Ja to zawsze myślałem, że jak człowiek inwestuje kapitał, to robi to w intencji zarobku a nie straty. Z tych wypowiedzi można wywnioskować, że "jest super, potraciliśmy min połowę zainwestowanych pieniędzy, ale firma się rozwija, prezes jest zadowolony" :)))). Spekulant od inwestora niczym specjalnym się nie różni, to jest dokładnie to samo, spekulant gra krótkoterminowo, ale w tym wszystkim chodzi o zysk z zainwestowanych pieniędzy. Na tym walorze mamy ciekawy przypadek, gdzie ubrani inwestorzy są zadowoleni, że potracili majątki w przemyślany sposób przez firmę (lipne komunikaty i chaty). I dalej bronią jak niepodległości odpowiedzialnych za ten stan rzeczy.
płezes pewno jest na Malediwach siedzi pod palma i pije egzotyczne drinki . Za kasę z odsypu za niepowiązany wałek ..... hłe hłe hłe hłe hłe gófna nie potrafią latać co podrzucisz zaraz spowrotem spadnie spółka groszową pozostanie zawsze.
Dnia 2022-08-19 o godz. 14:52 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > sandokan-54% > > ale ważne, że "cierpliwy" stawia koszyczki i jest lepszy od rynku > > ha ha ha ha ha ha !!!
widzę że "BUL" jak to mawiał twój guru Komorowski nie przemija, co? Ale z jednym masz rację - więc ci tu odpisuję Inżynierku Maniaku-30gr :). Cierpliwość popłaca :) ( kwestia tego, że ktoś jest lepszy od rynku to już twoje maniakalne wizje :) )
Wiesz co, mam taki pomysł, który dużo wyjaśni: jest tak rubryka w tabeli Sprzedaż, zaproponuję ci półkę wybraną tylko dla ciebie "monopolisto wiedzy o rynku", spokojnie będzie wysoko, ty wstawisz tam swój hubrowy dobytek i wzorem swojego guru Rafała zademonstrujesz, ile faktycznie warte są twoje nie "wpisowe" na bankierze a "koszyki w sztukach" ?
Dnia 2022-08-19 o godz. 15:34 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > ha ha ha ha ha ha !!! > > Wiesz co, mam taki pomysł, który dużo wyjaśni: jest tak rubryka w tabeli Sprzedaż, zaproponuję ci półkę wybraną tylko dla ciebie "monopolisto wiedzy o rynku", spokojnie będzie wysoko, ty wstawisz tam swój hubrowy dobytek i wzorem swojego guru Rafała zademonstrujesz, ile faktycznie warte są twoje nie "wpisowe" na bankierze a "koszyki w sztukach" ?
Ale to ja tylko u Rafała pokazuję statement i tam sprawa jest jasna. Że niby tu mam to tez zrobić? Na Bankierze?
ha ha ha ha ha, no i co było do przewidzenia "wpadło ziarno międzyciernie" ha ha ha ha !!!
nasz Hubrawy sandokanik-54% próbował ( bo nie błysnął ni razu ) błyszczeć na forum, "tyla" mu wpadało w koszyczki od miesięcy a by pokazać jaki z niego "mocarny inwestor" już pary nie starczyło osaczyła go prozaiczna propozycja :))
dolarowa California w gębie od lania wody na forum ha ha ha ha !!!
Dnia 2022-08-19 o godz. 19:11 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > ha ha ha ha ha, > no i co było do przewidzenia "wpadło ziarno między ciernie" ha ha ha ha !!! > > nasz Hubrawy sandokanik-54% próbował ( bo nie błysnął ni razu ) błyszczeć na forum, "tyla" mu wpadało w koszyczki od miesięcy a by pokazać jaki z niego "mocarny inwestor" już pary nie starczyło osaczyła go prozaiczna propozycja :)) > > dolarowa California w gębie od lania wody na forum ha ha ha ha !!!
