta ziemia nie wpływa narazie na wynik netto . Stajemy się z automatu akcjonariuszami Vantage i z automatu akcjonariuszami przecenionych walorów Impela o wartość deweloperki (wtedy według mnie należy dokupić akcji ). To jest tylko moje prywatne zdanie i w żadnym razie nie namawiam do kupna lub sprzedaży . Pozdrawiam !
Kolego Imp..., chyba nie ma po co siać paniki. Przejrzyj uważnie proszę wyniki publikowane przez Impela w ciągu ostatnich 3 lat. Z działalności deweloperskiej zysku było co w "pysku". Impel na działalności podstawoej generuje dobry i rentowny wynik. Wyciągając nawet jednorazowe incydenty jak sprzedaż Promedisu w 2007/2008 to i tak jest to w mojej ocenie jedna z bardziej rentownych spółek na GPW. Gdybym mógł obstawić w zakładach, przy konsekwentnej realizacji założeń prezentowanych przez właścicieli w/z rozpoczęcia realizacji głównych projektów deweloperskich w 2011 r. (głównie Promenady Wrocławskie) i wprowadzeniu na giełdę VD w 3/4 kw 2011 r. nie uwzględnijąc np kolejnego kryzysu, skutków zapaści Japonii i innych fatalistycvznych scenariuszy to stawiam 100 do 1, że obie spółki po debiuce w sumie mogą kosztować lekko ponad 50 dych. Cierpliwość i spokój na giełdzie to podstawa. pozdrawiam
forum jest po to by wygłaszać swoje opinie to jest w tym wszystkim ciekawe. Dowiedziec sie co inni mysla i jakie maja spostrzeżenia na ten sam temat, wyciagac z tego wnioski. oby sie sprawdziło ze bedzie kosztowac i 50 zl każdy przecież lubi jak mu cyferki na rachunku rosną. To ze spólka ma wyniki i perspektywy to swoja drogą ale jak "ktoś" sie uprze ze ma kosztować o wiele mnie to tak bedzie. Wczoraj ktoś chciał kupic pakiet po 36 zl i to zrobił chociaż kurs stał pół dnia po 37 a my drobini moglismy sie tylko temu przyglądać. poza tym jestym ciekawy tych ustawek kto z kim tak handluje. wątpie zby to byli prezesi, bo oni trzymaja akcji i spijaja smietanke w postaci dywidendy. Pozdrawiam.
Witam. Dzięki "javc"że trochę mnie bronisz przed "wackiem" ale to zabrzmiało he he . Według mnie jeśli będzie odcięcie deweloperki to będzie można kupić impela po okazyjnej cenie jeśli chce się inwestować tylko w impel . Pozdrawiam !
moim zdaniem powinni wybronic poziom 36 zł połowa zielonej tygodniowej świeczki z przed trzech tygodni. Sugeruje to także zielona swieczka z poprzedniego tygodnia gdyż włanie przy tym kursie ktoś kupował większą ilość akcji na korekcie.
Fajnie bybyło aby kisili sie np przy kursie 38 zł a nie 3 zeta niżej. pozd.
Witam . Ja nie piszę to spada . Tak poważnie to obroty zamarły , lepiej żeby kurs zaczął powoli dyskontować dobry (mam nadzieję)raport . Bo jeśli spadniemy mocniej to wpadniemy w wir trendu bocznego a ten na Impelu trwa zwykle bardzo długo . Sądzę że lada dzień pojawi się jakiś konkret odnośnie połączenia wszak przecież to już drugi kwartał się zaczął - to mogło by pomóc kursowi pójść na północ . Dywidenda będzie (jeśli będzie)to w połowie lipca lub sierpnia po czerwcowym walnym . Pozdrawiam .
