No tak by wychodziło..... Trochę to długo... Nic nie Można zobaczyć na bieżąco..... Ubyło abonantow?? Przybyło??? Wyjść?? Czekać??? Nosi mnie..... Hih.... Cierpliwości giełdowej trzeba się nauczyć..... Ojej... Długo..... A jak będzie zonk???? Dobra nie marudzę już....
Gdybym te pieniądze włożyła w co innego już miałabym zyski.... Nie sprawdziłam że takie są długie przerwy od raportu do raportu..... Ale nic nie wiedziałam o giełdzie..... Nie straciłam ale też nie zarobilam... A czas to pieniądz... Więc to strata w sumie.... No ale czekamy......
Marta spokojnie. Czytam forum BMX i widzę, ze się niepotrzebnie stresujesz. Raport był super. Ja mam akcje BMX po ok 23 i nie wychodze. Za rok na tej spółce będzie ok 100 zł- zobaczysz
Ale ja mam Po 29.80.... To zbyt wysoki poziom... Gdyby to było 25 to byłoby świetnie..... A 23 to byłoby bosko. Ja tu jestem od 17.04.2020 a wy wszyscy jak widzę to stara gwardia.... Masakryczne się sploszylam....bo jestem za wysoko.... Jak bmx w przyszłym m- Cu nie zrobi znowu więcej to ją rozjadą ci naganiacze bo znowu nie ma 10 mln.... Dobrze że 20 mln sobie odpuścili.... Ale dzisiaj mi trochę ulżyło..... Bo myślałam że 37% akcjonariatu pobiegnie sprzedać w panice..... Taki jest spadek kursu na tych najbardziej ruchliwych spółkach.....Mam tam parę groszy na tej spółce.... I szkoda by było umoczyc na starcie... Ale dziękuję za wsparcie.
Trochę roboty robi ta Kunia i jej gwardia na fb.... Ja się wycofałam z forum żeby mogli się bronić.... Ale mnie wkurzyły niektóre posty... Jak ten z Amazonem.....
Oj nie żartuj...... Ubawilbys się po pachy jakbyś zobaczył jak ja robiłam te zakupy giełdowe... Jak na zupełnego laika i jedno popołudnie analizy spółek... To i tak nieźle mi poszło.... Najgorzej wyszła mi ta bmx.... A wszystko przez te 20 mln które się przykleiło do spółki... Żeby palec usechl temu kto napisał na forum 20 mln..... Byłby entuzjazm że aż 7 mln... Zobacz jak jest na innogene..... Nikt nie pisal o 20 mln przetestowanych..... A CDA??? Narazie idzie dobrze... A jak będzie później??? Zobaczymy....
Mowie serio. Nie sprzedaje cda poniżej 80-100 zł.
Ponad milion osób skorzystało z okresu próbnego, ponad trzysta tysięcy stałych subskrybentów. Myśle, ze do końca roku 80-100 zł jest realne
Ja nie mówię że nie jest.... Tylko jeśli by się okazalalo w którymś momencie że przychody im przestana rosnąć to kurs zjedzie w dół... Nawet jak będą świetne ale nie będzie wzrostu to będzie jak na bmx..... No chyba mi nie napiszesz że źle myślę.....
Myśle, ze się mylisz. Oczywiście wszystko się może zdarzyć- nikt nie zna przyszłości. Ale cda nie jest spółka typowo covidowa. Ta spółka zarabiała i się rozwijała jeszcze przed pandemia. Z roku na rok prezentuje lepsze wyniki, nie podejmuje zbędnego ryzyka, wypłaca dywidendę. Wierze, ze będzie ok
Nieprawda. Wyniki i tak byłyby lepsze niż rok wcześniej. Co roku brnęła do przodu. Pandemia spowodowała, ze te wyniki są większe niż początkowo zakładano.
Ja jeszcze nie patrzę na inwestycje tutaj tak jak ty bo jestem tutaj za krótko..... Jak buja kursem to wydaje mi się że będzie fiasko.... Że może przychody będą niewystarczające i akcjonariat się odwróci.... Ale w dłuższej perspektywie to nie ma znaczenia..... I ty to czujesz... A ja jeszcze nie. Pozatym sama wiara w sukces nie czyni cudów....
