Tak moc przy marnych bazowych to jak będziemy rośli jak bazowe w górę wystartują. Klapa uważasz że to jak rozgrywają te szarpania to zdrowy wzrost ? Piątek był ok bo stopniowo bez szarpania a teraz to taka gra siłowa. Daleko mogą zajechać w takim stylu ale koniec będzie bolesny dla tych co wejdą na końcu ruchu.
Dnia 2021-10-12 o godz. 16:28 ravcio napisał(a): > Tak moc przy marnych bazowych to jak będziemy rośli jak bazowe w górę wystartują. > Klapa uważasz że to jak rozgrywają te szarpania to zdrowy wzrost ? Piątek był ok bo stopniowo bez szarpania a teraz to taka gra siłowa. > Daleko mogą zajechać w takim stylu ale koniec będzie bolesny dla tych co wejdą na końcu ruchu.
ja tam na przewidywaniach się nie znam, moja specjalizacja to przyczepić się - jak rzep do psiego ogona - do PANA TRENDU i z nim podróżować.
Faktem jest ,że wybiło się wczoraj już ponad kanał wzrostowy (licząc od marca 2020) tyle że bez obrotu większego zdecydowanie. Kanał ma ok. 500 pkt szerokości..... Chyba,że podpucha.
Dnia 2021-10-12 o godz. 17:23 zibin55 napisał(a): > Jaki symbol mają opcje na JSW? > Nigdy nie brałem opcji ale chyba pora spróbować...aha na spadek :)
Na JSW możliwe że są opcje ale nie znam ich oznaczenia. Są kontrakty grudniowe FJSWZ21. Polecam za to opcje na indeks WIG20. Poszczególne serie mają progi wykonania oddalone o 25 pkt. co pozwala na ciekawe strategie. Oznaczenia przykładowe dla opcji wygasających w ten piątek: OW20J212450 - typ "call" na wzrost, próg wykonania 2450 pkt OW20V212375 - typ "put" na spadki " " 2375 pkt.
Tak wróżąc z fusów..... w dniu w którym na Bitcoinie zrobi się większa korekta taka co najmniej 2 % to na drugi dzień banan zakończy obecne wzrosty. Na bitcoinie to kwestia 2 -3 dni. Chiny coś ostatnio nic o nim nie mówią więc już pora.
Jeszcze jedna wróżba... Po takim ruchu to pod 2400 zejdziemy na otwarciu któregoś poranka. Bałbym się zostać z L na noc a gdybym nie był zapakowany w S to bym je dziś w końcówce otwierał. Nie wierzę w zbyt długą niezależność u nas i na EM.
......a moja wróżba jest taka że jak zrzucisz ten bagaż i odetchniesz, to zacznie spadać, przerabiałem to na sobie wiele razy jak byłem naiwnym grającym "pod prąd".
Ravcio: Dziwne jest trochę to nasze wybicie (bez specjalnego obrotu no i teraz) w górę z kanału wzrostowego (od marca 2020). Dotychczas działał bez pudła :( Też brałem tam S-ki ale dziś dobrałem jeszcze więc módlmy sie ) Może jeszcze jutro ok. 2490-96
Ciekawie pogrywają. Od wczoraj godz. 16.00 zaczął LOP maleć i spadł o 1500 pozycji dzisiaj o 14.45. Od 15.00 przyszły dane z USA (spadek indeksu Redbook o 1,8% i chyba jakieś złe dane z Niemiec. No i zaczęło się, euforia zakupowa na Bananowcu ! LOP wzrósł o 1000 pozycji ! Gruby pokazł siłę. Robi po prostu co chce. Wzrosty zrobili głównie CDR-em , JSW i LPP. Banki również przyczyniły się do wzrostów ale widać już małą ich dynamikę. Zachód i miedź na czerwono a Bananowiec na sporym plusie ! Jak długo jeszcze ?
w 2007 bessa zaczęła się pół roku po pierwszej podwyżce. wiec teraz teoretycznie duzo czasu zostało. ale teraz wszystko dzieje się szybciej. cały cykl zamyka się na przestrzeni 2 lat a nie 5. wiec ja obstawiam że bessa zacznie sie jeszcze w tym roku. stoje z boku i patrze. podziwiam tych co potrafia wytrzymac teraz dłużej na pozycji bo dla mnie za duzo sprzecznych sygnałów.
Arbez a z tym to akurat masz rację i też to wiem że jak zmienię teraz kierunek to akurat wtedy się odwróci :-) Standard po takim ruchu i pod to kierownik gra że jak zniechęci najwytrwalszych to może zawracać.
wracając do myśli z wczoraj, to ja już widzę sygnały zwiastujące koniec hossy ale w 2007 też je widziałem już w czerwcu. myslę ze teraz moze byc podobnie z formowaniem sie drugiego szczytu. a nawet pierwszego nie uformowalismy.. czyli calosc moze zabrac dobre 1,5-3 miesiace.
Jo meczyk nerwowy, choć ze wskazaniem na naszych... Mr Torebka miał znowu kilka wtop , poza tym 3+ no może 4 - bym dał za ogół :) Generalnie po takim czymś już nie powinni wracać na murawę , ale znając Nasze dusze to musieli :)) A baraże są dla nas oczywiście , tylko szkoda ,że znowu baraże a nie z 1 miejsca :)
Kudłatemu trzeba kopa sprzedać niech się wreszcie obudzi to jeszcze nie zima że w sen zapadł ;-) Dalej w niego wierzę że będzie wejście smoka ale mnie wnerwia coraz bardziej.
Mr. torebka miał poważne wpadki ale walczył jak lew. Lewy jak dla mnie znów nic nie pokazał a jak to moje dzieci zauważyły miał tonę żelu na głowie a nawet mu się włosy nie ugięły. Chyba nawet nie dotknął głową piłki. Baraże.... no będą ale czy my je przejedziemy jak na kogoś lepszego trafimy ?