Gram na demo FxPro od jakichś 3 miesiecy. Takie stopy jakie wy uzyskujecie na demo to dla mnie kosmos!!!
Umnie to wygląda tak:
Kapitał początkowy to 50,000 usd
pierwszy miesiącu -40%
po następnych 2 miesiącach +100%
Zastanawiam sie czy już zacząc na realu czy jeszcze pocwiczyc na demo. Przyznam ze demówka po tych trzech miesiącach misie znudziła.
nie da sie zarabiac po kilkadziesiat procent ? : ) w dlugim okresie czasu?
to mam tylko kilka pytan:
-jaka platforma nie ma ograniczen lot'ow ? zeby pozwolic zarabiac nieograniczone ilosci pieniedzy ?? kto chyba to przewidzial ze mozna zarabiac jak ja to nazywam "efektywnie"
-po co przykladowo robic przez dwa lata codziennie zlecenie na 10%-40%? jak i tak tyle na raz nie wydamy pieniedzy ? hehee ? a moze mniej materialne podejscie, umiar i "troszke" wydawania pieniedzy na przyjemnosci, wlasnie pozwola wam spojrzec troszke pod innym katem na rynek?
skoncze na tym ze zawsze stawialem sie na przekor ogolnej mentalnosci ludzi ktora w tym przypadku nie pozwala wam myslec o zarabianiu "uczciwych" pieniedzy
kolega wyzej pisal o doswiadczeniu
doswiadczenie a rynek? moim zdaniem niezbedne ja po niecalym roku na gieldzie dostalem olsnienia, a przez tym czas bylem "jak owieczka w stadzie wilkow" ;)
teraz nie musze miec nawet wskaznikow wystarcza mi linie trendu ;) reszte widac na wykresie jak rowniez pisal kto wczesniej....
AF moim zdaniem sie przydaje znam ludzi ktorzy zarabiaja Tylko i Wylacznie na raportach fundamentalnych (i calkiem dobrze im idzie)
i popieram rowniez taka zasade jak ktos wymienil lepiej czekac miesiac pol roku na dobre pewne zlecenie niz walic trzy dziennie z tego dwa do tylu a jeden ledwo co....
RAZ a DOBRZE
ja nie inwestuje caly czas inwestuje raz na pol roku posiwecam temu miesiac... inwestowaniu real a pozniej tylko sobie zyje ;) wydajac pieniadze...
wlasnie badalem sobie jeden z moich pod systemikow... : ) zrobielm screna i opisalem go jest to ostatnie 48h G/U
zawsze chcialem miec narzedzie ktore daje ladny pewny zysk i do tego nie trzeba do jego uzywania myslec ;) czyli zero AT, Fibonacci'ch itd...
-mam screny z posrednimi opisami z calego tygodnia....
-tylko g/u
-lacznie z tymi trzema zleceniami na zdjeciu bylo wszystkich zalozen 8
-wszystkie zlecenia z zyskiem dodatnie (zero strat, jak pisalem o sprawnosci mozna nawet zrobic i 20 zlecen na ++)
a laczny zysk za caly tydzien :)
49% 22% 60% 8% 30% 25% 28% 10% 54%
liczac lacznie wyszlo by 1100% (w rzeczywistosci trzeba odjac ok. 200%)
ale nie mozna inwestowac cala suma np przez to ze praktycznie nigdy profit nie wychodzi na rowno z iloscia lotow ;)
tydzien trudu : ) po takim tygodniu odkladasz na podatek robisz pol roku spokoju
bez myslenia o rynku, inwestycjach, kalendarzuAF, ciaglym stresie, a co najwazniejsze ale mnie nie tracisz czasu na siedzenie samemu w domu przed monitorem
za co kazdego trader uwielbia rodzina :)
i z czym da sie odnosic sukcesy np w szkole na uczelni...
Wszystko pięknie, ale Ty strasznie ryzykujesz, żeby w tydzień mieć 1100% zwrotu. Z mojego doświadczenia wiem, że to się nie opłaca, bo jedna pomyłka i będzie bardzo boleć. Ja inwestuję średnio-terminowo i nie uznaję żadnych systemów. Też nie męczę się day tradingiem.
Jeden powod dla ktorego Ci nie wierze - dawno byl bys milionerem o ile nie miliarderem z taka stopa zwrotu a jakos w pierwszej setce najbogatszych polakow nie ma zadnego traydera...