Kiedy zaczynałem na giełdzie miałem podobnie. Nerwy, nieprzemyślane ruchy, czasami ze strata. Giełda nauczyła mnie czekać. Czasami się zyskuje, czasem traci. Takie życie. Ale spokój pozwala podejmować właściwe decyzje. Cda w 2019 roku przeznaczyło na dywidendę ponad 5 mln, w tym ponad 7 mln. Ciekawe ile będzie w przyszłym :)
Ja nie wykonuję nieprzemyślanych ruchów... Ale przy BMX mi nerwy lekko puściły... Te nagonki są najgorsze..... Bo to cwansi grają...... Muszę się jeszcze dużo nauczyć... No i jak to w życiu bywa..... Sól też wygląda jak cukier.... :)
No i tak jak myślałam... Wróciło na 23.....ale mercator pięknie wybił dzisiaj... Żałuję że nie wzięłam mercatora jak był po 23...odradzily mi dwie osoby..... I ubrałam się w bmx i innogene.... Ale nic straconego :)
Nie można oszacować ceny finalnej dla tego typu usług jakim jest streaming( za jakiś czas mogą tworzyć produkcje własne kto wie w jakim kierunku to pojdzie). To się rozwija i będzie rowzwijac, filmow przybywa, pory roku przemijają a ludzie siedza raz mniej raz więcej. Przyrost był przed pandemią i będzie po niej. Mogli by tylko dodać języki, zmienić design i nieco unowocześnić swój 'image',bardziej to ogarnąć bo konkurencja nie śpi. Nikt nie chce koloryzować ale według mnie 100 to jeden z przystanków w tego typu usługach i szczerze mowiąc szkoda sprzedawać bo dywidenda będzie coraz wyższa i wypłacana przez lata. To samo będzie przy poziomie 100zl bedą padać pytania do ilu dojdzie to będą pisać 200-300zł. Temat rzeka.
No i co? Teraz trzeba Cię pochwalić.
Daj sobie spokój, bo nic nie wnosisz na tym forum.
Piszesz, że jesteś na giełdzie nowa (od kwietnia), ale używasz słownictwa jakbyś tu była od lat - sama sobie zacytuj.
Badasz nastroje na spółce? Próbujesz uzyskać informację w ramach białego wywiadu.
Tylko nie pisz, że beeee się wyraziłem, bo sama piszesz co chcesz.
Następny nawiedzony??? Zmień dealera!! Bo to co bierzesz ci szkodzi...... Skoro tu siedzę prawie trzeci miesiąc i oka nie spuszczam z tego co się dzieje w moim portfelu to jak mam pisać??? Jestem mądrym i rozgarniętym człowiekiem, dobrym obserwatorem i mam intuicję.... I idź robić porządki w domu jak masz takie zapędy albo załóż sobie prywatne forum jak Kunda z Bmx i odczep się!
No rzeczywiście rolę mi się pomyliły. To nie ja powinienem zwracać uwagę na to że ktoś pisze posty na temat innych spółek oraz nic nie wnoszące (jak ten ":) rośnie.... Hi"). Człowiek widzi: O nowy post! Jakiś konkret merytoryczny! Wyświetlam, a tu ":) rośnie.... Hi" A wcześniej na forum CDA (podkreślić) dowiaduje się, iż na innych spółkach jest tak, a tak.
Jeżeli, Pani Marto, przejęła się Pani i została przeze mnie wyrwana ze strefy komfortu, to
przepraszam.
Poważnie.
A ja sprzedałam połowę Bmx... Reszcie dam jeszcze szansę... Prezes spierniczyl sprawę podając moce produkcyjne spółki i wszystkim będzie mało i 5 i 7 i9 mln..... I trochę minie czasu zanim to ucichnie..... I nie jest to bez znaczenia, potem poprawił w kolejnym miesiącu że przychody będą znacznie większe... A 500 tys to nie jest znacznie dla investor ów jak widać i mamy klops na razie.... Ja mam bo weszłam za wysoko... I się wkurzyłam i wyszłam... I tak mi kursy na innych spółkach uciekły... Yyyy
Niby rozsądnie - spółka powinna rosnąć, bo ma ku temu warunki. Jeżeli nie pojawią się problemy z prawem (od paru lat działają i nic w tym zakresie) to tylko rozwój i wzrost zysków.
Jednak wygląda, że znowu kurs jest rozgrywany na spadek. Transakcje po parę akcji nie wyglądają na realizację zysków.
Jakieś dwa miesiące temu były już takie wahania. Pewnie znowu ktoś zbija, żeby kupić niżej i będzie czekać na wystrzał po info o szacunkowych zyskach za II kw (jak poprzednio pewnie podadzą około m-ca przed raportem), bo r-r będą wyższe (I Q do II Q pewnie też).
Zagrywki jak kiedyś na Biotonie (teraz nie obserwuję, więc nie wiem).
Takie Zagrywki mogą trwać długo, a to z kolei psuje zdrowy wzrost kursu.
Mam, trzymam, nie sprzedaję.