• Re: Unimot Technicznie Autor: ~Inwestor [83.4.160.*]
    widze ze ktos chce tu tanio kupic, ale chyba bedzie ciezko, skoro dzisiaj - po slabych publikacjach o Onico, nasz Unimot nie tylko nie dostal odlamkiem, a nawet urosl na sporych obrotach. Moim skromnym zdaniem czekajac na wyniki 2 kw. powoli bedziemy sie wspinac na 20 zl, a jesli one beda tak dobre jak za trzy ostatnie kwartaly, to lepiej nie zapeszac :-)
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [80.110.134.*]
    Nie wiem czy chce teraz ktoś tanio kupić czy nie bo wykres pochodzi z 16 maja kiedy kurs chodził po 13 zł i na nim jest korekta po 17,85 wynikająca z teorii ciągu .To nie kurs żle wyglada tylko wskażnik AO wyglada żle a karnet po stronie kupujacych nie lepiej gdyby komus zależało na kupnie wiekszych ilosci zbiłby kurs na koniec sesji a nie podbił 12 akcjami na 17,8 bo wiekszość trasakcji odbyła się po 17 ,55 i tak bez podbicia zakończyłby kurs notowania a po takim obrocie jak dzisiaj kurs powinien już przebić 18 zł ale może oczywiscie nie być tej korekty wszysko zależy od kupujących i sprzedających.
  • Re: Unimot Technicznie Autor: h3rlitz [88.199.43.*]
    Nadal czekamy na korektę :)
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~uni [188.147.33.*]
    Przespałeś mogłeś brać po 17,20 zł
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [80.110.134.*]
    Wciąż mozliwa korekta bo kurs nie przebił tylko dotarł do górnego ograniczenia kanału wzrostowego i może od niego odbić osylatora AO wciąż na czerwono .link
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Inwestor [83.4.242.*]
    haha, tu dalej ktos chce taniej kupic :-)
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~rosek [37.47.50.*]
    To tylko inwestujemy. Raczej się nie sprawdza, chociaż jest szansa że kiedyś trafią.
    Traktować ich wpisy w formie żartu, rozrywki.
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~ziom [83.26.235.*]
    cóż,moje at jest zblizone do inwestujemy.pl,ale mimo wszystko na tym walorze nie próbuję DT,pomimo że jak widać ostanimi czasy kurs jest mocno przewidywalny... (porusza się idealnie w kanale wzrostowym)
  • Re: Unimot Technicznie Autor: h3rlitz [88.199.43.*]
    Ja nadal czekam na korektę ;)
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Jurek [31.175.120.*]
    Inwestujemy pl masz jakieś propozycje spółkowe na przeczekanie tej korekty ,która chyba trochę potrwa ?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Gregor [83.7.170.*]
    Nie liczyłbym, na długą korektę, wyniki za miesiąc...

• Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.97.*]
    Technicznie nie polecam sprzedawać bo po korekcie powinno iść w górę. Ciekawie że.BOŚ zmienia rekomendacje w ciągu 2 lat jak rekawiczki z 45 na 10 i znowu na 25 powołując się w ostatnim raporcie na skorgowaną EBITDA która nie uwzględnia zysku lub straty z zabezpieczeniu zapasów a to zasadniczo jak wiemy z raportów spółki wpływa na ksiegowane zyski i zły wynik 2018 roku i na super wynik 1q 2019 zawdzięczamy temu tworowi . ,Włąśnie to zabezpieczenie zapasów powoduje że nigdy nie wiadomo jaki bedzie wynik księgowy , bo przecież skorygowana EBITDA w 2018 roku była nawet wyższa niż 2017 roku wiec czemu rekomendacja spadła z 45 na 10 zł . Technicznie dobrym momentem na wejście podobnie jak tu po 10 zł po podaniu super wników 2 miesiące temu jest w tej chwili Marvipol wykres na forum .
    Rekomendacje się nie zmieniają i są od 100 %do 150% wyższe niż cena giełdowa a c/z 2,9 tez nie najgorsza .
    https://www.marvipol.pl/relacje/wp-content/uploads/2018/03/MarDevSA_20180326.pdf
    Dla dużych graczy PEKAO SA bo jeśli WIG ma ruszyć to pierwsze rusza banki wykres na forum .
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Franek [78.10.207.*]
    Jakie prognozy na rozwoj i dalsze wyniki finansowe ma Marvipol?
    Ja teraz jestem głównie na VOT i BBT
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.97.*]
    Wątek techniczny . Interesuje mnie technika czyli zakończenie trendu spadkowego po nim pierwsza fala wzrostowa pełna korekta do niej ABC dlaczego bo inwestorzy najlepiej zarabiają tylko w 3 fali . Z fundamentów interesuje mnie tylko czy Aktywa obrotowe spółki które łatwo spieniężyć w razie upadłości minus zadłużenie daje cene wyższa niż kapitalizacja na giełdzie . Marvipol ma 850 mln aktywów obrotowych minus 620 mln zobowiązań daje 230 mln przy kapitalizacji 152 mln a wiec rynek ocenia spółkę duzo gorzej niż bankruta . https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-bilans/MVP
    Unimot ma aktywa obrotowe 569 mln minus 439 mln zobowiązań daje 130 mln przy kapitalizacji 128 mln wiec rynek podchodzi bardzo osrożnie do spółki .
    Jeśli chodzi o twoje pytanie to musisz sam poszukać w rekomendacji z 2019-04-09MARVIPOLkupuj Santander Biuro Maklerskie lub
    https://www.marvipol.pl/relacje/wp-content/uploads/2019/06/Marvipol-Development-Q1-2019-r.-prezentacja-inwestorska
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Franek [108.171.129.*]
    Masz jeszcze jakies spolki na oku?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Spokojny [185.25.121.*]
    Zobaczcie na Pointpack na new connect. Wycena wysoka, ale biznes rośnie jak szalony.
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.102.*]
    Narazie oscylator wciąż na czerwono .link
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Filip [185.192.243.*]
    Dzięki za typ .W ogóle wydaje mi się że polecony przez Ciebie Marvipol
    szybciej zyska 100% niż Unimot .
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [31.60.35.*]
    linkWSKAŻNIK AO OSIAGA MAX ZATEM MAMY 3 W 3 FALę WZROSTową . problem jest taki że pojawiła sie dywergencja pomiedzy AO a VOL co oznacza koniec fali 3 w3 wzrostowej i poczatek korekty .4w3 narazie wskaznik AO na zielono, ale po najwyzszym wychyleniu zmieni kolor na czerwony na korektę ale po niej wzrostowa 5w3 ktora powinna poprowadzić kurs w gore ,
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Amator [156.67.93.*]
    Dnia 2019-11-18 o godz. 22:28 inwestujemypl napisał(a):
    >linkWSKAŻNIK AO OSIAGA MAX ZATEM MAMY 3 W 3 FALę WZROSTową . problem jest taki że pojawiła sie dywergencja pomiedzy AO a VOL co oznacza koniec fali 3 w3 wzrostowej i poczatek korekty .4w3 narazie wskaznik AO na zielono, ale po najwyzszym wychyleniu zmieni kolor na czerwony na korektę ale po niej wzrostowa 5w3 ktora powinna poprowadzić kurs w gore ,

ta korekta to jak obstawiasz ? do jakich poziomów może zejść ?

