Jakby jutro zrobic lukę bessy to nie byłoby tak źle. Wtedy byczki dostałyby wskazówkę gdzie rynek wróci po spadku - hihihi. Heheszek znow dobrze widzi?
Orlen pokazuje, jak akcesoria prawidłowo powinny zachowywać sie po odcieciu dywidendy. Do tej pory była jakas fanaberią rynku, żeby po dywidendzie dojść do takiej samej ceny a nawet ja przewyższyć. Banksterzy nabili sobie kabzy. Kto sie złapał na taki numer?
2985 poszła resztka i koniec gry w tym tygodniu. Trochę zmarnowałem potencjał tego co po 9 otwierałem ale i zagranie było ryzykowne. Dużo mało byle do przodu ;-)
Nie ma ale nie zawsze jest ryzyko podobne :-) Grać w wyklarowanym przedziale na spokojnym rynku mniejsze ryzyko. Budować sporą pozycję S na rynku który szybko ruszył w górę i powiększać ją wraz ze wzrostem to wielu techników na forum uzna za niezgodne ze sztuką. Równie dobrze mogli nie zawrócić i iść sporo wyżej. Dlatego i skracanie ostrożne. Najpierw część pod cofkę potem czekanie na więcej ale już mniejszą pozycją.
Jak kasowy zamkniemy nad 3006 cirka to możemy lecieć dalej Opór na 3020-3033 ma mniejsze znaczenie wyszlśmy nad trendową i można póki bronią trend is your friend
W poniedziałek to ja na urlopie a zasada 1. Nie zostawiać pozycji na urlop ;-) 2. Nie czekać z pozamykaniem wszystkiego do ostatniego dnia i chwili :-) Dlatego w poniedziałek plan był że najpóźniej dzisiaj do okolic południa należy wszystko pozamykać.
Kto był dziś szybki mógł nawet 50 pkt na konia zrobić. Bylo oczywiste, że te 2980 znowu obronią. Nie będą wychodzić przed szereg. Jest ryzyko - w piątek wolne i nie wiadomo, co ustalą na Alasce. Ryzyko zostawać z czymkolwiek do poniedziałku, ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. USD/PLN poleciał, powinno być dobrze dla byczka. :)
Dywidendy zaciemniają sytuację na wykresie i więcej szkody niż pożytku po nich. Gdyby nie to byśmy już byli sporo wyżej. Miałbym inne rozwiązanie, pewnie nie każdemu by to posowało. Mianowicie, zamiast dywidendy akcjonariusze dostawaliby dodatkowe akcje po promocyjnej cenie z lock-upem na rok np.
Czeba wyczymać ciśnienie - hihihi ale wrócę do tego? Kto pozwolił na 1400 na w20? Pytam kto? Gdzie zarządzający byli? Lud omamili, a teraz 3k jest i kupujemy. Złodzieje straszni
Jankes nie zawiódł i wyszedl na zielone. Zauważyliście? Na stooq usunęli archiwalne analizy dzienne. Szkoda, to był jednak ciekawy serwis i dużo straci przez brak takich analiz.
Byłoby, albo i nie byłoby. Hihihi. LOP spada systematycznie. Kto sie ewakuuje? Byczek traci wiarę czy SL poleciały byczkom? Ale tak sie zastanowić to granie L na poziomie 3k no jest obarczane czymś takim niestety.
Przy newsach od ministra o podatkach na banki, i ledwo -1.25% na indeksie po takim rajdzie to nasuwa sie jeden wniosek = misiaczki póki co nie istnieją i raczej szybko się nie pokażą. A jak nie daj Boże dla nich jeszcze jutro jakieś dobre newsy spłyną po spotkaniu Trumpa-Putin to w poniedziałek WIG20 otworzy się na 3050 i zawału dostaną.
Wszystko zbiorom. To nie te czasy kiedy taki news wywołałby-5%. Buhahahah, dzis puknięty 3k od dołu? Hihihihi, no nie inaczej. Heheszka prawdę Ci powie. Czekamy jak amerykańce rzuca sie na nasze perły narodowe. No nie inaczej. Jesli na koniec ruszymy na północ to wiadomo, ze juz wiedzą co bedzie w poniedziałek- hehehe
Zobaczymy... nie wiem jak jankes... ale wg. mnie nie po to grubi pchali 3000, żeby po paru dniach wracać. Obstawiam, że wjadą na 3200-3300 do końca roku by jeszcze świeży narybek do stołu zaprosić, pokazać mu, że kierunek 4000 pewny. I dopiero wtedy widzę zjazd, dlatego wg. mnie lepiej uważać z S poniżej 3100-3200. Ale to tylko moje widzi mi się, także lepiej nie brać na powaznie.