Zaden system nie daje zarobic w dlugim okresie czasu. Ludzie ktorzy zarobili duze pieniadze na forexie nie uzywali zadnych systemow (oczywiscie MACD, RSI, przesuniete srednie itp. uzywa sie w celu potwierdzenia sygnalu).
Tak czy inaczej na forexie zarabia 20% ludzi i sa to ludzie z ogromna wiedza i jeszcze wiekszym doswiadczeniem a nie masa programow, wskaznikow, systemow.
Dnia 2007-07-22 o godz. 18:06 ~Amsterdam napisał(a):
> Jeden powod dla ktorego Ci nie wierze - dawno byl bys
> milionerem o ile nie miliarderem z taka stopa zwrotu a
> jakos w pierwszej setce najbogatszych polakow nie ma
> zadnego traydera...
Zaden system nie daje zarobic w
> dlugim okresie czasu. Ludzie ktorzy zarobili duze pieniadze
> na forexie nie uzywali zadnych systemow (oczywiscie MACD,
> RSI, przesuniete srednie itp. uzywa sie w celu
> potwierdzenia sygnalu).
Tak czy inaczej na forexie
> zarabia 20% ludzi i sa to ludzie z ogromna wiedza i jeszcze
> wiekszym doswiadczeniem a nie masa programow, wskaznikow,
> systemow.
Zgadzam sie z powyższą wypowiedzią. Mam kolegę, który forexem zajmuje się kilka dobrych lat, pracuje również w instytucji z tej branży i on ma na koncie około 2 mln zł i tym gra/inwestuje. Jego miesięczna stopa zysku teraz to około 7-10%. Zaczynał inwestowanie na forex od 100 tys. zł. A wierzcie mi, zna się bardzo dobrze na forexie i on twierdzi, że lepiej mieć stały zysk w postaci 7-10% miesięcznie od kapitału, niż myśleć, bujać w obłokach o stopach w postaci 100-200% miesięcznie. Jest to poprostu małoprawdopodobne. Pamiętajcie, że wszystkie te instytucje co maja platformy już dawno by nie istniały, jezeli każdy chciałby mieć stope zysku na poziomie np. 100% na miesiąc. Na forex 80-90% ludzi grających traci większość kapitału, bo 1. to gubi ich chciwość, zachłoannosc, 2. nie radzą sobie z emocjami i strachem... bądźmy realistami.
Mam do was (znawców tematu) kilka pytań a mianowicie:
Jakie wskaźniki lub oscylatory są najbardziej skuteczne?;
Na jakiej parze zacząć przygodę z Forexem (oczywiście najpirw myślę o demo?;
Jakie prowizje pobiera XTB i czy są może lepsze platwormy?
Z góry dziękuję za pomoc.
opisze wam moj system ktorym sie posluguje najchetniej
i oczywiscie ze nie korzystam z samego "systemu"
po pierwsze sledze wiadomosci makroekonomiczne dla pary ktora sie interesuje i sledze odbicia wydarzen innych par ktore maja znaczenie...
robie analize techniczna od 1w do 5min/1min
z reguly czekam na przebicie pewnego trendu 4h na (pewnego - takiego ktorego widac na pierwszy rzut oka przykladowo rowne trzy odbicia.. i ktory sie albo zwyklym przebiciem albo formacja zmiany trendu) wykresie 5min wybieram takie waluty na ktorych takie tredy tworza sie zazwyczaj kilka dni pozniej
sprawdzam to wskaznikami ktore mam bardzo ladnie dopasowane walsnie do takich trendow
wskazniki trendu oscylatory i cykli... wszystko na byc OK
kiedys to nazwalem ze "czekam az rynek dopasuje sie mi do wskaznikow" ;)
co wiecej sprawdzam na dwoch niezaleznych platformach z wewnetrznymi systemami Platnymi (pobieraja ciekawa oplata sam mam w glowie pomysl na stworzenie takiego czegos) ;) ale i tak warto zaplacic kilka set$ miesiecznie jesli umie sie z tego skorzystac
jesli wszystkie te dane sie zgadzaja to wchodze skalpelem ;)
moim zdaniem napewno ponad 90% pewnosci na dobre zlecenie
tak mzona wyciagnac nawet ponad 100pip na jednym skalpie
i raz a dobrze
co do najbogatszych ludzi w Polsce to odpowiem pytaniami :)
slyszal ktos o podatkach w Polsce? :D
slyszal ktos problemach z US przy oplaceniu wiekszych podatkow od dochodu? (ja nie jestem zydem zeby nie miec tych problemow)
slyszal ktos o krajach w ktorych podatki sa o blisko poloe nizsze od tych w Polsce ? :)
slyszal ktos o rachunkach FX na firme?
