tu macie fajną analizę na krótki termin. Ja osobiście uważam, że przy jakimkolwiek infie 23 pęknie ja zapałka... http://investjourney.pl/2018/03/24/tydzien-158-beeep-2/#more-5305
upadłeś na głowę!! i to mocno. Na świecie powstaje tysiące strzelanek a tylko kilka tytułów zdobywa rynek. Oszukujecie tylko drobnych ciułaczy którzy stracą tu tak jak na CIGames
opór 14,94 ,na razie wskaźniki schłodzone ale nie wiem czy bez większego kapitału damy radę.. póki co w tym bałaganie trudno coś mądrego wyczytać. Pozytywne że codziennie około 1 tyś . wyświetleń na Jakubie Górce :) pozdrawiam Jac
Napiszę jeszcze parę słów odnośnie ryzyka inwestycji w akcje Farmy.. Przed inwestycją w farmę kupowałem Getinoble Bank w cenach około 1,30 (sprawdźcie na forum GetinNoble Bank wątek "technicznie i fundamentalnie"). Papier doszedł do poziomów 1,9 od 1,1. Dobrze zarobiłem, ale wiem że sporo ryzykowałem ponieważ spółka jest z ogromnymi stratami i problemami kredytów frankowych. Mimo to kurs rósł pod zyski w 2018-19 r które w ostatnim czasie jednak poważnie zostały zagrożone (brak podwyżek stóp NBP oraz ustawa Frankowa). Potem zainwestowałem pod debiut na 11 BIT. I tutaj postanowiłem zredukować pozycję z minimalną stratą około 3 %. Dlaczego? Ano dlatego że doszedłem do wniosku że zyski z Frostpunka są w cenach i nawet w przypadku sukcesu wzrost kursu może być ograniczony. Zainwestowałem w farmę bo ? Bo na zyski z WW3 nikt nie liczy w cenach. Wolę Farmę bo tutaj w razie sukcesu duży potencjał wzrostu- inny niż na 11 Bit. A czym różni się tak naprawdę Frostpunk od WW3 w kategoriach potencjału sukcesu ? Jak dla mnie niewielka różnica. I 11bit i Farma, to spółki które wiedzą jak robić gry. Odbiór przez klientów ich gier jednak nikt nie przewidzi, jednak w przypadku Farmy mamy chociaż ważne opinie youtuberów... Na koniec wrócę jeszcze do porównania GNB z Farmą. Skoro nie bałem się grać na GNB i zarobiać mimo ogromnego ryzyka to czym jest ryzyko na Farmie. pozdrawiam Jac
Warto trzymac farm ale trzeba byc bardzo cierpliwym bo zysk tu bedzie nawet kilkuset procentowy lecz nie teraz a za kilka miesiecy. Narazie bedzie tu bujac a najblizsze jakies info moze byc po 4 kwietnia dlatego warto caly czas miec pakiet akcji. Wesolych Swiat i sukcesu WW3
Mam w portfelu 70% farmy i 30% juju, powaznie sie zastanawiam czy nie sprzedac juju i wejsc wszystkim w farme. Tutaj wyglada ze wzrosty za rogiem i znacznie wieksza szansa sukcesu gry niz w przypadku kurska, przynajmniej ja tak to widze.
Tutaj Ci nie podpowiem. To sa te dylematy niestety. Ja zostawilem sobie tylko Farm. Wierze , ze warto zaryzykowac, wejsc grubo i trzymac papier. Trzeba uwazac na naganiaczy na 10 zl i poprostu ich nie sluchac. Tutaj moze byc na koniec roku i 100 zl. Mam zamiar trzymac papier. Chwile zwatpienia byly zreszta kazdy chyba je przechodzil. Czytaj co pisze Orzel, Pars, mk- gda. Pare osob rozwizalo moje wstpliwosci co do tej inwestycji merytorycznie opisujac co sie dzieje na spolce. Schowac emocje bo bujac bedzie. Lubisz robic kolka to rob ale za maly procent inwestycji bo tutaj jak juz zaczyna rosnac to 150%. Tak wielu odpadlo.
Kolka robilem od 10, za nie za duzy kapital(nie sadzilem ze tak szybko cena osiagnie tak wysoki poziom, wyprzedalem inne growe i zostawilem sobie tylko farme i juju, srednia 14.2 czekam co najmniej do premiery, ale i tak jestem przekonany ze gra odniesie sukces. Pozdro i Wesolych Swiat for all.