ale czego ty schizofreniku_30gr chcesz? że niby człowiek z zaburzeniami osobowościowymi chce żeby mu coś udowodnić? a co ja z tego będę miał? nie wiem czy zauwazyłes sklerozo, ale przecież tutaj każdy ma w tyle to, co ty piszesz i co uważasz. Wpadło ziarno między ciernie? Twoje wpadło już dawno w klozet :)
a co do mojego "błyśnięcia" inżynierkuManiaku-30gr to przypomnij sobie jak zostałes zaorany na kilku spółkach przeze mnie i przypomnij sobie, jak używałeś mojej obecności na Allegro jako SWÓJ ARGUMENT do wejścia. Wiem, ze nie możesz tego przeżyć - ale uwierz mi, że twoj psychiatra i na to ma pewnie leki :) więcej ciosów nie ma co wpisywać, bo zostałeś zrobiony przeze mnie co najmniej kilka razy sklerozo.
Przyjedz kiedyś bidoku na Art of Speculation. Postawię ci browca i wytłumaczę, dlaczego tracisz :)
Dnia 2022-08-19 o godz. 21:11 sandman76 napisał(a): > Dnia 2022-08-19 o godz. 19:11 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > > ha ha ha ha ha, > > no i co było do przewidzenia "wpadło ziarno między ciernie" ha ha ha ha !!! > > > > nasz Hubrawy sandokanik-54% próbował ( bo nie błysnął ni razu ) błyszczeć na forum, "tyla" mu wpadało w koszyczki od miesięcy a by pokazać jaki z niego "mocarny inwestor" już pary nie starczyło osaczyła go prozaiczna propozycja :)) > > > > dolarowa California w gębie od lania wody na forum ha ha ha ha !!! > > ale czego ty schizofreniku_30gr chcesz? że niby człowiek z zaburzeniami osobowościowymi chce żeby mu coś udowodnić? > a co ja z tego będę miał? > nie wiem czy zauwazyłes sklerozo, ale przecież tutaj każdy ma w tyle to, co ty piszesz i co uważasz. > Wpadło ziarno między ciernie? Twoje wpadło już dawno w klozet :) > > a co do mojego "błyśnięcia" inżynierkuManiaku-30gr to przypomnij sobie jak zostałes zaorany na kilku spółkach przeze mnie i przypomnij sobie, jak używałeś mojej obecności na Allegro jako SWÓJ ARGUMENT do wejścia. > Wiem, ze nie możesz tego przeżyć - ale uwierz mi, że twoj psychiatra i na to ma pewnie leki :) > więcej ciosów nie ma co wpisywać, bo zostałeś zrobiony przeze mnie co najmniej kilka razy sklerozo. > > Przyjedz kiedyś bidoku na Art of Speculation. Postawię ci browca i wytłumaczę, dlaczego tracisz :)
Co nazywasz zaoraniem, utopieńcu Hubrowy? to że u brokera otwierasz sell na akcje Allegro w trakcie, gdy ja obserwuję, kiedy wejść z prawdziwym grubym kapitałem ? Przyznaj się, ile broker ci wypłaci za pozycję sell dla Allegro przy zmianie kursu np. 6% w trakcie sesji ? Odpowiem za ciebie, żebyś nie kluczył do znudzenia: w kontaktach na indeksy : dax, nasdaq, miałbyś 100% z otwartej pozycji, na kontraktach na akcje masz 6%. Tak wiec nie ściemniaj matołku, że obsuwa Allegro dała ci zarobić, bo się błaźnisz. Gdy ty łudziłeś się mikro zyskami z przeceny Allegro, ja patrzyłem z zajawkowym pakietem, kiedy ładować pod korek grubą kasę i to dopiero dało odjazd finansowy przy odbiciu :)) Ale o tym leszczarnia hubrowa nie musiała wiedzieć :)))
Pomijam szczegół, że kupowałeś wzrosty, gdy poszła dalsza zwałka. A browary wypijamy z elitą, nie z uczniami, tak wiec nie doczekasz się.
