• Re: Jaja to dopiero będą... Autor: miki202020 [91.226.50.*]
    Zosiu myślisz że też dobrą opcją było czytanie takich artykułów i wypowiedzi analityków, banków i innych "mądrych" instytucji?

Z tego co pamiętam przed totalną przeceną w 2007 wszyscy oni praktycznie odwołali już besse na zawsze.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: slayer22 [185.69.196.*]
    Ostatnie zdanie z tego artykułu
    http://www.pb.pl/4653501,29449,ameryka-nie-chce-naszego-dlugu

"...kapitał z rynku obligacji przesuwa się do rynku akcji"

Ale to tylko zdanie jakiegoś ekonomisty.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: rotsewni [37.8.195.*]
    Muzyka gra, ludzie tańczą. Płyniemy dalej... pijmy, bawmy się, martwić będziemy się później.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: ostry- [83.30.194.*]
    Kwestia czasu.
    Trzeba być cierpliwym teraz.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    Polecałam zwłaszcza ten drugi artykuł ..
    .. o polskich obligacjach .. dzisiaj Bankier tez o tym pisze .

To są FAKTY , nie opinie ani rekomendacje
    i to fakty , które nas jako państwo coraz drożej kosztują
    zwłaszcza , że nasz dług się powiększa .

Można bagatelizować ratingi .. ale takie są skutki

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: arbez [89.69.101.*]
    Fakt ....to jest taki że na zegarze 2020
    Można prawdę zakrywać czerwoną łapką, ale od tego niestety pieniążków nie przybędzie :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    Już pisałam kilka dni wcześniej , że nie mam S na FW20 ..
    gram w tych dniach tylko lajtowo na akcyjnych

Dlatego - mnie osobiście coraz wyższe poziomy FW20
    są bardzo na rękę ...
    .. zajmę pozycje jak przyjdzie czas
    postanowienie a`la .. @kamyk64 .. gramy rzadziej ale .... no ..... :-)))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA H TYDZIEŃ CZWARTY Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    No ale 3ba przyznać że frustratów z S nie brakuje... zwlaszcza tych co stać ich na drabinki co 50pkt na liczniku LOP 75k prawie.

Tak Zosiu napewno złapiesz korektę w takim trendzie bez techniki. chyba tuż przed dołkiem.

Arbez... ja narazie widzę 2050, linia hossa bessa to 2125 a wolumeny na 3min narazie spokojne, czekam na takie 700tys 1mln zacznę się martwić o pozycję L.

Zosiu 9,41 to teraz to też nie SL???!
  • linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: 7777777777777 [83.7.183.*]
    cel 2600 czekamy na ucieczkę krótkich

• Re: linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: mielonka [194.28.40.*]
    mnie tam wywaliło z S przy 2003 i tym razem nie był to szczyt, wejdę znowu przy 2030, czyli być może jeszcze dziś
  • Re: linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: 7777777777777 [83.7.183.*]
    ok 2050 kanałowa jest ucieczka nad powinna się zacząć
  • Re: linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    nadal nikt nie ucieka ... LOP  rośnie ..!
  • Re: linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: mielonka [194.28.40.*]
    słowo się rzekło - weszło 2030... :)
  • Re: linia bessa/hossa wczoraj złamana Autor: ostry- [83.30.194.*]
    Dnia 2017-01-10 o godz. 09:34 7777777777777 napisał(a):
    > cel 2600
    >

kiedyś na pewno
  • Mileloneczka Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    mówisz i masz ... 2030 .... :-))
  • Mieloneczka.. :-) Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    przepraszam za błąd w Twoim nicku..
    z wrażenia aż mi się klawirek  zaciął ... sorki .. :-)
    https://qnews.pl/pl/news/strefa-euforii-osi%C4%85gni%C4%99ta

Barometr Nastrojów QTFI wszedł bowiem w minionym tygodniu w umowną strefę euforii.

