dla przypomnienia Green Hell gdzie poinformowano po 2,5 miesiąca o sprzedaży 209k sztuk na obu konsolach w dniu podania tej informacji posiadał 1300 ownersów. Biorąc pod uwagę że konsol PS5 jest około 11,5 mln a Xbox seriesx ponad 6mln należy zakładać ze zdecydowana większość sprzedaży Green Hell czyli jakieś 130k-140kposzło na PS5
i Jakie prełozenie bedzie miała ilość ownersów na kurs Bloobera? Akcje kupił TenCent i co, poza jednodniowa podbitką nic się nie dzieje, mało tego , kurs spada.... pik kiedy jest szansa, że społka ponformuje nas o ilości sprzedanych sztuk na konsole nowej generacji i wtedy zobqczymy czy te twoje załozenia , wyliczenia, estymacje były chociaż zbliżone do stanu rzeczywistego....? Wiesz zatem kiedy?
@pik, widziales ten komunikat? https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/40752770,all-in-games-sa-51-2021-szacunkowe-dane-dotyczace-sprzedazy-gry-chernobylite-na-platformach-konsolowych
Wczoraj na psnprofiles Chernobylite mial okolo 500 ownersow (jakos dziwnie to raportuja - pokazuja ps4 w dwoch odrebnych liniach).
@pik, czy sprzedaż na psp za trzeci i czwarty kwartał zostanie Twoim zdaniem ujeta w wyniku 4q? Czy znowu otrzymają zbyt pozno raport sprzedazowy? Wg mnie jak otrzymaja go przed publikacja sprawozdania, to powinni kompletnie ująć w księgach pod datą grudniową
Dnia 2021-11-30 o godz. 14:11 ~pik napisał(a): > 1703
Jestem tu grubo pnad rok i powiedz mi piks co z tego wynika dla mnie jako dla akcjonariousza bo codziennie wrzucasz w tym wątki jakieś wartości tylko, że to się ma do kursu akcji jak pięść do nosa. CZy to ma sens ? Jeśli wrzucisz te dane raz w tygodniu to efekt będzie zapewne taki sam, czyli żaden. Bez urazy tylko widze, zę codziennie niezłomnie dodajesz te dane a to wszystko o kand d..py roztrzaść .
Wynika to, ze tym samym wiesz, ze to, ze od roku kurs sie kisi jest kiepskim zartem. Sama liczna ownersow na PS, ktora dzieli sie tutaj kolega, pokazuje Tobie i nam, jak bedzie wygladac raport za 4 kwartal. A czy kurs na to zareaguje czy nie zobaczymy. Obecnie ciezko wytlumaczyc sytuacje na Blo ale i innych spolkach gamedevu.
Rozumiem i mam nadzieje, że liczba ownersów będzie miała jakieś korelacje z ilościa sprzedanych sztuk gry na PS a co za tym idzie wyższymi zyskami a co za tym idzie kurs sie ruszy w górę. Też chciałem koledze pik zasugerować, że nie ma sensu az tak bardzo sie poswiecac i tracic czas na aktualizacje tej liczby bo to nie ma zadnego przełozenia na kurs, wystarczyłoby raz na tydzień wrzucić taką liczbe no ale jak tam sobie chce. Tu tak mało osób sie wypowiada ostatnio , nawet ten klaun, którego imienia nie bede przywoływał rzadko kiedy pisze, więc wątek nie zniknie w otchłani forum.
W drugim trzecim i czwartym miesiącu sprzedaży na PS5 czyli okresie październik - grudzień przybyło więcej ownersów niż w pierwszym miesiącu sprzedaży czyli wrześniu. Na steam tak nie bylo. Widać wyraźnie że na PS5 sprzedaż w kolejnych miesiącach nadal utrzymuje sie na dobrym poziomie