pozdrawiam
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [80.51.81.*]
    Kurs nie powinien wyjśc z kanału wzrostowego. Sadzę że dotrze obecnie do ceny 27,32 i znowu w górę do 38 zl i jeszcze raz do 27,32 w styczeniu 2020. i dopiero wtedy rozpocznie się piata fala wzrostowa .To tylko symulacja komputerowa prosze sie tym nie kierowac przy podejmowaniu decyzji . link
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Amator [185.28.251.*]
    Jeszcze dużo nauki przede mną ... dzięki i powodzenia
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~mc2 [46.149.156.*]
    inwestujemypl
    czy Twoim zdaniem tworzy się coś na zasadzie spodka?
    od lipca 2017
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Inwestujemypl [37.47.99.*]
    Wyglada że tak ale prosze w przyszłości spogladać na wskazniki na najwyższym interwale miesieczny aby ochronić swój kapitał równiez kupując tak jak ja za wcześnie przed zmianą trendu Tu nie potrzeba żadnej wiedzy tylko żelazne trzymania się kresek Powodzenia dovadolink
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~xentry [91.222.141.*]
    Rozwiń proszę swoją wypowiedź. Na co konkretnie zwracać uwagę przy podejmowaniu decyzji i kiedy kupować lub sprzedawać?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: inwestujemypl [37.47.75.*]
    Dla jasności mamy doczynienia z fala 4 niższego rzedu w fali 3wyższego rzedu .WYKRES wykres miesieczny pokazuje nam fale wyzszego rzedu i zmiany trendu głównego ORAZ MOMENT CAŁKOWITGO WYJSCIA Z INWESTYCJI .W tej chwili w wypadku 4 w3 musimy zejśc niżej na wykres tygodniowy Fala czwarta znosi najczęściej 38% na tyle wskazywały fundamenty lub 50 % tyle właśnie znisła . .Fala 4 trwa troszkę i najczęsciej tworzy charakterystyczną literkę W czyli podwójne dno lub trójkat .wskażnik AO który pokazuje poczatki i konce fali nizszego rzedu wciąz daje czerwone swiatło .wiec wciąż mamy fale 4 w 3
    Pozdrawiam wszystkich szczegolnie Wojtka .Nie posiadam obecnie już akcji Unimotu i nie bede kontynułował wątku .linkn
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~michlesz [37.47.70.*]
    Totalne bzdury. Wykres będzie kontynuował szybki marsz w górę w okolicę 90zł. Mamy typową parabolę i nikt tego nie zmieni. Unimot idzie po sznurku w górę typowe dla mocnej tendencji wzrostowej. Podobnie było na spadkach. Jak czytam tych domowych analityków to mnie śmiech ogarnia.
    Dziekję za rzeczowy wpis i konstruktywną opinię na mój temat. No cóż. zgadzam się z Tobą . O mojej głupocie czy bzdurach pisałem sam wielkrotnie Chciałbym być studnią pełna madrości i dzielić sie nią z innymi niestety jestem tylko dziurawym wiadrem wycągnientym z tej studni w kórym pewno już dawno niema nawet kopli tej madrosci .. Chciałbym zaznaczyć że nie pisałem proszę kierować się moja głupotą przy poprzedniej korekcie jak również teraz po szczycie fali .tylko pisałem proszę zwracać uwagę na oscylaory przy podejmowaniu decyzji .
    pewien inwestor zapytał awet a na co szczególnie zwrocić uwagę przy podejmowaniu decyzji kupna czy sprzedazy Jeszcze raz powtórze bo nie doczytał lub nie spojrzał na oscylator nie potrzeba miec żadnej wiedzy tylko taka głupote jak lub małe dziecko które porusza się po przejsciu dla pieszych ze światłami pali sie czewone światło niewchodzię pali sie zielone wchodzić .Przykro mi że musiałęm jeszce raz zabrac głos dla niedowidzących jeszcze raz ten sam wykres co wyżej tylko lepiej widac swiatła .link.
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Trumptower [31.60.49.*]
    No prosze. Blyskawiczna 2 dniowa korekta na podwyzszownym obrocie. Zgodnie z twoimi kreskami zatrzymala sie na 25 zl. Czyli pora na 5 falę?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~re [178.36.253.*]
    Przyszły tydzień roztrzygnie,kto miał racje,mi wychodzą bycze wzrosty ,juz sie srednie przeciely,kurs wyszedl ponad srednia,maced chwilka i da sygnal czego chciec więcej siedze tej spolce i wiem co pisze,wzrosty i jeszcze raz wzrosty
    Jedziemy na 90 tak jak kolega czesniej napisał i żadne wróżenie z fusów tego nie zmieni