zbyt piekne by bylo prawdziwe!... hamlet rzekl by marszczac brwi by w tym momencie: "geniusz czy troll, oto jest pytanie...?!" :D
sorry, ale po pierwsze: zycie nauczylo mnie sceptycznie do niego podchodzic po kilku bledach mlodosci ktore byly wynikiem gwaltownej euforii powodowanej zludzeniem iz fortuna jest w zasiegu reki - tymczasem okazala sie fatamorgana, po drugie: jesli by dzialalo - nie bylo by tego watku a ty, trzepal bys gruba kasiore i nie pytal o pierdoly typu: "ile mozne zarobic" skoro "twoj system" odpowiedzial ci juz na to pytanie... :D. Nie jestem bron boze zlosliwy ale po prostu realista... powodzenia w toczeniu kola fortuny i nie zrazaj sie krytyka.... myhmyhmyh
czy jest ktos na tym forum kto zajmuje sie zawodowo a nie od przypadku do przypadku rynkiem Forex ponad 3 - 5 lat grajac tylko na rachunku live ? :)
pozdrawiam
hmmm a może i prawdziwe? powiedzmy, że na pewno nie jest to niemożliwe tylko czy ktoś jest na tyle wytrwały by to osiągnąć?
przyjmijmy proste założenie:
inwestujemy 5000zł dzienna stopa zwrotu 3,5%
liczymy i ... ?
Trudne? jeśli ktoś jest na forexie dłużej niż 2 lata to może odpowiedzieć.
Zauważcie ze nicki z roku 2007 się już nie powtarzają ich z pewnoscią już nie ma na rynku i właśnie dla tego matrix zwany forexem jest takim wyzwaniem .
Jeśli ktoś chce uczynić z tego jedyne zródło dochodów i utrzymania jest skazany na przegraną .To moze być tylko wyzwanie i przygoda i tak naprawdę wcale nie jest istotne jaką kasą się obraca wazne jest że jeszcze jestes na rynku
Forex to sprawdzenie wizji otaczającego nas świata a takze sprawdzenie samego siebie.
Nie istotne jest jaki kapitał początkowy wnosisz czy 300 zł czy 100000 zł jesli twoja wizja i umiejętnosci się sprawdzą .
Pierwszym testem jest próg 300% zarobionego kapitału i co z tym dalej zrobisz , jest tak przynajmniej w moim przypadku.
Z kilku podstawowych powodów które istnieją tylko w nas a więc braku akcepatacji strat
i presji koniecznosci wygranej.
W perspektywie złych decyzji które sa wpisane w forex pojawia się wizja wyzerowaniea konta i strat jako końca swoich perspektyw finansowych bo nie mamy alternatywy.
Forex moze być tylko i wyłącznie czymś co robimy dodatkowo w zyciu i inwestujemy tylko powiedzmy około 30 % swoich dochodów z innych źródeł a jeśli wygrywamy przesówamy część środków w bezpieczne instrumenty np certfikaty GPW.
Pieniadze przesunięte na forex powinniśmy traktować tylko i wyłącznie jako zapis elektroniczny a nie zarobione w trudzie banknoty które muszą przyniesc dochód.
