Noooo ... jak @kurde wróci ze szkoły ( wyższej ) to się ucieszy :- ))
Jednak większość S na KGHM zamknęłam , bo ... ... jak znam polityków - mogą znów wieczorem wyskoczyć z czymś typu zniesienie "podatku miedziowego" i choć to tylko kiełbasa wyborcza ... jest "łykana" przez "rynek" bez problemu Wypowiedzi p. Szydło już mnie ostatnio trochę kosztowały ... ... nie chcę jutro otwarcia z miedzianą niespodzianką .
Żeby się tylko zamknęło poniżej 30 zł. Szkoda że dopiero teraz wróciłem, to może zamknąłbym po 29,7 zł. Na prawdę podobają mi się te kontrakty. Emocje powracają jak na początku przy akcjach. A powiem Wam ze teraz kupując akcje i sprzedając je mam bardzo mało emocji - jak jeden pan opisywany przez Eldera. Nie ważne czy zarobił, czy stracił minę miał przed komputerem cały czas taką samą.
Plan mam taki żeby zamknąć PGE poniżej 14 zł, a PKOBP LETKO nad 29 zł.
No to do dzieła niedźwiedzie, Pani Zosiu Wielka Niedźwiedzico, prowadź nas ku nizinom.
Jutro rano też będę przy komputerze i jak będzie źle to zamknę jedno i drugie. Tylko na zakończeniu sesji nie będę przy komputerze i to jest gorsze. Ale do szkoły trza chodzić!
mam nadzieję że dziś w szkole u kurde była lekcja ortografii, To jego "mniej się na batrzności" wygląda tak, że dobrą chwilę zastanawiałem się co autor miał na myśli.
Tak się spodziewałem. Niczego nowego się nie dowiedzieliśmy, czego byśmy nie słyszeli i czytali. Dalszej debaty nie oglądam. Ocenę, która z Pań była lepiej ubrana i pomalowana pozostawiam do oceny przez ekspertów.
Moim zdaniem , merytorycznie - nic nowego .. ... medialnie .... im bliżej daty wyborów p. Szydło jest coraz bardziej spokojna i pewna swego a p.Kopacz coraz bardziej nerwowa i wyraźnie zagubiona ..
Na takim tle - jutro mniejsze partie mają szanse na zdobycie części głosów . Nie interesowałam się jeszcze , kto jutro będzie dyskutował , ale .. .. np. p. Nowacka i oczywiście rzutki p.Petru , którego nie sposób wprawić w zagubienie czy zakłopotanie mogą wypaść w TV znacznie bardziej przekonująco od obu pań , które prezentowały się dzisiaj .
witam, a ja jednak utnę połowę po 102, (jeżeli dojdą) lub 107 (jak będą kombinować), bo już mam za dużo, a z resztą poczekam na 87,dzisiaj obstawiam zygzaczki. powodzenia.
Dnia 2015-10-19 o godz. 21:11 ostry- napisał(a): > Jeśli któraś z tych pań ma stanąć na czele państwa na następne cztery lata to chyba czas zacząć się....modlić :-(
Myślę, że gdyby PO udało się zmontować koalicję większościową to na czele rządu nie stanie Kopacz. Nie posiada odpowiedniego zaplecza we własnej partii. Stawiałbym w takim przypadku albo na Schetynę albo wręcz na kogoś wystawionego przez koalicjanta. Czyli na powtórkę sytuacji z okresu rządów SLD-PSL. Z tym, że tym razem stawiam że nie będzie to PSL a ktoś wystawiony może przez .Nowoczesna -jeżeli wejdzie z odpowiednim wynikiem tzn ok 10%.
