Co jak co, ale należy ci (XXX) przyznać, że ponad 2 lata tu krytykowałeś i niestety miałeś rację. Mam pytania do ciebie: 1) czy jeszcze ta spółka choć istnieje, jest z nią jakiś kontakt?, 2) czy rzeczywiście nic już nie mają - żadnego majątku?
Pociągnąć do odpowiedzialności za złodziejstwo prezesów i nieudolność KNF są odpowiedzialni za wszystkie przekręty jakie przez kilka lat tu były .Sprawująca władza PO przymykała na wszystkie przekręty ludzie zostali oszukani na ogromną skalę gdzie nadzór i prokuratura a takich spółek na giełdzie wyczyszczonych za przyzwoleniem KNF jest ogrom wszystkie te nieprawidłowości prokuratura powinna prześwietlić i wyjaśnić jak władza dbała o akcjonariuszy .
Dokładnie. Durnie liczą że jak zmienia Prezesa GPW to ludzie którzy zostali oszukani wrócą kupowac bezwartościowe papiery w drukarni narodowej zwanej również GPW w Warszawie
Jak działało państwo i prokuratura za czasów PO pokazuje komisja śledcza Amber Gold . Tam widać bezczelność i butę prokuratorów i nie tyko ich .Czują się bezkarni i mają problem z pamięcią .Czy tacy ludzie jeżeli są hoży bo amnezja to choroba powinni być na tak odpowiedzialnych stanowiskach ? I jeżeli się to nie zmieni to nadal będą mogli okradać i oszukiwać uczciwych ludzi.
coś wiecie więcej w temacie? też mam akcje i pytanie czy warto jeszcze pisać do stowarzyszenia, jeśli ktoś coś wie lub ma odpowiedź ze stowarzyszenia to napiszcie tu.
Napisałem pare dni temu taki list i jak na razie nikt nic nie odpisał ale cierpliwie czekam. Jak odpiszą dam znać :)
Może niech wszyscy zaczną pisać do Ziobro lub ministerstwa sprawiedliwości to się ktoś bardziej żwawo zainteresuje złodziejami co nas okradli. Jak wyślemy dziesiątki tysięcy maili to ktoś na pewno się tym zainteresuje !!!
--- Treść przekazanej wiadomości --- Temat: Odpowiedzialność karna zarządów spółek giełdowych w zakresie działania na szkode spółki Data: Thu, 29 Dec 2016 11:30:39 +0100 Nadawca: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx@interia.pl> Adresat: bm@ms.gov.pl, biuro@zbigniewziobro.pl, zbigniew.ziobro@sejm.pl
Do Ministra Sprawiedliwości Pana Zbigniewa Ziobro
Jako mikro-przedsiębiorca z Pana rodzinnego miasta Kraków, zwracam się z GORĄCĄ prośbą aby w ramach naprawy Państwa Polskiego pochylił się Pan również nad odpowiedzialnością karną prezesów/zarządów spółek giełdowych.
Chodzi o szkodliwe działanie dla spółek, celowym wprowadzanie w błąd drobnych akcjonariuszy/inwestorów, czynności mające na celu wyprowadzanie pieniędzy, niedbanie o interes spółki, OKRADAJĄC drobnych akcjonariuszy :( Ci ostatni niestety są z góry na straconej pozycji :(
Stan ten doprowadził do utraty przez GPW zaufania i odwrót drobnych inwestorów, o czym pisze Pan M.Zuber.
W praworządnym Państwie tacy ludzie powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności karnej.
Dobrym obrazem dotychczasowego stanu praworządności i odpowiedzialności karnej na GPW i w zarządach spółek jest określenie, w żargonie forum giełdowgo, Polski jako "Polska Republika Bananowa".
PROSZĘ pokazać drobnym inwestorom i całemu społeczeństwu Polskiemu, że pamięta Pan również o przestępstwach zarządów spółek giełdowych.
Osobiście chciałbym aby Prokuratura zweryfikowała czy nie doszło do szkodliwego działania w następujących spółkach:
-Mostostal Export przekształcone w Mostostal Resorces (spółka w likwidacji, która była drenowana przez wiele lat a następnie przedstawiono fikcyjne plany wydobywcze w Mongolii)
-Hydrobudowa Polska (firma wybudowała Stadion Narodowy z wieloma dodatkowymi zleceniami i nie otrzymała wynagrodzenia, w związku z czym upadła)
W spółkach tych posiadałem dość duże liczby akcji...
Okradli Mnie ze wszystkich oszczędności życia ,i sz bezkarni a KNF razem z Nimi to tylko w Polsce ,za kostkę masła Cię zamkną a In dadzą order za fałszywość i nieuczciwość i za perfekcyjne oszustwa gospodarcze
To normalnie żart z GPW,po przez fałszywe informacje zabrali ludziom wszystkie oszczędności ,to tylko w Polsce ,ukarają Cię za kostkę margaryny SLD Ich za miliardy NIE
To piszczcie wszyscy do Min.Spraw. oraz Ziobro... Im więcej szumu narobimy to tym większa szansa, że się tym zajmą... Może ktoś zna bezpośredni adres mailowy do Ziobro bo te moje to nie wiem czy działają... Na sieci je znalazłem.
Mi trudno było podać tych nazwisk bo ja nie znam szczegółów całego przekrętu i ciężko byloby mi uzasadnić. Jak ktoś umie to rzetelnie i odpowiedzialnie uzasadnić to niech opisze wszystko i wyśle maila... pismo tradycyjne...
Humor dopisuje tak ,będę sid cieszył gdy nadejdzie info ,Król Biznesa zatrzymany w Mongoli do odpracowania ,rok siekiera i młot ,niech się uczy pracy na starość
Przecież każdy widzi jaka role odegrali , Zero kasy i zero notowań , to typowe dla tych ludzi , tylko kto zwiał od Nich kasę o to jest pytanie , prawda jest taka Ci Panowie pokazują ze wszystko można , i wcale nie trzeba wiele robić wystarczy kilka błędnych informacji i KNF to było oszustwo a nie żadna inwestycja i wstyd ze takie nazwiska a takie działania
Ty do pracy a nie do odkupownia , etat w Mongoli czeka ,,sikiera i młot ,, i wiecznie tylko oszukujesz , ciekaw jestem kiedy wrescie , zainteresują się ta grupa , i czy wrescie dostaną kolejna konkretna karę finansowa a może całkowicie zabronią im handlować , kłamstwami oby ten Pi S tak zrobił skończą się oszustwa typu Mongolia i itp