• Re: Ja zagorzały byk Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    A tu link do artykułu, chociaż już wczoraj było sporo informacji na ten temat:
    https://www.bankier.pl/forum/wiadomosc-zapisana?post_id=23267835&obs=1&emal=&st=1&thread_id=5069835
  • poprawka link Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    http://fakty.interia.pl/raporty/raport-zamieszki-na-ukrainie/aktualnosci/news-walki-na-ukrainie-grozba-katastrofy-humanitarnej,nId,2345245
  • Re: poprawka link Autor: pitru [188.146.25.*]
    •  Re: Stado niedzwiedzi Autor: grubycity [95.215.78.*] 2017-01-30 21:55
    • Ten sie smieje,kto sie smieje ostatni ha,ha .Ryzyko dobrania elek na zamknieciu sie oplacilo,jutro piekny dzien,na Jankesow zawsze mozna liczyc ha,ha
    Witam,
    Jeszcze możesz zmienić zdanie tzn. "Napisać na forum" , że jednak jesteś na S.
    Do tej pory niekwestionowanym mistrzem obracania pozycji w nocy po skończeniu giełdy w stanach był jak dobrze pamiętam niejaki "barany"
    Pozdrawiam,
    Pitru
  • Re: poprawka link Autor: betty-b [31.2.59.*]
    grubycyti napisał "Ten sie smieje,kto sie smieje ostatni ha,ha .Ryzyko dobrania elek na zamknieciu sie oplacilo,jutro piekny dzien,na Jankesow zawsze mozna liczyc ha,ha"
    Zastanawiam sie kiedy jest kres śmiania,bo możliwość gry na giełdzie raczej się nie ma ku końcowi.
    Chociaż czytając Twoje posty jestem pewna że zawsze będziesz wygrany bo pomagają Ci Jankesi...chociaż radze uważać na nich bo mogą się przyczynić że Twój "worek elek" będziesz miał uwiązany u szyi. HE HE

• Re: Koniec miesiaca Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Witam,czyzby dzisiaj znowu 3%?wczorajsze ryzyko dobrania elek na zamknieciu w pelni sie oplacilo,worek czesciowo oprozniony,jeden byczek ogral stado niedzwiedzi ha,ha.Niestety nie moze byc tak,ze zakladamy spadek i przesciagamy sie do ilu spadnie .Wczoraj byla klasyka szybka realizacja zyskow,wywalenie stopow,naladownie elek,i ubranie leszczyny w eski.Niestety,gielda bywa brutalna,ci co maja eski a rozumiem ,ze po braku wpisow wiekszasc,moga sie jeszcze obrocic,bo koncowka znowu klasyka wyciskanie miskow na MAXA !! ha,ha
  • Re: Koniec miesiaca Autor: betty-b [31.2.59.*]
    Elki wczoraj nabyłeś w okolicach 21:55 hehe
    Wcześniej coś pisałeś ale nic nie wspominałeś że kupiłeś na zamknięciu.
    Trzeba stworzyć odrębny wątek dla nieomylnych chwalipiętów he he
  • Re: Koniec miesiaca Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Przeczytaj wczorajsze moje wszystki posty,zaciskaj zeby i wylewaj zolc na innych ktorzy zarabiaja.
  • chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Pamiętam takiego ze stycznia "haha" tylko wtedy był na S, teraz niby L ale pojęcia o technice to Ty nie masz, faktycznie mozna bylo wyjsc na tym 2050, ale wczoraj przesunąłem pozycję niżej i myślę że tak już zostanie aż zarobi, trochę za krotko się znamy abyś namówił mnie do negacji własnych technicznych zasad. I tak masz rację dzisiaj koniec miesiąca, i myślę że układ od 2100 naprawdę pięknie potwierdza Luty, a dzisiaj to faktycznie S już chyba mogą dać sobie spokój.
  • Rynek S też kiedyś musi nabrać powietrza. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Ale Gruby jak tam trzymanie do rozliczenia?
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Sakitoru przestan sie wymadzac,bo jestes zgrany jak stara plyta Zosi,spojrz prawdzie w oczy ,dzisiaj bedziesz caly dzien zaciskac zeby ,zeby spadlo,ja natomiast jestem juz wyluzowany i czekam na 2300 ha,ha
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    chyba zartujesz..... ledwo naruszyli pozycję , co ty myśli że kazdy handluje po 7 pkt? przy 2080 mialbym 10pkt straty. limit stoploss 15pkt. realizowany z reki.
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: .jason [178.219.132.*]
    @ ostry : zdaje się, że efekt wprowadzenia wątku tylko dla zalogowanych właśnie przestaje działać.
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Nie przesadzaj Jason, jest kulturalnie kazdy w krawacie ;P
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: .jason [178.219.132.*]
    o nie. Jak mówił klasyk : "klient w krawacie jest mniej awanturujący się"
  • Re: chciales poudawac i nie wyszlo. Autor: marmag77 [194.153.119.*]
    Gruby mógłbyś nie pisać na końcu haha, traktuj poważnie ludzi na tym forum.

