Ja ze swojej strony polecam serwis
www.rfl.com.pl. Z moich obserwacji wynika, że średnio raz w miesiącu jest 1-2dniowa promocja, przy okazji której zysk jest zwiększony o kolejne 3-4% ( w stosunku do tego co normalnie jest widoczne w serwisie).Jeśli mam inwestować, to własnie wtedy. Osobiście nie zaryzykowałam zakupu pożyczki bez wykupienia gwarancji zwrotu kapitału w przypadku pojawienia się . Zysk jest ciut mniejszy, ale przynajmniej śpię spokojnie. Po wpłynięciu kilku rat reinwestuję środki w kolejnej pożyczce (zwykle zbiega się to z cykliczną promocją).
Jeśli miałabym podsumować to co dla mnie było istotne przy wyborze platformy inwestycyjnej to w skrócie wyglądałoby to tak:
1) robiłam rozeznanie w różnych platformach, czytałam opinie na forach,wpisy na blogach, śledziłam losy Kokosu i Pro-Zysku,
2) sceptycznie podchodzę do zapowiedzi zysku na poziomie 20-25% - dla mnie to nierealne, albo przynajmniej średnio uczciwe względem osób, które zaciągają pożyczki z tak kolosalnym oprocentowaniem,
3) nie zdecydowałabym się na korzystanie z platformy zagranicznej (może i złudnie, ale mam przekonanie, że w razie problemów łatwiej dochodzić swoich praw na rodzimym gruncie),
4) przed zainwestowaniem czytam regulaminy i zawsze podejmuję próby kontaktu z biurem obsługi klienta lub supportem, jeśli moje pytanie jest zignorowane - nie inwestuję,
5) stawiam na to, żeby rozliczenie podatku było możliwe drogą elektroniczną - na ganianie po urzędach lub pocztach nie mam czasu,
6) zawsze inwestuję z gwarancją/ochroną środków.
Tyle na szybko ode mnie.