• do @zosia3005 i @emeryt_gieldowy Autor: laila__ [89.68.99.*]
    @zosia3005 post wczoraj 22:20
    dziekuje za zaproszenie, w poprzednim tygodniu wzielam udzial (nawet trafilam :)) i w tym tez chcialam wziac, ale ... nie mialam szansy :(((
    otwieralam stronke w piatek, sobote i w niedziele, jednak watek z WII byl niewidoczny, bylam zdziwiona, rowniez w poniedzialek rano gdy zwykle jeszcze jest widoczny watek WII jego nie bylo tam, gdzie zwykle jest, moze jest gdzies indziej ? fakt, zalogowana nie bylam, ale WII jest dla niezalogowanych tez jak mi sie wydaje
    nie wiem co sie dziwnego przydarzylo (moze cos z moim kompem ??), pewnie jakis chochlik
    prosze o info/rade - i to chyba bardziej pytanie do @emeryta - co w takiej sytuacji nalezalo zrobic ? napisac na watku @ostry nt FW20 ?
    a co do samego glosowania - w tym tygodniu maly spadek wg mnie i tak zaglosowalabym
    co do wzrostow - przekladajac na konie - zasieg jest do 2400-2500, ale jest cos co nie pozwoli az tam dojsc - spory ruch w dol juz po zaliczeniu 2150-2200, a potem zobaczymy :) - tak ja to widze/szacuje
    przepraszam za tak przyblizone (zaokraglone mocno) wartosci ale korzystam tylko z wykresow stooq (koszmarek)

pozdrawiam
    Laila__

• Re: do @zosia3005 i @emeryt_gieldowy Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    To czy bieżący wątek FW20 lub Wigometr są widoczne na 1 pozycji forum
    zależy od tego kiedy Bankier je tam przypnie .. czasem zdarzają się opóźnienia
    a czasem - jak ostatnio Wigometr nie zostanie na czas przypięty

wówczas należy kliknąć czerwone FW20 po lewej stronie przy wątku który jest przypięty
    lub wyszukać na liście spółek FW20 ....tak jak w przypadku spółek
    wówczas pokażą się wszystkie watki z tej grupy - w tym bieżący Wigometr
    klikasz i już go masz ..
    Pozdrawiam   
  • Re: do @zosia3005 i @emeryt_gieldowy Autor: laila__ [89.68.99.*]
    Dziekuje :)))

Laila__
  • Re: do @zosia3005 i @emeryt_gieldowy Autor: amiki [194.29.163.*]
    po wybraniu forum giełda w polu "dotyczące spółki" wpisać fw i wybrać FW20 i na pewno WII się pojawi obok KOMENTARZY
  • do @amiki Autor: laila__ [89.68.99.*]
    Dziekuje :)))

Laila__
  • Ciekawe ... ?! Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    Mnie najbardziej intryguje to , że ..
    .. choć ratingi są dla naszych obligacji i dla złotówki bardzo ważne
    a w piątek wypowiedzą się  2 agencje  ..
    .. ten temat w mediach i w wypowiedziach rządu  .... praktycznie nie istnieje
    jakby go zupełnie nie było .... CISZA ...

Czytałam gdzieś taką wzmiankę , że na GPW euforia , więc
    cokolwiek będzie w rewizji rankingów - jest w cenach ,
    ale moim zdaniem .... to kompletnie niepoważne ...
  • Re: Ciekawe ... ?! Autor: laila__ [89.68.99.*]
    procedura jest taka, ze rzad otrzymuje wstepny raport ratingowy na ok 2 tygodnie przed upublicznieniem, wiec ci co maja wiedziec juz wiedza
    czy to "ulica" jest ubierana teraz ?
    zasieg spadkow dla usdpln jest na ok 3.9 teraz (oczywiscie nie musi byc osiagniety), jesli mialoby to wynikac ze wzrostow edka, to musialby on wyjsc powyzej 1.10 (wg mnie jakies 1.11 dla usdpln=3.9), a to oznaczaloby, ze edek wyszedlby ze spadkow,
    zakladam raczej, ze edek nie wyjdzie pow. 1.087 (max 1.08-1.084 ?)
    wtedy zasieg 3.9 dla usdpln bylby mozliwy tylko przy nieobnizeniu ratingow !
    to tez potwierdzaloby techniczny zasieg wzrostow FW20 do 2150-2200 jak wyzej napisalam

obydwie sprawy wskazuja raczej na to, ze ratingi nie zostana obnizone, ale .... moze wlasnie trwa "ubieranie ulicy" ?