https://comparic.pl/unimot-unt-unibep-uni-gorace-spolki-dnia/
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~izi [46.45.109.*]
    Inwestujemypl raczej się nie mylił.
    Jeszcze raz musze sie odnieśc Problem w tym że ja nie piszę że będa spadki a post o korekcie jest przed spadkiem na 24 zł i podałem nawet mniejszy zasięg spadku jako jedyny pisze o wzrostach i korektach mozna to przeczytać trzy posty wyzej i wczesniej jesli 38 zł mozna nazwać 90 zł to tam podaję od maja że jedziemy z zasiegiem 3 fali wyzszego rzedu .czyli 5w3 . .
    Sprzedałem akcje nie dlatego ze nie widze wzrostów tylko lubie jak inni kupujacy odemnie kupujacy tez zarabiaja i inwestuje tylko w trzeciej fali dla niedowidzacych wykres z 15 maja u góry po lewej stronie wykresu data byl podawany juz chyba ze trzy razy na tym forum po prawej zasięg na czerwono 38. 13 dopiero po osiagnieciu 38 zł 4 fala wyzszego rzedu Na giełdzie potrzeba cierpliwości .Zasieg podany nie wynika z teorii fal .tylko z mojej glupoty .
    link
    DO zajęcia pozycji uzywam tylko oscylatora AO w rzeczywistosci pozwala mi on na poprawne okreslenie fali w której sie znajdujemy i dzieki temu w kwietniu mogłem sprzedac akcje i odkupić po korekcie Opublikowany wykres z 28 kwietnia data po lewej stronie u góry poprzednia trzecia fale max wychylenie oscylatora po czym zmienia kolor na czerwony nastepuje   czwarta fala nie lubiana przez inwestorów   po której  oscylator  AO musi zejśc do zera po czym   zminia  kolor na  zielony  nastepuje piata falę i wychylenie oscylatora w górę   mamy pąta fala  oscylator zminia kolor na czerwony  korekta ABC znosząca 62% pprzedniego wzrostu to wszystko opisałem na poczatku tego watku   oscylator na dole pod wykresem . Zycze powodzenie i prawdziwych 90 zł w jak najblizszym czasie .link

Gdyby patrzeć sie na kreseczki to taki Janek i Franek z telewizyjnego klanu zaraz by sie rzucil mówi Janek do Franka ty dawaj są kreski zielone beda wzrosty dobra juz lece do banku po 100kola,nie pisze ze za tydzien ma byc 90zl,bo korekty po drodze muszą byc.zakupilem po 28zl i ciesze ze juz pare zlotowek mam do przodu,po co ucinac zyski, niech sobie rosnie
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Trumptower [93.175.104.*]
    Dokladnie. Stop loss ruchomy na takim chodliwym papierze i jedziemy. P.s. Kupilem po korekcie
    No ale jak zmusisz kogoś żeby zarabial w prosty sposób jak kazdy lubi kupować na górce .a nikt nie chce na dole kiedy mozna zarobic 400%,
    Jak wiemy duzo mozna zarobic tylko w trzeciej fali ale nie na każdej spółce .Tu nie chodzi o oscylator i volumen trzeba znależ spólkę która jest po mocnych spadkach i zmianie trendu a po spadkach wystapił już pierwszy impuls wzrostowy oraz korekta tego impulsu muszą być trzy fale ABC .Moment wejscia pokazuje nam oscylator który po impulsie zmienia kolor na czerwony a po przy korekcie zmienia kolor na zielony.
    Weżmy to na przykładzie opisanego tu w tym poscie JSW
    .
    Gramy tylko na zielone kreski
    Więc mamy pierwszy impuls wzrost0wy o 100 % wtedy jesze nie inwestujemy potem korekta po koniecznie ABC po której zakończeniu oscylator AO zmienia kolor na zielony wiec kupujemy po 15 zł i sprzedajemy jak oscylator zmienia kolor na czerwony po 75 zł zmiana koloru oznacza koniec 3 fali jak widzimy oscylator ma maksymalnie wychylenie i najwyższy volumen sprzedają rekiny . My jako rekiny giełdy sprzedajemy teź na szczycie fali trzeciej i trzymamy się z daleka ,dalej niech sie męcza Leszce takie jak kolega RE co utłuką to ich . Tylko po takich wzrostach przychodzi bardzo mecząca spadkowa fala 4 nie kupujemy dopuki oscylator nie zejdzie zupełnie do zera . Jak zejdzie do zera dopiero po tym zejściu jak zmieni kolor na zielony rynek jeszcze gra pod piątą falę jak tylko oscylator zmieni kolor na czerwony my i tak trzymamy sie z daleka od takiej spółki i szukamy nastepnej trójki .
    I ot cala filozofia.link 

• Re: Unimot Technicznie Autor: ~TakieTam [37.47.22.*]
    Niesamowite jakie to zarabianie na giełdzie jest proste. Lekki język. Oczywiste sygnały. Proste decyzje. Muszę się tego nauczyć. Ze tez chce Ci się pisać na forum przy kasie jaka musisz zarabiać na tych oscylatorach. Trzymam kciuki.
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Amator [185.28.251.*]
    Dnia 2019-12-16 o godz. 23:18 ~TakieTam napisał(a):
    > Niesamowite jakie to zarabianie na giełdzie jest proste. Lekki język. Oczywiste sygnały. Proste decyzje. Muszę się tego nauczyć. Ze tez chce Ci się pisać na forum przy kasie jaka musisz zarabiać na tych oscylatorach. Trzymam kciuki.

