czy liczysz tez h policzyles 5 na 8 h ? moze wyjsc 13h na 21h czyli piatek z tego co pamietam a nie chce sklamac to jakas data mi sie wyliczyla na 21 i sama liczba daje do myslenia i 21 w miesiacu . zakonczenie tej swiecy tygodniowej uwazam za biala lub zielona jak kto woli, przedstawianej wczwsniej na 19. wczesniejsze dolki wyszly nam fajnie 21 na 21 w tygodniowym i 55 pozdrawiam
posiadacz napisał: "czczy liczysz tez h policzyles 5 na 8 h ? moze wyjsc 13h na 21h czyli piatek z tego co pamietam a nie chce sklamac to jakas data mi sie wyliczyla na 21 i sama liczba daje do myslenia i 21 w miesiacu . zakonczenie tej swiecy tygodniowej uwazam za biala lub zielona jak kto woli, przedstawianej wczwsniej na 19. wczesniejsze dolki wyszly nam fajnie 21 na 21 w tygodniowym i 55 pozdrawiamy "
Na tej spółce godzin liczyłem ... ale nie pisałem o nich z tego względu, że jest ona teraz na fixach, więc handel dwa razy po 30 minut w ciągu dnia. Tobie faktycznie wyszło wskazanie na 21, ale mnie wychodzi tym razem szerszy grzbiet ekstremum - możliwe, że korpus będzie przez to dłuższy. Ostatnio rzeczywiście nam wyszło, algorytm trafił w typowania i były punkty wspólne.
Ty tylko potrafisz napisać patrz na kurs? Wystaw zlecenie i kupuj bo jest tanio według twojego kursu to na pewno wiesz. Opanuj się i może czekając na wzrost poucz się troszkę pomysl zamień frustrację na naukę z pewnością da ci więcej spokoju, szukaj swojej techniki, nauczyciela wskazówki jednej są ci przedstawiane reszte trzeba wypracować żebyś ja zobaczyć i jej wierzyć . Pogogluj troszkę.
h***** napisał: "Pewnie ładnie nakupiłeś po 30 zeta i teraz lipa kurs nie może do 2 zeta dojść a ty piszesz jakieś dyrdymaly sam do siebie bo nikt niechce z tobą gadać"
Posdacz napisał, Morfeusz, Piotrek i wielu innych, wiem że trudno jest ci sobie wyobrazić, że można się z kimś zgodzić w wypowiedzi, ale jednak tak jest, i to na pewno nie oznacza, że napisałem sam do siebie, bo tak nie jest. Tak więc ty napisałeś co ci pierwsza myśl przyniosła do głowy, a że teraz jest z kursem jak jest, każdy widzi sam. Na tym Forum jestem od niedawna. W czasach, gdy Stąporków był po 30 zeta udzielałem się gdzie indziej, ale przypuszczalnie ty obkupiłeś się w ten papier i teraz masz lipę, a nie zysk. Dlatego mnie się czepiasz, jakbym to ja miał co do tego!
Po 30 zeta Nakupilem chyba kpisz losiu jak najszybciej do psychologa bo dynie masz nieźle zryta ma parę zaskurniakow i chce zawojowac na giełdzie buhahahaha
Ty pierwszy pędź do psychologa, piszesz pod pseudonimem samobójcy i największego zbrodniarza, jakiego zna historia i obrażasz Forumowiczów. To trzeba mieć dopiero nakręcone pod sufitem. Napisałeś same brednie. Jest nadzieja, że pomoże przynajmniej dobrać inną nazwę autora. Nie chcę zawojować giełdy - znowu pomieszało ci się. Podobnie jak z tym czy lokuję, czy może będę dopiero inwestował. Nie masz bladego pojęcia, czy jeżeli tak to czy zaskórniaki, czy poważniejsze pieniądze. Nie odpisuj! Mnie na tym nie zależy. Nikt nie chce pisać z Hitlerem, ja też nie.