Co do 2300 to za szybko się nie ciesz, poważniejsza korekta powinna się pojawić.

• Re:ha,ha Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Ale jak mam sie nie cieszyc ,jak moj wczorajszy jak i dzisiejszy dzien jest bardzo udany,ale jak kogos to boli trudno.Nastawienie psychiczne tez jest wazne,jezeli sie spinasz i denerwujesz,wyjdz przeczekaj nabierz swiezego powietrza i dystansu do siebie i juz bedzie lepiej.
  • Re:ha,ha Autor: marmag77 [194.153.119.*]
    Gruby ja się nie spinam i nie denerwuję, wczoraj się śmiałeś jak spadało, dzisiaj jak rośnie.

Dyskusja na tym wątku jest kilka poziomów wyżej niż na pozostałych i dostosuj się.

Dzisiejsze wzrosty są mi na rękę ale mnie nie przekonują.

Czekam bliżej otwarcia Amerykanów, zobaczymy co dalej.
  • Odkrycie Ameryki Autor: zosia3005 [77.255.67.*]
    Napisałam wczoraj , że będą podbijać koniec miesiąca
    może jeszcze ewentualnie jutro pod FED .. i .. chyba pod 
    brak podwyżki ( o ile FED nie podwyższy stóp ) .
    Tyle to każdy wie .

Do rozliczenia bardzo daleko ...
    .. i zobaczymy kto się będzie śmiał
    nie w marcu .. ale już za kilka dni ... ?!

Oczywiście ... z faktu , że podbijają nie wynika , że
    Byk może być w tych dniach pewny swego ...
    .. nie raz Janki kończyły miesiąc dużym zjazdem ..
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Zosiu nie obraz sie,ale na ciebie zawsze mozna liczyc,zasialas ziarno niepewnosci,a jak wiadomo najlepej sie rosnie po scianie strachu.
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: zosia3005 [77.255.67.*]
    Wróżba ... :-))

1. Jeśli nie będzie spektakularnego zjazdu , to
    ... po zakończeniu sesji napiszesz , że zamknąłeś Longi po X ( gdzie X= okolice górki intra )
    2. Jeśli będzie zjazd .. to jeszcze przed końcem ogłosisz , że zamknąłeś te Longi po X
    3. Jeśli napiszesz , że zamknąłeś Longi a Janki zakończa sesję na dużym minusie .. to nie napiszesz nic lub , że świetnie bo dobierzesz 
    4.. .. a jeśli Janki do 22.00 się wygrzebią - to ok. 21.50 napiszesz że już dobrałeś

czyż nie .. ?! .. :-))
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Zosiu nie lubie sie tlumaczyc,ale juz pisalem rano jakiemus niedowiarkowi co robilem wczoraj i jaka prognoza na dzis.Powtarzam jeszcze raz dobralem longi na fixie,i dzisiaj opchnalem do 75.Trzon moich elek mam od 2000 pkt,nie bede pisal ile,bo znowu nikt nie uwierzy i zanotuj sobie i zawies nad lozkiem,trzymam do ROZLICZENIA W MARCU 2300 pkt.Pozdrawiam
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: zosia3005 [77.255.67.*]
    Napisz .. koniecznie napisz ile ... !!
    To na pewno jakaś wielka ilość  .. 

