Właśnie dlatego, że do tej pory nie miało to miejsca, cieżko jest angażować wielki kapitał z myślą, że "no a teraz się na pewno uda".
Ale jak spojrzysz na spółki na GPW z branży to Celon chyba daje potencjalnie i bezpiecznie najlepsze perspektywy. MAB musi zarejestrować MABcD20 i wtedy ok, a tak to zero-jedynkowo. Selvita ma potencjał nie przeczę....ale też jest podział spółki i walczą z tym SEl24 już długo. OAT to gruszki na wierzbie.
Więc na tym tle spółka, która zarabia (OAT i MAB nie) to CLN wypada na pewno na najbezpieczniejszą inwestycję.
Celon nie ma szans aby konkurowac z wielkimi firmami farmaceutycznymi i wcale o to Prezesowi nie chodzi. Polska jest "Eldorado" gdzie mozna stosunkowo tanio przeprowadzac badania a nastepnie sprzedawac wyniki wielkim firmom farmaceutycznym.
"Jeśli spółka dokończy z sukcesem II fazę badań klinicznych to nie widzę żadnych problemów, tych już wtedy nie będzie" - nie znasz się na tym biznesie ani odrobinę.
"Jeśli spółka dokończy z sukcesem II fazę badań klinicznych to nie widzę żadnych problemów, tych już wtedy nie będzie" - nie znasz się na tym biznesie ani odrobinę.
Może źle się wyraziłem ale chodziło mi z tym brakiem problemów w stosunku do samej S-Ketaminy po zakończonej II fazie a nie do całej przyszłej działalności spółki. Jeśli nadal podtrzymujesz swoje zdanie to może je lekko rozwiń....
Czy widzisz potencjalne problemy w pozyskaniu partnerów do umów? Czy kwoty podawane przez Prezesa wydają ci się przeszacowane? Czy może w III fazie? A może po prostu w tym, że na ten tort rzuci się więcej firm na świecie?
as [109.196.88.*] Skoro Ty masz takie pojęcie, to oświeć nas wszystkich swoją wiedzą ! Wiesz, czepiać się i krytykować na tym forum jak widzę to większość potrafi. Ale napisać coś merytorycznego to już wszyscy krytykanci mają problem...
Sorry as [109.196.88.*], ale jest to forum publiczne... Jak Ci nie pasuje, to przenieś się na jakieś prywatne... P.S. Nie widzę abyś z kimkolwiek dyskutował. Tylko jakieś niemerytoryczne aluzje.
Co to za jakaś absurdalna dyskusja?! Nie będzie problemów po II fazie??? A czy w ogóle ktoś z Was zdaje sobie sprawę, ze jest jeszcze faza III? Że jest procedura rejestracji? Że jeszcze żaden polski lek nie został dopuszczony do sprzedaży za granicą, nie mówiąc już o Stanach? Boże Święty...
Nie wiem, czy wiecie, ale w każdym raporcie jest taka rubryka "Czynniki ryzyka i zagrożeń" - w najnowszym raporcie sekcja ta ma kilkasiedziesiąt pozycji i liczy 7 stron. Warto się zapoznać, a potem biadolić, ze po II fazie już na pewno nie będzie żadnych problemów - kieruję zwłaszcza do tutejszego Warrena Buffetta, który powinien znać treść tej sekcji na pamięć, jeśli czerpie tak bardzo ze swojego mentora.
Wiemy, że jest III faza, myślę, że większość forumowiczów wie. Jeśli rozpatrujemy CLN w kontekście S-Ketaminy to zakończenie II fazy z sukcesem jest kluczowe. Ale i zarazem otwiera lub otworzy drzwi do podpisania umów partneringowych i poprowadzenie III fazy. To, że FDA jest trudniejsze niż EMA też wiadomo. Może to jest powodem dla którego Prezes wspominał o potencjalnych dwóch umowach, na EU i drugiej na świat, zapewne z innymi zupełnie partnerami.
Że jeszcze żaden polski lek nie został dopuszczony do sprzedaży za granicą. Co to znaczy polski lek? S-Ketamina też nie będzie w takim rozumieniu polskim lekiem. A jeśli chodzi o rejestrację to 8 lat pracy Mabionu, współpraca z Mylanem i zaawansowana rejestracja w EMA mogą zaowocować jednak dopuszczeniem MABCD20 do sprzedaży na terenie EU i to w najbliższych miesiącach. Pomijam tu oczywiście fakt, że gdyby ta rejestracja się nie udała to będzie dramat dla spółki a przede wszystkim akcjonariuszy.
Reasumując: Masz rację ze swoim zdroworozsądkowym podejściem, że problemy są zawsze i mogą się pojawić zawsze. Zresztą widać to nawet z Valzekiem czy Salmexem. Ale nawet zgadzając się z powyższym uważam, po zakończeniu II fazy case S-Ketaminy Celonu to będzie duży sukces co również będzie miało swoją nową wycenę na akcjach.
A jeśli chodzi o W.B, to chciałem tylko napisać, że nie kupowałem i nie kupuję akcji Celon Pharma tylko dlatego, że istnieje duża szansa z Ketaminą. Decyzja o wyborze tej akurat spółki jest podyktowana wieloma pozytywnymi cechami tworzącymi solidny fundament na czele z osobą Prezesa - Pana Macieja Wieczorka.