Miałam L brane powyżej 2070 prawie miesiąc temu. Przetrzymałem chwilowy spadek poniżej 2000 pkt (uważałem, że to będzie fałszywe wybicie, o czym pisałem w tym wątku) i dziś poszło prawie po maksie. Ile z was w tym czasie się obracało z pozycjami wielokrotnie, mocno bujało? Ja przetrzymałem, odrobiłem stratę i jeszcze na tym wyszedłem drugie tyle na plus od dołka 1970 pkt. Straciłem może czas, ale nie kasę, a to najważniejsze. Jestem ciekaw, jak wy byście postąpili, jeślibyście wcześniej ucięli straty lub w okolicy 2000 pkt. się obrócili na S to moglibyście stracić podwójnie. Szkoda, że dziś się powyżej 2200 pkt nie otworzyło, byłoby ciekawie. :)
Jak na razie mieliśmy szczyt, co nie znaczy, że to koniec wzrostów. Jak obronią 2135 to mogą jeszcze próbować iść dalej. Ja postoję z boku jednak, choć po tylu dniach wzrostowych logiczne było brać S. Ciężko im było te 2170 trwale przeskoczyć.
196 pkt wzrost, korekta 50 fibo to 98 pkt w dół, a 38-74pkt. 2100 może być testowane, a nawet okolice 2080 w zasięgu. DAX miał rosnąć i rośnie. Możliwe jego szczyty zbiegną się z naszym 2240 w przyszłym tyg?
A gdzie podziała się Nasza Gwiazda Pani Zosia? Czy nie warto coś wrzucić do ogródka? Już chyba z 2 mies nie słychać nic. Znów wyskoczy jak spadnie z 3%
Ja ze swoich S wyskoczę w okolicach 2100 jak coś i poczekam z L. Bo martwi mnie że w firmach wzrasta niewypłacalność i czy się to nie rozleje. Gminy budżety mają do września później 0 kasy na inwestycje.Tak czy owak na wiele większe szczyty nie liczę póki się sytuacja gospodarcza nie ustabilizuje.
A więc możliwe że dojdziemy na FW w okolice 2080. Jeśli tam RSI dzienne dojdzie do okolic 30, a duże prawdopodobieństwo, że tak będzie. To mamy znów rakietę.
Scenariusz 2080 się nie do konca spełnił. 2088 to max misia, kiepściutko oj kiepściutko. Jeśli idziemy w górę, a raczej idziemy to szczyty zagrożone. 1wsza fala i korekta. Teraz fala min 60 pkt w górę, a może i więcej. Poziomy nie trafione ale kierunki tak- to już radość. Powodzenia
Akcje w dół, waluty do góry po obniżce stóp w Chinach. Ciekawe, czy będą spadać do końca sesji czy będzie odbicie. Jeżeli tak to u nas może spadków nie być.