• Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~cierpliwy [195.72.148.*]
    Rozumie że jesteś w tej drugiej grupie.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Rumpel [89.151.44.*]
    Po ponad dekadzie zbierania nie tylko on... Jak to ktoś powiedział: giełda jest dla cierpliwych,
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Jacuś_Agatka [92.247.67.*]
    Ja mam 1000walora, mój znajomy 500, i następny tez 500. Jeśli zatem jest 200k rzeczywiście na rynku w FF to stanowimy małą grupę
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Mikus [5.173.139.*]
    Bogus najlepiej jakbyś zrobil spis ile kto ma ... z reszta najlepiej proponuje wystawić któregoś dnia każdy kto co ma o określonej godzinie i wtedy się policzymy ile mamy.... po cenie np. 300 zl
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~bogus [178.42.39.*]
    spis jest na Dekoracyjnej 3 .
    Nie widziałem ale zgodnie z przepisami można "domniemywać " ,ze firma wzięła .
    Znają wszystkich akcjonariuszy i ile kto ma .

• Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Mikus [213.134.176.*]
    Bogus ale to ze oni wiedzą to ja tez bym chciał wiedzieć ile jest tych naszych.... osób nie interesuje mnie z imienia i nazwiska bardziej interesuje się ile wspólnie mamy
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Bogus [178.42.39.*]
    Mnie bardziej interesuje rozwój firmy ,bo wtedy to kto ile ma jest bez znaczenia. Tym bardziej ,że jednak coś musi być w obrocie płynnym .
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Wstyd [99.246.171.*]
    Ja mam 275 akcji . Jak to coś Wam pomoże w obliczeniach. Pozdrawiam
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~dami [31.61.186.*]
    Powiem szczerze, że będziecie się śmiać do rozpuku, mam 34 akcje to wszystko co mi pozostało z ostatnich dwóch lat, jestem tu z powodu sentymentu i db.kontaktów z tut. akcjonariuszami co do fachowości ocen oraz badam swoją teorię prawa kursu granicznego, o której informowałem nieraz. Od 14 zł jestem na Mostostalu Płock ale nie wykluczam jeszcze przesunięcia tutaj stąd pytania j.w. zresztą interesujące, jak widzę innych, też.pozdro
    Uzupełniam :nie, żeby 34 akcje to był jakiś wstyd tylko, że stoi w odwrotnej proporcji do wielkości mojego pisania
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Alicja [83.228.71.*]
    Ja mam 1300akcji i trzymam od 130zl. Zbieram na mieszkanie. Po 300zl sprzedam. Taki cel
    Życzę realizacji ale prognozowanie kursów docelowych na giełdzie np.300zł to są teorie, z których część się sprawdza część nie ,z uwagi na różne czynniki np.zaniżenie dywidend, wysoka baza co rzutuje na nast.okres, niestabilny czas "geopolityczny" i koniunktura, niepłynność etc..Każdy ma swój sposób gry ale ja zawsze zalecam ostrożność. 1500 to niemało akcji na mój horyzont.Przy zakupie w cenie 130 przy kursie 238 ja osobiście już coś bym z tymi akcjami robił.Ale to ja, dobrze ,czy źle a tymczasem każdy winien działać wg.siebie.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Bogus [178.42.36.*]
    Po pierwsze nie kombinować . Żelazna zasada. Niby coś tam stracisz ale w dłuższym terminie zyskujesz. Tu firma od 2007 roku zarabia non stop co miesiąc kasę . Aktualnie 2 złote na akcje z widokami nawet na 5 zlotych miesięcznie. Kto się akcji wyzbędzie nie zazna spokoju do końca swoich dni.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~niuniuś [80.255.7.*]
    Zobaczcie co łoni robią, ostro w s>>>, sobie dają i piosenek nie śpiewają.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Bogus [178.42.36.*]
    Jak czytam ,że 4 dawka szczepionki w Izraelu to widzę 2 dywidendę w tym roku.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Bogus [178.42.1.*]
    w zeszłym roku decyzją o dodatkowej dywidendzie zapadła 14 września .
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Mikus [5.173.139.*]
    No byłoby miło zobac?yc dodatkowa dywidende na koncie....
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~bogus [178.42.1.*]
    wyniki były w piatek a w poniedziałek żądanie zwołania NWZA. Przegladając doniesienia z innych firm włókninowych daje sie zauwazyć lekka stagnację w przychodach i wzrost cen spowodowanych drozejącymi surowcami. Głowni klienci starają się wyprzedawac zapasy zakupione po niższych cenach , a odbicie prognozowane jest na 4 kwartał . Czy wobec powyższego bedzie decyzja o inwestycji na już czy bedzie jednak odłozona ?

• Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~sta [185.238.122.*]
    jestem tu od dawna prawie 12 lat, obserwuje wasze wypowiedzi, ale z całym szacunkiem moze od góra 3 osób są godne uwagi bez obrazy dla pozostałych, a mój pakiet informacyjnie to ok 1300szt ;)

• Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~Farhot [94.254.186.*]
    „Nigdy przecie słonia
    Komar nie urodzi
    Leci przez wieś piesek,
    Bo co mu to szkodzi?
    Leci sobie piesek
    Pewnie coś się stało,
    Gdyby leciał drugi
    To by dwóch leciało”.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~MłodyDuchem [83.238.195.*]
    Od roku 322 akcje
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~dami [31.61.183.*]
    Z analizy wielkości przychodów biorąc pod uwagę i tak już kilkuprocentowy wzrost cen wyrobów własnych /w ślad za przyrostami kosztowymi/, można wysnuć wniosek, że maksimum siły popytu mamy raczej już za sobą stąd inwestycja w to samo nie wiem czy jest celowa, jak już, to w co inne, co można szybko i dobrze sprzedać. A skoro nie będzie inwestycji, to trzeba płacić akcjonariuszom bo pieniądz spać nie może
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~bogus [178.42.1.*]
    Rynek włóknin jest rozwojowy 6-10% rocznie i co rusz któraś firma inwestuje w nowy park maszynowy. Prezes to mega łebski gość i jako że ma nowy angaż na 3 lata to za 3 lata bedzie stała nowa maszyna . Jaka bedzie do tego droga to juz pisałem . Dotacja , środki własne i niewielki kredyt . Jedną stara i nieefektywna maszyna do geosyntetyków widac ,ze jest wyłączona i za chwile zrobi sie miejsce na cos innego. Całkiem możliwe że będzie to zupełnie nowa technologia , która pchnie wycenę Novity z milionów na miliardy. Przypominam ,że w 2014 roku kiedy Muzioł wrócił do Novity kapitalizacja wynosiła 100 mln., a teraz prawie 5 razy tyle plus 35 złotych dywidendy na akcję, czyli tyle ile oferował lentex w wezwaniu w 2014 roku.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~dami [31.61.176.*]
    Jeśli wierzyć prognozie ,to przerób / sprzedaż/ w drugim kwartale były relatywnie niższy aniżeli w pierwszym stąd czerwona lampka popytu, stąd twój ? w poprzednim wpisie i mój w ostatnim oraz ? odnośnie inwestycji w dotychczasowym kierunku struktury rodzajowej wyrobów.
  • Re: Wyniki ~300%!! Autor: ~dami [31.61.176.*]
    Korekta ma być nie "były" tylko był -sorry
[x]
NOVITA 0,21% 95,80 2026-02-20 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.