Jest. Dało to pozytywne efekty. Choć bardziej była to ewolucja, niż rewolucja. Okazuje się, że szerokie ekstremum, o którym napisałem daje znaczniki H. Zgadza się to z tym co się działo na spóle. Znaczniki V w tej sytuacji były raczej zminimalizowane. Możliwe, że początek nowego tygodnia wygeneruje znacznik V. Wracając do pytania. Mnie interesuje co piszesz i doceniam zaangażowanie na tym Forum. Rozumiem Twoje przemyślenia, ale pamiętaj, że masz już więcej czytelników i pisząc musisz mieć to na uwadze. Widziałem, że pojawili się nowi zainteresowani historyczni. Ja jestem aktywny na forach, ale wczoraj miałem spotkanie z v-ce mistrzem świata i muszę zweryfikować target. Tak więc za moimi odpowiedziami będziesz musiał poczekać. Nie trać ducha. Widzisz, że im się nie spieszy, a kierunek zmian który ich bawił skazywał ich na osamotnienie.
Na poczatek powiem ze moje przemyslenia moga byc bledne lub ladniej mowiac nie trafne, zaskoczyla mnie tu troche sytuacja aczkolwiek widze idzie zgodnie z planem inny scenariusz , ekspertem nie jestem w szczegoly sie wdawac nie bede, kierunek wskazal mi moj nuczyciel troche go podgladam staram sie mu glowy nie zawracac, ale dobrze obiad przygotowany samemu dobrze smakuje, wiesz z czego jest zrobiony i mozna go powtorzyc. Badam jeszcze inny temat ta technika od lat i za glowe sie czasem lapie ze to tez tam dziala i sa podobienstwa ale trzeba jeszcze czasu zeby zglebic wiedze czy to nie przypadek aczkolwiek uwazam juz ze nie. Przyklad mialem nawet dwa dni temu co prawda nie zarobilem na tym co troszke mnie juz nie dziwi bo trzeba zmienic jedna rzecz ale policzone zostalo. Ja moge naswietlic temat wniski i decyzje trzeba podejmowac i wyciagac samemu odpowiedzialnosci nie biore . Domyslam sie twoich oznaczen ale pewnosci nie mam. Ja kupowalem wczesniej takie mam tendencje jeszcze i ciagle wystawiam zlecenia. Zaczynamy sie kleic do serdniej kroczacej ema 18 uwazam ze to dobry momet na kupno niebawem mozemy ja przeskoczyc stoch jest po dwergecki w ktora juz nikt nie wierzy i szykuje sie do dania kolejnego sygnalu kupna po dwuch nieudanych sprzedarzowych i jest w odpowiednim miejscu to na dziennym wykresie chyba za duzo nie zdradzilem tajemnic.To dla kierownika czytajacego i sterujacego kursem zeby wiedzial jak ewentualnie sie zachowac. Pozdrawiam
Cos chcialym naswietlic Jestesmy w piatym roku spadkow W dwudziestym pierwszym kwartale spadkowym Za nami 19 mies spadkowych wynikajacych z 12-tki +1 +1 wiadomo, 06.03.17 - 06.12.18 to 21 mies Po 2*21 tygodni spadkowych Dzienny 21 dni od podwojnego dna wypadlo w piatek 13 dni do 06.12.18 skojarzy kos cos z tego wskazowek szukac moza we wczwsniejszych wpisach podrawiam
Dokładnie, mnie też się wydaje, że na obroty można jutro liczyć, po tym jak dziś zaniżali, choć z analizy algorytmów sochaceńskich wychodzi jednak coś innego!
Dopóki nie nastąpi pełne wyprzedanie to wzrostów nie będzie a nawet spadki, na radpolu było podobnie. Pytanie ile akcji pozostsło do sptzedaży , pół mln?
Nie ma podobieństw. Jedyne to umowa z Narodowym Centrum Badań i Rozwoju w sprawie prowadzenia projektu. Raczej należy powiedzieć, że podobnie jak w spółce FAM.