Już wyżej wkleiłam twoje zobowiązanie , ale skoro powtórzyłeś ..
    .. zapisałam powtórnie ...
    tylko ... mam 1 pytanko - dla uściślenia  ..
    czy będziesz trzymał do rozliczenia niezależnie od okoliczności  ??
    No wiesz , żeby potem nie było , że ... niby miałeś trzymać , ale
    .. pojawił się niespodziewany ( dla ciebie - bo dla mnie nie )  wodospad i zmieniłeś zdanie
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Tak. Zosiu. Masz tym razem rację. Po co wisieć na ścianie strachu, jak lepiej być z boku lub na S. Ja zamieniłem wczorajsze pozycje z s na S (czyli z małego s na duże S). Gdzie się nie obejrzysz niby pozornie do góry, ale jedna mocna iskra i jak piszesz wodospad, który da zarobić. A dochodzą dodatkowe sygnały ku temu, tym razem Grecja i Turcja. Nie raz byłem w Grecji i wiem, co Grek od małego do starca myśli o Turku - podobnie my myślimy o zachodnim sąsiedzie. Opowiadała mi starsza Greczynka, że od małego wstawała rano i patrzyła na morze w stronę Turcji, czy nie widać statków... Kotłuje się i wreszcie wyleje, czego nikomu i sobie nie życzę. a do tego jeszcze dochodzą wezwania do świętej wojny w Niemczech, Iran, nadzwyczajne jutrzejsze zebranie RB ONZ ... i wiele innych czynników zmiennych. Mimo dzisiejszego wzrostu i z natury mojego byczego nastawienia mam podstawy do obaw. Obym się mylił, bo w tym momencie moje s-ki to tylko pieniądze, które nie są mi konieczne do dalszego życia codziennego
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: betty-b [31.2.59.*]
    "ale juz pisalem rano jakiemus niedowiarkowi co robilem wczoraj"
    Doskonałe,ja tez tak będę robiła,taka metoda pozwala na 100% trafności.
    Jutro rano napiszę co robiłam dzisiaj nie uwierzycie jaka jestem świetna he he

• Re: Odkrycie Ameryki Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Ja wczoraj obniżylem miejsce S podnosząc zaangazowanie teraz stoploss liczę od tego nowego miejsca, nie uwierzycie że wsadzilem na S w samiutkim lokalnym dołku.... po 2064 ;D no nic jakoś myślę że zarobią.
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: ostry- [83.4.119.*]
    Nie macie nic lepszego do roboty prócz chwalenia swoich ogonków ?

• Re: Odkrycie Ameryki Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    No tak merytorycznie to obroty wygasly czyli kierunek wzrostowy nie jest priorytetem, a "długi LOP" zwiewa.

cóż dodać dzisiaj będzie bylejako do końca myślę. Chyba że jakaś niespodzianka... jeszcze biała ale już z długim górnym ogonkiem hmm.
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Ostry, jak tam Twój ogonek do góry czy w dół?)?)?)
  • Re: Odkrycie Ameryki Autor: ostry- [95.160.156.*]
    Ostry, jak tam Twój ogonek do góry czy w dół?)?)?)

Robię porządek z pozycjami sprzed wyjazdu obecnie.
    Wciąż mam S na FW20
    Dziś wbiłem się w PKN na L
    Wziąłbym KGHM ale nie po takiej pompie
    Staram się złapać dołek na usd/pln i eur/pln i szczyt na złocie.
    To tyle na dziś.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: jarekck [94.254.132.*]
    Każdy ma jakieś swoje teorie. Jedni widzą L drudzy S , innych wariantów nie ma. Nie ma co sobie robić wstrętów. Pewnie i tak każdy ma rację .....do momentu zamknięcia stratnej pozycji . Jak zrobi stratę to wtedy będzie znaczył że nie miał:).
  • Dla mnie na plus.... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Jest fakt że wkońcu chyba pożegnamy się z szarpaniem rynku po 70pkt jak to mialo miejsce w ostatnich kilku miesiacach, nie umiem za bardzo grać na takich szarpaniach 70-100pkt, to raczej idealny rynek dla drabinek bo jak ktoś ma depo odpowiednie to mógł z gory zakladać że rynek lada moment zawroci, najwyzej drabinka nie miała 3 a 5 szczebelków, ja lubię długie trendy gdzie rynek ma czas "na przekazanie" informacji.
  • ojej... pękła banda. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Misie górą ! ;)
  • Re: ojej... pękła banda. Autor: grubycity [95.215.78.*]
    Nie chwal dnia przed zachodem slonca,zakonczenie na maksach,Tyle w temacie
  • Taki gracz z trendem.... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Trend is my friend... wlasnie widać, Gruby dax zaczął na plusach jest juz na -0,7 spx -0,5 my w formacji spadkowej, powodzenia jutro z L.
  • Re: Taki gracz z trendem.... Autor: jarekck [94.254.132.*]
    Zobaczymy co wykombinują USA i miedź :)
  • Myślę że... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Fixing mówi sam za siebie, poniżej połowy czarnej z wczoraj, efekt powinien być zgodny z obrazem.