o kukizie też wszyscy mówili, że nierealne, o korwinie w wyborach do PE też. A jednak Petru a Korwin, czy Kukiz to zupełnie inna para kaloszy. Nigdy jeszcze chyba nie było polityka z tak zbieżnymi z moimi poglądami. Co do szansy - bardzo dużo moich znajomych będzie głosować na Petru, resztę musimy zagitować (udało mi się namówić 7 osób :) ). Jeśli każdy będzie głosować na mniejsze zło, to do końca świata będziemy mieli tylko zło. Pamiętajmy też, że sporo polityków kiedyś miało podobne poglądy do Petru, gdyby teraz udało się wejść Petru z np. 10% (co jest według mnie realne), liberalne skrzydło PO dostanie mocnego "kopa" do roboty. Może się zdarzyć że Nowoczesna będzie bardziej w stanie realizować swój program niż PSL w obecnej koalicji. A zatem namawiam - jeśli po drodze wam z Nowoczesną - nie zostawajcie w domu, ani nie głosujcie na mniejsze zło :)
bardzo się cieszę :) Pamiętajmy też o podziale "teczek" w rządzie - w przypadku jakiejś szerokiej koalicji Petru miał by olbrzymie szanse otrzymać gospodarkę (na MF raczej nie ma co liczyć choć kto wie) i na przykład tak jak teraz PSL - ministra pracy i opieki społecznej - dla mnie to całkowicie wystarczy.
Witam. Jeśli w ogóle można to wczorajsze show nazwać debatą, to ja i tak jestem przerażony poziomem dwóch wiodących kandydatek na premiera. Media podporządkowane i redaktorzy z kagańcem na ustach sprowadzeni do zadawania jedynie ustalonych pytań. Pani straSzydło wypadła jak marionetka z zainstaolanym odtwarzaczem tych samych potoków zdań i wyglądała jak uczeń podstawówki w trakcie recytowania nauczonego na pamięć wierszyka a cień prezesa Jarka ją cały czas przytłaczał. Pani premier też już chyba zmęczona pomimo rocznego rządzenia i niczym ciekawym nie zaskoczyła. Niestety nie przyciągnęła niezdecydowanych. W sumie to najlepiej jakby te obie partie wypadły z rządzenia ale to niemożliwe. Jak sobie posłucham takiej Nowackiej czy Petru to lepiej brzmią i coraz bardziej skłaniam się do zmarnowania głosu i nie wybierania między dżumą a cholerą bo pewnie oddam głos na ugrupowanie, które może nie przekroczyć progu. I mam nadzieje, że będzie wysoka frekwencja bo to wstyd aby w naszym państwie obywatele nie korzystali z tego demokratycznego i konstytucyjnego prawa. Co do giełdy to połowę Tauronu zamknąłem po 3,27 i zakupiłem trochę ENEI i raczej na weekend wyborczy zostanę z samą gotówką no chyba, że zagram małą ilością kontraktów FUSD pod osłabienie naszej waluty. A jak w poniedziałek pojawią się spore luki spadkowe to zakupię akcje pod kolejną falę wzrostową.
ja też raczej dałem do zrozumienia, że oddam głos na Nowoczesną. W weekend w sklepiku spotkałem znajomego (prosty człowiek) emeryta, który na pytanie wyborcze od razu podniecony zakrzyczał, ze głosuje na PIS bo trzeba te wszystkie afery PO porozliczać i ukarać winnych :))). Afery w Skokach to nie rozumie. I sporo mamy takich wyborców co posłuchają księdza w niedzielę lub właśnie chcą rozliczać :)
Oglądnąłem tę debatę, bo miałem nagraną i mimo że wygrała Szydło to i tak wolę Kopacz. Szydło jest tak samo sztuczna jak Duda. Wszystko mają wyuczone, wypracowane, wymierzone, byle by tylko przyciągnąć swoją gadką durnego Polaka (a takich jest więcej niż tych nie dających się omamiać). I będziemy znowu mieli bagno w kraju.
Zakańczamy korektę wzrostową na PKOBP i idziemy na 29! Nie sądziłem że sięgną ponad 30 zł. W piątek jak będę coś jeszcze miał to wszystko pozamykam, żeby mnie poniedziałek nie zaskoczył, bo może mi się skończyć depozyt jeśli coś wymyślą...