Ps. Jak tam lipne koszyczki, zmyły choć trochę stratę -54% pierwotnych zakupów ?
Dnia 2022-08-19 o godz. 21:41 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > Dnia 2022-08-19 o godz. 21:11 sandman76 napisał(a): > > Dnia 2022-08-19 o godz. 19:11 ~555InżynierMaliniak napisał(a): > > > ha ha ha ha ha, > > > no i co było do przewidzenia "wpadło ziarno między ciernie" ha ha ha ha !!! > > > > > > nasz Hubrawy sandokanik-54% próbował ( bo nie błysnął ni razu ) błyszczeć na forum, "tyla" mu wpadało w koszyczki od miesięcy a by pokazać jaki z niego "mocarny inwestor" już pary nie starczyło osaczyła go prozaiczna propozycja :)) > > > > > > dolarowa California w gębie od lania wody na forum ha ha ha ha !!! > > > > ale czego ty schizofreniku_30gr chcesz? że niby człowiek z zaburzeniami osobowościowymi chce żeby mu coś udowodnić? > > a co ja z tego będę miał? > > nie wiem czy zauwazyłes sklerozo, ale przecież tutaj każdy ma w tyle to, co ty piszesz i co uważasz. > > Wpadło ziarno między ciernie? Twoje wpadło już dawno w klozet :) > > > > a co do mojego "błyśnięcia" inżynierkuManiaku-30gr to przypomnij sobie jak zostałes zaorany na kilku spółkach przeze mnie i przypomnij sobie, jak używałeś mojej obecności na Allegro jako SWÓJ ARGUMENT do wejścia. > > Wiem, ze nie możesz tego przeżyć - ale uwierz mi, że twoj psychiatra i na to ma pewnie leki :) > > więcej ciosów nie ma co wpisywać, bo zostałeś zrobiony przeze mnie co najmniej kilka razy sklerozo. > > > > Przyjedz kiedyś bidoku na Art of Speculation. Postawię ci browca i wytłumaczę, dlaczego tracisz :) > > Co nazywasz zaoraniem, utopieńcu Hubrowy? to że u brokera otwierasz sell na akcje Allegro w trakcie, gdy ja obserwuję, kiedy wejść z prawdziwym grubym kapitałem ? Przyznaj się, ile broker ci wypłaci za pozycję sell dla Allegro przy zmianie kursu np. 6% w trakcie sesji ? Odpowiem za ciebie, żebyś nie kluczył do znudzenia: w kontaktach na indeksy : dax, nasdaq, miałbyś 100% z otwartej pozycji, na kontraktach na akcje masz 6%. Tak wiec nie ściemniaj matołku, że obsuwa Allegro dała ci zarobić, bo się błaźnisz. Gdy ty łudziłeś się mikro zyskami z przeceny Allegro, ja patrzyłem z zajawkowym pakietem, kiedy ładować pod korek grubą kasę i to dopiero dało odjazd finansowy przy odbiciu :)) Ale o tym leszczarnia hubrowa nie musiała wiedzieć :))) > > Pomijam szczegół, że kupowałeś wzrosty, gdy poszła dalsza zwałka. > A browary wypijamy z elitą, nie z uczniami, tak wiec nie doczekasz się. > > Ps. Jak tam lipne koszyczki, zmyły choć trochę stratę -54% pierwotnych zakupów ?
cały czas się ośmieszasz bidoku30groszowy na Allegro wystawiłem u brokera pozycje krótkie podczas gdy ty wchodziłeś na długie. Od momentu gdy napisałeś o wejsciu kurs leciał cały czas w dół. Pozycję zamknąłem na ok 20 zł, a potem DOKŁADNIE OPISAŁEM, na jaki poziom kurs spadnie. Było to 18 zł I TAK SIĘ STAŁO. Wtedy ja ładowałem na pozycjach 18 - 20 - 22 podczas gdy ty wszystko wywaliłeś ze stratą barania główko. Zrobiłem cię na samym ALLEGRO 2x :) I żebyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość nie zmienisz tego. Wszystko jest tu opisane na forum :)
Kolejny raz zrobiłem cię na CDPR, gdy wchodziłem za 88, podczas gdy ty wchodziłeś powyżej 100zł. Wszysko jest tu zapisane w historii, poza tym wszyscy to widzieli. Ale najlepsze jest to, co zawsze wspominam gdy śmiejemy się z tego na pewnym forum, które jest ci pewnie znane - jak używałes mojej osoby jako argument do wejścia na Allegro. Cóż za gafa ( ale przynajmniej było śmiesznie ).