Troszke z liczb. A wiec to co bylo ostatnio na temat dziennych jest aktualne liczac dni czyli razem 34 potem 27.12.18 ( kto zgadnie?) dodam 28.12 zeby zakonczyc tydzien bo... . Patrzac wykresowo sytuacja wyglada troszke inaczej liczymy 21 kreseczek ponieważ nie bylo kilka dni transakcji i jesli beda te dwa dni z obrotami to wypadnie nam na poniedzialek - kolejny dzien z obrotami. Teraz tygodniowy ostatnie 21 i mamy piersze 5 czyli koniec tego tygodnia mamy spotkanie, potem 8 i wypada 28.12. jak dobrze poszukacie to znajdziecie ta date juz na wykresie,powiem wam ze warto sobie przesledzic daty sa wazne maja znaczenie rozpiszcie je . Kto znajdzie liczbe 89 przypadniem. W styczniu napisze cos o wiekszch liczbach bo przyjdzie pora na nie. Zobaczmy co sie bedzie dzialo. Jak cos przeoczylem mozna dodac, poprawic mnie. Lubie muzyke to chyba wiecie. https://www.youtube.com/watch?v=Q7JsK50NGaA https://www.youtube.com/watch?v=IYSUpeieSn8
Posiadacz napisał: "Troszke z liczb. A wiec to co bylo ostatnio na temat dziennych jest aktualne liczac dni czyli razem 34 potem 27.12.18 ( kto zgadnie?) ..." Mnie wyszło 55. To ok.
Z obrotami dziś trafiliśmy! Ktoś skorzystał z okazji do przygarnięcia straty, no chyba, że to pierwotniaki. Może co jeszcze komu się sprawdzi, bo grzbiet szeroki, a liczby są. Nie wygląda mi to na szykowanie powrotu. Zawyżanie było.
Nie zrobil kurs tego co napisalem dzis, nic sie nie dzieje to moja wersja byla, moglem sam sobie to narsowac niewielkim wysilkiem ale nie o to chodzi. Juz tu to robilem ale nie dowiemy sie wtedy czy rynek sam chce isc do gory czy to nasza interwencja i mu pomoglismy. Choc nasz cel zostaje osiagniety
Racja, osiem k sprzedali, ale w piątek kupione zostało 9 197 akcji i był apetyt na więcej. Zobacz 6 grudnia zrobiony był taki wpis: " ... Patrzac wykresowo sytuacja wyglada troszke inaczej liczymy 21 kreseczek ponieważ nie bylo kilka dni transakcji i jesli beda te dwa dni z obrotami to wypadnie nam na poniedzialek - kolejny dzien z obrotami. ..." Czy jeśli notowania byłyby po 1,32 to uda się zrobić obroty? W piątek górka, oferty były. Możliwe, że utworzy się coś innego.