czytajac twoje pierwsze dlaczego , tzn " akcepatacji strat
i presji koniecznosci wygranej. " popracuj nad rozwojem psychologicznym a nie tylko technicznym
bezpieczny? chyba nie ma czegoś takiego ale 10% miesięcznie to nie jest dużo a jeśli mówimy o forexie to jest naprawdę mało. załóżmy, że inwestujesz 100 000 mamy do zarobienia 10 000 w miesiąc, dziennie 500zł. przy takiej kwocie 10 lotów daje 350zł za pipsa czyli wystarczą dwa pipsy dziennie! Ochrona kapitału na poziomie 3% czyli 30 pipsów stop loss. Przy najgorszym brokerze 2 pipsy dla niego i dwa dla Ciebie. 4 pipsy dziennie wg mnie nic trudnego
Ja nie wiem jaki macie problem,przeciez wiadomo ze za sukces sie placi:)Duzo postow jest z negatywnym nastawieniem do Forex,a to mnie juz bawi:D
Chlopak jeden z drugim jak nie czujesz ze to jest dla ciebie to nie mieszaj ludzia w glowach.Forex jest naprawde wartosciowym rynkiem i mozna zarobic piekne pieniadze ale trzeba cierpliwosci systemu i wiedzy.Zwyklym prostym przykladem mozna to udowodnic jezeli jest ktos zainteresowany prosze zarejstrowac na tej stronie na darmowy trial,chlopak imieniem JAMES prowadzi szkole tradingu(EST) rejstrujac sie na darmowy 5 godzinny trading w jego wykonaniu 3 dni w tygodniu przez 3 tygodnie mozecie zobaczyc jaka jest zeczywistosc.Podejrzewam ze wiekszosc z was zmieni zdanie o tradingu.Najbardziej zabawne jest to ze chlopak caly czas gada bez przerwy i widzisz co robi na wlasne oczy,zaczyna od AT itd, nie jakis z przed kilku dni fotomontarz czysta zeczywistosc wiecej zarabia niz traci!I przestancie pisac bzdury bo kilka osob przesadza ze nie da sie z tego zyc i takie tam,BZDURA!Najpierw nauczcie sie tradingu a puzniej liczcie stop zwrotu,matematyka to byla wam potrzebna ale w szkole,Niestety wiekszosc z was niema pojecia o zarzadzaniu kapitalem(Forex to nic innego jak psychologia graczy,zastanawialiscie sie kiedys dlaczego linie wsparcia i oporu tak dobrze dzialaja?No ba:)Bo traderzy ich uzywaja na calym swiecie) i dlatego takie posty tu widze bo nie macie pojecia co robicie.Panowie najpierw stop loss a puzniej otwieramy zlecenie.ile razy mozna sie pomylic idac z trendem?1?2?10?Jezeli ktorys z was wchodzi w pozycje bez kalkulacji ryzyka to wcale sie nie dziwie ze wiekszosc z was sie zalamuje.Przegrales,odejdz od PC idz na kawe i przemysl swoj blad,ale w zadnym wypadku nie probuj rewanzu bo przegrasz!Kazdy ma straty to czesc tego biznesu problem w tym ze malo kto sie przyznaje do tego.
NA GLOWNEJ STRONIE W PRAWYM DOLNYM ROGU JEST ZAPIS:
CLICK ON 'FREE TRIAL' LINK AT THE TOP OF THIS PAGE FOR OUR FREE 3-WEEK TRIAL!
Join Our FREE Newsletter:
Name:
Email:
Phone:
SALES@SCHOOLOFTRADE.COM
Prosze sie zarejstrowac jest darmowe zeby zachecic do szkolenia,co wcale nie oznacza zapisu na szkolenie!
Jak tu czytam o zyskach na Forexie 20% rocznie to mi rece i nogi opadaja. 20% na GPW miesięcznie nie jest wielkim wyczynem. Oczywiście nie podchodząc do tematu jak do ruletki. Wiedza przede wszystkim. Nic nie przychodzi natychmiast. Edukacja, fachowa literatura i wiedza z internetu oraz cierpliwość zostanie na pewno wynagrodzona. Czytać, czytać, czytać, zrozumieć i trzepać kasiorę.
Dyskusja zaczęła się już dawno i mam pytanie do forumowiczów ?
Straciliście kapitał czy niektórzy zyskali grając na forexie ?
Pierwsze posty są chyba z 2007 roku to przez ten okres sporo się wydarzyło.
Straciłem łącznie 25.000 PLN na Forex w przeciagu rok, 2 lata temu i nie robie tak jak większosc " aaa to nie dla mnie, ide do roboty za 2000zł", po tym czasie 3 lata tradingu, wczesniej setki godzin przed komputerem, spędzone na artyukułach, forach, testowaniu systemow i strategii, teraz zaczynam wychodzić na swoje, zamierzam niedlugo przejść na pro tradowac full-time.