Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: Mintos, Bondora, pożyczki społecznościowe -p2p - dobre to ?

Witam. Ja inwestuję za pomocą platformy Mintos od początku tego roku. Jak na razie żadnych problemów nie ma. Testowałem wypłacanie pieniędzy z Mintosa i po dwóch dniach pojawiły się na koncie.Jedyne co może zastanawiać to to że trzeba przesłać zdjęcie lub skan dowodu osobistego albo paszportu. Próbowałem zasłaniać PESEL i numer dowodu ale niestety wtedy nie przechodziłem weryfikacji. W tej chwili inwestuję tylko w pożyczki w PLN i z gwarancją wykupu. W większości są to pożyczki oprocentowane na 11,5 %. Na dzień dzisiejszy mam kilka pożyczek których opóźnienie w spłacie sięga już 16 - 30 dni, zobaczymy czy po opóźnieniu 60 dniowym firma odkupi ode mnie pożyczkę. Pożyczki w EUR są lepiej oprocentowane bo zazwyczaj na 13 % ale trzeba przewalutować pieniądze na platformie a za to też jest pobierana opłata. Może w najbliższym czasie skuszę się na pożyczki w EUR ale na razie zastanawiam się jak i gdzie je przewalutować żeby opłata za przewalutowanie była jak najmniejsza i był najkorzystniejszy kurs wymiany.
Jeśli ktoś chce zacząć inwestować na Mintos proszę skorzystać z tego linku www.mintos.com/pl/ref/35U28I obydwaj/obydwoje możemy dostać od Mintos po kilkanaście EUR. Ja mam wykupione pożyczki za kilkadziesiąt tysięcy PLN.