Patrzac po tym co robiono po 1.30 mogli by to samo zrobic po 1.32, potem podniesc wiec obroty by zrobili i to taniej. Mnie interesije co rynek chce narysowac i aspekty otwarcia zamkniecia. Mozna bylo narysowac ladna swiece z knotem po mojemu. Oceniam to jako chec, probe zmuszenia do sprzedarzy na ostatnim zakrecie wieksza iloscia rynek sprawdza i iczy - psychologia. Na gorke mi to nie wyglada mysle ze kurs bedzie balansowal w tym tygodniu na poziomie 1.33 a 1.57 by przy piatku zamknac sie na 1.57 moze nie byc duzo transakcji, na przeczekanie, jeszcze 3 tyg przeciez. w tym miesiacu nie spodziewam sie wiecej jak 1.64 - 1.80 to moze byc lokalna gorka na 55 tam jest opor i ostatnia tama na dziennym.To wersja spokojna. Grudzien to bedzie przygotowanie srednich do wystrzalu jesli chca isc do gory a raczej nie maja juz wyjscia. Jesli zaszaleja i beda szybko dzialac to moze byc ciekawie, ale potrzeba duzo transakcji zeby wskazniki sie rysowaly, nie zapominajmy konczy sie rok kwartal i miesiac. Tygodniowa podchodzimy do sforsowania drugiej tamy i opor swieczki Na miesiecznym mozemy podejsc pod okolice 2.40 tam jest opor i tama pierwsza Kwartal rysujemy objecie wersja light to mloteczek,doji I rok jakas swieca na pewno bedzie 13- tka przed nami. Stochy daly sygnaly kupna. Tak to widze osobiscie wole 2.40 wieksze prespektywy na przyszly rok. Pozdrawiam '
Moje doświadczenie podpowiada mi, że powtórki nie będzie. Robienie obrotów ma zawsze dwie strony. Taniej, czy z przygarnięciem większej straty, a te są niemile widziane? Nie bez znaczenia jest też to, że od ponad 6 lat nie było tu Rajdu Świętego Mikołaja, a ten jak wiesz potrafi mieć big wór. Zobacz ile zmieścił do niego w zeszłym tygodniu. Na wykresie m. świeca z knotem już była, ale statystycznie jest ona bardziej pewna niż czysta świeca, więc jeśli lokalnie 55 się sprawdzi to knocik pewny. Oceniam to raczej jako poszukiwanie ... Po mojemu górka nie oznacza szczytu. Zawyżyli, stąd jesteśmy, gdzie jesteśmy. W przyszłym tygodniu, po mojemu, możliwy jest że znajdziemy się powyżej półtoraka, a dalej nie chcę teraz wybiegać. Transakcji przybyło, więc może dopiszą w przyszłym tygodniu. Spokojna, a może ostrożna? Według pewnej analizy ten rok miał być dobry dla ZUK-a, a jak było widzieliśmy. Do końca roku ledwie kilkanaście sesji. Ile zostanie wymazane? Trzeba pamiętać, tak uważam, że jesteśmy w końcówce kwartału, który zgodnie z prognozą Zarządu Spółki ma przynieść akcjonariuszom zysk prawie równy temu co udało się zarobić przez 9 miesięcy tego roku. P.
Hej mi chodzilo o dzienny tego knota miesiac fajnie sie wpisuje w 21. 20 swieca syglalna pin bar i 21 odpal , 22 cofniecie do z 50 % i zatrzymanie mamy date 13 liczba i styczniowe 21. Mnie ciekawi czy widzisz lub postawiłbyś taka piatke 31.03.09 - 1 , 30.03.12 - 2 , 30.12.16 - 3, 31.03.17 - 4, 30.11.18 - 5 . Patrzac na kwartalny mam wrazenie ze rynek bedzie chcial szybko wrocic do poziomu 2.40 jeszcze w tym kwartale a ostatnie 2 kw. to sciema czy w tym czasie zebrali od slabych rak wiecej niz to ich kosztowalo chyba nie, porobiono opory ktore nie mja wiekszego znaczenia i moze sie wydawac ze ciezko bedzie przebic 5 zl . Moze czekali na szczyt w katowiczach ma potrwac do 15.12 i cos wplynie na zuk bedzie pod co rosnac. Planuje czescia akcji obracac do sierpnia na 144 , 8 mies. zobaczymy co rynek pokaze i zycie.
Hej. Wiem, że chodziło o dzienny, ale zwróciłem uwagę na miesiąc, bo tam już to było. 22 mi nie pasuje, bo dla mnie 13 jest lepsza nawet od 21, a znam kogoś dla kogo 13 jest mega fajna. Co do piątki, mam wrażenie, że zaczęliśmy pisać o różnych piątkach. Ale o tych co ostatnio, Według mnie, Na 2 była górka górki. Później reszta odp. ...