witam, nikt ci nie każe czytać forum, a tym bardziej odpisywać ;) osobiście z przyjemnością czytam takie wpisy jak inwestujemy.pl ... przynajmniej dają do myślenia, można się czegoś dowiedzieć. a wpisy twojego typu co wnoszą ? chcesz się pośmiać, pożartować, szydzić, nabijać się ? to mogę tylko pogratulować "postawy". dużo ciekawiej by było jakbyś napisał coś konkretnego i merytorycznego, co mogłoby innym pomóc w podjęciu decyzji albo najzwyczajniej, podzielić się wiedzą ... coś co mogłoby zachęcić innych do rozmowy.

pozdrawiam i wzrostów życzę

ps. inwestujemy.pl ... jeśli mogę mieć prośbę ... jakie spółki masz jeszcze "na oku" ?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~TakieTam [37.47.27.*]
    Nie szydzę. Nie śmieje się. Ostrzegam tylko ze to nie jest takie proste jak kolega pisze. A co do spółek to kupuj uni czekaj i patrz. 2020 to będzie ich rok
    Super gość z Ciebie,tylko nie uciekaj z tego forum,ciekawe analizy,pozdrawiam
  • Re: Unimot Technicznie Autor: niki96 [153.19.209.*]
    Czy to oznaczało by ze nie warto trzymać unimot, w dłuższym terminie jak lokatę, skoro ma to zjechać np do 15. Grając w terminie pół roku i wyżej. Czy uciekać na dłużej, czy może po jakiejś korekcie możemy się spodziewać wzrostu kursu i poprawienie się sytuacji? Jeżeli mowa o kolorowej przyszłości to w dłuższym terminie po co sprzedawać?
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~pipipi [185.93.240.*]
    Izoblok chyba startuje. Dwa infa na PAP. Wykres moim zdaniem dość ciekawy. Co by nie było niezbyt się znam, poza tym kupiłem kilkadziesiąt sztuk.
    inestujemypl a masz moze taką spółkę do obserwacji?
    Nalezy pamietac że gramy w zielone AO
    Jesli nierozrózniamy kolorów nalez poprosic dziecko !!!!!
    Jest zmiana trendu i zakonczona korekta pierwszej fali mamy zielone światło wiec wchodzimy .

G link
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Emce2 [188.33.26.*]
    rysuje oRGR
    To ja mam lepszą spółke na duzy zarobek 01 CYBATON
    Zgodnie z opisana przezemnie strategią zAkup powinien nastaoić w 3 fali po zakończeniu trendu spadkowego i po pierwszej fali i korekcie do niej ABC czyli drugij fali w lipcu tego roku , link
    Co wiecej AO tygodniowe ponizej
    ktore pokazuje poszczegolne fale pokazała peną pieciofalowa strukturę trzeciej fali i AO zpalił sie na czerwono po ostatniej 5w3 więć teraz bardzo nie lubiana przez inwestorów 4 Ja trzymamłbym sie od 16 grudnia daleko od tej społki .Ostatni komentrz w tym watku . PRZEPRASZAM .link
    A ja właśnie 17grudnia zakupiłem po 4,22 na razie 6% do przodu,zobacze jak sie dalej sprawy na
    CYBATONIE potoczą,dla mnie powinna 5 zl zahaczyc,spółka w miare płynna zawsze mozna szybko wyskoczyc 0,13 prowizja

sorki ze wszedlem na społke UNIMOTU
  • Re: Unimot Technicznie Autor: ~Krzysiek [95.160.148.*]
    podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie kresek to czyste szaleństwo. inwestuje się w wartość. spółka jest albo nie jest warta swojej ceny. gdyby inwetycja na podstawie kresek była słuszna to wszystkie wykresy wyglądałyby tak samo.
    Witam kolego,dobrze pisałes zeby wyjść z Unimota,masz przewidywalne analizy,my płotki musimy chronić swój kapital i pływać między rekinami zeby nas nie pożarły,z przyjemnością czytam twoje analizy ,pozdrawiam,jak mozna złapac z Tobą kontakt?,siedze dalej w 01 cybernaton srednia zakupu 4,24 myślę ze sie konsoliduje przed wybiciem na 5zl
[x]
UNIMOT 0,58% 138,60 2025-09-29 16:30:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.