To nie ta partia co najpierw się nazywała Partia Balcerowicza i miała 11 czy ile procent poparcia mimo że nikt jeszcze o niej nie słyszał, a potem szybko zmieniła się w partię Nowoczesna, która dostaje w tv więcej czasu antenowego niż Ci którzy tworzą te telewizje czyli PO?
To nie ten co ma na listach wielu byłych z kancelarii i list PO? To nie ten co to już w tym systemie od dawna siedział a teraz powtarza to co PO powtarzało 8 lat temu? To nie ten co atakuje tylko PIS mimo że to PO rządzi 8 lat?
To powodzenia że w tym komunistycznym w tej chwili państwie zwanym Polską nie dziwi Was, że nagle pojawia się ktoś prawie znikąd a tak naprawdę z tego systemu i zostaje promowany ile się da i wciska Wam ciemnotę jaką wciskał Tusk z którym zresztą chętnie Petru sobie dyskutował.
Już sam fakt, że pojawiła się partia BALCEROWICZA z 11% poparcia, mimo że 99% osób które zapytałem nigdy nie nawet nie słyszała o tej partii, potem zmienia się w Nowoczesną i promuje się ją bardziej niż tonące PO w telewizji KTORA NALEŻY DO PO, dla mnie skreśla człowieka od kopa. PIS, PO, PSL, SLD, PETRU to dokładnie jeden i ten sam układ, który dogadał się przy okrągłym stole. Jedyna różnica z Petru jest taka, ze one jest dzieckiem tego układu.
twój głos, twój wybór. Nikt ci nie każe głosować na Petru. Jednak jak sobie porównam zaprogramowanego i sterowanego sznurkiem robota Szydło, to chyba trudno mieć wątpliwości, że Petru wypada dużo lepiej i profesjonalnie.
Rozumiem, że jesteś kolejnym który widzi PIS, PO albo Petru.... NO tak nie dziwne skoro promują Petru wszędzie a kasy na promocje to on ma na pęczki a w TV debatują tylko Szydło z Kopacz żeby pokazać ślepcom, ze już innego wyboru nie ma.
nie zgadzam się np. z prowadzeniem po pijaku, ostatnio zaliczył u mnie olbrzymiego minusa. Nie zgadzam się z posiadaniem broni - po prostu broń mi nie imponuje i bym jej nie kupił, ale nie chciałbym chodzić po ulicach gdzie każdy "dres" ma przy sobie giwerę. Wiele z jego postulatów jest totalnie utopijna, też na niego wiele razy głosowałem, ale on nie ma żadnej szansy na koalicję, nie ma też stałego zaplecza, jest "król korwin", Wipler i...
Co znaczy po pijaku? Podaj mi konkretnie co powiedział.
A co do broni sprawdź statystyki i przestań być ignorantem. Dres jak będzie chciał to i tak sobie załatwi broń, przestępczośc w miejscach gdzie jest dostęp do broni jest niższa. A poza tym w Polsce można posiadać broń legalnie. Broń czarnoprochową która potrafi zabić skuteczniej niż tradycyjna a mimo to nie mamy problemu z zabójstwami z bronią w ręku.
Gadacie bzdury bo ignorancja sprawia że nie chce Wam się dowiedzieć, tylko mówicie co Wam się wydaje, dlatego własnie uważam, że demokracje jest idiotycznym ustrojem.
Nie mówiąc już o tym, że jesteście dziwni, bo nikt z Was nie podaje ważnych argumentów, tylko te cholernie mało istotne. Nikt nie mówi o gospodarce o rozwoju, a wywaleniu tych świń, które tylko są tam po to żeby kraść, o daniu człowiekowi wyboru a jedynie durne mało istotne rzeczy, które w porównaniu z tym co faktycznie można zmienić i co jest ważne są takimi drobiazgami... które łatwo można zmienić.
