pompka fajna rzecz na akcjach sie zarabia na koniach sie zarabia moze cos ruskiemu zrobia i w 2 dni bedziemy na 1800 kto wie kto wie - pewnie gruby wie...
Październik, bardzo udany miesiąc. Moje L już dawno się mocno zielenią. Zaraz ktoś napisze, że brak pokory, pycha itp. ale jak spadało i misie łatwo szafowały, że co to za trudność zarabiać, bo na S zawsze się zarabia, to wtedy można było pisać. Już widzane było 12xx i niżej. Tydzień temu pisałem, że wybicie z klina na 1h, następy poziom 1560 i się zobaczy co dalej. No to jesteśmy i rynek dalej mocny, więc ja nie wysiadam. Fibo 62% na poziomie 1620 przyciąga. A portfel akcyjnych z banków wygląda, że wzięty w dołku. Teraz banki powinny się wychłodzić. Wystarczy że postoją w miejscu, a kghm i orlenem jestem miejsce i czas na jazdę do góry. Obstawiam taki scenariusz, a dopiero test fibo pokaże co dalej.
Ja opisywałem ten scenariusz i dobrze jest patrzeć bo na rynek mają wpływ globalne przesłanki a zjazd był tak nisko poto żeby teraz gruby zrobił co mu się opłaca na poziomach 1600-1700 bo na tych poziomach z 3 miesiące temu nie było zbyt wielu chętnych na s a teraz będzie masa. A ja sam nie wiem co zrobię jak wyjdą ponad 1600 bo mnie też zrujnował psyche.
Zaraz to byczek przegnie i znów będzie płacz jutro ;-) Plan jest plan. Ograniczam stopniowo ryzyko FEDu. Sięgnęli 1580 poszła kolejna partia a jak się tak rozpędzili to niech i 1590 sięgną bo tam mam resztkę. Zobaczę reakcję po FED i będę myślał co dalej. Trochę za szybko jadą i bez korekt. Ale jakieś 100-200 pkt też mogę sobie wyobrazić i jeśli FED tego nie zgasi to wrócę do dużej pozycji L. Nie rozumiem czemu tyle narzekań że rośnie. Taka kolej rzeczy że raz byczek raz miś dostaje wp.....
Jak bym nie miał swoich L sporo wyżej to też bym sobie dał spokój bo po fedzie będzie zjazd pewnie w rejony 1480 chyba że jeszcze wielką pompą ale po ostatnich akcjach zjazdowych sam chyba w to nie wieże. S aż się prosi chodź na chwilę.
O ile FED podniesie stopy jest oczywistą oczywistością, ważna jest tylko retoryka po. Jeśli ktoś liczy, że zaszkodzą rynkom akcji to spory poziom naiwności. Nikt tam nie chce zakończyć roku na dołkach i bez rajdu. Obstawiam, że retoryka będzie gołębia.
Mark problem jest troszkę taki że FED może się starać być gołębi ale rynki są po szybkich wzrostach i może dojść do realizacji zysków. Bazowe już złapały zadyszkę i to EMM są mocniejsze. Cofka po FED np. do 1520 też nie była by zła.
Dnia 2022-11-02 o godz. 11:47 winiek napisał(a): > Dzisiaj mnie zaskoczyli. > > > > Piramiduje S, ale z coraz mniejszym przekonaniem. > > Wybieraja kazda podaz, a potem pietro wyzej atakują... > > RSI w tej serii na godzinowce jeszcze nie bylo tak wysoko
Dlatego od kilku dni piszę, że jeśli budujemy falę B, to musi być i podfala spadkowa. Ona powinna już się zacząć w poniedziałek, dlatego ja też jestem mocno zaskoczony... SO przegrzany, RSI też... A kierownik ciśnie...
Dnia 2022-11-02 o godz. 11:43 ravcio napisał(a): > Mark problem jest troszkę taki że FED może się starać być gołębi ale rynki są po szybkich wzrostach i może dojść do realizacji zysków. Bazowe już złapały zadyszkę i to EMM są mocniejsze. Cofka po FED np. do 1520 też nie była by zła.
Dokładnie tak samo uważam. Obstawiam, że będzie gołębi, ale szum z komentarzy zaburzy odbiór i może kołysać. Docelowo jednak do końca roku będzie wyżej.
Trzeba powiedzieć wprost, ze pięknie zachowuje się nasz rynek , aż miło popatrzeć i głupio szukać S w tych okolicznościach , bo to jak wskok pod pociąg
Co niektórym od tych S co nabrali głowy się gotują jak widzą że dalej rośnie. Ja jak maiłem L a spadało to uparty byłem ale choć zagrożenia widziałem i rozsądniej pisałem ;-) Nie chce Skowiczów straszyć ale jak nie będzie realizacji zysków po FED i zadowoli on rynki to w następnych dniach u nas Ski ugotują ;-) Jakąś cofkę z tych poziomów zakładam ale potem do L wrócę i pomogę gnębić Ski bo się im należy ;-)
Dnia 2022-11-02 o godz. 12:59 ravcio napisał(a): > Co niektórym od tych S co nabrali głowy się gotują jak widzą że dalej rośnie. Ja jak maiłem L a spadało to uparty byłem ale choć zagrożenia widziałem i rozsądniej pisałem ;-) > Nie chce Skowiczów straszyć ale jak nie będzie realizacji zysków po FED i zadowoli on rynki to w następnych dniach u nas Ski ugotują ;-) Jakąś cofkę z tych poziomów zakładam ale potem do L wrócę i pomogę gnębić Ski bo się im należy ;-)
Lki już prawie pozamykałem ostatnia paczka została na 1590 choć raczej tam nie dociągną i pójdą z ręki. Pisałem od dawna że obawiam się reakcji po FED i że raczej pozamykam przed FED a rana dziś pisałem że kolejne moje TP zaliczają. Nawet mnie zaskoczyli jak daleko doszli.
Witam, A ja z innej beczki :-) Czy uważacie, że wyniki coś zmienią? Spółki zadłużone mocno jak DINO mogą mieć słabe wyniki. Chociaż z drugiej strony CCC miało słabiutkie wyniki i proszę :-)
No i stało się zostałem BP po tylu dniach.... TP nie sięgnęli ale SL też postawili i padło. Trochę na siłę się pozbyłem ale nie będę czekał do koca dnia a plan to plan. Starczy na dziś a jutro pomyślę co dalej.
Alek tak jak mówiłem informuję Cię kiedy BP zostałem :-)
Gratulacje 7777777777777! Gratulacje ravcio! Ja nie wierzyłem w takie wzrosty i to był błąd... Zobaczymy, co teraz... Bazowe nie mają ochoty rosnąć, a wręcz przeciwnie. Byliśmy już dzisiaj najlepszą (z otwartych) giełd świata, więc wypadałoby trochę odpocząć ;)
Dnia 2022-11-02 o godz. 13:22 ravcio napisał(a): > No i stało się zostałem BP po tylu dniach.... TP nie sięgnęli ale SL też postawili i padło. Trochę na siłę się pozbyłem ale nie będę czekał do koca dnia a plan to plan. Starczy na dziś a jutro pomyślę co dalej. > > Alek tak jak mówiłem informuję Cię kiedy BP zostałem :-)
Jesteś w czepku urodzony. A teraz za całą kasę S pod dzisiejszy FOMC :))
Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ PIERWSZY Autor: ~amiki[95.215.78.*]2016-06-23 10:03 Eski pod korek, i heja na 1700 pkt.Stosuje system Zosi i narazie sie sprawdza.Bedzie krach to pewne,grubasy otwieraja eski.