• Re: Mastu Autor: ~Mikus [5.173.137.*]
    Dami dokładnie zapytałem ile mu ogólnie zostali z tych 10 tys akcji... Bo nie wiem czy tylko 2.5 tys akcji nie wystawił po 52 zł a resztę trzyma....
  • Re: Mastu Autor: ~dami [46.134.65.*]
    Wczoraj czekałem za 50 a dzisiaj niżej
  • Re: Mastu Autor: ~Stan [188.147.35.*]
    Mam wrażenie że Mastu kręci kółeczka haha. Ruch obrotowo posuwisty. Zarobek na DT plus wolny ruch w górę.
    Mastu, podciagnij proszę do 52
  • Re: Mastu Autor: ~xyz [93.105.176.*]
    Mądrego to i miło posłuchać
    Co trzeba mieć w głowie, żeby przy takich wynikach i takich perspektywach zasypywać popyt po 50 zł, gdy spółka warta spokojnie 65-70 zł. Nie lubicie zarabiać?

Mądrego to i miło posłuchać
    Nic nie rozumiecie. Dla Was kupno po 1zet i sprzedaż po 2zet to jest przychód inwestycyjny. W Realu jak jesteś w stanie wpływać na spółkę o małej płynności rola jest podwójna. DailyTrade plus zrównoważony wzrost. Na DT realizuje sie minimalne swoje koncepcje. Na zrównoważonym wzroście, wzrost strategiczny. Ruch obrotowo posuwisty winduje spółkę. Novida jest pod tym względem bardzo interesują spółka
  • Re: Mastu Autor: ~TylkoPytam [5.184.210.*]
    Tak, na DT, przy średnim obrocie na Spółce za ostatni rok na poziomie 30k pln dziennie, nawet generując 40% tego obrotu w pojedynkę, przy prowizji 0,2%, wychodzi dzienny zarobek zawrotne 36 zł (zakładając sprzedaż 1 zł powyżej kupna, co jest racjonalne, bo nie każdego dnia zarobisz, a czasem zarobisz więcej). Faktycznie, realizujesz swoje wielkie wizje. Co za bzdura
    Mastu, jeżeli faktycznie to Ty wystawiasz się uparcie w okolicy 50 to przemyśl sprawę bo odstraszasz tych, którzy chcą wejść po np. kilkanaście tysięcy. Nie kupię akcji za np. 10K czy 20K PLN jak mi później będziesz trzymał kurs w cenie w jakiej kupiłem. Popatrz na obroty z dzisiaj, popatrz na obroty bodaj z poniedziałku czy piątku i przemyśl temat.
  • Re: Mastu Autor: ~mastu [83.11.23.*]
    to nie ja. jestem wyzej
  • Re: Mastu Autor: ~bogus [83.9.94.*]
    Kupujący i sprzedający to ten sam osobnik o lat.
    Sprzedasz mu to wystawi 1 zet wyżej , a akcji jest 217 k. WSZYSTKICH NA GPW
    z tego część leży długoterminowo .
    Popyt przez 2 lata był 20-30k rocznie z tego 20k prawie wyladowało w pakiecie dla Tabazy
    O zeszłego roku cos drgnęło a w tym roku to już jest całkiem sporo transakcji .
    Jednak akcji jest mało jak na dzis wszystko kosztuje ok. 10 mln pln.
    33% jest na jednym rachunku , Reszta jest rozproszona ale są też rachunki po 5% , 4%
  • Re: Mastu Autor: ~dami [5.184.193.*]
    A ja myślę,tak: to, że on nam powiedział ile akcji trzymał na granicy najpierw 43 później 48 a następnie 52 /kto uważny to wie, że nie na 50 on teraz siedzi/ to był tylko jego FAVOR DLA NAS bo wcale nic nie musiał mówić i WCALE NIC GO NIE MUSI OBCHODZIĆ kto tu chce wejść, w jakiej ilości i cenie oraz czy tu ugrzęźnie,czy nie.. Bo tutaj jest giełda a nie zabawa w znaczone karty.To co chciał to zrobił i niczego nie potrzebuje "PRZEMYŚLEĆ".
  • Re: Mastu Autor: ~BalticAndy [188.147.100.*]
    Bo tu Panie trza mieć nabiał z tytanu i nie liczyć na windę do nieba na waleta.
    Swoją drogą, strasznie tu drogo ostatnio. Jakby potrząsnąć tą gruszką, to może spokojniej by się zrobiło :)
  • Re: Mastu Autor: ~bogus [83.9.6.*]
    jaka pogoda w Zielonej Górze?
  • Re: Mastu Autor: ~dami [46.134.75.*]
    Boguś,to nie wystarczy,że wyjrzysz przez okno i już wiesz?
  • Re: Mastu Autor: ~bogus [83.9.146.*]
    mieszkam 500 km od Zielonej Góry a Mastu mógłby powiedzieć jaka jest pogoda, ale jest wqrwiony. Stawiał na opady deszczu a pewnie jest słońce.
  • Re: Mastu Autor: ~dami [5.184.206.*]
    Nie zawsze się sprawdza Pogoda dla bogaczy,dzisiaj chyba spadki a później Ciągle równomiernie aż JP nie wstawi do proj uchwał tego 1,3zł na podatek To raptem 3 bańki a przy tak odl. terminie wypłaty i przy twoich założeniach wytwórczych, nawet nie chce mi się wchodzić do bilansu żeby to udowodnić.No ale...czy JP?
  • Re: Mastu Autor: ~dami [5.184.206.*]
    nie wspomne qrwa, że w gorszych relat war. wstecz było 7 czy 8 zł,right?A teraz akt. jeszcze na pasywach jest kilkadziesiąt rezerwy niewypłaconych zysków z lat ub stąd jest z czego spisać, niech mi nikt nie pier li!
  • Re: Mastu Autor: ~TylkoPytam [46.134.101.*]
    dami, chciałbym tego tak jak ty, serio, ale to się nie wydarzy :) co nie wyklucza bardzo ciekawej dywidendy za rok, jeżeli spółka utrzyma (lub poprawi, a potencjał na to jest) wyniki
  • Re: Mastu Autor: ~bogus [95.49.199.*]
    nigdy nie mów nigdy . jednak się wydarzy.
  • Re: Mastu Autor: ~TylkoPytam [5.184.211.*]
    Faktem jest, byłem mniejszym optymistą niż kolega dami. Ale oczywiście cieszę się równie mocno :) swoją drogą taka dywidenda świadczy także o tym, jak pewnie finansowo czuje się spółka (zarząd), co pozytywnie nastraja także w kontekście wyników za 3 i 4 kwartał.
  • Re: Mastu Autor: ~Stan [46.204.108.*]
    Kupowało się od Mastu, kupowało. Dawno sprzedałem ale Bogusia pamiętam. RIP *
  • Re: Mastu Autor: ~psychiatra [94.254.132.*]
    Czy są jakieś wieści o nowej linii?
  • Re: Mastu Autor: ~Bk [83.9.114.*]
    Też jestem ciekawa
[x]
NOVITA 0,20% 97,80 2026-02-13 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.