Ta mala piatke od marca 2017 to wiemy widzimy ja chyba wszyscy , wczesniej o niej wspomnialem ze ja widze to wiemy. Apropo trzynastki to na 13.12 .18 planuje dolek lub juz wzrostowa swieca, na jutro przewiduje 5 spadkowa swiece na fw 20 . dlatego bo to 13 dzien grudnia, piatek wypada nam 33 od 29.20 - 34 św. wypada w sobote. Liczac od 5.12 do 14.12 wyjdzie 8 swiec dosc ladnie sie zgrywa i bedzie mozna zajac moze dluzsza pozycje . Myslalem ze data 19.11 ladnie da wystrzal na zuku cos tam prykneko ale burzy z tego nie bylo. Teraz widze ze na kontrakcie fajnie zadzilala taka zaporowa, dlaczego ten dzien to mnie nie dziwi calkiem niedawno ja wykminilem z calego roku musze posprawdzac ja jeszcze .Na stochu fajnie wypadmo to na 1h 16.11 .Pora wracan na kontrakt po przerwie. Czytajacym polecam chocby obserwowanie jak tam to wszystko chodzi ( gry nie polecam sa jazdy ) szybciej sie wiedze zdobywa wiecej widzi.
Ta mala piatke od marca 2017 to wiemy widzimy ja chyba wszyscy , wczesniej o niej wspomnialem ze ja widze to wiemy. Apropo trzynastki to na 13.12 .18 planuje dolek lub juz wzrostowa swieca, na jutro przewiduje 5 spadkowa swiece na fw 20 . dlatego bo to 13 dzien grudnia, piatek wypada nam 33 od 29.20 - 34 św. wypada w sobote. Liczac od 5.12 do 14.12 wyjdzie 8 swiec dosc ladnie sie zgrywa i bedzie mozna zajac moze dluzsza pozycje . Myslalem ze data 19.11 ladnie da wystrzal na zuku cos tam prykneko ale burzy z tego nie bylo. Teraz widze ze na kontrakcie fajnie zadzilala taka zaporowa, dlaczego ten dzien to mnie nie dziwi calkiem niedawno ja wykminilem z calego roku musze posprawdzac ja jeszcze .Na stochu fajnie wypadmo to na 1h 16.11 .Pora wracan na kontrakt po przerwie. Czytajacym polecam chocby obserwowanie jak tam to wszystko chodzi ( gry nie polecam sa jazdy ) szybciej sie wiedze zdobywa wiecej widzi. Pozdrawiam
Przede wszystkim tak, pisałem o zupełnie innych piątkach. Ale skoro mówimy o piątkach na wykresie "ŹUKa" to już wyjaśniam. Chyba nikt nie będzie miał problemu z odczytaniem typowej piątki wzrostowej Eliota na wykresie w latach 2009 - 2012. Więc typowa hossa. To implikuje dalszy rozwój sytuacji. W latach 2012 - 2013 uformował się podwójny szczyt. Też go każdy zapewne widzi na wykresie, a zatem co dalej? Nie napiszę, że był to szczyt lokalny, żeby nie dolewać oliwy do ognia. Zatem dalej pojawiają się na wykresie trzy fale korekcyjne ABC, począwszy od przełomu lata 2013/2014. Według mnie ta trójka korekcyjna już się zakończyła i jesteśmy obecnie w nowej fazie, jakiej to chyba wiadomo! Rynek podpowiada, że jeśli na WIG20 miałby być jakieś spadki, to taka spółka, jak ta, idealnie nadaje się w najbliższej przyszłości jako lokata. Nie tylko, żeby przetrwać, ale ... . Ale ponieważ Święty M. ma jeszcze trochę czasu, to czyż nie warto go wyprzedzić. Jest okazja. Kontrakty to nie dla mnie, za duże ryzyko.
"Tak jak przypuszczalem ze sprzedadza te 8 tys teraz powinni zachaczyc o 1.32 i potem 1,50 wtedy cos nam sie utworzy." Posiadacz, jednak ułożyło się inaczej. Ja znalazłem istotny opór około złotówki wyżej niż Ty: na 5,91 zł, a później 6 z kilkunastoma grosikami, ale przy obecnych poziomach to bardziej cele, niż realny opór.
