• Re: Ubieranie trwa Autor: ~xyz [78.9.181.*]
    Dnia 2016-10-28 o godz. 10:45 ~Gregs napisał(a):
    > Dnia 2016-10-28 o godz. 10:25 ~xyz napisał(a):
    >
    > > Ble ble ble Wiarygodności to oni nie mają żadnej i żadnej kasy nigdzie nie dostaną, bo już spalili za sobą mosty.
    > > Zaistnienie na innych giełdach o czym ty piszesz dzieciaku
    >
    > Kolejny bełkot z twojej strony. Uzasadnij chociaż jedno stwierdzenie. Wiarygodności to na pewno nie masz ty. Jaki mosty spalili? Jakoś sprzedają swoje maszyny. Wybudowali nową fabrykę z własnych, zarobionych pieniędzy, nie biorąc kredytów. Co do innych giełd, to poczytaj sobie (chociażby Szanghaj). Dywidendę zawiesili (nie zlikwidowali) podając przyczyny. Ale żeby to zrozumieć to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
    >  Nie można porównywać producenta zaawansowanych maszyn z producentem nakrętek i łomów (JJAUTO) i z producentem podeszew do butów (FENGHUA). Te dwie podane przeze mnie firmy można założyć w garażu kupując prasę lub wtryskarkę. Produkcja zaawansowanych automatycznych maszyn wymaga poważnego zaangażowania. Jedynym problemem jest niski FF i brak zainteresowania spekulantów (w celu pompowania kursu). Szczekanie, ujadanie nie spowoduje upadku spółki ani zdołowania jej kursu. Proponuję wydać kolejne 25 zł (+prowizja) aby obniżyć kurs. Chociaż patrząc na arkusz nie da się małym kosztem uzyskać minusa.
    >

Nawet mi się nie chce odpisywać na twoje ględzenie , bo każdy kto czyta twoje posty i spojrzy na cenę tego gniota od razu będzie wiedział coś ty za jeden.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-10-28 o godz. 12:19 ~xyz napisał(a):
    > Dnia 2016-10-28 o godz. 10:45 ~Gregs napisał(a):
    > > Dnia 2016-10-28 o godz. 10:25 ~xyz napisał(a):
    > >
    > > > Ble ble ble Wiarygodności to oni nie mają żadnej i żadnej kasy nigdzie nie dostaną, bo już spalili za sobą mosty.
    > > > Zaistnienie na innych giełdach o czym ty piszesz dzieciaku
    > >
    > > Kolejny bełkot z twojej strony. Uzasadnij chociaż jedno stwierdzenie. Wiarygodności to na pewno nie masz ty. Jaki mosty spalili? Jakoś sprzedają swoje maszyny. Wybudowali nową fabrykę z własnych, zarobionych pieniędzy, nie biorąc kredytów. Co do innych giełd, to poczytaj sobie (chociażby Szanghaj). Dywidendę zawiesili (nie zlikwidowali) podając przyczyny. Ale żeby to zrozumieć to trzeba umieć czytać ze zrozumieniem.
    > >  Nie można porównywać producenta zaawansowanych maszyn z producentem nakrętek i łomów (JJAUTO) i z producentem podeszew do butów (FENGHUA). Te dwie podane przeze mnie firmy można założyć w garażu kupując prasę lub wtryskarkę. Produkcja zaawansowanych automatycznych maszyn wymaga poważnego zaangażowania. Jedynym problemem jest niski FF i brak zainteresowania spekulantów (w celu pompowania kursu). Szczekanie, ujadanie nie spowoduje upadku spółki ani zdołowania jej kursu. Proponuję wydać kolejne 25 zł (+prowizja) aby obniżyć kurs. Chociaż patrząc na arkusz nie da się małym kosztem uzyskać minusa.
    > >
    >
    > Nawet mi się nie chce odpisywać na twoje ględzenie , bo każdy kto czyta twoje posty i spojrzy na cenę tego gniota od razu będzie wiedział coś ty za jeden.

