56000 .Na koncie są zapisane jako 56000pln czyli po cenie nominalnej . na zakup wydałem ok 10000pln .Chcąc uzyskać informacje co mogę z tym zrobić zadzwoniłem do mojego DM (Santander) ,gdzie powiedziano mi ,że mogę je sprzedać na umowę cywilno-prawną . Pytanie komu , niech pan zadzwoni do firmy może ktoś skupuje :) Sprzedać sensownie będzie ciężko ,ale trzeba choć skonsumować stratę w potrzebnym momencie. Potrzebna jest osoba z rachunkiem w domu maklerskim z którą zawieramy umowę kupna-sprzedaży po cenie umownej. Myślę ,że może to by najmniejszy dostępny nominał czyli 1gr. Taką umowę rejestrujemy za pomocą biura maklerskiego co daje zmianę depozytariusza w KDPW czyli pozwala zaksięgować stratę w danym w dany roku rozliczeniowym. I tak właśnie zamierzam zrobić .Nowy rachunek na żonę ,mamę i do dzieła. Potem można odkupić i czekać na rozwój sytuacji.
Jak to zrobić z tym PAI? Kto jest w stanie to pociągnąć? Może jest ktoś kto oczywiście nie za darmo jest w stanie prawnie to prawnie spróbować załatwić. Może za jakiś procent od makulatury?
Piękna inicjatywa szanowni koledzy i koleżanki.Jak to się robi,żeby zwołać NWZA?Proponuję poczytać forum HAWE.Tam już działa od dość dawna PAH, który w tej chwili całkowicie odciął się od jakichkolwiek informacji.Ludzie jednak tam walczą mimo tego, że są w trudniejszej sytuacji jak tu.Tu akcje są cały czas.Zapraszam do poczytania forum HAWE.Dużo się dowiecie jak można zadziałać.Pozdrawiam.