Btw. na maksach dodatnich czy ujemnych?
  • Re: ojej... pękła banda. Autor: betty-b [31.2.59.*]
    Dnia 2017-01-31 o godz. 16:29 grubycity napisał(a):
    > Nie chwal dnia przed zachodem slonca,zakonczenie na maksach,Tyle w temacie

He he na maksach he he prorok jaki czy co?
    Już chyba zachód czas pochwalić dzień he he
    Myślałam,że z "chłopakami z city" zrobisz wyciąg he he

• Re: ojej... pękła banda. Autor: x-ray [84.10.163.*]
    Kluczowe teraz pytanie to jak długo pozostaniemy nad 2050, jeśli to pęknie korekta może pogłębić się i wówczas możemy testować 2000 jeszcze w tym tygodniu.
  • Re: ojej... pękła banda. Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Myślę że jak zostanie potwierdzony 5-falowy układ spadku, to trend może nabrać prędkości, na dość mocne wygląda jeszcze 2040-45

Ale fale pozwalają wyliczyć już takie miejsca jak 2040 2030 2000, PACZYMY.

A no i dodatkowo impetu doda zatrzymanie się zamknięciem poniżej połowy długiej białej dziennej. Istotne rownież jest to że środy to często dni intensyfikacji trendu.
  • Re: ojej... pękła banda. Autor: arbez [89.71.140.*]
    Jak tu nie wierzyć w AT...... nie tak dawno pojawił się Sakitoru ze swoimi kreskami równoległymi i kątami odbicia oraz z wielkim przekonaniem o swojej słuszności. Minęło parę miesięcy i operuje całą gamą wskaźników a jego analizy zrobiły się przejrzyste i spójne ......jestem pod wrażeniem i gratuluje.
    Strach się bać co będzie dalej.......drżyjcie grubasy.........:)
    Moje S ledwo uszło z życiem z ataku byka o 15- tej, brakło 3 pkt i byłbym odwrócony.
    Byk na razie nie wymięka,  dziwi mnie taka sytuacja PKN z b. dobrymi wynikami sprzedają, a KGHM z niewiadomą kupują, ale widocznie tutaj jakiś światowy operator pogrywa miedzią i kopalniami.
    Nie jest lekko, jak będzie konsola i kiszenie to przy moim sposobie grania "na okrętkę" nie ma dużej szansy na pozytyw, ale kto obiecywał że będzie lekko .....damy radę...:)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: grubycity [95.215.78.*]
    I po korekcie,Jankesy znow zaczynaja jazde,ha,ha.Jutro znowu piekny dzien ha,ha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: benitor [178.235.41.*]
    Janki bronią wsparcia pociągniętego od 02.12 do 23.01. Jednak nie oddalają się od niego. Mam nadzieję, że w końcu padnie (mam S=2070). Bez wsparcia Janków krótkie nie dadzą zarobić. Mimo wszystko nadal liczę na co najmniej 2020.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: jarekck [94.254.139.*]
    KGHM luka up bardzo prawdopodobne ....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: ostry- [95.160.156.*]
    Jeśli tak to zaryzykuję krotkie.
    Miedzianka jutro wyrwie jaja,co niektorym ha,ha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: amiki [217.96.163.*]
    jestem tego samego zdania co arbez - sakitoru jest zdecydowanie bardziej czytelny
    przekomarzanki o to kto ma rację są zabawne, dziwię się, że poważni dają się w to wciągnąć
    tylko raz chwaliłem się zyskiem, a ponieważ oczywiście natychmiast sytuacja się odwróciła, był to jednocześnie ostatni raz
    dla mnie ktoś kto chwali się zyskami więcej niż raz po prostu nie gra albo jeszcze nigdy nie stracił albo nie jest przesądny
    no chyba, że zyski (straty) są na papierze
    pamiętajmy "psy szczekają karawana jedzie dalej"
    Prawda boli ,ale trudno,jeden musi zarabiac aby stado niedzwiedzi tracilo.ha,ha dalej ladujcie eski,a w koncu obudzicie sie z reka w nocniku ha,ha
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ SIÓDMY Autor: benitor [178.235.41.*]
    NUDY. Weź coś zmień.
  • @pit za szybko skończyłem Autor: amiki [217.96.163.*]
    kupiłem dzisiaj wreszcie coś nowego w cenie prawie 20 zł
    nie zwróciłem uwagi, że "operowe" wino jest na etykiecie półwytrawne ale chyba warto spróbować
  • Energetyka Autor: x-ray [84.10.163.*]
    Zobaczymy, jak na słowa ministra zareagują spółki energetyczne, kupowane ostatnio po ogłoszeniu zaniechania programu atomowego..

Minister Tchórzewski liczy, że jeszcze w pierwszym półroczu 2017 zostanie przedstawiony program finansowania energetyki jądrowej. W ubiegłym roku rząd zobowiązał Ministerstwo do przedstawienia w tym terminie nowego modelu finansowania polskiej elektrowni jądrowej, a aktualizacji samego programu polskiej energetyki jądrowej do końca 2017 
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.