Jak nie ma argumentów, to pozostaje ujadanie. Może chociaż odpowiedz w wątku: Jak w polskim filmie... Już da razy się ciebie pytają i proszą o odpowiedź. Ktoś ty za jeden wszyscy wiedzą (nie tylko ja).
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~jacek [83.10.125.*]
    Dnia 2016-10-28 o godz. 10:45 ~Gregs napisał(a):
    > Wybudowali nową fabrykę z własnych, zarobionych pieniędzy, nie biorąc kredytów.

Czy mógłbyś podać jakiejś źródło tej informacji??? W ostatnim raporcie napisano, że nawet jeszcze nie ruszyli z budową (coś tam negocjują jeszcze, o ile dobrze pamiętam). Dlaczego podajesz zmyślone informacje???
    Przepraszam. Zapędziłem się. Fabryka jest w trakcie budowy. W informacjach podawali zakończenie inwestycji do końca 2016, ale nigdzie nie podają na jakim etapie jest. Dlatego napisałem, że wybudowali. Właściwie powinno być, że budują.
    Dnia 2016-10-28 o godz. 18:18 ~Gregs napisał(a):
    > Przepraszam. Zapędziłem się. Fabryka jest w trakcie budowy. W informacjach podawali zakończenie inwestycji do końca 2016, ale nigdzie nie podają na jakim etapie jest. Dlatego napisałem, że wybudowali. Właściwie powinno być, że budują.

Z ostatniego raportu (30 września):

"By the end of 2015 the Company did not receive from the local Chinese government any _settlements_
    concerning new schedule of investment plan. According to the land purchase agreement described in
    current report No. 11/2014 the Company is under the process of the investment in the new plant,
    nevertheless because of delays in expenditures which supposed to be made by the local government into
    the infrastructure, on a zone were the Company’s plot is located, like wiring installation, water-supply
    system, etc., the initial investments planned by the Company had to be postponed. At the moment the
    Company conducts consultations with the local government concerning modification of the investment
    schedule in the new plant, but the consultations are not finalized yet. More detailed information was
    disclosed by the Company in the current report No. 12/2015."

Wyróżnienie moje. "W tej chwili Spółka prowadzi konsultacje z lokalnymi władzami odnośnie modyfikacji planu inwestycji w nową fabrykę, ale konsultacje te nie zostały jeszcze sfinalizowane". Nie ma mowy o jakimkolwiek postępie prac (co zresztą logicznie wynika z powyższego komunikatu spółki).

Nie chce mi się już sprawdzać, ale bardzo podobne, jeśli nie identyczne, komunikaty o "postępie" inwestycji były w poprzednich raportach. Podejrzewam, że były i są umieszczane na zasadzie kopiuj-wklej.
    Nie ma o co "kruszyć kopii". Gdzieś czytałem, że planują zakończyć inwestycję do końca 2016r i że chcą wyposażyć fabrykę w japońskie maszyny, które zapewnią wysoką jakość produkcji (tylko teraz nie pamiętam gdzie to było napisane).
     Ważny jest raport za 3Q (18.11.) i ogłoszenie co z dywidendą za 2016r. Pozytywne dane na pewno zwiększyłyby zainteresowanie Spółką, a tego jej najbardziej brakuje.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~dohtór [88.156.158.*]
    tu było..

http://www.sii.org.pl/7730/aktualnosci/czat-inwestorski/oferta-publiczna-akcji-peixin-international-group-nv.html
  • Kimulacja Autor: ~Viola [185.102.190.*]
    Najgorsze wyniki juz za nami. TERAZ spółka odbija od wynikowego dna. stosunki Polsko chińskie coraz lepsze a kasy w spółce 3 razy więcej na jej wartość. TO znaczy ze 200% nawet do końca roku jest realne a jak będzie to tylko czas pokaże.
  • Re: Kimulacja Autor: ~analityk [83.27.209.*]
    Zgadzam się. Teraz kurs z pewnością będzie kimać.
  • Re: Kimulacja Autor: ~marek7 [188.33.43.*]
    Czytam czytam i już sam nie wiem czy mnie ubrali czy jestem jednym z nielicznych szczęśliwym posiadaczem perełki bo akcji mało w obrocie ?
  • Re: Kimulacja Autor: ~Gregs [89.76.69.*]
    Dnia 2016-10-30 o godz. 22:54 ~marek7 napisał(a):
    > Czytam czytam i już sam nie wiem czy mnie ubrali czy jestem jednym z nielicznych szczęśliwym posiadaczem perełki bo akcji mało w obrocie ?