1 promil to dla dorosłego faceta 3-3,5 piwa. Ja bym w życiu po 3 browarach nie wsiadł za kierownicę, nawet gdyby to było dozwolone i nie chciałbym w sobotni wieczór poruszać się po ulicach pełnych kierowców z 1 promilem :). Co do drechów - większość z nich ma jakieś zawiasy, nie będą ryzykować noszeniem giwery dla szpanu, jakby była broń legalna każdy z nich miałby go wciśniętego za pasek - nie chcę żyć w takim kraju.
A jak dres wyciągnie broń, to dookoła niego znajdzie się 20 osób, które też broń posiadają i ktoś gościa sprzątnie, i na ulicach zrobi się bezpieczniej. I dresy noszą noże i u mnie w KRK maczety, którymi też da się zabijać i nie raz się tak stało, zabroń używania noży i maczet.
nie wiem czy rozumiesz, ale napisałem, na kogo oddam głos z ryzykiem, że będzie zmarnowany jeśli ugrupowanie nie wejdzie do parlamentu i w ten sposób tylko PIS na tym skorzysta.
Po to właśnie się steruje sondażami, żeby tacy jak Ty głosowali na mniejsze zło, tylko wcześniej mniejsze zło to było PO i PIS a teraz jest nowe mniejsze zło, NOWOCZESNE PO które system Wam pokazał i szybko wrzucił mu duże poparcie.
nie interesuje mnie osobowość ani program Korwina, bo wystarczy, że jego zwolennicy używają trąbęk do zagłuszania. Ponadto od wielu lat jak słucham jego poglądów na temat roli kobiet, to koleś powinien dawno przejść na islam i tam się realizować. Był raz w sejmie i wystarczy.
Chyba słuchałeś tylko wycinków które podawał Ci na tacy TVN i widać idealnie Was niewolników sobie stworzyli, skoro nie głosujesz już za gospodarką rozwojem wolnością, żeby każdy mógł dbać sam o siebie tylko podejmujesz decyzję bo ktoś używał trąbki. GRATULUJĘ :)
Poza tym żałuję, że kobieta dzisiaj już rzadko jest kobietą a facet rzadko jest facetem.... Teraz promowane kobiety w TV to feministki, transwestyci, i nie wiadomo co w stylu Kiełbasy vel Wurst....
https://www.youtube.com/watch?v=Z0pXDR_mbP4
Poza tym można go przedstawić tak.
On nie zabrania kobietom które chcą osiągać sukcesy i wybierać taką drogę żeby to robiły. Nie dyskryminuje kobiet. Bo nawet gdy mówi ze kobieta nadaje się do tego a facet do tego to to są fakty, i to wcale nie znaczy że to co kobieta robi jest mniej ważne albo mniej wartościowe. Gdyby to facet miał zajmować się więcej dzieckiem to facet miałby pochwę i rodziłby dzieci, ale kobieta ma swoją rolę w tym świecie a facet swoją, tak stworzyła nas natura że większośc kobiet jest słabsza fizycznie. Co wcale nie znaczy że nie ma wyjątków i wcale nie znaczy że należy ograniczać kobiety. Chodzi o to żeby miały wybór czy chcą działać zgodnie z tym jak nas Pan Bóg stworzył czy może chcą są być samodzielne i dbać same o siebie w taki czy inny sposób.
Nie macie pojecią co on uważa o kobietach, bo posłuchaliście 5 wycinków z reżimowych TV a potem już nie chciało się sprawdzić jak jest naprawdę.
i widzisz jak jesteś przesiąknięty i jeszcze mnie próbujesz obrażać i zarzucasz, że jakaś telewizna kreuje mój światopogląd. Chłopcze - ja nie mam czasu i nie lubię oglądać telewizji informacyjnej. A Korwina znam z wielu spotkań, które wiele lat temu były we Wrocławiu i na Dolnym Śląsku kiedy jeszcze tvn nie nadawali, więc wyluzuj. Napisałem ci, że nie odpowiada mi osobowość Korwina i to powinno wystarczyć. i nie rozumiem dlaczego mnie atakujesz.