pozdrawiam

Laila__

• Witam : 1/ Zosia dzięki za prezentację wyników MINI KONKURSU oraz Autor: emeryt_giełdowy [83.11.84.*]
    linki do poczytania. Jak zapewne przeczytałaś już w piątek wiedziałem, że otwarcie będzie wyższe niż przewidywałem.
    2/ Ratingi i obligacje są/były do przewidzenia i nie zmienią mojego nastawienia do rynku. Czekamy na "DOBRĄ ZMIANĘ", naprawę, odbudowę wiarygodności i zaufania do GPW. Ponieważ nie lubimy płacić prowizji i podatków to strategia jest prosta - czekamy i gramy na wymianę pokoleniową (odwrotna hipoteka) stosując optymalizację podatkową.
    3/ Saki rysuj swoje rogi, tylko niech za tymi rysunkami idą fakty w postaci wzrostu obrotów na kasowym. Tych obrotów nie zauważysz do czasu, gdy nie zostanie spełniony warunek, o którym mowa w pkt 2 oraz nie zobaczę zmniejszenia wartość środków ulokowanych na lokatach - 900 mld zł.
    4/ Bakier pl. pisze o nas, a my szykujemy dla wszystkich wątek dot. 10-j historii WIGOMETRU.
    5/ Akcjonariusz PKN Orlen proponuje, a ja komentuję https://www.bankier.pl/forum/temat_re-akcjonariusz-pkn-orlen-proponuje-dobra-zmiana-zaakceptuje,23029967.html 
    6/ @amiki - muszę "obserwatora" podenerwować. Moja prognoza długoterminowa dla Agnieszki na ten sezon to spadek poniżej 8 miejsca w rankingu WTA. Zbyt dużo pojawiło się młodych zdolnych i rządnych sukcesów zawodniczek dysponujących siłą fizyczną i umiejętnościami podobnymi do Radwańskiej.
  • Re: Witam : 1/ Zosia dzięki za prezentację wyników MINI KONKURSU oraz Autor: .jason [178.219.132.*]
    proponuję włączyć automatyczną korektę błędów.
  • @jason. : A jak się to robi!! Bo ja ciemna masa jestem. Autor: emeryt_giełdowy [83.11.84.*]
    Czyżbym zrobił więcej niż 1 (słownie: jeden błąd).
    A tak od strony merytorycznej to jak to wygląda!!!
  • Re: @jason. : A jak się to robi!! Bo ja ciemna masa jestem. Autor: .jason [178.219.132.*]
    nie robisz na ogół błędów ale przyznasz, że "rządnych sukcesów" trochę wali po oczach.
    Pisząc to zorientowałem się, że włączenie korekty nic nie da bo właśnie włączyłem i u mnie "przepuściła" rządnych
  • Re: @jason. : A jak się to robi!! Bo ja ciemna masa jestem. Autor: emeryt_giełdowy [83.11.84.*]
    Wiem, że nie byłem nigdy orłem z ortografii, ale nie przypuszczałem, że coś od rządzenia można pisać przez "ż".
    Jednak po przeczytaniu co napisano pod:
    link 

to widzę, że bez MIODKA się nie rozbierosz.
  • do @emeryt_giełdowy Autor: laila__ [89.68.99.*]
    Miodkiem to ja nie jestem, ale wg mnie żadza jest od slowa pożądanie a nie od rządzenia :)

Laila__
  • Re: Ciekawe ... ?! Autor: arbez [89.69.101.*]
    Ciąg jest ogromny, ale to nic dziwnego po wielu chudych latach, gumka wystrzeliła .....zachowują się tak jakby jak najszybciej chcieli zaliczyć 2050-60....ale w którymś momencie piłeczka odbije się od sufitu.

Zgadzam się z @ostry że trzeba być cierpliwym....ale tylko w powiązaniu z zasadą "pozwól zyskom rosnąć, a straty ucinaj jak najwcześniej"
  • Re: Ciekawe ... ?! Autor: ostry- [83.30.194.*]
    Znasz opowieść o przepiórkach ze Sztuki spekulacji Komara ?
  • umarł król niech żyje król Autor: 7777777777777 [83.7.183.*]
    giełda zaczyna odzwierciedlać dobrą zmianę
    Dnia 2017-01-10 o godz. 11:11 ostry- napisał(a):
    > Znasz opowieść o przepiórkach ze Sztuki spekulacji Komara ?

niestety nie
    To polecam kupić książkę i przeczytać.
    Dziękuję nie skorzystam,.
    Mam nadzieje że nie jest tam objaśnione jak drogo kupić a tanio sprzedać.
    Szkoda bo to pouczająca lektura.
    a fragment który Ci poleciłem traktuje o szkodzie którą można sobie wyrządzić chciwością.
    Dzięki za objaśnienie przypowieści, też uważam chciwość za bardzo podłą cechę, tylko co to ma do rzeczy ?
    Ja uważam że powinno się grać z trendem, i dopóki on trwa to należy się go trzymać.
    Wybacz , ale nie zamierzam Ci tego tłumaczyć.
    Nie jest moim zamiarem kogokolwiek przekonywać na siłę.
    Może kiedyś zmienisz zdanie , kupisz książkę Komara i zrozumiesz co w tej chwili miałem na myśli.

