Bogus najlepiej jakbyś zrobil spis ile kto ma ... z reszta najlepiej proponuje wystawić któregoś dnia każdy kto co ma o określonej godzinie i wtedy się policzymy ile mamy.... po cenie np. 300 zl
spis jest na Dekoracyjnej 3 . Nie widziałem ale zgodnie z przepisami można "domniemywać " ,ze firma wzięła . Znają wszystkich akcjonariuszy i ile kto ma .
Bogus ale to ze oni wiedzą to ja tez bym chciał wiedzieć ile jest tych naszych.... osób nie interesuje mnie z imienia i nazwiska bardziej interesuje się ile wspólnie mamy
Powiem szczerze, że będziecie się śmiać do rozpuku, mam 34 akcje to wszystko co mi pozostało z ostatnich dwóch lat, jestem tu z powodu sentymentu i db.kontaktów z tut. akcjonariuszami co do fachowości ocen oraz badam swoją teorię prawa kursu granicznego, o której informowałem nieraz. Od 14 zł jestem na Mostostalu Płock ale nie wykluczam jeszcze przesunięcia tutaj stąd pytania j.w. zresztą interesujące, jak widzę innych, też.pozdro
Życzę realizacji ale prognozowanie kursów docelowych na giełdzie np.300zł to są teorie, z których część się sprawdza część nie ,z uwagi na różne czynniki np.zaniżenie dywidend, wysoka baza co rzutuje na nast.okres, niestabilny czas "geopolityczny" i koniunktura, niepłynność etc..Każdy ma swój sposób gry ale ja zawsze zalecam ostrożność. 1500 to niemało akcji na mój horyzont.Przy zakupie w cenie 130 przy kursie 238 ja osobiście już coś bym z tymi akcjami robił.Ale to ja, dobrze ,czy źle a tymczasem każdy winien działać wg.siebie.
Po pierwsze nie kombinować . Żelazna zasada. Niby coś tam stracisz ale w dłuższym terminie zyskujesz. Tu firma od 2007 roku zarabia non stop co miesiąc kasę . Aktualnie 2 złote na akcje z widokami nawet na 5 zlotych miesięcznie. Kto się akcji wyzbędzie nie zazna spokoju do końca swoich dni.
wyniki były w piatek a w poniedziałek żądanie zwołania NWZA. Przegladając doniesienia z innych firm włókninowych daje sie zauwazyć lekka stagnację w przychodach i wzrost cen spowodowanych drozejącymi surowcami. Głowni klienci starają się wyprzedawac zapasy zakupione po niższych cenach , a odbicie prognozowane jest na 4 kwartał . Czy wobec powyższego bedzie decyzja o inwestycji na już czy bedzie jednak odłozona ?
jestem tu od dawna prawie 12 lat, obserwuje wasze wypowiedzi, ale z całym szacunkiem moze od góra 3 osób są godne uwagi bez obrazy dla pozostałych, a mój pakiet informacyjnie to ok 1300szt ;)
„Nigdy przecie słonia Komar nie urodzi Leci przez wieś piesek, Bo co mu to szkodzi? Leci sobie piesek Pewnie coś się stało, Gdyby leciał drugi To by dwóch leciało”.
Z analizy wielkości przychodów biorąc pod uwagę i tak już kilkuprocentowy wzrost cen wyrobów własnych /w ślad za przyrostami kosztowymi/, można wysnuć wniosek, że maksimum siły popytu mamy raczej już za sobą stąd inwestycja w to samo nie wiem czy jest celowa, jak już, to w co inne, co można szybko i dobrze sprzedać. A skoro nie będzie inwestycji, to trzeba płacić akcjonariuszom bo pieniądz spać nie może
Rynek włóknin jest rozwojowy 6-10% rocznie i co rusz któraś firma inwestuje w nowy park maszynowy. Prezes to mega łebski gość i jako że ma nowy angaż na 3 lata to za 3 lata bedzie stała nowa maszyna . Jaka bedzie do tego droga to juz pisałem . Dotacja , środki własne i niewielki kredyt . Jedną stara i nieefektywna maszyna do geosyntetyków widac ,ze jest wyłączona i za chwile zrobi sie miejsce na cos innego. Całkiem możliwe że będzie to zupełnie nowa technologia , która pchnie wycenę Novity z milionów na miliardy. Przypominam ,że w 2014 roku kiedy Muzioł wrócił do Novity kapitalizacja wynosiła 100 mln., a teraz prawie 5 razy tyle plus 35 złotych dywidendy na akcję, czyli tyle ile oferował lentex w wezwaniu w 2014 roku.
Jeśli wierzyć prognozie ,to przerób / sprzedaż/ w drugim kwartale były relatywnie niższy aniżeli w pierwszym stąd czerwona lampka popytu, stąd twój ? w poprzednim wpisie i mój w ostatnim oraz ? odnośnie inwestycji w dotychczasowym kierunku struktury rodzajowej wyrobów.