Panowie pamiętajcie to jest banan. Warto oprócz spółek przed sprawdzam mieć jeszcze jednego longa który przynosi kwartalne zyski. CDR,11BIT,PLW, nawet od bidy ukochany zespół dev fuja BLO, wybór jest, decyzje każdy podejmuje sam Nie lokujcie wszystkiego w dwie spółki.
Patrząc na obroty i płynność oraz fakt, że to NC (Non Controlled Market dla mnie), to jeśli wejde za pół melona to już podniosę kurs i zaczną się komentarze, że wchodzi fundusz. A co dopiero, gdy trzeba to będzie sprzedać, jesli same takie "fundusze" wejdą?:-)
nie wiem czy widzicie ale na wykresie mamy ZŁOTY KRZYŻ...średnia 50 dniowa przecięła od dołu średnią 200 dniową...długoterminowe silny sygnał kupna...resztę można prześledzić na wykresie
moim zdaniem teraz poziom 15 zacznie robić za najbliższe wsparcie...jutro prawdopodobnie powalczymy o wyjście ponad 17....a jeśli nie to przyszły tydzień
Technicznie spadki, wynikały dzisiaj z klina zwyżkującego (rysunek podałem wcześniej). Wsparcie z trójkąta na poziomie 14,9 a następne wsparcie 14,2. Moim zdaniem zasięg spadków został osiągnięty -małe szanse na zejście poniżej 14,9 . Jutro możliwa jeszcze krótkotrwała korekta na otwarciu nawet odejście do 14,9 i niżej, ale widać że na tych poziomach słusznie uaktywnia się popyt który wraz z tworzącym się klinem zniżkującym -moja ulubiona formacja :)- powinien spowodować wzrosty na jutrzejszej sesji. Scenariusz ten wspiera wyprzedanie na krótkich oraz dywergencja na MACD- interwał 30 min. !! Wprawdzie sygnały na dziennym Sprzedaży, ale na tygodniowym nadal Kupno. Układ boczny daje sporo zarobić spekulantom.
Ostatnie informacje dotyczące emisji obligacji neutralne dla spółki, nie wiemy i nie siedzimy w księgach, ale stan kasy nie budzi wg mnie powodów do niepokoju ( kasa na koniec 2017 r ponad 4 mln zł)- ranking Stockwatch AAA. Tyle wiemy. Jedyne istotne informacje mogące mieć wpływ na zachowanie kursu w przyszłości to informacje o premierze WW3, od której tak naprawdę zależą przyszłe zyski . Tutaj pozostaje nam jednak jedynie zdać się na relacjach youtuberów oraz zarządu. Mi to na razie wystarcza :) pozdrawiam Jac
W razie scenariusza optymistycznego i wybicia z trójkąta poziomów 16,14 w cenach zamknięcia zakres wzrostów to 21,8. Co niedługo mam nadzieję,pewnie zostanie osiągnięte.:) pozdrawiam Jac
W wariancie pesymistycznym dopiero przebicie w cenach zamknięcia poziomów 14,2 wynikające ze wsparcia trójkąta w interwale tygodniowym, może zmienić układ techniczny na papierze. Reasumując , poziom 14,20 kluczowy dla spółki. pozdrawiam Jac
czyli jednak z rana doszło do 14,50...a nawet ciut niżej....jak dobrałem parę akcyjek i czekam spokojnie....być może to ostatnia okazja do brania po 14...
Polecam lekturę ze stycznia w parkiecie - wywiad z Rosińskim, w którym jasno określił że planują bardzo małą emisję obligacji bo mają środki na dokończenie WW3 a potrzeby są jedynie związane z marketingiem , który będzie prowadzony w sposób rozsądny - między innymi (youtubersi ) nie wymagający ogromnych nakładów. Napisałem list do Farmy, i czekam na odpowiedź w kwestii słabych relacji inwestorskich.
A co do techniki to dzisiaj wariant 14,2 był testowany dolne ograniczenie trójkąta o którym pisałem wczoraj. pozdrawiam jac
wykres: https://imgur.com/a/mL4JtuT opory :14.20 oraz 14.90 kluczowy 14,90 wybicie daje zakres wzrostów około 20 zł zgodnie z formacją. po raz kolejny niektórzy się sypnęli...:) pozdrawiam Jac
czy to już koniec spadków, wydaję się że tak: wykres : https://imgur.com/a/ziahu9b jak będzie , pożyjemy zobaczymy :) tu trzeba mieć mocne nerwy. Dużo informacji zakłóca wykresy... ale trend is your frend.. pozdrawiam Jac.