Kolejna społka, którą chciałeś mi dowalić ( oczywiście jak zawsze niecelnie hihih ) - COLUMBUS. Tylko sklerozo doczytałeś tylko poziom gdzie ja już byłem dawno po sprzedaży, a myślałeś ze ja tam dopiero wszedłem. Dopiero odesłanie ciebie przeze mnie do lektury wątków, gdzie wyraźnie pisałem o fixach i o poziomach wejścia zamknęły cię na dobre na Columbusie, bo po tej orce na tobie do tematu juz nigdy nie wróciłeś.
twoim pechem jest to, że spośród 12 spółek, na których gram i spekuluję od lat na giełdzie trafiłeś akurat na HUBTECH, na którym jestem jeszcze od czasów Boruty i jeszcze sprzed rajdu na 2zł. Tyle że jak widzę twoje teorie, że siedzę tu bo wszedłem za 2 zł to patrzę na ciebie z takim samym politowaniem jak wtedy, gdy chciałeś mi wcisnąć COlumbusa na spadku.
Mało wiesz ale najważniejsze jest to, że jesteś tu rozgrywany, a otwór masz już tak wyrobiony, że nawet tego nie czujesz :)
o braku podstawowowej wiedzy na temat odczytywania wykresów nawet nie chce mi się pisać. Sam sobie wiele razy zaprzeczałeś pisząc, ze AT nie działa, potem przytaczajac swoje ANALyzy AT, twierdząc, ze AT nie oszukasz (Schizofrenia paranoidalna jak się patrzy :). Najlepiej było to widoczne, gdy określiłem poziom zejścia na SP500 - gdzie pomyliłęm się tylko o 10pkt udowadniając ci, ze w przeciwieństwie do mnie wykresów czytać nie umiesz.
więc serio, dla własnego dobra psychicznego, zanim jeszcze wiezmiesz wieczorną dawkę leków - daj sobie spokój, bo tu serio nikt nie bierze pod uwage tego co piszesz, co najwyżej powodujesz żal, współczucie i politowanie.
a co do koszyczków sklerozo to przecież ci pisałem, że ustawiłem na 42 gr. dziś nic nie wpadło. ale co się odwlecze to nie uciecze - ale to zawsze nie mimo, tylko pomimo twojego szczekania :)
i teraz wytłumacz mi, jak ja mam takiej osobie jak ty przedstawiać na publicznym forum jakiś statement? a co z tego będę miał? Udowodnij mi, ze na tym zarobię i zrobię screena
> a co do koszyczków sklerozo to przecież ci pisałem, że ustawiłem na 42 gr. dziś nic nie wpadło. > ale co się odwlecze to nie uciecze - ale to zawsze nie mimo, tylko pomimo twojego szczekania :) > > i teraz wytłumacz mi, jak ja mam takiej osobie jak ty przedstawiać na publicznym forum jakiś statement? > a co z tego będę miał? Udowodnij mi, ze na tym zarobię i zrobię screena
Wpadło do koszyczków po 0,42 wpadnie i po 0,35
Reguła rynku jest niezmienna: znajdzie się głupi, co ten towar kupi - ulica konsumuje.
Taaaa do przełomu co dzień bliżej tak jak co dzień bliżej końca wojny na Ukrainie .....Żadne walne zebranie nic nie pomoże bla bla moE specjalne premie pobierają za walne zebrania tyle w temacie . Dobry legalny sposób na wyprowadzenie pieniędzy że spółki