na stooq wykres wyrównał rekord spolki, moze niektorzy inwestorzy patrza na ten wykres i postanowili zrealizowac zysk. zaraz do luki "raportowej" sie dobiora
Gram i zarabiam na giełdzie klikanaście lat i powiem szczerze wbijam w świece, trendy boczne i inne takie tam dyrdymały. Uważnie czytam raporty spółki, jej plany, strategie, obserwuję branżę w której funkcjonuje, skład zarządu, rady nadzorczej, str. akcjonariuszy. Jeżeli nawet w krótkiej perspektywie sprawdzają się projekcje analityków to i tak w dłuższej perspektywie wychodzę na swoje. Pozdrawiam
Witam . Na wstępie wesołych świąt . Impel ma "problem" z płacą minimalną nawet jednak gdyby doszło do jej podniesienia to weżcie sobie kalkulatorki i przeliczcie nawet ilość wszystkich pracowników razy kwota o jaką zostanie podwyższona płaca minimalna . Uważam za haniebne że pozwala się własnym pracownikom pracować za tak niegodziwe pieniądze . Może to dziwne jak na akcjonariusza impela co prawda drobnego że chce aby ci ludzie więcej zarabiali , ale taką mam naturę (nawet za cenę niższego kursu akcji chociaż uważam że ta podwyżka minimalnej krzywdy impelowi nie zrobi) . Pamiętajcie że my czekając na dywidendę nie wykonaliśmy żadnej pracy a od tych ludzi oczekujemy że ich kosztem firma poprawi wyniki będzie wyższa dywidenda etc. To są moje świąteczne przemyślenia można się z nimi nie zgadzać . Pozdrawiam !
Moralizator z Ciebie Impelku, być może udzielił Ci się świąteczny nastrój - ja również pozdrawiam i życzę spokojnych, zdrowych i wesołych świąt. Każda spółka, która chce się rozwijać musi bardzo uważnie patrzeć na koszty. Jak się domyślam, być może się mylę mając na uwadze usługi wykonywane w zakresie utrzymania czystości z jednej strony pracodawcy nie wymagają od pracowników wyższego wykształcenia, znajomości języków obcych itd. z drugiej strony są to niestety na całym świecie prace nisko płatne. Najlepszą weryfikacją zarobków jest rynek, jeżeli jest popyt, duża konkurencja poprzez to niskie stawki za roboczo - godzinę to z całą pewnością przekłada się to na zarobki osób zatrudnionej w tej branży. Z ciekawości można sprawdzić jaka jest waga ceny w ogłaszanych przetargach za prace dot. utrzymania czystości ja obstawiam, że min 80 % kontraktu. pozdrawiam
Witam. Jak tam po świętach panowie i panie ? Do "wacka" wracając do mojej wypowiedzi odnośnie płac w impelu i nie tylko w impelu - to nie chodzi o ekonomiczne uzasadnienie czy komuś się należy czy nie tu chodzi o to że pensje płacone przez takie firmy naprawdę starczają tylko na zapłacenie rachunków na jedzenie i picie i nic poza tym . Gdzie potrzeby wyższego rzędu ? Zgadzam się że są to prace niskopłatne ale na zachodzie jednak inaczej to wygląda (nawet jeśli wykonuje się najbardziej podłą pracę) . W naszym pięknym kraju doprowadzono jak zwykle rzecz do absurdu . Nie chodzi o rewolucję tylko o zwyczajną ludzką przyzwoitość . To tyle . Mam jeszcze pytanko gdzie jest informacja odnośnie terminu wypłaty dywidendy ? Mam pewne obawy że kurs Impela może nie radzić sobie najlepiej w najbliższych tygodniach . Tylko jakaś informacja rzucona przez zarząd np. dobry pierwszy kwartał , zwiekszenie kwoty dywidendy bądz zmiana rekomendacji na wyższą z jakiegoś biura maklerskiego może spowodować że znowu będziemy swiadkami jakiegoś mocniejszego i bardziej zdecydowanego ruchu w górę . Przepraszam że trochę odbiegam od tematu ostatnimi czasy ,ale wydaje mi się że warto było to napisać . Pozdrawiam .