Nikt Ci nie odpisuje, bo obawia się posądzenia o naganianie (w którą stronę by nie było). Wszystko zależy od tego na jakim poziomie zakupiłeś, masz kilka wyjść.
    1. Dokupić i uśrednić (jeżeli masz wolne środki i kupiłeś drogo).
    2. Poczekać do wyników (o ile nie kupiłeś zbyt drogo).
    3. Poczekać dłużej jeżeli kupiłeś drogo i nie masz wolnych środków do uśrednienia (innego wyjścia nie ma).
    4. Sprzedać z niewielkim zyskiem lub niewielką stratą
    5. Czekać niezależnie od tego co się będzie działo (wymaga to mocnych nerwów i wiary w mocne filary Spółki). Jest niewielkie
    ryzyko, że Spółce się znudzi siedzenie na tej zakichanej Giełdzie.
    Celowo nie napisałem swojej opinii ze względu na w/w posądzenie.
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~obserwator [188.33.107.*]
    Czytam i dalej nie wiem ubrali Nas czy nie !
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [188.146.95.*]
    Naganiacze nie odpowiedzą wiec odpowiem ja. Kolejne wyniki - dalszy ciąg dramatu trwa. Teraz tylko sztuczne podbitki mogą być aż do następnych ale generalnie czeka nas osuwanie się kursu. A żadnych newsow nie będzie to już wiadomo bo niby skąd .
  • Re: Ubieranie trwa Autor: ~spokojny [157.25.180.*]
    bardzo merytoryczna wypowiedź :P brawo Ty ;)
    Dnia 2016-11-17 o godz. 17:39 95147 napisał(a):
    > Naganiacze nie odpowiedzą wiec odpowiem ja. Kolejne wyniki - dalszy ciąg dramatu trwa. Teraz tylko sztuczne podbitki mogą być aż do następnych ale generalnie czeka nas osuwanie się kursu. A żadnych newsow nie będzie to już wiadomo bo niby skąd .

Nie wiem skąd takie przekonanie, że nie będzie newsów. Może masz jakieś informacjie? "...bo niby skąd..."
    Widzę, że jedyną osobą przeżywającą ...dramat... to jesteś Ty. I w ogóle mnie nie interesuje z jakiego powodu.
    Nie wiem czy czytałeś moją odpowiedź. Odpowiedziałem tak, żeby nie być posądzonym o naganianie, ale widać uderz w stół i nożyce się odezwą. "Życzliwych" naganiaczy jest na Forum pełno (nie chciałbym Ciebie do nich zaliczać).
  • Re: Ubieranie trwa Autor: 95147 [37.248.158.*]

Jaka spółka tacy naganiacze, czyli generalnie amatorka.
    Czyli nawet podbitek nie będzie bo ci co mieli wywalić już wywalili
    A reszta będzie się wykrwawiać powoli.
    Szkoda bo trzymam dla sportu symbolicznie niewielki pakiet ale już nie spodziewam się wiele

Każdy może sobie zobaczyć przy jakim kursie zakładałem ten wątek a jaki jest teraz
    Wyniki spółki to równia pochyła nie rozumiem jakim cudem udaje im się nad kreskę wychodzić
    przy tak dramatycznie spadających przychodach

Jakaś gra może zacząć się dopiero przed wynikami za Q4 ale do tego czasu może być znacznie taniej.

[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.