• Re: Ciekawe ... ?! Autor: laila__ [89.68.99.*]
    niektorzy pamietaja/znaja piosenke "uciekla mi przepioreczka w proso..." pointa jest w nastepnym wersie :)
  • Re: Ciekawe ... ?! Autor: zosia3005 [178.37.204.*]
    Wiem , że agencje informują z wyprzedzeniem .. dlatego
    tą ciszę odbieram jako ubieranie  .. pozytywne wiadomości byłyby zapewne
    przynajmniej "dane do zrozumienia" ..
    chociażby. w formie wypowiedzi jakiegoś przedstawiciela rządu
    który zapytany .. odpowiedziałby np. "nie ma powodu do obniżki ratingu"
    ale nikt rządu nawet nie pyta - bo może to niestosowne pytanie ..

.. dla mnie największym zagrożeniem są ogromne wątpliwości wokół budżetu

ale ... z punktu widzenia gracza FW20
    aż tak bardzo mnie to nie nurtuje .. zdecydowałam zaczekać aż sprawy się wyjaśnią
    bo faktem jest , że .... trzeba brać pod uwagę każdy wariant

• @emeryt Autor: .jason [178.219.132.*]
    żądny nie jest od rządzenia tylko od żądzy i pożądania - patrz obecna ekipa rządowa :)

No i wyszło mi (niechcący) niezłe dyktando na rz i ż
  • Re: @emeryt Autor: .jason [178.219.132.*]
    pardon ; pożądanie (to portugalskie) to raczej ekipa nierządowa :)
  • Re: @emeryt Autor: laila__ [89.68.99.*]
    patrz moj wpis 12:51 :)

podsumowujac - pozna pozadac wladzy, a jak sie juz ja ma to mozna rzadzic, choc zadza wladzy wcale zniknac nie musiala, ale jest dodatkowy przywilej rzadzenia - taki komfort :)

Laila__
  • Re: @emeryt Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Sprawa z ratingiem jest prosta.... nie uczestniczę w hazardzie w piątek albo i wczesniej się zamykam, a w poniedzialek wchodzę na utrwalony ruch czyli 2 -3 krotnie potwierdzona banda spadkowa lub... brak naruszenia wzrostowej i brak wejscia dopoki nie przejdą kolejnej górnej. Aktualnie... zdecydowanie wybili już górne ograniczenie odbitego kanału spadkowego czyli z teorii zyskują kolejny zakres.... a jest to sporooooo. oczywiscie powinni wybitą bandę potwierdzić opadnięciem na nią od góry .
  • Re: ciekawe...? Autor: laila__ [89.68.99.*]
    moze rzad sie czegos juz nauczyl ? gdy chyba w lipcu byl "szum" przed ocena ratingowa to raport dostali tuz "przed" publikacja, wiec mieli oglednie mowiac stracha i lekka panika byla, zniecierpliwienie

co do zajecia pozycji/utrzymania pozycji z piatku na poniedzialek - to kwestia szacunkow i sklonnosci do ryzyka
    jak to w finansach - im wyzsze szacowane ryzyko tym oczekiwana stopa zwrotu powinna byc wyzsza, do tego dochodzi wielkosc depo i ... decyzja

ja w ogole nie gram na gpw (juz od dawna), a z zasady nie zostawiam pozycji na weekend, ale ... moze sie skusze :) - takie gratki nie zdarzaja sie co chwila - pomysle jeszcze, zobacze gdzie bedziemy w piatek :)

pozdrawiam

Laila__
  • Re: @emeryt Autor: .jason [178.219.132.*]
    ok. Nie zauważyłem.
    Niepotrzebnie zdublowałem temat.
  • Re: @emeryt Autor: arbez [89.69.101.*]
    Popołudniowa flauta, a więc jakiś post-cik  żeby rozruszać towarzystwo :)
    Gra na giełdzie to gra z własnymi słabościami, mylimy się ciągle, ale po każdej omyłce powinniśmy się zastanowić  DLACZEGO, co źle zrobiłem że wyszło tak jak wyszło, jeśli będziemy tak się samodoskonalić to mamy szanse na poprawę wyników.
    Natomiast jeśli będziemy się mylili i dalej trwali w samouwielbieniu i za niepowodzenia winili innych, a to grubych a to chytrusów a to siły nadprzyrodzone to wydaje mi się że będą marne szanse na poprawę.  :))
  • do @.jason Autor: laila__ [89.68.99.*]
    moj wpis umiescilam tuz "pod", wiec mogl zostac niezauwazony, nie tylko przez Ciebie, ale tez przez @emeryta, a chodzilo przeciez o to, zeby takie wyjasnienie zobaczyl :), wiec moze nie ma tego zlego...

pozdrawiam

Laila__
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.