Sprawdzamy nasza technike dzis jeszcze beda dwie transakcje czyli 13 na wykresie 5 min. 5 zl wynika z wykresu miesiecznego jest tam opor czyli jakis mesiac powinien sie zakonczyc powyzej. a wiec kolo 6 zl wtedy droga otwarta.
5 zl to raczej dluzsza perspektywa przebicie 5 zl i zatrzymanie powyzej na wykresie miesiecznym da sygnal do wyzszych poziomow. Patrz wykres miesieczny. oczywiscie korekta moze byc zalezy to od tego jaki bedzie mocny ruch wyczerpania nalezy szukac na mniejszych przedzialach czasowych. jesli szukasz przebicia 2 zl. lepiej patrzec na wykres dzienny co robi, na ta chwile srednie trzeba pokonac.
Rajd Świętego Mikołaja to prawdziwa tradycja około świąteczna dla inwestorów i innych osób związanych z giełdą, takie przygotowanie do Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Tak samo jak sprzątanie i przygotowywanie prezentów i potraw świątecznych w domach. To takie sianko "pod obrusem". W tym roku grudzień zaczął się dobrze. Czy Reniferom Świętego Mikołaja wystarczy sił, aby zadośćuczynić tradycji?
W połowie trafiłeś, w sumie dwie transakcje dziś były. 5,91 zeta wynika ze szczytu notowań w 2017 roku, gdy obroty były konkretne i rynek się zmobilizował do zrywu, a ~ 6,19 z ostatniego szczytu w 2016 roku. W tym roku rajd Ś.M. zaczął 6 grudnia, ale do Wigilii jeszcze lekko ponad tydzień, a po Świętach do Nowego Roku prawie brak sesji. Liczyłem ostatnio p/e za 2018 rok, na podstawie tych około 3 mln zysku netto, z ostatniej prognozy Zarządu i porównałem z dotychczasową wartością. Jest różnica.
Tak w polowie tarfilem to zlecenie po 15.30 pokazalo ze jestesmy jedna noga na 13 blad wynikal z niewiedzy niedopatrzenia... te 30 min na zawieranie transakcji widac traktowane jest na wykresie jak 5 min. nie zaleznie od zawatych transakcji. Sytuacja mocno sie tak nie zmienia poprostu przesuwa sie na ten tydzien i rozpoczecie jest od 13 i podejzewam do drugiej 13 i mamy 55 + 2 od wsparca i nasza date na dziennym 55, schlodzenie do 34 na 5 min. mamy 34 na 34 liczac dalej tak,ale powinny byc transakcje w kazdej 30 min. znajdziemy sie na 88 21.01.19 to jest wczesniej opisywana data i 22.01 rynek powinien sie juz okreslic co dalej . TU wypadna duza data. Dla mnie nie jest to rajd mikolajkowy chyba ze masz na mysli 2019 i teraz sie zaczyna. rajdem bym to nazwal jakby szlo od wrzesnie mocno i na swieta opuszczam rynak. W tym tyg. jestesmy za druga srednia na dziennym przestrzen do wzrostu 1.78 i przebicie kolejnej sredniej . Na tygodniowym przebic nalezy nasza 1 srednia i przestrzen do 2.26 to zadanie na ten tydzien. Na miesiecznym nie ma przeszkod do 2,58 wiec zaszalec jest gdzie. A naszemu najwiekszemu posiadaczowi powinno zalezec zeby zaksiegowac jak najmniejsza strate. Uwazam, ze wyjscie do konca roku jest przedwczesne nawet po wzroscie o 100% ale kazdy niech ustala swoje poziomu cenowe, czasowe i niech sie ich trzyma. Dwie ostatnie sesje 10% + przewiduje a co moge. Pozdrawiam