I tak powinno byc. Stopy w dół to rynek w gore. Tak to dziala w całym świecie. A u nas pewnie tylko przez chwilke - hehehe, ale dobra i chwilka buhahaha, nawet nie wspolczuje eSkom z wczoraj/przedwczoraj bo i dlaczego mialbym współczuc? Buhahaha
Dnia 2025-10-09 o godz. 10:20 ravcio napisał(a): > Odnośnie KGHM... KGHM to nie tylko miedź ale też srebro a srebro podobnie jak złoto idzie w górę.
Tyle miedzi i złota i perła w koronie KGHM. Czym tu się Panie martwić :))))) Jak ma Tuskowi zabraknąć kasy w kasie ? Retoryczne pytanie czy on będzie umiał położyć łapę tam gdzie trzeba ? :))))
Niby rośnie, ale słabo to wygląda. Znów nie dali rady 2920 przejść. Będą dalej próbować czy znowu zrobią zrzut w jednej chwili tak jak wczoraj? Przekonamy się wkrótce.
Ale dax to na 25.600 leci? Flaga wybita, to tylko czekać na mocny ruch w gore - hehe, a ravcio sie modli o zrzut. Dzis nie bedzie. Ruch tylko w jedna słuszna stronę - hihihi
To jak wypadałoby wyprowadzić lewosierpowy w nos misia? Kto jest za? A niech trochę się posłania na nogach. Buhahaha a na koniec na dechy z nim - hihhihihi
Na razie grają w ping ponga. Gdzie te sesje po 2% lub 3% na koniec dnia? Od jakiegoś czasu wybiórczo pompują potence kwity. Dziś kolej przyszła na JSW. Jeszcze Allegro nie grali. Trzeba obserwować i w porę się podłączyć.
Spokojnie, lokalny max do zrobienia 2910? Heheszek sobie czeka, cudownie zaczyna to wygladac dla mnie - heehe. Już idzie w dobra strone. ELeczki juz zarabiajom - hehe
Ale fakt patrząc na Hanga, Nikkei, Daxa to u nas straszna padaka jest. Jakiś akcent na koniec sesji by sie przydał. No chociaż na FW 2915. Ale luzik nie dziś to jutro - hehehe
To że nie gram to nie to że wpier... zaliczyłem tylko dlatego że istnieje jeszcze coś poza FW a FW to z doskoku. Przerwa się zrobiła długa ale.. najpierw było przed urlopem i koniec serii to już skończyłem grę, potem urlop i unikałem siadanie przed komputerem, potem nawał roboty w pracy a dzisiaj to zmykam od Pacta po 16 a jak bym zaczął grę to bym do 17 siedział . Nie jestem niewolnikiem grania na FW ale już blisko powrót do FW bo zacząłem obserwować i czytać co się dzieje na rynkach i giełdach.
Powielam pytanie. Kto pozwolił na 1400 na w20. To przecież kryminał dla kogoś. Kto prześledzi transakcje tych prosiunów? Mamy 2900 i kupują akcje , a przy 1400 kręcili nosem. Ojojoj prosiuny, ktoś powinien was rozliczyc
Jaka jest przyczyna słabości naszego grajdoła? Dawno czegoś takiego nie widziałem. Schemat się powstarza od kilku sesjji: blade wzrosty przez cały dzień, praktycznie dreptanie w wąskim zakresie jak dziś a potem zrzut, albo po jakiś danych, albo pod koniec sesji. Niemcy są w recesji a ich giełda bije rekordy. Wyobrażacie sobie, by nasz banan robił nowe szczyty gdybyśmy byli w recesji? Nie, byśmy mieli teraz w takiej sytuacji Grunwald albo chrzest Polski. U Niemca jest inaczej. Nie rozumiem, co tu się wyprawia. To jest konretnie popidrolone. I jak tu być bykiem na naszej giełdzie?
Dnia 2025-10-09 o godz. 21:37 hihihaha napisał(a): > Nawet w USA ulica walczy z prosiunami. Niewiele brakuje na wyjście in plus. Prosiuny to są straszni ludziki.
"prosiun" - co określa to słowo, nigdy się z nim wcześniej nie spotkałem - z jakiej to gwary jest?
Jest to określenie ze wsi. Tak mój dziadek określał świnki swoje. Prosiaczki, prosiuny itp. A wiec prosiuny to są white collar guys. Którzy robia wszystko aby nas uczciwych inwestorów wyleszczyc z akcji. Po prostu prosiuny to są. Czego tu nie rozumieć? Proste jak drut - prawda?
Gdzie są posty z dziś? Ha. Coś te spadki jakieś takie nieperspektywiczne. Niedobry Jankes i Niemiec nie chcą spadać mocniej. Grube chcieliby bardziej zwalić nasz grajdoł, ale jakoś "nie wypada". :)
A bo jak prawdę sie pisze to posty znikają. Hehehe. Ja to bym tak widzial ca 2850 na FW. Dzis? Czy w poniedziałek? Hehe. Raczej dzis. Końcówka ciekawa bedzie?
Mimo wszystko udanego weekendu! Zostaję na S - połowa stada bo sie podomykalo i na nowo otworzyło. Jak cos to sie dobierze wyży- hehehehe. Heheszek życzy szczęścia również.